Saját kezűleg készítünk fürdőszoba bútorokat

Minden vízvezeték-egységet, legyen az külön fürdőszoba, vagy WC-vel kombinálva, legalább minimális mennyiségű bútorral kell felszerelni. Az ilyen típusú helyiségekben használt legnépszerűbb bútortermékek a szekrény, amelyben gyakran mosdó, függesztett szekrények vagy polcok vannak felszerelve, valamint egy ágyneműtartó szekrény. A szaküzletekben és piacokon a fürdőszobai készletek választéka nagyon nagy, azonban a belső kialakítás saját kezűleg számos előnnyel jár a késztermék megvásárlásához képest.

Fehér bútorok az IKEA-tól a fürdőszobához

Skandináv stílusú fehér fürdőszobabútor

A DIY bútorgyártás előnyei

A fürdőszobai bútorok saját kezűleg történő elkészítésének pozitív szempontjai közül a következő szempontok különböztethetők meg:

 • Költségmegtakarítás. Mint tudják, az anyagok ára legalább a termék fele. A saját bútorok készítésével jelentős összeget takaríthat meg.
 • A termék egyedisége. A belső elem személyes létrehozása lehetővé teszi, hogy olyan darabot szerezzen be, amely a tervezési munka kiemelt részévé válhat.
 • Fantasy repülés. Nincs korlátozás a bútor megjelenésére és funkcionalitására vonatkozóan.
 • Bútorkészítés képessége nem szabványos szobaméretekhez.

A bútorok kivitelezésének és tervezésének megválasztása

A fürdőszobabútorok optimális készletének, valamint kialakításának és felépítésének meghatározásához több tényezőre kell építeni, beleértve a szoba méretét, általános stílusát és a házi iparművész pénzügyi lehetőségeit.

 • Curbstone. Az éjjeliszekrény tökéletes a mosószerek és más háztartási cikkek kényelmes tárolásához. Az egészségügyi egység területtől függően lehetőség van külön szekrény felszerelésére vagy kombinálására mosdóval. Az első esetben a bútorok nagy kapacitásúak, a másodikban elrejti a mosogató szifont és más vízellátó vezetékeket.

  Dupla szekrények a fürdőszobához

  A fürdőszobai szekrények jó hely az alapvető cikkek tárolására

 • Polcok és függesztett szekrények. Ezek a belső elemek a fürdőszoba éjjeliszekrényének alternatívájaként „szobatársakká” válhatnak. Minden a szoba méretétől és a felhasználók igényeitől függ. Ha a kettő közül egyet választ, akkor a függő bútorok racionálisabbak, mivel sokkal könnyebb szabad helyet találni a falon. A függesztő szekrények felszerelhetők tükrös ajtókkal, így két hasznos belső elemet kaphatnak egyben.

  Nyitott polcok és állványok

  A fürdőszoba nyitott polcai és polcai lehetővé teszik, hogy gyorsan megtaláljon mindent, amire szüksége van, de ezek rendezettséget és gyönyörű dekorációt igényelnek

 • Szekrény. A legtöbb szokásos vízvezeték-szerelvény kapcsán meglehetősen nehéz teljes értékű helyet találni egy vászonszekrény számára. A kiút lehet egy kisméretű padlós sarokszekrény, amely nem sok helyet foglal el, és ugyanakkor lehetővé teszi, hogy meglehetősen sok elemet helyezzen el a polcain.

  Zöld ceruzatartó

  A fürdőszobához tartozó zöld szekrény lehetővé teszi a szükséges dolgok, higiéniai cikkek és háztartási vegyszerek elhelyezését

Minél nagyobb a kivitel és minél összetettebb a kívánt funkcionalitás, annál több készségre van szükség a mester részéről, amikor saját fürdőszobával készít fürdőszoba bútorokat. Ezért, ha az elemet először gyártják, akkor ne vegyen komplex moduláris fejhallgatókat.

Szükséges anyagok és eszközök

A fürdőszobabútorok fő követelménye a nedvességállóság. Ma a legnépszerűbb három fő típusú anyag.

 • Vízálló farostlemez és forgácslap (farostlemez és forgácslap). A farostlemez szebbnek tűnik és sokféle mintával rendelkezik. A forgácslap jobban ellenáll a víznek és könnyebben megmunkálható. Ezen anyagok kombinációjával lehetséges változat (forgácslapból készült karosszéria, homlokzatok farostlemezből történő befejezése).

  Fürdőszobabútor szett

  Fürdőszobabútor készlet laminált forgácslap testtel és nedvességálló MDF homlokzattal

 • Műanyag. A műanyag termékek egyáltalán nem félnek a víztől és a vegyi mosószerektől. Az anyag könnyű és olcsó, azonban meglehetősen törékeny, ezért nem alkalmas minden típusú bútorhoz. Kiváló akasztós szekrény lesz belőle, de a mosdó nagy súlya miatt az éjjeliszekrény egyszerűen eltörhet.

  Fürdőszobabútor műanyagból

  A műanyag esztétikus, könnyen tisztítható, egyáltalán nem fél a nedvességtől

 • Kő és üveg. Az ezekből az anyagokból készült termékek kiváló minőségűek, szépek és tartósak, de otthon dolgozni velük meglehetősen nehéz. Az üveg (és különösen a kő) kiváló minőségű feldolgozásához az otthoni kézműves szerszámkészletében sok speciális felszereléssel kell rendelkezni.

