Fűzőlyukak mi ez, hol használják, műanyag ablakokhoz, fajtákhoz

Fülek - mik azok? Ezek fémszerelvények gyűrűk formájában a szövethez. Maga az elem blokkból és gyűrűből áll. Egy ilyen hegyet a 20. század közepén találtak ki, és eredetileg a vitorlák hajókon való rögzítésére szánták. Az idő múlásával azonban a fém szerelvények széles körben elterjedtek a női ruhák, cipők, táskák varrásakor. Különleges helyet foglaltak el a fűzőlyukak a belsőépítészet területén, nevezetesen, amikor az ablakokat 40 mm átmérőjű, Tajvanban készült termékekkel díszítették.

Fűzőfüggöny egy modern nappaliban

A fűzőlyukak függönyei bármilyen belső stílushoz illeszthetők

Melyek a fajták

Az ablakdíszítés tervezésének szakaszában meg kell értenie és meg kell értenie, hogy mi a fűzőlyuk, milyen típusú. Önmagában a fém szerelvények különböző formájúak és méretűek lehetnek. A perselyeket a következő paraméterek alapján különböztetjük meg:

 1. A méret. A gyűrűk átmérője 4-5 mm-től kezdődik, ezeket "Piccolo Rings" -nek hívják, széles körben használják a nyomdaiparban. A maximális átmérő 8 cm, a kisebbekből ruhákat, cipőket és táskákat készítenek. Nagyokat reklámcsíkok reklámozására használnak. A függönyöknél általában legfeljebb 7 cm átmérőjű gyűrűket választanak.

  A függönyök fűzőlyukának fő paraméterei

  A szövet vastagsága, amelyre a terméket fel lehet szerelni, a fűzőlyuk peremének magasságától függ.

 2. A nyomtatvány. Általános szabály, hogy a függönyök függesztésére korábban kerek, közepes átmérőjű függönyöket használtak, de ma különböző formákat találhat: ovális, négyzet alakú, háromszög alakú. Gyakran a gyermekszobák számára a perselyeket állatok formájában készítik, a függönyök zuhanyzóiban pedig halak vagy kormánykerék.

  Különböző alakú fűzőlyukak függönyökhöz

  Függetlenül a függöny fűzőlyukjának alakjától, a lyuk benne mindig kerek

 3. Az anyag, amelyből a fűzőlyukak készülnek. Lehet fém, műanyag, fa persely. A fém króm, matt és fényes, különféle ötvözetekből és fémekből, például 1711 lyuk nikkelből.

  Függöny fűzőlyukakkal egy kerek karnison

  Az ilyen paplanok jól passzolnak a párkány krómcsövéhez.

 4. Szín. A perselyek sokféle színűek lehetnek, lehetnek egyszerű fekete vagy többszínű betétek. Egyéb anyagokat utánzó termékek, például kő, fa, üveg. Kezdetben el kell döntenie az elülső iroda színéről.

  Strasszok a függöny fűzőlyukán

  A gyűrűk színének összhangban kell lennie a párkány színével és textúrájával

Felhívjuk figyelmét, hogy a termék alakjának, színének és textúrájának megválasztását a kiválasztott függönyök színvilága, típusa és célja határozza meg. A szoba belső dekorációjának stílusa is számít, például a ház irodája és fűzőlyukai - ezek különböző dolgok.

Így vagy úgy, a szerelvényeknek összhangban kell lenniük a helyiség függönyeinek vagy falainak színével. Az eredeti tervezési megoldástól függően a perselyek a lehető legjobban illeszkedhetnek a kiválasztott szövet színéhez, stílusához, vagy éppen ellenkezőleg, sikeresen kontrasztba kerülhetnek velük.

Előnyök

A függönyszövet karnisra való rögzítésének egyéb módszerei mellett a fémgyűrűk használatát tartják a legmegbízhatóbbnak, annak ellenére, hogy az egyes elemeket kiskereskedelemben lehet megvásárolni. A fűzőlyuk díszíti a függönyt. Mi az, amit a fotón láthat.

Vörös és fehér függöny egy kerek párkányon

Bármilyen anyag használható a fűzőlyukakhoz való rögzítéshez

A termék előnyei:

 • némán és simán a függöny csúszik a párkányon;
 • a függöny védve van a megereszkedéstől és a mechanikai sérülésektől;
 • esztétikus, egyenletes, dekoratív redőket formálhat a függönyökön;
 • a függöny gyorsan eltávolítható és újból kifüggeszthető;
 • a függönyszövet mosása nem okoz problémát.

A termékek gyors telepítése, beleértve otthon is, továbbra is abszolút pluszt jelent.

Könnyű függöny a párkányon aranyozással

A gyűrűs függönyök könnyen csúsztathatók és nem akadnak el

Fűzőlyukak "puha ablakokhoz"

A puha ablakok az első számú polivinil-klorid (PVC) függönyök, a nyári teraszokon és verandákon ablakként funkcionálnak, sőt, a hagyományos ablakok alternatívái. Az ilyen ablakok szerelvényeinek szépeknek kell lenniük, és lehetővé kell tenniük a szerkezet biztonságos rögzítését.

Magánház fából készült veranda PVC függönyökkel

A "puha" PVC ablakok ideálisak a nyári verandatér védelmére a széltől és az esőtől

A vászonablakokhoz a következő típusú rögzítőelemeket találták ki:

 • fűzőlyukak prym rögzítő konzollal;
 • övek - kapcsok, téglalap alakú;
 • mágneses kötőelemek;
 • hengerek a szövedék tekercsbe gyűjtéséhez;
 • fém vezetőblokkok, forgatható konzolok.

Előző

Következő