Az önálló bútortervezés főbb szakaszai és szabályai

A bútortervezés komplex folyamat. A belső tér funkcionalitása a munka pontosságától függ. A végeredményt sok tényező befolyásolja. A bútorok tervezésénél figyelembe veszik az egyéni preferenciákat és ízlést. Mindent megtehetsz magad. A kényelem kedvéért sok hasznos program és segítő létezik. A kezdeti szakaszban fontos, hogy alaposan mérlegeljük a jövőbeli tervezés minden elemét.

Egyéni projektek kialakítása

Az egyedi projektek kialakítása lehetővé teszi, hogy mindenki egyedi és eredeti bútorkészlet tulajdonosává váljon

A barkácsolás előnyei

Tipikus projektek

A projektek lehetnek szabványosak vagy egyedi

A szekrénybútorok tervezésének elvégzése számításokon, sémák, rajzok megvalósításán alapul. Ez elősegíti a megbízható és minőségi termék elérését. Vannak szabványos projektek és egyedi projektek. Az elsőket a kivitelezés egyszerűsége, elérhetősége különbözteti meg. Az egyes projektek az adott stílushoz igazodnak. Az alkotáshoz speciális programokat használnak. Ez lehetővé teszi egyedi, összetett modellek megtestesítését. Ennek a munkának sok előnye van.

 1. A termék pontosan meg fog egyezni a szoba és a számára fenntartott hely méreteivel.
 2. A készülék és a megjelenés egyedi, eredeti, egyfajta lesz.
 3. A stílus a legapróbb részletekig átgondolt, ideális a szoba általános dekorációjához.
 4. Használhat különféle anyagokat, textúrákat.
 5. Minden ötlet és ötlet megtestesítőjének köszönhetően pontosan megkapja a kívánt modellt. Teljes mértékben megfelel az Ön igényeinek.

A bútorok saját kezűleg történő tervezésénél készüljön fel sok időre. A munka fáradságos, hosszú és teljes elmélyülést és figyelmet igényel. Egy létrehozott projekt megvalósítása az egyedi jellemzők miatt nehéz lehet.

A termék létrehozásának megkezdése előtt fontos elsajátítani bizonyos készségeket, beleértve a diagramok készítésének, a rajzok készítésének képességét. Ez segít elkerülni a nehéz hibákat a kívánt megvalósítás során.

Bútortervek készítéséhez

A bútorszerkezetek egyedi tervezésének megismeréséhez ismernie kell a rajzaik elkészítését

Amit figyelembe kell venni a bútorok tervezésénél

Helyiség megmérése vázlat készítése előtt

Vázlatprojekt készítésekor és az ehhez szükséges anyagok kiszámításakor pontos méréseket kell végeznie a helyiségről

A bútorok tervezésénél ajánlott több fontos szempontot is figyelembe venni.

 1. Ajtó szélessége. Ezekkel az elemekkel felszerelt termékek létrehozásakor figyelembe kell venni a méretarányt. A fiókok nem lehetnek szélesebbek, mint a kinyitható ajtók. Vagy nehéz lesz őket kinevezni.
 2. A legfeljebb 3 ajtós konstrukciók egy rekeszt nyitnak. Ez megkönnyíti a bejutást. Ha 4 ajtó van, akkor két rekesz lesz. Mindkét elem számának meg kell egyeznie.
 3. Egyes modelleknek holt zónái vannak - olyan területek, amelyekhez nem lehet hozzáférni a dobozok elhelyezéséhez. Az ajtó széle ezen a területen helyezkedik el. Javasoljuk, hogy ezt vegye figyelembe a projekt kidolgozása során, valamint az útmutatók jelenlétét.
 4. Az 50 cm-nél hosszabb polcok hajlíthatók. Ezt elkerülheti, ha egy állványt helyez el alatta.
 5. A bútorok tervezésénél ajánlott a válaszfalakat egy darabból lefedni.
 6. Minden ajtónak azonos szélességűnek kell lennie a nyílás maximalizálása érdekében.
 7. Minden csúszószerkezet dugóval van ellátva. Ezzel elkerülhető az ajtók véletlenszerű kinyílása vagy bezárása, és megkönnyíti a használatát.

Szekrény bútorok tervezésének szakaszai

Átgondoljuk a projektet

Átgondoljuk a projektet, és meghatározzuk, hogy milyen bútorok készülnek

Meghatározzuk a méreteket,

Meghatározzuk a méreteket, méreteket és anyagokat

A projekt létrehozása több fő szakaszban zajlik. Mindegyikük tükröződik a táblázatban.

