A római redőny fajtái, hogyan néz ki, hogyan működik, fotó

A közelmúltban a római redőnyök nagy népszerűségnek örvendenek, amelyek minden belső tér megfelelő kiegészítőjévé válnak, és hangulatos légkört teremtenek. Szerkezetükben, színükben vagy rögzítési jellemzőikben különbözhetnek, azonban mindegyiknek megvan a fő előnye - a kényelem.

A római redőnyök szövetvásznak beágyazott fémrudakkal, amelyeknek köszönhetően a függöny magassága beállítható

Mik azok a függönyök?

A tervezés nagyon egyszerű, ami hozzájárult széles körű elfogadásukhoz. Először a Római Birodalom napjaiban kezdték használni őket, és egyszerűségüknek és kényelmüknek köszönhetően népszerűségre tettek szert. Az ókortól kezdve nevüket viselték.

A római redőnyök könnyen felszerelhetők

A római redőnyök könnyen felszerelhetők, kényelmes kialakításúak a használatra, és szinte minden helyiségbe is alkalmasak

Érdekes tény, hogy a szerkezet ókori feltalálása óta nem változott különösebben változás. Az ötlet lényege és jellemzői változatlanok maradtak, a változások csak a felhasznált anyagot és az esztétikai megjelenést érintették.

A függönyök segítenek a helyiség fényének szétszórásában, meleg és barátságos légkört teremtve. Tökéletesek mind a nagy irodahelyiségekhez, mind a hétköznapi lakásokhoz, és kiválóan kiegészítik a hálószoba, a konyha vagy a nappali belső terét.

A szerkezet egy ablakhoz vagy mennyezethez rögzített párkányból és magából a vászonból áll. Ez egy darabból áll, ugyanakkor azonos részekre van osztva speciális merev betétekkel, amelyek biztosítják a szerkezet vezérlését és hajtogatását. Az emelés egy lánc- vagy zsinórmechanizmus segítségével történik, amely hozzájárul az arányos, ügyes redők kialakulásához, és a speciális varratok segítségével a vászon szépen, csavarás és emelés nélkül heverhet.

Beállítás zsinórmechanizmussal

A beállítást zsinórmechanizmus segítségével hajtják végre, amely megemeli és leereszti az anyagot

Jegyzet! A függönyök emelése lehet manuális vagy automatizált, az emelőblokkok szerkezeti jellemzőitől függően.

Automatikus redőny

A függönyfüggöny automatikus nyitása vagy süllyesztése elektromos hajtásokkal történik

Különböző szöveteket használnak a gyártás során, azonban továbbra is előnyben részesítik a speciális szöveteket, a függönyöket, amelyek szerkezetükből adódóan hozzájárulnak az anyag gyönyörű fektetéséhez és az ügyes redők kialakulásához.

A római redőnyök fényképe megmutatja, hogy a termék hogyan hangsúlyozza a szoba egyediségét, és különösen releváns lesz a kreatív vagy fotóstúdiók számára.

Működés elve

A római árnyékolók gyártásának fő alkotóelemei a felső párkány vezérlőszerkezettel, az alsó párkány és maga a vászon

A dizájn univerzális, azonban továbbra is vannak különbségek a különböző terméktípusok között. Minden redőny klasszikusra és lépcsőzetesre osztható. Hogyan különböznek egymástól?

A klasszikus változat egy teljesen lapos vászon, amelyen csak az emelés után keletkeznek redők. Az összes kapott hajtás azonos méretű és egymásra helyezkednek, ami szigorúságot és pontosságot kölcsönöz nekik.

Klasszikus római árnyalatok

A klasszikus függönyök összecsukva vízszintes redők, kihajtáskor - tökéletesen lapos függöny

A klasszikus függönyök sokoldalúságuk miatt gyakoriak. Kialakításuk nagyon egyszerűnek és stílusosnak tűnik egyszerre. Bármilyen belső teret kiegészíthetnek, a klasszikus stílustól a modernig.

Klasszikus függönyök a konyhához

A semleges árnyalatú klasszikus függönyök jól mutatnak a konyhában vagy az étkezőben

A második típusú függöny megkülönböztető jellemzője a redők jelenléte, amelyek kaszkád hatást keltenek. Ez a megoldás érdekesnek és szokatlannak tűnik, ezért már bizonyos kapcsolatban áll a tervezési stílussal. Alkalmasak vidéki vagy hagyományos stílusra, hangsúlyozzák a tervező érdeklődését a szokatlan megoldások iránt.

