DIY könyvespolc tervezés, kivitelezés és dekoráció

A DIY könyvespolc nemcsak egyszerű, hanem gazdaságos is. Ha korábban még nem volt alkalma saját kezűleg készíteni valamit, akkor a kezdő mester számára az első lépés az.

És mi a mi? Ez a bútorok egy változata, amelyek polcok egy közös szerkezetbe egyesítve. Ami felhasználható virágokra, cipőkre, testápolási termékekre vagy eszközökre.

A polcok használatára vonatkozóan nincsenek korlátozások, kivéve a mérlegeléseket. Ne töltsön túl nagy súlyt a könyvespolcra, mert ez nem állvány.

DIY könyvespolc

Ami, mint tudod, egy fal nélküli szekrény.

Barkács fából készült bútorok

Rég elmúltak azok a napok, amikor a könyvespolc volt a nappali "szöge", és a világi szalonok háziasszonyai egymással versengve fordították fel az orrukat - akiknek.

A barkácsolás előnyei

Tudod, milyen előnyei vannak a "kézzel készítetteknek"?

 1. Megtakarítások a legtisztább formájában. Gyakran késztermék vásárlásakor külön kell fizetnie a márkáért (márkáért), az ömlesztve vásárolt alacsony minőségű anyagokért és a mester munkájáért.
 2. Minden követelménynek való megfelelés. Bizonyos műszaki jellemzők szerint készítünk egy csomót: szélesség, magasság, polcok száma, anyag, szín. Természetesen az üzletek rengeteg lehetőséget kínálnak bármilyen bútor számára. A whatnots sem kivétel. De leggyakrabban a gépen előállított termékeket egész egységekben mérik. Készíthet olyan bútordarabot, amely tökéletesen illeszkedik méretéhez és stílusához.

A do-it-yourself könyvespolc elkészítéséhez további előnyöket is megnevezhet, de az összes fő kiemelve van.

DIY könyvespolc polcokkal a fürdőszobában

Ő is - a padlótól magasságú, néha kerekes polcok, vagy viszonylag kis üzemi terhelés alatt álló állvány, sem a padlóhoz, sem a falakhoz és a mennyezethez nem rögzítve.

könyvszekrény

Most a mindennapi élet polcainak nagy részét beltéri növények elhelyezésére használják.

A tervezés és a kivitelezés meghatározása

A könyvespolc kialakítása teljes mértékben az Ön kívánságaitól és lehetőségeitől függ. Ha arról beszélünk, hogy mi nem díszítő elem, akkor választhat egy érdekes anyagot: rattan vagy üveg, bükk vagy kovácsolt fém.

Fa polc

Multifunkcionális szekrénybútor, amely hatékonyan elzónázhatja a helyiséget, és esztétikailag jelentős lehet a belső térben.

Fa könyvespolc-állvány virágokhoz

Itt a whatnot áttörtje működik a funkcionalitás szempontjából: a növények a whatnot segítségével elhelyezhetők a minimális alapterületen úgy, hogy ne árnyékolják egymást, és a tulajdonosnak kényelmes vigyázni rájuk.

Természetesen csak egy igazi mester tudja megtenni ezt a saját kezével, aki tudja, hogyan kell ezzel vagy azzal az anyaggal dolgozni.

DIY könyvespolc

Készíthet könyvespolcot bármilyen többé-kevésbé tartós és feldolgozható anyagból, de a kezdő bútorgyártóknak nem szabad elragadniuk sokféleségükkel.

DIY virágállvány

Ugyanezen célból speciális virágpolcokat építenek, de ezek általában helyhez kötöttek, valamilyen alaphoz vannak rögzítve, és a mi mozgatható.

Az alkalmazott értelemről szólva a könyvespolc elkészítése saját kezűleg nagyon egyszerű. A szerkezet két függőleges alapból és vízszintes polcokból áll. A felszerelési lehetőségek hihetetlenek, és a gyártás anyagától függenek.

 1. A legegyszerűbb módszer, ha a polcokat kívülről az alaphoz csavarják. Ez a szerelési módszer releváns egy fa polc esetében. Ha úgy gondolja, hogy nem lesz szép, akkor megnyugtathatjuk, vannak dugók különböző színű csavarokhoz.
 2. Mindegyik polcon vannak lyukak a sarkokban, ezekbe a lyukakba oszlopokat helyeznek el, elválasztva a polcokat egymástól. Leggyakrabban ezt a kialakítást műanyag polcokra kínálják fürdők vagy cipők számára. De az üvegpolcokat hasonló módon lehet elrendezni. Az elválasztó oszlopok krómozottak. Bár a fém hasonló módon könyvespolcban is összegyűjthető.
 3. A sokféle szerelvény lehetővé teszi a termék testében elrejtett rögzítő elemek kiválasztását.
csinálj mit

A rejtett habarcs-asztalos kötésekre összeállított polcok ritkán készülnek önállóan, és utak is kaphatók.

Üvegpolc a fürdőszobában

Ami ma még a lakberendezés kulcseleme lehet.

Ezek a főkomponensek felépítésének fő példái. Improvizálhat vagy dekorációt használhat. Tehát a kovácsolt elemek a legegyszerűbb és legolcsóbb fatermékeknek nemcsak varázst, hanem luxust is adhatnak.

Fa polc három polccal

A legtartósabb egy fa polc, összeszerelve.

DIY könyvespolc

A jól elkészített rusztikus bútorok csodálatosan néznek ki, és szinte minden dekorációba illeszkednek egészen a loftig.

Szükséges anyagok

Hogyan lehet saját kezűleg elkészíteni egy könyvespolcot, világos. Önnek el kell döntenie az ebben az esetben szükséges anyagokról.