Szakasz Leírás
Előzetes Döntse el a kívánt eredményt. Mit akarsz pontosan kapni, a termék méretei, az alkatrészek, hogyan fog kinézni minden. Vegye figyelembe annak a helynek a méreteit, ahol a szerkezetet elhelyezi.
Rajzolás A paramétereket kiszámítják. A kívánt modell megrajzolódik a projekt kényelmes vizuális bemutatásához. Vegye figyelembe a létrehozandó bútorok célját, a kívánt funkcionalitást. A tartalom, az alkatrészek száma ettől függ. Fontos átgondolni és megrajzolni az egyes szerkezeti elemeket.
Műszaki projekt Speciális program segítségével valósítják meg. Meg kell jelölni a paramétereket és a részleteket, beleértve a bútor típusát, árnyalatát. A programban végzett munka egyszerűsítése érdekében ajánlatos több videoórát előtanulmányozni. Ez segít időt spórolni és minőségi eredményt elérni.
Hozzon létre egy vázlatot

Vázlatot úgy készítünk, hogy a diagramok és rajzok érthetőek legyenek a jövő bútorszerelői számára

Készítünk egy műszaki projektet

Készítünk egy műszaki projektet, ellenőrizzük a hibákat, elvégezzük a módosításokat, elkészítjük az összes szükséges projektdokumentációt

A bútorgyártás számítógépes szoftver-asszisztenseinek áttekintése

Bútorrajz és projekt

Bútorok rajzolása és megtervezése speciális programban

Korábban a műszaki projektet papíron hajtották végre. Sok időbe, erőfeszítésbe került, és megnőtt a hibázás kockázata. Most vannak speciális számítógépes programok, amelyek nagyban megkönnyítik a bútorok tervezésének folyamatát. Csak el kell végeznie egy rövid tanfolyamot, video oktatóanyagok segítségével, hogy elsajátítsa az alapkészségeket. Különböző programok léteznek, amelyek mindegyikének számos előnye és hátránya van.

Pro100 egyszerű és világos

PRO100 tervező szoftver

PRO100 - független bútortervezési és belsőépítészeti program

Egy intuitív program, amely lehetővé teszi struktúrák és általában belső terek projektjeinek létrehozását. Volumetrikus megjelenítéssel rendelkezik a képpel, így tökéletesen illeszkedik a tervezési ötletek megtestesítéséhez. Tárgyakat elrendezhet egy adott, kívánt szobatervezésben. Bármely szögből megvizsgálhatja az objektumokat, méreteket alkalmazhat a vetületre.

Alkalmazás alkalmas kezdőknek

Az alkalmazás alkalmas kezdőknek, akik a lehető leghamarabb szeretnének hatékony eredményeket elérni

Egyszerű kezelőfelülettel rendelkezik. Kényelmes a használata, elkerülve a speciális edzésekre fordított időpazarlást. A segédeszközök jelenléte lehetővé teszi a szükséges termék elkészítését és sikeres illeszkedését a belső térbe. A kép kiváló minőségű, a további funkciók jelenléte, beleértve az átlátszóságot, az árnyékot, a megvilágítási szintet, olyan közel van a kívánt eredményhez.

Konyha tervezési példa

Példa egy konyhabútor projekt fejlesztésére a PRO 100 programban

Gyorsan kiszámíthatja a bútorok becsült költségét. Meg kell adni a felhasznált anyagok hozzávetőleges árát.

A program fizetett. Van egy ingyenes demo verzió, amelyet korlátoz egy használati idő és egy sor funkció.

Tervezés a PRO 100 szoftverben

Mosdószekrény kialakítás a PRO 100 programban

Woody bútortervező szoftver

Woody program

A Woody a bútortervezők professzionális változata

Célja inkább a bútor, és nem a belső kialakítás. Jó lehetőség kezdőknek, akik terméktervezést terveznek. Különböző egyszerű kezeléssel, érthetetlen egy tapasztalatlan felhasználó számára. A specifikációk elkészítése automatizált. Lehetővé teszi a szükséges alkatrészek, anyagok hozzávetőleges költségének kiszámítását. A rajz elkészítése automatizált, ami lehetővé teszi, hogy elkerülje a projekt megvalósításában bekövetkező súlyos hibákat.

Projekt és rajz Woody-ban

Szekrény tervezése és rajza Woody-ban

Jó könyvtár kész modellekkel, kiváló szintű alapanyagok és kiegészítők. Használhatja a volumetrikus modellezést. Van egy funkció az egyes alkatrészek külön-külön történő kiadására. Kiegészítve a kötőelemek jelölési sémáival.

Woody programfelület

Woody felület a bútorok tervezéséhez

A program az egyszerűség és a kényelem megtestesítője. Jelentős hátrány a technikai támogatás hiánya. Frissítések, új verziók nem kerülnek kiadásra. Ezért a tartalom elavult. Számos operációs rendszer nem kompatibilis a programmal.