Lépcsőzetes függönyök a folyosón

A lépcsőzetes függönyök teljesen nyitott állapotban is hullámokat és függönyöket hoznak létre

Jegyzet! Jobb, ha a kaszkád függönyt egyszerű színekben vagy ugyanazon ismétlődő mintával választja.

A lépcsőzetes függönyök elegánsabbak és elegánsabbak, így a klasszikus változat vagy a lambrequin a nappaliban

Elektromos római redőnyök

Az ilyen függönyök jellemzője az elektromos meghajtó jelenléte, valamint annak vezérlési képessége a távirányítóval vagy a falba szerelt külön gombbal. A motor működése megkönnyíti az automatikus emelést és hajtást. A megjelenés nem szenved ettől.

Távirányító

A függönyök vezérlése speciálisan programozott távirányítóval vagy távolról történik

Helyhez kötött irányítás

Helyhez kötött vezérlés esetén a függöny bezárásához / kinyitásához csak nyomja meg az ablak melletti gombot

A függönyök csatlakoztatásakor figyelembe kell venni az ablak súlyát és szerkezeti jellemzőit. Ha vannak szellőzőnyílások, akkor ne szerelje fel a szerkezetet az ablakkeretre - ez zavarja a nyitást. Speciális mini kazettás rendszereket fejlesztettek ki a billenő és elfordítható mechanizmusú műanyag ablakokhoz.

Eszköz diagram

Az elektromos hajtású redőnyök készülékének vázlata

Az elektromos meghajtású római redőnyök megvásárlása a következő előnyökkel jár

 • Könnyen kezelhető. Emelés és süllyesztés a távirányítóval.
 • Több függöny szinkronizálásának lehetősége egy szobában.
 • Olyan időzítő jelenléte, amely lehetővé teszi a zárási vagy nyitási idők beállítását.

  Időzítő beállítása

  Időzítő beállítása római árnyalathoz - kényelmes és praktikus

 • Lehetőség a helyiség megvilágításának beállítására.
 • Kevesebb anyag és kötőelem kopása.
 • Kényelmes lehetőség magas mennyezetű helyiségekben vagy tetőablakokhoz történő használatra.
 • Gyors akkumulátor-töltés, 220 V-os hálózatról történő töltés lehetősége.
 • Kevesebb a torzítás esélye.
 • A szerkezet használatának hátrányai lehetnek a magasabb ár és az önszereléssel kapcsolatos nehézségek. Az elektromos függönyök eltávolítása a további tisztítás érdekében bonyolult lehet.

Jegyzet! A vakoknak némán kell működniük. Minden további hang a helytelen telepítést jelzi.

Ápolás jellemzői

A római függönyök különleges, gondos és rendszeres karbantartást igényelnek. Speciális szövetekből készülnek, amelyek nem mindegyike mosógépben tisztítható.

Fényszennyezés esetén porszívózni kell a függönyöket. Ehhez a tisztítási módszerhez, ha van speciális porszívója, akkor nem kell szétszerelnie a szerkezetet.

Száraz függönyápolás

A könnyű tisztítás érdekében csak egy speciális csatlakozóval ellátott porszívót használjon

Mielőtt kézzel vagy mosógépben mosna, a redőnyöket megfelelően le kell szerelni. Szükséges eltávolítani őket az ereszről és eltávolítani a merevítőket. A vásznon címkével kell ellátni az anyag megfelelő mosásának utasításait, amelyet be kell tartani.

A feszes függönyök speciális anyagból készülnek, amely nem nagyon piszkosul, de ha a száraz tisztítás nem segít, akkor ismernie kell a mosási szabályokat.

 1. A ruhát előzetesen áztassa szappanos vízben.
 2. Előnyben részesítse a kézi tisztítást.
 3. Ne mossa a vásznat 40 fok feletti hőmérsékleten.
 4. Használjon finom mosási ciklust.
 5. Ne törje ki.
 6. Használjon dedikált szennyestáskát.
 7. Egyes szövetek csak vegyileg vagy szárazon tisztíthatók. légy óvatos!

Jegyzet! A függő függönynek még nedvesnek kell lennie a deformáció elkerülése érdekében.

Vannak nem szabványos anyagokból készült modellek: bambusz vagy hám. A nedves tisztítás szigorúan tilos számukra. A por eltávolítását porszívóval vagy puha, száraz kefével végezzük.