 1. Az üzletben vásárolt műanyag polc könnyen összeszerelhető, elegendő egy "konstruktort" összeszerelni az utasításoknak megfelelően, és örömmel használni.
 2. Ha fával dolgozik, a fő anyagon kívül rögzítő elemekre (csavarokra, szegekre, sarkokra) van szüksége. Vegye figyelembe, hogy a fa mechanikai károsodásokra hajlamos anyag: a fa kiszárad, a fa rothad, a rovarok megeszik. A mű védelme érdekében lakkozni vagy viaszolni kell. Használhat festéket vagy színezéket a szín hozzáadásához.
 3. Ha fémről beszélünk, akkor a kérdést részletesebben meg kell vizsgálni. Egy lakásban egy vaspolc elég ritkán használható. A konyhában - rozsdamentes acél, a fürdőszobában - rozsdamentes acél, a folyosón - rozsdamentes acél. A fekete fém csak szerszámhoz alkalmas.
 4. Az üveg felhasználható polcok anyagaként, külön-külön vagy általános szerkezetben.
Mérnöki munka és tervezés

Négy vagy több lába lehet, polcok között. Rendszerint nincs hát- és oldalfala.

Nappali polc

Azok, akik meg akarják tanulni, hogyan lehet rusztikus dolgokat készíteni, mindenekelőtt két feladattal néznek szembe: a fa öregedésével, dekoratív tulajdonságainak és felületi szilárdságának egyidejű növekedésével, valamint az állványpolcok számára az ágvágások kereszteződésének beállításával az állványok számára.

Mindezen anyagokkal való munkavégzés bizonyos készségeket és eszközt igényel. Mit kell mondani a bonyolultabb anyagokról.

Fa cipőtartó

Különféle halmozott lécek - háztartási keret nélküli (oldalfalakkal egy-egy tábláról) halmozott lépcsők.

DIY cipőtartó

Használjon dekoratív kovácsolást, köteleket vagy bőrbetéteket

Szükséges eszközök

Milyen eszközökre van szükség a könyvespolc összeállításához, elég nehéz megmondani, ez közvetlenül az anyagtól függ.

Műanyaggal történő munkavégzéskor:

 • kezek és esze.

Ha az anyag fa:

 • csavarhúzó vagy fúró;
 • egy kalapács;
 • csiszolópapír;
 • ecsetek

Ha a polc vasból készült:

 • hegesztőgép;
 • Bolgár;
 • csiszolópapír.

Üvegpolc:

 • üveg vágó;
 • csiszolópapír;
 • daráló (áthidaló csövek levágásához).
Fa polc könyvekhez

A mellékelt lépcső tartóssága érdekében polcainak doboz alakúaknak kell lenniük, anélkül, hogy kivennék őket.

DIY mobil könyvespolc

Bizonyos ismeretek az annak biztosítását szolgáló intézkedésekről nemcsak a bútorok tervezésénél hasznosak.

Nem tény, hogy minden eszköz hasznos lesz az Ön számára, de nem szabad elkezdenie a munkát anélkül, hogy kéznél lenne az alapvető technikai eszközök.

fürdőszoba fából készült polc

A legmagasabb szilárdság és a gyártáshoz szükséges anyagmennyiség aránya a rackre szerelt halmokkal rendelkezik.

Eredeti ötletek virágállványokhoz

Ugyanez az áttört lehetővé teszi, hogy kifejezze magát a témában, és egyedi dolgot kapjon minimális anyagfogyasztással.

Gyártási folyamat: lépésről lépésre

Hogy mit készítünk, azt elég nehéz megmondani, ha nem tudja, milyen anyagot és tervezési lehetőséget választ.

A folyamat így néz ki:

 1. anyagválasztás;
 2. a tervezés választása;
 3. a termék magasságának és szélességének mérése;
 4. vízszintes polcok gyártása (a méretnek figyelembe kell vennie a függőleges állványokat
 5. függőleges tartó gyártása);
 6. összeszerelés;
 7. díszítő.

A terv meglehetősen általános, de a semmit felépítése nem a kézművesség színvonala, hanem csak az első szakasz.

Barkács fa polc

Az állványpolcok ragasztóra és csapokra vannak összeszerelve, amelyek áthaladnak a polcokon és mély lyukakba (fészkekbe) jutnak az állványok tengelye mentén.

Konyhai polc

Készíthet könyvespolcot bármilyen többé-kevésbé tartós és feldolgozható anyagból, de a kezdő bútorgyártóknak nem szabad elragadniuk sokféleségükkel.

Az utolsó szakasz a díszítés

Ha érdekli a kérdés, hogyan készítsen könyvespolcot saját kezével, a válasz előtted áll. De hogyan lehet díszíteni egy kész könyvespolcot? A legegyszerűbb módszer a festés. Válasszon megfelelő színt, és festse polcát fa vagy fém állványra. Használjon dekoratív kovácsolást, köteleket vagy bőrbetéteket. A fa illeszkedik a fémhez, textíliákhoz, növényekhez.

barkácsolós sarokpolc

Funkcionális - az állványpolcok bármilyen kívánt magasságúak lehetnek, és szinte teljes szélességig meghosszabbíthatók.

Kovácsoltvas könyvespolc üvegpolcokkal

Kovácsolt vagy öntött bármi műalkotás lehet, de funkcionálisan nagyon megbízható és tartós.

Jó munka!

Fa festék

A polcpolcoknak meglehetősen komoly hátránya van egy amatőr szempontjából: ahhoz, hogy a polc szép és eredeti legyen, vésett fa részekre van szükség.

Előző