Redőnyök Zebra kazettás mini redőnyök, felszerelés műanyag ablakra

A redőnyök több okból is elterjedtek a modern belső terekben. Ergonomikusak, nagyon kényelmesek, funkcionálisak és stílusos, lakonikus összképet kölcsönöznek a térnek. A Zebra redőnyök az egyik legelterjedtebb és legkeresettebb típus.

Roller megvakítja a Zebrát a nappali belsejében

A Zebra rendszer a legújabb műszaki újítás a tekercses függönyök között

Tervezési jellemzők és leírás

A redőnyök egy jellegzetes tulajdonságuk miatt kaptak ilyen szokatlan nevet - átlátszó és átlátszatlan anyagból készült csíkok váltják egymást, és sajátos csíkos mintát és textúrát alkotnak.

A Zebra görgős redőnye világoszöld csíkokkal

A "Zebra" függöny csíkos vászonra hasonlít

A "Zebra" rolók fő megkülönböztető jellemzőjük - széles vízszintes csíkok. A különböző sűrűségű és átlátszóságú csíkok váltakoznak egymással, ami azt a hatást váltja ki, hogy a nap és a nap különböző óráiban könnyű és széles játéklehetőségek játszanak.

Irodai ablak csíkos zebra függönyökkel

A függöny kétféle szövetből áll - könnyű áttetsző és sűrű dekoratív

A Zebra függönyök kialakítása egyszerű: a függöny két azonos szövetrétegből áll. Minden vásznon felváltva vízszintes csíkok vannak átlátszó és sűrű anyagból. A szerkezet vezérlésénél két vásznat mozgatnak, amely lehetővé teszi a függönyön keresztüli fény behatolásának beállítását.

Zebra redőnyök

A függönyszabályozás az oldalsó zsinórban koncentrálódik, amelynek segítségével a csíkok kölcsönös elrendezése megváltozik

A kazetta mechanizmusa lehetővé teszi a tekercs elrejtését, és az egész szerkezet harmonikusnak tűnik. Egy ilyen függöny bezárhatja az ablakot a konyhában, alkalmas nappali vagy dolgozószoba, díszíthet verandát vagy teraszt.

Fehér kanapé a nappaliban zebra redőnyökkel

Zárt helyzetben a "nappali-éjszakai" függönyök teljesen eltakarják az ablakot a napsugaraktól

A függönyök irányítása nagyon egyszerű - a vásznakat könnyedén lánccal vagy zsinórral emelik fel. A vásznak és a szalagok egyszerre mozognak, ha a függönyök leereszkednek vagy felemelkednek. Így beállíthatja a tér megvilágítását, teljesen bezárhatja az ablaknyílást, vagy éppen ellenkezőleg, fényessé és napossá varázsolja a szobát.

Vízszintes függönyfajták Zebra

A "Day-Night" vagy "Zebra" vízszintes függönyök többféle típusúak. Mindegyik lényegében hasonló egymáshoz - minden faj jellemző jellemzője azonos, ez az átlátszó és sűrű szövetcsíkok váltakozása. De a tervek változhatnak:

 1. Rendszeres nyitott típusú Zebra redőnyök. A leginkább költségvetési lehetőség, amely alkalmas lakáshoz, nappalihoz vagy konyhához, valamint irodai helyiségekhez. A henger mechanizmusa és maga a henger a teljes szerkezet tetején helyezkedik el, és nyitva marad.

  Panorámás ablak díszítése nappali-éjszakai redőnyökkel

  A tervezés egyszerűsége ellenére a nyitott függönyök kiváló munkát végeznek a napvédelemben

 2. Zárt konstrukció - a tekercs műanyag kazettába van rejtve. Ebben az esetben a kazetta árnyalata bármilyen lehet, illeszkedhet a panel árnyalatához, vagy eltérhet egy-két hangszíntől. Ez lehetővé teszi, hogy érdekesebb stílusmegoldásokat és megállapításokat hozzon létre egy adott tér belsejéhez. A műanyag megvédi a tekercset a portól és a nedvességtől, és a redőny kevesebb karbantartást igényel, mint egy nyitott típus esetén.

