DIY bútorfestés, festékválasztás, lépésről lépésre

Azok az emberek, akik hosszú ideig változatlan környezetben élnek, gyakran vágynak az unalmas belső tér frissítésére. Aztán abban a pillanatban, amikor logikus kérdés merül fel, hogyan kell festeni a bútorokat? Végül is ő képes a frissített színben felfrissíteni a ház unott belső megjelenését. Asztalok, székek, szekrények és éjjeliszekrények - ebből kialakul a helyiség elrendezése, azonban ezek cseréje új modellekkel minden alkalommal, amikor változtatni akar, rendkívül veszteséges ötlet. Így a bútorok saját kezű festése válik a legjobb megoldássá. Az alábbiakban tippeket adunk a festéshez.

Fa bútorok festése

A fabútorok festése egyszerű, gyors módja a szoba kinézetének frissítésére.

Fontolja meg annak a kérdésnek a vonzó szempontját, hogy hogyan frissítheti a bútorokat a saját kezével. Először is ez anyagi előny: nem kell vagyont költenie új kiegészítők vásárlására, a festészet profi kézművesének szolgáltatásaira. Ezenkívül, amikor önmagát festi, szabadon mutathat fel különleges ötletességet és kreativitást, a kívánt megjelenést kölcsönözve a terméknek.

Íme néhány tipp a bútorok festésére; részletesen elmagyarázzuk, hogyan lehet saját kezűleg festeni a régi bútorokat, anélkül, hogy igénybe kellene vennie külső szakemberek szolgáltatásait.

Szükséges további anyagok

A mai napig sok család olyan székekkel ellátott szekrényeket tart, amelyek az idősebb generációtól származnak, még a szovjet korszakból is, olyan lelkiismeretesen, hogy még mindig képesek normálisan ellátni feladatukat. De van egy jelentős hátrányuk - külső "kopott". A bosszantó félreértések kijavítása érdekében: hogy a bútorok megjelenését végre frissítsük, javasoljuk, hogy festse ki magát.

Eszközök és anyagok

A bútorok festéséhez szükséges eszközök és anyagok

A saját kezű bútorok sikeres festéséhez először a következőkre lesz szüksége:

 • beépített termék, amelyet frissíteni kell;
 • elegendő mennyiségű festék;
 • festőszalag;
 • ecsetek;
 • sekély konténer.

Ez nem teljes lista. Közvetlenül a munka folytatása előtt meg kell dolgozni azt a felületet, amelyre egy réteg festék kerül.

Anyagok, amelyek hasznosak lesznek a folyamat során:

 • gitt;
 • arcvédő (maszk vagy szemüveg);
 • elegendő mennyiségű csiszolópapír;
 • fából készült bár.

Festék kiválasztása

Mielőtt festené a bútorait, el kell döntenie, hogy milyen festékkel festené bútorait. Itt láthatja a legszélesebb választékot minden színben. Ne rohanjon az első találkozó korsó megvásárlásával: a választást az anyag tulajdonságainak ismerete alapján kell meghozni, amelyből a termék készül. Tehát a festmény tovább fog tartani, megőrizve eredeti frissességét.

Akril lakk

Az akril lakknak nincs csípős szaga, alkalmas kül- és beltéri használatra

A felületek festésére speciális típusú lakkok alkalmasak. Egyes festéktípusokkal ellentétben a bútorok vonzó megjelenést kölcsönöznek és megvédik a káros tényezőktől: nedvességtől, parazitáktól stb.

Alkohol lakk

Alkohollakkot használnak az antik belső tárgyak helyreállításához.

Ha korábban nem kellett foglalkoznia a festék megválasztásával, íme a piacon elterjedt gyártók listája.

 • Az akrilfestékek népszerű, gyakran használt festéklehetőségek. Megnövelt stabilitásuk, rövid száradási idejük és könnyen használhatók. Ezeknek a termékeknek nincs "agresszív" szaga; mérsékelt mennyiségű vízzel hígíthatók, így az anyag gazdaságosabban oszlik el (elegendő a későbbi felhasználásokhoz).

