Műanyag függönyök a fürdőszoba leírásához, anyagok, fajták

Ma már egy fürdőszoba nélküli lakás vagy ház ritkaság. Ez nem luxus, hanem mindennapi szükség a testhigiéné fenntartásához. A tulajdonosok nem kevesebb figyelmet fordítanak fejlesztésére, mint a többi helyiségre, mivel sok időt töltenek ott. Szeretném, ha ott hangulatos, kényelmes és szép lenne. Az új technológiával készült anyagokkal díszített, stílusos kiegészítőkkel ellátott zuhanyzó jótékony hatással van a vízi eljárások szedésének óráiban. A szükséges tervezési elemek között vannak függönyök.

Könnyű fürdőszoba kialakítás műanyag függönyökkel

A műanyag függöny az egyik legpraktikusabb fürdőszobai zónázási lehetőség

A függönyök értéke

A fürdőszobai függönyök esztétikai és gyakorlati szerepet töltenek be. Vízkezelési zónára és „szárazra” osztják a helyiséget, megvédve a fürdőszoba vagy a zuhanyzó többi részét a vízcseppektől, és egyben design elemek is. A függönyöket sokáig víztaszító anyagból vagy puha polietilén fóliából készítették. Mások híján ezek a függönyök megfelelnek a fogyasztóknak. Olcsóak, és nem volt költséges gyakran cserélni őket, amikor leromlottak. A lágy termékeknek azonban van egy kellemetlen tulajdonsága: a vízkezelés során a testhez tapadnak, és irritációt okoznak a fürdőző számára.

Műanyag védőképernyő a fürdőszobában

A műanyag függönyök hiányoznak a puha függönyökben rejlő hátrányok közül

Új a fürdőszobák számára

Ma a kínálat műanyag függönyöket tartalmaz a fürdőszobához. Telepítésük az ügyfélnek többe kerül, mint a puha társaik, de sokkal hosszabb az élettartamuk is. Az átlátszó vagy áttetsző műanyag szilárdan rögzül a keretben, és a lemosható személy már nem tapasztalja azt a kényelmetlenséget, amelyet a puha függönyök okoznak. Az újdonság reprezentatívnak tűnik, és már gyökeret vert az emberek mindennapjaiban. Költsége nem sokkal magasabb, mint a puha termékeké, és a hosszú élettartam kompenzálja a kezdeti költségeket.

Radiális függöny műanyagból a fürdőszoba belsejében

A műanyag termékek olcsók és meglehetősen vonzóak

Közvetlen műanyag függöny egy tágas fürdőszobában

A műanyag képernyők számára számos lehetőség áll rendelkezésre, méretükben, alakjukban és színükben különböznek egymástól.

A fürdőszoba műanyag függönyei különböző típusúak:

 • helyhez kötött;
 • csúszó;
 • hinta;
 • összecsukható.

Viszont szélességükben és alakjukban különböznek egymástól, amelyek lehetnek téglalap alakúak, aszimmetrikusak és szögletesek.

Műanyag függöny a sarokfürdőn

A sarokfürdőhöz keskeny szakaszokból készült függöny alkalmas.

Műanyag függöny a fürdőszoba padlásán

A kádak egyes modelljeihez speciális függönyök készülnek, amelyek megismétlik ívelt hajlításukat.

A fajták jellemzői

Az álló függönyök fix kialakításúak. A más tárgyak nedvesség behatolása ellen védelmet nyújt, de a műanyag monolit termék némi gondozást igényel, mivel súlyosan korlátozza az emberi mozgást a zárt térben. A véletlen hirtelen mozgás károsíthatja a szerkezetet.

Műanyag függöny vitorla egy piros fürdőszobában

A modell kiválasztásakor a függönyök figyelembe veszik a fürdő méretét, alakját és a szoba általános stílusát

Egyszerű műanyag függöny a fürdőszoba oldalán

A legegyszerűbb modellek minden téglalap alakú fürdőhöz illenek

A csúszó lehetőség a legelőnyösebb a vásárlók számára, mert hazánk lakosságának nagy része kis lakásokban él. Úgy tervezték, mint egy szekrény. A hengerrel felszerelt levelek szabadon mozoghatnak egy síkban. Ez a kialakítás nagyon alkalmas kis fürdőszobák és kombinált WC-k számára, mert nem rejt el egyetlen centimétert sem egy szűk helyiségből, és megbízhatóan tartja a fröccsenést a szerkezet belsejében. A csúszó változat legkiszolgáltatottabb pontja a görgős eszköz, amely elszakadhat. Gondos hozzáállással a műanyag fürdőszobai függöny akár 5 évig is eltarthat.

Csúszó műanyag függöny matt felülettel

A műanyag csúszófüggönyök könnyűek, ami kedvezőbb az edzett üvegből készült szerkezetekkel

Polikarbonát csúszó függöny a fürdőszoba belsejében

A csúszó képernyő megbízhatóan megvédi a szobát a fröccsenő víz ellen

A függöny egyfajta ajtó. Nyitott helyzetben helyet foglal, megakadályozhatja a mosószerek tüköréhez, mosogatójához vagy polcához való hozzáférést, ezért nem praktikus egy kis fürdőszobába telepíteni. Csak tágas szobákhoz alkalmas. A kis méretű "hruscsovokban" és "kollégiumokban" nincs kereslet, annak ellenére, hogy ennek a lehetőségnek a nyitási mechanizmusa a legegyszerűbb és legmegbízhatóbb.