Annak érdekében, hogy a por kevésbé telepedjen le a vásznon, rendszeres szellőzést kell biztosítani a helyiség számára. Ez segít elkerülni a termék folyamatos tisztítását.

Római redőny vasalása

A római redőnyt csak kifelé vasalhatja, a módot a függönyök anyagától függően kell kiválasztani

A római redőny belső használatának jellemzői

Római árnyékolók rögzítése

A római redőny párkányszerelvényeinek helye

A különféle szövetekből történő varrás miatt a redőnyök bármilyen belső térben relevánsak. Különböző színek, textúrák, minták segítenek kiválasztani a legmegfelelőbb lehetőséget.

A színes anyagok különleges atmoszférát teremtenek azáltal, hogy az egész szobát meghatározott színnel festik, ezáltal a szobának különleges érzetet kölcsönöz. Alkalmasak hálószoba vagy gyermekszoba kialakítására.

A nappali elrendezésénél előnyben kell részesíteni az ismétlődő mintázatú vagy tömör szövetből készült, tömöbbnek tűnő egyszínű anyagokat.

Egyszínű római árnyékolók a nappaliban

A vastag szövetből készült egyszínű római függönyök klasszikusokkal kombinálva remekül mutatnak egy világos és hangulatos nappaliban

A függönyök erkélyre való felszereléséhez világos szöveteket kell használni, világos színekben. A fehér szín vizuálisan növeli a területet, és a könnyű szerkezet nem tűnik terjedelmesnek.

Római redőny az erkélyen

Az áttetsző római redőnyök remekül mutatnak egy loggián vagy erkélyen

Az egyszerűség és a sokoldalúság lehetővé teszi a függönyök kombinálását más anyagokkal. Remekül mutatnak egy súlytalan tüllhez, színhez illesztve vagy egyenes egyszínű függönyökhöz.

Római roló tüll

Rózsaszín redőny tüll bézs színben

A római redőnyök, amelyek fényképeit a cikk bemutatja, gyönyörű megjelenésűek. Finoman hangsúlyozni fogják a szoba stílusát, egyedi dizájnt hozva létre, és érdekes kiegészítői lesznek az irodahelyiség, stúdió vagy lakás stílusának.

A fő különbségek a római és a redőny között

Redőnyök és római redőnyök

A redőnyök és a római redőnyök kialakításukban, szövetükben és hajtogatási módjukban különböznek egymástól

A külső hasonlóság ellenére a római és a redőny jelentős különbségeket mutat.

A római redőnyök, amikor fel vannak emelve, redőket alkotnak, és a redőnyök tekercsgé tekercselik, innen ered a nevük.

Római szövet függönyök

A római szövetből készült függönyök jól mutatnak a hálószobában és a nappaliban, kiegészítve az azonos szövetből készült függönyökkel

A redőnyök teljesen el vannak rejtve a szerkezet felső részében, és a római redőnyök csak felemelkednek.

Római függöny függönyökkel

A római árnyalatok tökéletes összhangban vannak minden enteriőrrel, tüll és függöny nélkül is teljesnek tűnnek

A redőnyök speciális impregnálása kevésbé hajlamos a szennyezésre. Románnal ellentétben azonban mosáshoz nehéz őket szétszerelni.

Redőnyök a konyhában

A redőnyök praktikusabbak, kevésbé koszosak és könnyebben tisztíthatók

Árkülönbségek. A redőnyök sokkal kevesebbe kerülnek, a szövetek és a kivitel egyszerűsége miatt.

A tekercs opció sokoldalú és gazdaságos, de bizonyos nehézségekkel jár a tisztítás és a telepítés terén. Római - hajlamosabb a por felhalmozódására a redőkben, de könnyen tisztítható.

Barna redőny

A redőnyök egyszerűbbek, de olcsóbbak és praktikusabbak

Meg kell választani a megfelelő nézetet, figyelembe véve a belső tér sajátosságait, működését és az ügyfél személyes preferenciáit.

Redőny tüll

A redőnyök sikeresen kombinálhatók a tüllrel, ha közepes sűrűségű természetes szövetekből készülnek

A római redőnyök megválasztása jelentősen átalakítja a szobát, hosszú távú működtetésük és könnyű karbantartásuk megmenti a felesleges problémákat.

Előző

Következő