  Akril festékek

  Akril festékek fa bútorokhoz

 • Permetezők - segítenek csökkenteni a festésre fordított időt. Fektesse le egyenletesen, gyorsan szárítsa meg.

  Munka permetező festékkel

  Permeteződoboz használatakor a festék legyei különböző irányokba kerülnek, ezért először fedje le az összes környező tárgyat

 • Lakk alapú zománcfestékek - a fa felületének friss, fényes fényt kölcsönöznek.

  Alkidfestékek

  Az alkidfestékek olcsók, de a legjobban nem használhatók lakóövezetekben használt bútorok festésére.

Festési folyamat: lépésről lépésre

Fontos! - A kiváló minőségű festés kulcsa a felület gondos előkészítése.

Hol kezdjem?

 • Ellenőrzés

Ellenőrizze a terméket hibák, törések és hibák szempontjából. Ha van ilyen, távolítsa el, majd távolítsa el a régi lakkréteget vagy festéket.

Bútor tisztítás

Festés előtt szétszereljük a bútorokat és megtisztítjuk a szennyeződésektől

A régi festék eltávolítása

Távolítsa el a régi festéket melegítéssel vagy mechanikusan

Festékeltávolító

A festéket a bútorokról speciális eltávolítóval is eltávolíthatja.

 • "Bőr"

Menjen át a felületen egy darab csiszolópapírral. Használjon finom szemcsét: nem okoz mély károkat. Hatékonyabb a fa mintázatának megfelelő csiszolás - ez egyenletes és sima felületet eredményez karcolások nélkül.

Csiszolás gitt után

A bútorokat először kemény, majd puha csiszolópapírral csiszoljuk

 • Bevonat alapozóval

Szórjon egy alapozó réteget a termék kerületére, majd takarja le a hibákat (kátyúk, repedések) gitttel - így az anyagok tapadása a lehető legerősebb lesz. Ezután zsírtalanítsa a felületet.

Bútor alapozó

Fa bútorokat őröltünk

Töredékek gittje

Nagy forgácsokat és repedéseket rakunk ki

 • Akril alapozó felhordása

Az impregnáló anyagot ecsettel egyenletesen oszlatja el a felületen, majd hagyja megszáradni.

 • Hibás területek gitt, csiszolás

A töltőanyagot felhordó területeket csiszolóval vagy csiszolópapírral csiszolja.

Gitt horpadás

Gitt kis repedések és horpadások megfelelő fa töltőanyaggal

A bonyolult eljárások végén távolítsa el a törmeléket, majd mindent újrabevonjon alapozóval.

 • Festék alkalmazása

Festéskor vegye figyelembe: a festék nem segíti a fa megőrzését vagy védelmét; nem tudja megakadályozni a nedvesség káros hatásait (különösen a paraziták általi pusztítást). Vásárlás előtt gondosan olvassa el a festék összetételét, anélkül, hogy elhanyagolná a használatára vonatkozó ajánlást. Előfordulhat, hogy pótlólagos kiegészítő védőfelszerelést kell vásárolnia.

Bútorfestés

Ecset akril festékkel

Festékszórózás

Festés festékkel permeteződobozokban

Fontos figyelembe venni

Bútorfestés

Bútorokat festhet ecsettel vagy szórópisztollyal.

Az összes festési munka helyes elvégzéséhez számos finomságot be kell tartania. Ezek ismeretében nemcsak a lehető legrövidebb idő alatt tud hatékonyan megbirkózni a feladattal, hanem hatékonyan is megtakaríthatja a költségvetését.

Néhány hasznos tipp a bútorok kiváló minőségű festéséhez:

 • Anyagválasztás - előnyben részesítsen egy népszerű, a fogyasztók által bevált gyártó termékét: így nemcsak könnyebb eldönteni a festés optimális lehetőségének kiválasztását, hanem nagyobb anyag-kompatibilitást is elérni. Vásárlás előtt feltétlenül olvassa el az utasításokat.

  Anyagok színezéshez

  Anyagok és eszközök bútorok festéséhez

 • Kísérletezzen egy színpalettával - a helyesen kiválasztott, illeszkedő színek friss, rendkívüli jegyzeteket hoznak a helyiség terébe, segítenek vizuálisan bővíteni. Játszva a falak, bútorok színes mintáinak kontrasztjain, szabadon életre keltheti kreatív ötleteinek megoldásait.

