Pelenkázó DIY tervezés, kivitelezés és dekoráció

A gyermek születése előtt emlékeznie kell arra, hogy mindent előkészít, amire szüksége van. Különös figyelmet kell fordítani a pelenkázó felszerelésére. A legkényelmesebb módja az üzlet. Az utóbbi időben azonban sok szülő úgy döntött, hogy saját kezével készít pelenkázót.

Átalakított komód

Fiókos házi pelenkázó

Tervezés és kivitelezés megválasztása

Változó asztal kialakítása

Egyszerű, mégis kényelmes pelenkázó kialakítás

Kis készséggel könnyedén felépíthet egy egyszerű szerkezetet. Az pelenkázó kialakítása eltart egy ideig. De cserébe megkapja a kívánt forma és méretű terméket, amelyet szinte lehetetlen elérni egy szokásos modell vásárlásakor.

Ha a saját kezével felépít egy változó fiókos szekrényt, akkor garantálhatja, hogy a gyermek egészségére káros anyagokat tartalmazó anyagok nincsenek.

A táblázat készítésének kezdetekor meg kell határoznia, mi lesz az:

 • hordozható;

  Hordozható pelenka

  Összecsukható hordozható gyepmester

 • helyhez kötött.

A mobil tervek alkalmasak azoknak a családoknak, akik aktív életmódot követnek. Ha szükséges, egy ilyen komódot elhelyezhet egy autó csomagtartójában, ha a városból utazik.

Tábla cseréje

Mobil verzió - váltótábla

A pelenkázó álló változata azoknak szól majd, akiknek gyermeke az idő nagy részét otthon tölti. Az ilyen tervek lehetővé teszik az összes szükséges dolog egy helyen történő összegyűjtését, hogy később ne kelljen rákeresni az egész lakásban.

A hordozható pelenkákat és polcokat gyorsan össze lehet hajtani és szétszerelni. Méretüknek meg kell felelnie a szoba méreteinek. Kívánatos, hogy a szobában a falhoz került.

Funkcionális pelenka babakáddal és sok polccal mindenre, amire a fürdéshez és a baba ápolásához szüksége van

A kis lakásokban élő szülők leggyakrabban függesztett szerkezeteket vásárolnak. Néhány táblázat lehetővé teszi az öltöző és a babafürdő kombinálását.

Függő pelenka

Zsebes függesztett pelenka ideális kis lakásokhoz

A legtöbb hasznos funkciót egy ággyal ellátott komód látja el. Sajnos egy ilyen szerkezet az oldalakon sok helyet foglal el, és önmagában elég nehéz megépíteni.

Pólyás-mellkas-ágy

Helyhez kötött modell-transzformátor pelenka-komód-ágy

Egy egyszerű asztal szerényebb méretű. A kis tárgyak kényelmetlenek a pelenkák cseréjéhez. Az ilyen tábla mellett dönthetnek tapasztalatlan szülők.

Dresser rajz

Komód pelenkázóval: tervrajz

Anyagok előkészítése

Az pelenkázó asztal elkészítéséhez nem kell sok anyag. Különösen szigorú követelményeket támasztanak az ilyen termékek minőségével szemben.

A pelenkázó asztal, amelynek méretét jobb önállóan választani, a következő anyagokból készül:

 • természetes fa;

  Gyönyörű komód

  Csináld magad gyönyörű, természetes fából készült komódot

 • MDF;

  Kényelmes és funkcionális pelenkázó

  Kényelmes és funkcionális tejszerű MDF pelenkázó

 • Forgácslap.

  DIY pelenka

  Barkács pelenka laminált forgácslapból

A szakértők laminált táblák használatát is javasolják. A legnépszerűbb termékek természetes anyagokból készülnek. Sajnos a komód fáját meglehetősen nehéz kezelni. Ezért a pénz megtakarítása és a munka megkönnyítése érdekében jobb, ha forgácslapot vagy MDF-t vásárol.

A laminált termékek allergiás reakciót okozhatnak a gyermekben. Ezért jobb megtagadni ennek a lehetőségnek a használatát. A komód minősége csak rajtad múlik. Anyagok boltban történő vásárlásakor mindenképpen minőségi tanúsítványt kell kérnie az eladótól. Nagyon fontos, hogy az alkatrészekben ne legyenek káros összetevők.

Fiókos szerszámok

Eszközök és anyagok

Szükséges eszközök és anyagok

Pelenkázó asztal elkészítése előtt készítse el a következő eszközöket:

 • egy kalapács;
 • Lombfűrész;
 • mérce;
 • fúró és fúró készlet;
 • csavarhúzó;
 • fogó.

