A polcot a saját falra rögzítjük, lépésről lépésre és rögzítési módszereink szerint

Akkor jó, ha a ház vagy az apartman ízlésesen van berendezve. Hazajön a munkából, és belemerül egy hangulatos légkörbe. De vannak olyan érzések, hogy valami hiányzik, határozottan vannak helyek, ahol fel kell akasztani valamit. Talán egy szekrény, de valahogy nem illik a belső térbe, vagy nem felel meg a méretének. Akkor a polc lenne a legjobb megoldás. Tökéletesen illeszkedik a ház általános légköréhez, és ami fontos, sok helyet takarít meg.

rögzítse a polcot a falon

Különböző tárgyakat, irodalmat tarthat a polcokon.

rögzítő eszköz

Miután teljesen megszilárdult, egy polc kerül a csapokra.

Különféle tárgyakat és irodalmat tarthat a polcokon. Abszolút bármely helyiségben vannak rögzítve. Hogyan lehet helyesen rögzíteni a polcot a falon, hogy tökéletesen illeszkedjen a belső térbe? Ez nem nehéz, mint amilyennek tűnhet. Bárki elvégzi ezt a munkát, lenne vágy.

Fali polcok rögzítési módszerei

A fali polcok tervezésénél a rögzítés típusa a meghatározó. Miután megismerte a rögzítési módszert, könnyedén kiválaszthatja az Önnek megfelelő opciót.

Láthatatlan tartóval. Ennek a megjelenésnek a kiválasztásával elrejti a rögzítőelemeket, és a falszerkezet könnyűnek és kecsesnek tűnik, függetlenül attól, hogy milyen helyiségben van felakasztva. Kívánatos, hogy a fal beton vagy tégla legyen. 10 cm-nél kisebb gipszkarton fal válaszfalak nem ajánlottak.

Polcok rögzítése a falhoz látható rögzítőelemek nélkül

Hogyan kell megfelelően rögzíteni a polcot a falon, hogy tökéletesen illeszkedjen a belső térbe?

Gipsz fali polcok

A fali polcokhoz sokféle anyag használható.

Zárójelekkel. Ebben az esetben nem rejtheti el az összes elemet, azok mindig láthatók lesznek. Fém vagy műanyag sarkok megvásárlásával pénzt takaríthat meg. Ha szépséget és eredetiséget szeretne adni a belső elemhez, vásároljon dekoratív kötőelemeket, de mindig párban. Fontos figyelembe venni egy fontos pontot - a zárójelek nem alkalmasak minden belső térre.

Rögzített polc-falra szerelhető típus bármilyen falhoz

Abszolút bármely helyiségben vannak rögzítve.

fejjel lefelé könyvespolc

Nem nehéz vele dolgozni, és tömege is kicsi.

Üveg polctartókhoz. Ezek a rögzítők gumiból vagy szilikonból készült tömítésekkel védik a síkot a rögzítési ponton. A polctartók különböző méretűek és formájúak lehetnek, a tapadókorongokra lehetőség van. Alulról vannak rögzítve, és a felső felület nyitva marad.

Üvegpolc

Bárki elvégzi ezt a munkát, lenne vágy.

Szokatlan könyvespolcok

Hogyan lehet polcot rögzíteni a falhoz?

Zsanérokkal és sarkokkal. Ez a leggyakoribb módszer - könnyű, körültekintő, nem igényel sok időt, és bármilyen környezetbe illeszkedik. A zsanér vagy sarokformátum lehetővé teszi a polc terhelésének csökkentését vagy növelését. Rögzítés sínekhez vagy fémoszlopokhoz. Nem minden típust alkalmazhat egyedül a gyakorlatban. Bizonyos esetekben érdemes szakemberekkel kapcsolatba lépni.

Polctartók

A fali polcok tervezésénél a rögzítés típusa a meghatározó.

könyvespolc

A polc tégla vagy beton falra akasztásához jelöléseket kell készíteni egy szint segítségével.

