Diy kanapéhuzat, dekoráció és praktikum 75 design fotó

Új kárpitozott bútorok vásárlásakor kevesen gondolják úgy, hogy egy idő után elveszíti eredeti megjelenését. A szövet elkopik, a karfák ragyogni kezdenek, és nehezen eltávolítható foltok vagy lyukak jelenhetnek meg. Könnyű megvédeni a kedvenc bútorok kárpitját, vagy "adni egy második életet" a réginek. Csak saját kezűleg kell varrnia egy kanapéhuzatot.

példák a gyönyörű kanapéhuzatokra

A mindennapi használat során a kárpitozott bútorok kopnak a leggyorsabban.

Saját gyártású termék előnyei

 1. A helyreállításhoz képest ez olcsóbb módszer.
 2. Könnyen kezelhető és könnyen mosható.
 3. Saját egyedi tervezés létrehozásának képessége.
 4. A folyamat nem igényel szakmai képzést, és több órát vesz igénybe.
 5. Több modellt készíthet, és kísérletezhet a megjelenéssel.
 6. Ha a kárpitozott bútorok mellett különböző szettekből álló székek vannak, amelyek egyáltalán nem harmonizálnak, akkor a rajtuk lévő további huzatok megoldják a problémát.
 7. A kézzel készített termékeket nagyra értékelik.
barkácsoló kanapé érdekes ötleteket takar

A szövet elhalványul, helyenként letörlik, foltok, puffadások és mások jelennek meg rajta.

Univerzális kanapéhuzat

Mivel a burkolat nagy stresszt fog tapasztalni a varratokon, különösen, ha a minta nagyon feszes, néhány varrat kétszer is varrható.

Tervezés és kivitelezés

A varrás megkezdése előtt el kell döntenie, hogyan kell kinéznie a leendő terméknek. Ehhez elemeznie kell a kanapé típusát. Lehet két- vagy háromüléses, puha vagy fa oldalú, vagy egyáltalán nincs kartámasz. A legnehezebb dolog egy sarokkal ellátott kanapén varrni a saját kezével.

csináld magad kanapéhuzat a belső térben

A szövet elhalványul, helyenként letörlődik, foltok, puffadások és egyéb, a szemnek nem tetsző nyomok jelennek meg rajta.

A szövetfogyasztás pontos kiszámítása

Gondosan meg kell mérni az összes területet és részletet, kicsinyített formában meg kell rajzolni őket a papírra, majd elrendezést kell készíteni, figyelembe véve a szövet mintázatának vagy mintázatának irányát, a megosztási vonalat.

Ezenkívül több téglalap alakú elemből kell állnia, és teljesen be kell fednie a kárpit felületét. Rugalmas szalaggal rögzítheti. Távolítsa el a függönyhöz rögzített és a lábakhoz rögzített megereszkedett zsinórokat vagy fonatot. További részletek, például a fodrok és az íjakba kötött szalag eleganciát adnak.

Kanapék borítói

A szokásos takarók vagy köpenyek csak részben oldják meg a problémát - eltévednek, kimozdulnak, ráadásul csak a kanapé elejét takarják (védik).

Az interneten számos minta létezik a modellek készítéséhez, amelyek emlékeztetnek az üzletekben kínáltakra. Tehát, ha úgy dönt, hogy a kanapé és a fotelek fedelét saját kezével készíti el, akkor itt egy diagram látható. A készlethez hozzáadhat egy fedelet az univerzális székhez rugalmas szalaggal, amelyet saját kezével varrtak.

DIY kanapéhuzat

A kanapé, a székek, a fotelek burkolatai bevált módja a kárpitozott bútorok frissítésének, minimális pénzügyi költségek és erőfeszítések mellett.

takarjon el egy rugalmas szalagot a kanapén; csináld magad könyv

Nézze meg a fotót, hogyan lehet bármilyen bútorokat könnyen műalkotássá alakítani a bútorhuzatok segítségével.

Szükséges anyagok:

 • varrógép borítással;
 • Szabásszalag vagy mérőszalag;
 • vonalzó;
 • csapok;
 • olló;
 • egy darab kréta vagy szappan a jelöléshez;
 • illeszkedő szálak;
 • és egy kis türelem.
csináld magad rugalmas huzata a kanapén

A bútorok megújítása - még a bútorokkal való leggondosabb és leggondosabb hozzáállás mellett is, az idő múlásával ragyogni kezd, a szövet elveszíti a színtelítettséget, megdörzsöli.

A legfontosabb dolog, ami a kanapéhuzatok saját kezű varrásához szükséges, a szövet. Az ágytakaró anyagának tartósnak, kopásállónak, könnyen tisztíthatónak kell lennie. Ezekre a célokra ajánlott a következőket használni:

 • jacquard;
 • nyáj;
 • shinil plüss felülettel;
 • redőzött;
 • mikroszálas;
 • műbőr;
 • öko-bőr;
 • természetes vagy műszőrme.
Kanapéhuzat kis szövetdarabokból -

A megjelenés frissítésének és teljes helyreállításának kérdését alapvetően megoldhatja a kárpitozás, amely bizonyos problémákkal és kockázatokkal jár.

Maghuzatok kárpitozott bútorokhoz

A kárpitozott bútorok kivehető burkolatai nemcsak tisztán tartják a bútor kárpitozását, hanem számos más hasznos előnnyel is rendelkeznek.

Ahhoz, hogy saját kezűleg készítsen egy euró huzatot egy kanapéhoz, rugalmasabb szövetet kell vásárolnia.