  Fürdőszoba üveg

  Az üveg tökéletesen illeszkedik a fürdőszobához, praktikus, nedvességálló, hihetetlenül vonzó

 • Természetes fa. Gyönyörű, de drága és kivitelezhetetlen anyag. A fából készült bútorok stílusosnak és impozánsnak tűnnek, de a rossz nedvességállóság nagymértékben csökkenti a késztermék élettartamát;

  Fából készült fürdőszoba bútorok

  A fából készült fürdőszoba bútorok szépnek tűnnek, illeszkednek a legtöbb stílushoz, de nem túl praktikusak

 • Fém. Fém bútorok (általában acél vagy alumínium) lehetségesek, de ezek meglehetősen ritkák. Népszerűtlenségük oka a fémek otthoni feldolgozásának nehézsége, valamint az a tény, hogy az ilyen bútorok mindig hidegek.

  Fém polcok

  Fém állvány a fürdőszobához

Az otthoni fürdőszoba bútorok saját kezű készítéséhez kiválasztott anyagon kívül különféle fogyóeszközökre (csavarok, sarkok), kiegészítőkre (fogantyúk, zsanérok, záródugók stb.), Valamint alapvető szerszámkészletre lesz szükség.

Szükséges anyagok

Szükséges anyagok, kötőelemek és szerelvények

A fő eszközök között van egy fúró vagy csavarhúzó, kirakós játék, mérőszalag vagy vonalzó mérésekhez, kés. Ha a gyártás után a kész bútorokat festeni tervezik, akkor szükség van még egy sor szükséges festékre és eszközre (henger, ecset vagy szórópisztoly).

Szekrény szerelési sémája

A mosogatószekrény részletes felszerelési rajza

Gyártási eljárás

A szekrény gyártásának projektje

Diy projekt mosdószekrény készítéséhez

A szegélykő vágódiagramja

Vágódiagram a mosdószekrényhez

Fürdőszoba szekrény rajz

Rajz egy házi szekrény a fürdőszobában

A saját kezű bútorok gyártásának első szakasza a jövőbeli fülhallgató kialakítása. Ehhez meg kell mérnie magát a helyiséget, és el kell döntenie a késztermék telepítésének helyét.

Kész házi szekrény

Kész házi szekrény a fürdőszoba belsejében

A méretek és az anyag meghatározása után szükséges alkatrészeket készíteni az összeszereléshez.

Mosódoboz és szekrény

Barkácsdoboz vászonhoz és lucfenyőből készült szekrény a fürdőszobában

Az üres darabolás szigorúan a rajzok szerint történik, mivel a vágás során a legkisebb eltérés is rosszul mutatja a bútorokat, és nagymértékben rontja a funkcionalitást.

A talapzat asztal házi változata

A pultos mosogató alatt található mosdóasztal házi változata, amely fából készült és további lábakra került

A következő szakasz az alkatrészek egyetlen szerkezetbe történő összeszerelése. A modern kötőelemek (megerősítés, eurós kötések és tiplik) a legésszerűbb lehetőség. Ezután szerelvényeket telepítenek.

Lehetőség két mosogató szekrényének elkészítésére

DIY lehetőség szekrény készítéséhez két beépített mosogatóhoz

Nem érdemes spórolni a fogantyúk és a csuklópántok választásán, ezért jobb, ha a műanyag alkatrészekkel ellátott opciót azonnal félretesszük (nagyon gyorsan használhatatlanná válnak). Az ideális választás a krómozott fém szerelvények, amelyek nemcsak megjelenésükkel örvendeztetik meg a szemet, hanem hosszú ideig szolgálják a felhasználóikat is. A gyártás utolsó szakasza a burkolat és a díszítés.

Lépésről lépésre fényképes utasítások

Lépésenkénti fényképes utasítások a pulttal ellátott mosdóegység összeszereléséhez

Dekoráció és dekoráció

Házi kényelmes fürdőszobai szekrény

Házi készítésű, kényelmes és funkcionális fürdőszoba szekrény vízálló rétegelt lemezből

A kész bútorok végső megjelenése az otthoni mester fantáziájától függ. A legegyszerűbb megoldás a termékek ragasztása PVC-fóliával.

Öntapadó fa szemcsés film

Öntapadó film fa-szerű bútorok díszítésére

Az ilyen öntapadó ragasztók választéka nagyon nagy, így a szín és a dísz megválasztásával nem lesz probléma. További pozitív tulajdonság a PVC-filmek nedvességnek való ellenállása, ami fontos a vízvezeték-egység körülményei szempontjából.

Fürdőszoba bútor dekoráció

Dekoráció fürdőszoba bútorokhoz öntapadó fóliával

Kívánt esetben a fülhallgatót kézzel készített termékek díszíthetik. A lényeg, hogy idővel ne savanyuljanak a nedvességtől. Érdekes lehetőség egy megvilágított tükör felszerelésével, amelyet helytakarékosan a szekrény ajtajára lehet helyezni.

Polcdíszítés

Dekoráció a fürdőszobában dekupázs technikával

Következtetés

Barkács fürdőszoba bútorok

Barkács fürdőszoba bútorok: polcok, mosdó és tükör

A szép és funkcionális fürdőszobabútorokat nem nehéz elkészíteni. A kézzel készített munkák nemcsak lenyűgöző pénzt takarítanak meg, hanem olyan egyedi alkotást is létrehoznak, amely a belső tér igazi fénypontjává válik. A legfontosabb az, hogy legyen vágy, ötletek, kicsi építési ismeretek és szabványos eszközkészlet. Nem szabad azonnal megragadnia a moduláris bútorok gyártását, jobb, ha egyszerű polcokkal kezdi, idővel növeli készségeit és áttér a bonyolultabb tervekre.

Fa mosdó

Fából készült mosdó, kézzel készített oldalsó polcokkal

Előző

Következő