Polcok rögzítése a falhoz látható rögzítőelemek nélkül

Számos pontot el kell olvasnia ahhoz, hogy láthatatlan módon felakaszthassa a polcot.

 1. Falvastagság. A polc láthatatlan tartóra történő felszerelését akkor kell végrehajtani, ha a tégla válaszfal vastagsága 250 mm, a betoné pedig 105 mm. Ha a méretek kisebbek, mint a megadott adatok, akkor további részletekre lesz szükség. Ha a fal gipszkartonból vagy hamvas tömbökből készül, és a vastagság nem haladja meg a 100 mm-t, akkor láthatatlan kötőelemek elfogadhatók, ha a polcot dekorációként használják, és könnyű tárgyak lesznek rajta.
 2. Polc vastagsága. Nem lehet masszív, vagy éppen ellenkezőleg, vékony. Kívánatos, hogy az anyag ne ereszkedjen meg, száraz legyen és jó legyen a felülete. Ha vannak könnyű dolgok a polcon, akkor a polc vastagságának legalább 30 mm-nek kell lennie, irodalmat vagy nehezebb edényeket tárol - legfeljebb 60 mm, de legalább 45 mm.
 3. A kötőelemek kiválasztása. A megfelelő rögzítés kiválasztásához figyelembe kell venni a második pontot, és tudnia kell, hogy milyen funkciót szánnak a polcra. A láthatatlan rögzítés zsanérokból és fémrudakból áll. A hurkok a polc hátuljára vannak rögzítve, és a jelölések megtörténnek. A szükséges eszköz segítségével lyukakat készítenek a falban, és dugót helyeznek oda. Ezután a csavarokat megfelelő mélységig csavarják be, és csuklópántokat helyeznek rájuk.

Ha fém rudakat használ, akkor emlékeznie kell arra, hogy a rögzítőelem átmérője 10-12 legyen. Az első lépés annak kiderítése, hogy mi a polc hossza és szélessége. Jelölje meg ezeket az adatokat a falon, fúrjon lyukakat. Ugyanezeket a lyukakat kell elkészíteni a polcon. A terhelés függvényében a szükséges számú csapra lesz szükség. A lyuk hosszának felénél a falba illesztik és ragasztóval rögzítik. Miután teljesen megszilárdult, egy polc kerül a csapokra.

Fa polcok

Miután megismerte a rögzítési módszert, könnyedén kiválaszthatja az Önnek megfelelő opciót.

A legegyszerűbb kivitelű polc alsó fala könyvekhez

Szúrja ki a szükséges lyukakat.

A polc rögzítése a gipszkarton falához

Különböző típusú gipszkarton falra szerelhetők. Itt van néhány közülük:

 • A beágyazott gerendák az optimális variáció. A falra szerelve közvetlenül a gipszkartonhoz rögzítve. A szükséges vastagságú rudak azon a helyen vannak rögzítve, ahová polcokat vagy felszereléseket szerelhet fel.
 • A kötőelemeket a gipszkartonra hajtják végre. Ez a lehetőség nem nehéz, mivel a rögzítő elemek - pillangó tiplik, napernyők, Molly rögzítők - könnyen áthaladnak a síkon és a falba csavaroznak.
 • Profilok használata. Ebben az esetben szüksége lesz egy mágnesre, lehetőleg egy erősre, ez biztosítja a rögzítés szilárdságát. A fémprofil áthaladásának helyén végezzen lyukakat át és át. Az önmetsző csavarnak 5-6 mm-rel hosszabbnak kell lennie, mint a gipszkarton lap vastagsága. Ezután rögzítjük a polcot a gipszkarton falához.
 • Horgonyszerelvények. Jelentős súlyt elviselő polcok rögzítésére szolgál. Átmérőjüknek 6 mm és 1 cm között kell lennie.
Távtartó rögzítők gipszkartonhoz

A szükséges eszköz segítségével lyukakat készítenek a falban, és dugót helyeznek oda.