A rendszer automatikusan generál rajzokat

Miután a modell elnyerte végső megjelenését, a rendszer automatikusan elkészíti az összes szükséges rajzot, amelyek felhasználhatók bútorok készítéséhez

Astra bútortervező

Astra Bútorépítő

Astra Bútortervező - bútortervezés és belsőépítészeti program

Üzleti célokra tervezték. Lehetővé teszi teljes komplexumok vagy egyedi bútorelemek ötleteinek megtestesítését, vázlatok mentését, az elkészített termékek használatát a belső térben, virtuális volumetrikus kép megjelenítése. Hasonló a Pro100-hoz. Olcsóbb szoftverrel ellátott verzió, továbbfejlesztett funkciók. De a tervezésnél kevesebb lehetősége van. Az Astra több modulból áll. Külön rajzokhoz, vizuális termékelhelyezéshez, összetettebb alkatrész-opciók gyártásához.

Astra Cut

Astra Nesting - a vágólap és az öntött anyagok optimalizálására szolgáló program

Gazdaságos vágás választható, ami kevesebb hulladékot eredményez. A rögzítőelemek automatikusan kerülnek elhelyezésre, manuális beállítások megengedettek. Egy speciális ellenőrzési funkció lehetővé teszi annak ellenőrzését, hogy az elemek megfelelően vannak-e nyitva és összekapcsolva. Az Astra fizetett, de a demó verzió lehetővé teszi a program kényelmes használatát. A verziók közötti különbség abban rejlik, hogy nem lehet adatokat továbbítani a modulok között.

Tervezés a kivitelező Astrában

Bútortervezés az Astra kivitelezőben

Felhívjuk figyelmét, hogy a termék költségének kiszámításakor a kiegészítőket nem veszik figyelembe. Van jó néhány kész lehetőség. Részletes információk megadása szükséges, ami bonyolítja az előkészítő szakaszban végzett munkát.

T-flex bútorprogramok

T-FLEX bútorok

T-FLEX Furniture - speciális megoldás bármilyen összetettségű bútorok háromdimenziós tervezéséhez

Bármilyen bonyolult szintű struktúrát tervezhet. Többféle munkára osztható fel. Az egyik lehetővé teszi, hogy együttműködjön az ügyféllel, szobát, dekorációt és magát a terméket hozzon létre. A második típus egy bútortervezőn alapul, amely a megrendelés egyedi követelményeit testesíti meg.

Konstruktor kiadás

A "Konstruktor" kiadás bútorok egyedi tervezésű tervezésére szolgál

A rendszernek nincsenek korlátozásai

A rendszernek nincsenek korlátozásai a létrehozott geometria összetettségére és a modellek újjáépítésének logikájára

A bútorok tervezésének egyéb módjai

A bútortervezéssel szemben minden nap több igényt támasztanak. Az új technológiák lehetővé teszik a kívánt objektum vizualizálását, minden centiméter átgondolását a legapróbb részletekig, a grafikon, diagram felépítésének leegyszerűsítését. Ez pozitív hatással van a bútorok minőségére, csökkentve a súlyos hibák valószínűségét. Készíthet egy projektet saját kezével, papíron ábrázolva. Vagy használjon elektronikus asszisztenseket. Számos olyan program létezik a piacon, amely bármilyen összetettségű struktúrák létrehozásának feladatait valósítja meg. Ezeknek a módszereknek vannak előnyei és hátrányai.

Elkészítjük a helyes vázlatot

Számítógépes programok segítségével korrekt vázlatot és pontos rajzot készíthet a jövőbeli bútorokról

Az objektum papíron képe elérhető módnak tekinthető. De eléggé elavult. Különbözik az aprólékosságban. Sok időt kell töltenie a kívánt típusú tervezéshez. Nagy a valószínűsége a hibának. Ezért ismerni kell az áramkörök fejlesztését és létrehozását, a pontos számítások elvégzését. A módszer elérhetőségében különbözik.

Tervezési projekt saját készítése

Elektronikus változat nélküli konyhai szett tervezési projektjének önálló elkészítése

A projektfejlesztés elektronikus változata figyelemre méltó a kényelme, a számítások pontos elvégzésének képessége miatt. A további funkciók segítenek minimalizálni a hibák lehetőségét. A termékek kiváló minőségűek és megbízhatóak. A programok használatához meg kell tanulnia az ilyen munka alapjait. Azonban a legtöbb elektronikus módszer fizetett.

A termékdizájnok önálló létrehozása lehetővé teszi egy olyan modell létrehozását, amely tökéletesen illeszkedik a számára fenntartott helyre. Kicsi helyiségek esetében releváns, ahol hasznos minden métert használni. A munkához bizonyos ismeretek és készségek szükségesek. Javasoljuk, hogy a projekt létrehozása előtt gondosan készüljön fel.

Előző

Következő