Fürdőszoba kialakítás műanyag függönyökkel

A csuklós kialakítás szabad helyet igényel a függöny előtt

A hajtogatható műanyag válaszfalak nagyon kényelmesek a kis fürdőszobák és WC-k számára is. Ezt a típust "harmonikának" is nevezik. A függöny többlevelű, a levelek száma eltérő lehet. Összecsukva kevés helyet foglal el, és nem zavarja a többi fürdőszobai berendezés megközelítését. A kéz egy mozdulatával könnyen összecsukható.

Műanyag összecsukható függöny a fürdőszobában

A hajtogatható műanyag függönyök kialakítását nem tartják a legmegbízhatóbbnak, és gondos kezelést igényel.

Fürdőszoba kialakítás harmonika függönnyel

A harmonika előtető különféle konfigurációjú fürdőre helyezhető

A műanyag függönyök beépítésének oka pozitív tulajdonságaik:

 • funkcionalitás;
 • jó élettartam;
 • könnyű ellátás;
 • esztétikai megjelenés;
 • megfizethető ár;
 • könnyű telepítés;
 • mikroorganizmusok elleni védelem.

A műanyag képes megtartani formáját. Rugalmasságának köszönhetően konfigurálható úgy, hogy megfeleljen az exkluzív fürdőkádak kontúrjának, az egyedi tervezési ötletnek megfelelően. De emlékeznie kell az anyag törékenységére. Fél az ütéstől. Megrepedhetik a műanyagot, sőt elveszíthetnek néhány töredéket. De meg kell jegyezni, hogy az üveg válaszfalakhoz képest a műanyag tárcsák még elpusztításuk esetén is biztonságosak. Mosószerektől is romlik. A szappan söpredék csíkokat és felhős foltokat eredményez. Az idő előtti romlás elkerülése érdekében minden vízkezelési eljárás után törölje szárazra a válaszfalat.

Dupla műanyag függöny a fürdőszoba zöld falakkal

A műanyag tisztításához csak enyhe tisztítószereket használjon, amelyek nem tartalmaznak koptató elemeket

Rozsdamentes acél kötőelemek a műanyag függöny tetején

A megbízható kötőelemek jelentősen meghosszabbítják a szerkezet élettartamát

Fürdőszoba zónája csúszó függönnyel

A mozgatható szerkezet kiválasztásakor érdemes tisztázni az alkatrészek külön megvásárlásának lehetőségét

Mindezek alapján egyértelmű, hogy a műanyag függönyöknek vannak pozitív és negatív oldalai. Minden vevő, miután megismerte őket, maga dönthet.

Átlátszó polikarbonát függöny sarokkádhoz

Az átlátszó műanyag meglehetősen gyorsan karcolódik és elveszíti vonzerejét

Csúszó műanyag függöny matt ajtókkal

A matt felületek hosszabb ideig megőrzik megjeleníthető megjelenésüket

Zuhanyfüggöny áttetsző műanyagból

A matt felületű függöny kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy egy ilyen anyag nem engedi át jól a fényt. Szükség lehet további világításra

Így vagy úgy, a merev szerkezetek még mindig esztétikusabbnak tűnnek, mint szövetük és celofán társaik, miközben erősebbek, tartósabbak és megbízhatóan védenek a szerkezeten kívül mindent a nedvességtől. A függönyök felületét speciális antibakteriális szerrel kezelik, hogy megakadályozzák a penészképződést és a mikroorganizmusok szaporodását.

Műanyag függönyök mozgatható szárnyainak matt felülete

Az alumínium vázon lévő függöny tovább fog tartani

Mit tud tanácsolni a vevőnek?

 1. Műanyag függöny vásárlásakor figyelembe kell venni azt a tényt, hogy szerkezetük merev, a szokásos fürdőszobákhoz tervezték. Exkluzív mintákhoz egy mestert kell meghívnia és személyes megrendelést kell tennie. A nem szabványos termékek drágábbak.

  Műanyag védőképernyő rekeszajtókkal

  Minél kevesebb a mozgó alkatrész, annál olcsóbb a függöny.

 2. Vegyük azt a modellt, amely a szoba kialakítása és mérete szerint illik hozzád.
 3. A választásnál ügyeljen a következő szempontokra: függetlenül attól, hogy az ablakszárny nem ferde, felületi sérülések hiánya, a mozgatható mechanizmus működőképessége és az alkatrészek teljessége.

  Fürdőszoba függöny műanyag csúszdák

  A leveleknek simán mozogniuk kell a sínek mentén, minden erőfeszítés és rángatózás nélkül

 4. Ha az élet a fő választási kritérium az Ön számára, válassza a legkevésbé mozgó alkatrészekkel rendelkező modellt. Végül is gyakran történik bontás bennük. A fix partíció tovább fog tartani.

  Műanyag tolóajtók alumínium vázon

  A gyártók különböző számú mozgatható fedéllel rendelkező modelleket kínálnak, csak ki kell választani a legkényelmesebb lehetőséget

 5. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy idővel a műanyag átlátszó függöny homályossá válhat a külső behatások miatt. Vásárláskor választhat matt, színes vagy mintás vásznat, amely a működés végéig megőrzi korábbi megjelenését.

  Vízcseppek minta a sztirol szárnyon

  Műanyag függöny háromdimenziós mintával cseppek formájában

Minden szabványos méretű műanyag függöny csomagolásban kerül forgalomba, a gyártó részletes telepítési utasításokkal. Ha Ön kézműves, a telepítést maga végezheti el, pontosan követve az utasításokat. Képességeiben rejlő bizonytalanság esetén jobb, ha a munkát szakemberekre bízza.

Műanyag függöny négy keskeny harmonika levélből

Jobb, ha nem vásárol olyan terméket, amelynek csípős "kémiai" szaga van, ami alacsony minőségű műanyagra jellemző

Videó arról, hogyan szerelhet magának csúszó függönyt

Fotó: műanyag függöny a fürdőszobák belsejében

Előző

Következő