  Nappali-éjszakai függöny fehér testtel

  Zebra kazettás redőny műanyag tokban

 3. Zárt típusú, közvetlenül a falhoz rögzítve. A módosítás között az a különbség, hogy a függönyök nem a műanyag párkányra vannak rögzítve, hanem közvetlenül a falra. Több helyet foglalnak el, és lefedik a teljes ablaknyílást. Ez az optimális megoldás nagy terek esetén.

  Tekercses függöny rögzítéssel az ablaknyílás felett

  Az ablak egyik szárnyának kinyitásához teljesen fel kell emelnie a függönyt

A „Zebra” redőnyök mérete és színe különbözik egymástól. A modellek katalógusa széles választékot tartalmaz bármilyen beltéri típushoz, és lehetővé teszi, hogy bármilyen színvilágban kiválasszon egy dizájnt.

Éjjel-nappal redőnyök vezetőkkel az erkély ablakain

Van egy másik típusú Zebra függöny is - oldalsó vezetővel ellátott kazettás termékek

Anyagok és szövetek

Vakok, mint például a "Zebra", különböző típusú textíliákból készíthetők. Megjelenésük, textúrájuk, fényáteresztési jellemzőik és kialakításuk ettől függ.

Krémszínű kanapé a nappaliban kandallóval

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a függönyön lévő hosszú egyenes vonalak vizuálisan kibővítik a teret.

A szövetek elsősorban simaak vagy mintásak lehetnek. Anyagok mintákkal, rajzokkal, dísztárgyakkal vagy geometriai formákkal, élénk színekkel alkalmasak gyermekszobába vagy konyhába. A klasszikus színekben lévő monofonikus árnyékolók irodai helyiségekbe, dolgozószobákba, nappaliba alkalmasak. De minden az ízlésektől, a belső stílustól és a vágyaktól függ.

Kombinált ablak dekoráció a nappaliban

A Zebra jól passzol más függönyökhöz és függönyökhöz

Könnyű zebra függönyök áttetsző anyagból

Az áttetsző szöveteket úgy tervezték, hogy megvédjék a ragyogó napsütéstől, miközben a szoba mindig világos lesz

 • A Jacquard az egyik legnépszerűbb anyag. A szálak összefonódása eredeti és gazdag mintát hoz létre, és az egész vászon drágának, szokatlannak és stílusosnak tűnik. A jakard szövetek tökéletesek hálószobában vagy nappaliban. Kényelmet és luxust teremtenek, és az árnyalattól függően bármilyen belső stílushoz illeszkednek - az "országtól" és "Provence-tól" a "modern" és "csúcstechnológiáig".
 • A fehérnemű durva és stílusos megjelenésű, alkalmas az öko-belső térbe, tökéletesen illeszkedik a rusztikus vagy etnikai mintákba. A természetes árnyalatok palettája hatalmas és változatos - a fa, a dió színe. Homok és így tovább.
 • A sima anyagok nagyon népszerűek. Lakonikus és igénytelen kialakítást hoznak létre, világosak vagy pasztellek lehetnek, és segítenek bármilyen tér ízléses díszítésében.
 • A redőzött, poros, csillogó és egyéb díszítő elemekkel rendelkező texturált szövetekre nagy a kereslet azok körében, akik exkluzív dizájnt szeretnének létrehozni otthonukban. Az ilyen szövetek jóak kereskedelmi helyiségekben - kávézókban, bárokban, klubokban, szalonokban és akár irodákban is.
 • A képekkel és mintákkal készült anyagokat gyakran használják lakóépületekben, verandán, hálószobákban és óvodákban. Lehet rajzok és nyomatok, geometriai alakzatok, minták és így tovább.
Lila csíkok a redőnyön

Az élénk színű szövetek megfelelőek nagy helyiségekben

Függöny sárga csíkokkal a nappali nagy ablakán

A tömör függönyök minimalista belső terek számára alkalmasak

A színek és a textúra a legfontosabb tervezési elemek, ezért a textíliák megválasztását körültekintően és fantáziával kell megközelíteni.

Irodai tervezés redőnyökkel

Az irodában sima szövetből készült szigorú függönyöket használnak.