Önnek is elő kell készítenie az önmetsző csavarokat a komód elemeinek rögzítéséhez.

Gyártási folyamat

Az összes anyag és eszköz előkészítése után megkezdheti a gyártást. Először meg kell rajzolnia a jövőbeli szerkezet vázlatát. Ehhez egy papírlapra és egy egyszerű ceruzára van szükség.

A változó terület megjelenése

A szokásos váltóegység megjelenése így néz ki

A változó fiókos szekrény saját kezű felépítéséhez a rajzok és diagramok, amelyek megtalálhatók az interneten, figyelembe kell venniük a szülők növekedését. Kényelmesen kell használnia a terméket pelenkacserénél.

Swaddler rajz

Kihúzható tárcsázó rajz

Összecsukható pelenkázó

Az összecsukható pelenkázó összeszereléskor szinte láthatatlan

Mielőtt összeállítana egy komódot pelenkázó asztallal, végül el kell döntenie a felszerelés helyét. Erre a komód méretének beállításához van szükség.

Munkarend.

 1. Alkatrészek gyártása.
 2. A termék összeszerelése.
 3. Épület dekoráció.
A végek csiszolása

Homorítófűrésszel vagy fűrésszel levágjuk a széleit és alaposan ledaráljuk a végeit

Miután kitalálta, hogyan kell összeállítani egy fiókos szekrényt pelenkázóasztallal, elkezdheti az elemek gyártását. Először is az oldalakra kell összpontosítania, kirakással kirakva őket. Ezek a részek lekerekítettek.

Asztal összerakása

Összeszedtük az asztalt, mindent csavarokkal rögzítünk

Ezután erős oldalpaneleket kell készítenie. Ilyen részleteket nagyon könnyű elkészíteni. Ehhez fa nyersanyagokra lesz szükség, megjelölt jelölésekkel.

Gitt ízületek

Az illesztéseket gitt segítségével dolgozzuk ki

Vigyen fel festéket

A felületet ledaráljuk, két vagy három rétegben festéket alkalmazunk

Ezt követően bármilyen puha anyag darabjait rögzíteni kell az oldalakon. A legjobb a szokásos hab. Az anyag oldalain történő rögzítésének legegyszerűbb módja ragasztó. Az oldalsó fiókok eleje és hátulja kevésbé tartós anyagból készülhet.

A gumilábak rögzítése

Az asztal biztonságos helyben tartása érdekében alulról gumilábakat rögzítünk

Varrunk matracot

Varrunk egy matracot az pelenkázó asztalra, vagy készen vásárolunk

A kis pelenkázó asztal néhány órán belül összeállítható. Az összecsukható polcokat a bevásárlóközpontban lehet megvásárolni, hogy ne pazaroljuk az időt azok elkészítésére.

Pelenkázó

DIY pelenkázó

A komód hátsó falának kissé magasabbnak kell lennie, mint az oldalak. Így merevítőként fog működni. Az alkatrészek közötti távolságnak meg kell felelnie a kiválasztott matracnak a gyermek számára. A munka utolsó szakaszában meg kell jegyeznie az alkatrészek rögzítésének helyét.

A szerkezet szilárdsága attól függ, hogy milyen kiváló minőségű szerelvényeket választ. A tartók lehetővé teszik az asztal összeállítását, mint egy egyszerű konstruktort. A fiókokhoz bútorfogantyúkat lehet használni. Az alkatrészek keresztmetszetű esztrichjei növelik a szerkezet megbízhatóságát.

Kívülről a tartók szinte láthatatlanok lesznek. A hátfal önmetsző csavarokkal van rögzítve. A kalapok dekoratív kupakokkal boríthatók. A komód részletei nem remeghetnek az összeszerelés befejezése után.

Díszítés

Pelenkázó - mi minden

Pelenkázó - fa polc, lakkozott

A díszítésnek többféle módja van. Leggyakrabban a terméket lakkal vagy festékkel vonják be.

Komód etnikai stílusban

Világos változó komód etnikai stílusban

Az asztal mérete vizuálisan csökkenthető a sötét színeknek köszönhetően. Díszítheti a komódot is többszínű anyaggal.

Pelenkázó matrac

DIY matrac pelenkázáshoz

A hátsó fal nem igényel díszítést. Egyszerűen nem lesz észrevehető. A komód díszítése növeli annak élettartamát. A szövet színe illeszthető a tapétához.

Szép fényes pelenkázó

DIY gyönyörű fényes pelenkázó

Előző

Következő