Provence stílusú fehér tok

A huzatok lehetővé teszik, hogy csak a külső, külső felületet frissítse, anélkül, hogy beavatkozna a kanapé belső részébe, ami azt jelenti, hogy a kanapé (karosszék) gyári szerelvénye megmarad, ami növeli az élettartamot.

Könyvborító sarokkanapéhoz

A kanapéhuzat, a szék vagy a fotel huzata manapság nagyon divatossá vált.

A varrás fő szakaszai

Az első lépés a karfa, a török, az ülés és a háttámla megmérése. Ezután hozzon létre egy mintát, és számítsa ki a szükséges anyagmennyiséget. Minden egyes darab esetében legalább 7 cm-es varratokat kell készíteni.

 1. Minden részlet papírra kerül és kivágásra kerül. Kenje meg az anyagot kemény felületen. A sémák az anyagra kerülnek, és egy krétával vagy szappannal körvonalazódnak a szélén.
 2. A kivágott részeket egy vonallal varrják, utána jobb kipróbálni a terméket és rögzíteni csapokkal. Ha kicsi vagy laza, akkor módosítania kell a mintát vagy módosítania kell a kibocsátási egységek méretét.
 3. Miután beállította a bútor méreteit, el kell távolítania a szövet felesleges részeit, csak 3 cm-t hagyva a juttatásokra. Ezután be kell borítania és meg kell varrnia a széleket. A kapott takarót legjobb hideg vízben mosni és vasalni.
 4. A kanapék és a fotelek fedelének létrehozásához rugalmas szalaggal a saját kezével számos további műveletet kell végrehajtania az alsó éllel. Ehhez fordítsa kifelé, és rajzoljon egy ceruzával egyenes vonalat, amely mentén a rugalmas áthalad. Ezután a jelölés szélével párhuzamosan kell rögzítenie, 5-10 cm-enként csapokkal vagy cérnával. A rugalmas varrásához olyan varrógépre van szükség, amely lehetővé teszi háromlépcsős (rugalmas) varrat létrehozását.
takaró a régi kanapén

Ebben az esetben a burkolat nem igényel különleges felszerelést - csak rá kell tenni a kanapéra, és rögzíteni kell a tépőzárat, a gombokat vagy a cipzárt.

A bútorhuzatok megőrzik megjelenését

Készítsen nagyszerű bútorköpenyt - gyorsan és egyszerűen.

Hogyan köthet fedelet a saját kezével. Lépésről lépésre

Az univerzális kanapéhuzat saját kezű kötéséhez sok időt és erőfeszítést kell töltenie. A termék lehet több, egymással összekapcsolt vászon, kötött vagy hurkolt, négyzet alakú motívumokkal.

Kanapé huzattal

Bútorvédelem - a huzatok igazi üdvösséget jelentenek, ha kisgyerekek vagy háziállatok vannak a házban.

varrjon saját kezével egy fedelet egy rugalmas szalagra a kanapén

A kanapéhuzat nagyon kényelmes mind gyakorlati szempontból, mind a környezet megváltoztatása szempontjából.

Kötött burkolat létrehozásához vastag szálakat, valamint munkaeszközt kell vásárolnia. Jobb, ha a mintát és a színvilágot a belső térnek megfelelően választjuk. Különböző fonalak használhatók. Az előző esethez hasonlóan meg kell mérnie a bútorokat, elő kell készítenie egy mintát, amelyet be kell tartani a vászon kötése során.

DIY kanapéhuzat

Ők, anélkül, hogy korlátoznák a bútorok használatát a család minden tagjánál, segítenek abban, hogy a bútorok eredeti megjelenésűek maradjanak.

Kanapéhuzat

Hosszú ideig megőrzi a kárpit természetes színét, és a házi karmok nem károsítják őket.

Ha "motívumokat" használnak a gyártáshoz, akkor ajánlatos megmérni a minta területét és egy négyzetet. A kapott méretek alapján számítsa ki a szükséges négyzetek, fonalgombok számát.

gyönyörű kanapéhuzat

Egyfajta akadálygá válnak, megakadályozva a puffadások és karcolások megjelenését, az állati szőr nem ragad vagy gördül a kárpitba.

takaró-csaló a kanapén

Bútorait megbízhatóan védik a portól és a zsírtól.

Ha a terméket kötött szövetből készítik, akkor jobb, ha előre kiszámítja a felületet. Varróüzletbe kerülve figyeljen a cérna címkéjére. Általános szabályként két szám van feltüntetve rajta, amely megfelel a kötési sűrűségnek. Ezek ismeretében nem nehéz kiszámolni (függetlenül vagy az alkalmazottal való kapcsolatfelvétel révén) a szükséges gombolyagok számát.

DIY kanapé dekoráció

A szövet kifejezetten nyújtó hatású, préselés után helyreállítja alakját.

kanapéhuzat a nappaliban

Sok kis szálat visznek fel egy sűrű szövetalapra ragasztóval, amelyből bársonyos felületet kapnak.

Díszítés

Díszítheti a kész terméket íjakkal, applikációkkal vagy tapaszokkal. A kartámaszok díszítéséhez 1 cm átmérőjű dekoratív kötél a legalkalmasabb. A széles zsinórral vagy szalaggal ellátott keret segít hangsúlyozni az alsó részt.

Sarok kanapéhuzatok

A kanapé (fotel) huzatok drasztikusan megváltoztathatják a bútorok vizuális érzékelését.

varrni egy kanapéhuzatot

Az izoprén közbenső réteg és a sűrű halom elkerüli a puffadásokat.

Előző