Hogyan néz ki a zebra redőny a belső térben: példák és fotók

A redőnyök lehetővé teszik a tér módosítását, sokféle stílus és kialakítás létrehozásával. Ablak vagy erkély díszítésével megváltoztathatja a szoba teljes hangulatát.

Loggia ablakok redőnyökkel éjjel-nappal bézs színben

A semleges árnyalatok jól mutatnak az üvegezett loggián

A hálószobában gyakran használnak lágy árnyalatokat, pasztell színeket, összetett textúrákat és gyönyörű szöveteket. Az ilyen módon berendezett ablak a hálószobában kellemes, kifinomult megjelenést kölcsönöz, és az átlátszó csíkoknak köszönhetően egyedi világítás jön létre.

Bézs redőnyök a hálószoba ablakán

A nyugodt színvilág a legjobban illeszkedik a hálószoba belsejébe.

Hálószoba ablak dekoráció nappal-nappal függönyökkel

A barna redőnyök és a bézs színű egyenes függönyök klasszikus kombinációja elegánsnak tűnik

A gyermekszobában a Zebra függönyök nagyon vidámak és frissek lehetnek, ha világos anyagokat és kontrasztos mintákat választ. Ha a falak és a bútorok monokromatikusak, a redőnyök sokszínűek lehetnek, mintákkal és képekkel. A hely egyensúlyának megteremtése érdekében, ha a szoba összes bútora és dekorációja világos és színes, jobb egyszínű opciót választani.

Rózsaszín függöny zebra egy óvodás lány szobájában

A függöny színét a gyermek életkorának és személyes preferenciáinak figyelembevételével választják ki

Színes pillangók a zebra tekercsben tori

Kisgyermekek számára gyönyörű függönyök világos mintákkal alkalmasak.

Gyerekszoba kialakítása redőnyökkel éjjel-nappal

A szigorú színpaletta megfelelőbb egy tinédzser szobában.

Az erkélyek és a verandák nagyon elegánsak, csíkos szövetes redőnyökkel. A pihenés, a vidéki romantika és a nyugalom légköre jön létre.

Redőnyök felszerelése műanyag ablakokra - a munka sajátosságai

Csíkos függönyöket maga telepíthet, vagy igénybe veheti a mester szolgáltatásait. Ha a bonyolult mechanizmusokkal végzett fúrás és fáradságos munka nem ijeszt meg, akkor ezt maga is megteheti.

Zebra típusú nyitott redőny a műanyag ablak szárnyán

A kialakítástól függően a függönyök felszerelhetők egy ablaknyílásra vagy egy ablakszárnyra

Fontos! A termék kicsomagolásakor ügyeljen arra, hogy ne sértse meg az anyagot ollóval vagy késsel. Telepítés előtt le kell tekerni a vezérlő áramkört és elő kell készíteni az összes rögzítőelemet.

Szerelési rajz a redőnyök zebra kazettájához

A rendszert a mellékelt utasítások szerint kell összeállítani

Fúrással történő felszereléskor le kell választani a tetejét a csatlakozó konzolokról, majd a tetején lévő minden konzolon fúrni kell egy lyukat, ahol a "szemellenző" található. Helyezze a flip konzolokat, ügyelve arra, hogy a furatok egy vonalban legyenek, majd csavarokkal rögzítse őket. Ezután kösse össze a csövet, a konzolokat és a mechanizmusokat, és rögzítse a szerkezetet az alaphoz (falhoz vagy mennyezethez).

Zebra redőny felszerelése műanyag keretre csavarokkal

Rögzítési séma függönyökhöz önmetsző csavarokra keretfúrással

Zebra redőnyök felszerelése kétoldalas szalagra

A függönyök tartókonzolra való felszerelése a keret fúrása nélkül

A szövetből készült vízszintes árnyékolók kiválasztása és felszerelése nem könnyű feladat, de felelősségteljes és fantáziadús megközelítéssel valóban egyedi dizájner belső teret hozhat létre otthonában!

Videó a redőny saját kezű felszereléséről

Fotó: "Zebra" függöny a belső térben

Előző

Következő