Gipszkarton polcok

Gondoskodunk arról, hogy a fúró és a hardver azonos méretű legyen.

Szükséges anyagok

A fali polcok sokféle anyagát lehet használni:

 • GKL. A tervezők gyakran használnak gipszkartont a belsőépítészetben, különösen akkor, ha a helyiség egyik fő helyét az anyagból készült polcokhoz rendelik.
 • Faipari. Leggyakrabban erkélypolcokhoz használják. Nem nehéz vele dolgozni, és kicsi a tömege. Helyes használat esetén ezek a polcok nagyon sokáig eltarthatnak.
 • Forgácslap vagy forgácslap. Nedvességálló anyag, ellenáll a hőmérsékletváltozásoknak, kopásálló.
 • Üveg. Nagyon gyakori a használat során. Az üvegpolcok nagyon divatosak.
 • Műanyag. Nyilvánosan elérhető anyag, mivel olcsó, nem hajlamos a penészre.
 • Fém. Ha vele dolgozol, mindenképpen szükséged lesz hegesztőgépre.
A rengeteg polc a gipszfalakon azt mondja, hogy van rá mód

Ezután a csavarokat megfelelő mélységig csavarják be, és csuklópántokat helyeznek rájuk.

Dekoratív polcok a falon

Szükség esetén kiigazítás.

Szükséges eszközök

Szükséges eszközök közül: szint, fúró, vagy jobb esetben lyukasztó, csavarhúzó, tiplik, önmetsző csavarok, kirakós játék, asztalos ragasztó, rögzítő készlet, fúrókészlet, ceruza, kalapács, horgonycsavarokhoz - kulcs.

Fal sarok a könyvektől természetes kő alatt

Ha fém rudakat használ, akkor emlékeznie kell arra, hogy a rögzítőelem átmérője 10-12 legyen.

funkcionalitás szerint választhat

A munka minden szakaszának befejezése után rögzítjük a polcot.

Rögzítési folyamat: lépésről lépésre

Hogyan rögzíthetem a polcot a falhoz? Mielőtt elkezdené a polc felszerelését, emlékeznie kell arra, hogy a polcon a hátsó oldal furatai 5 mm-rel alacsonyabbak, és ügyeljen arra is, hogy a polcon és a falon lévő furatok teljesen egybeesjenek.

rögzítse az üvegpolcot a falhoz

Először megtudja, mi a polc hossza és szélessége.

Polcok felszerelése a falra

A polc helyzetét igazítsa a rögzítőkhöz.

A polc tégla vagy beton falra akasztásához jelöléseket kell készíteni egy szint segítségével. Lyukasztóval készítjük a szükséges lyukakat. Óvatosan végezzük a munkát, elkerülve a falon lévő forgácsot. Gondoskodunk arról, hogy a fúró és a hardver azonos méretű legyen. Ezután rögzítjük a rögzítő elemeket, ellenőrizzük az épület szintjét. Szükség esetén kiigazítás.

Polcra szerelhető

A terheléstől függően a szükséges számú csapra lesz szükség.

Kreatív moduláris polcok

Csavarok és anyák, önmetsző csavarok vagy csavarok segítségével rögzítjük a polcot.

A munka minden szakaszának befejezése után rögzítjük a polcot. Ha nem maga készítette, hanem boltban vásárolta, akkor az összes szükséges rögzítő elemet tartalmazza. A polc helyzetét igazítsa a rögzítőkhöz. Ügyelünk arra, hogy a polc és a fal között ne legyen hézag. Ezután ceruzával jelöljük az összes lyukat. Csavarok és anyák, önmetsző csavarok vagy csavarok segítségével rögzítjük a polcot.

Polc sarkai

A lyuk hosszának felénél a falba illesztik és ragasztóval rögzítik.

Nyitott polcok a belső térben

Ha nem maga készítette, hanem boltban vásárolta, akkor az összes szükséges rögzítő elemet tartalmazza.

Fali polc tervezés

Szükség esetén kiigazítás.

Előző

Következő