  Szín paletta

  Színek és árnyalatok palettája bútorok festéséhez

 • Vásároljon ecseteket és hengereket a festéshez - az eszközöknek különböző vastagságúaknak kell lenniük: kényelmesebb a nehezen elérhető helyeken festeni. A henger széles felületű felületek festésére használható; az ecsetek nélkülözhetetlenek a hozzáférhetetlen helyek festéséhez: bútor sarkok, kivehető bútor alkatrészek stb.

  Kefe, szórópisztoly és henger

  A kefe alkalmas kis bútorok festésére, nagyüzemi munkákhoz pedig jobb, ha henger vagy szórópisztolyt választ.

 • Maszkolószalag - megvédi a felületet a már felvitt réteg véletlen festékétől. Olyan helyzetekben, amikor a folt már megjelent, egy oldószer használata tönkreteszi a frissen felvitt festéket (ami rendkívül kellemetlen), akkor egy adott területet újra kell festenie. A maszkoló szalag használata a legjobb megoldás az Ön számára.

  Maszkolószalag a festetlen részek védelmére

  Maszkolószalag a festetlen részek védelmére

 • Viseljen védelmet - legyen nagyon óvatos, amikor festékkel dolgozik, mivel a füst káros a légzőrendszerre. Ne felejtsen el légzőkészüléket viselni. A kezeket, a test többi részéhez hasonlóan, szintén meg kell védeni a festék behatolása ellen, mivel az összetétel mérgező lehet. A munka végén alaposan szellőztesse ki a helyiséget.

  A védelem eszközei

  A bútorok helyreállításához szükséges védőfelszerelés

Antik bútorok festése?

Idős fa

A mesterséges öregedés hatása, a fa festési módjától függően

A bútorok stilizálása, a könnyű ókor ízének adása kivitelezhető dolog. Nem szükséges a műhelyekbe menni, sok pénzt költeni rá. A bútorok bizonyos stílusú díszítéséhez (ország vagy francia Provence - saját belátása szerint) a mesterséges öregedés módszerével festhet: ezzel a bútor megjelenése kifinomultabbá válik, és elegánssá teszi a szobát.

Néhány tipp a festéshez:

 • Helyes színillesztés;

Annak érdekében, hogy a festett megjelenés vonzóbb legyen, és az ókor hatása természetes, használjon világos pasztell színeket: fehér, barack, bézs, citrom stb.

 • Festék felhordása;

A kívánt hatás elérése érdekében a telítettség növelése érdekében nem szükséges egymás után rétegeket rétegezni. Elég csak egyet alkalmazni - a fő szín kissé át fog mutatkozni rajta, holisztikusabb természetességet kölcsönöz a képnek.

 • Őrlés;

Egy réteg festék felhordása után várja meg, amíg teljesen megszárad, majd kezelje a bútor sarkait és azokat a részeit, amelyek a legtöbbször mechanikai igénybevételnek vannak kitéve (fogantyúk, sarkok stb.) - így a végeredmény rendesebbnek tűnik, és az "antik hatás" könnyűvé válik. Senkinek sem jutna eszébe, hogy a terméket mesterségesen érlelik.

Az "öregedő" bútorok jól ismert technikája az áttetsző régi festék hatásának megteremtése. Ehhez új ecsetet kell használnia, amellyel egyenletesen oszthatja el az új szín festékét. Szárítás után ezt a réteget dörzsöljük. Javasoljuk, hogy viaszt használjon a horzsolások kifejezésére: dörzsölje át a felületet, hogy a régi fehér színt kapja.

A Loft szárazkefés öregedési módszer alkalmas régi és karcos bútorok készítésére.

A viasz használata akkor megfelelő, ha a terméket nemrégiben festették. Célszerű a bútorviaszt úgy választani, hogy megfeleljen annak a pultnak a színének, amelyre állítólag fel kell használni. Könnyebb a viaszt porózus szivaccsal dörzsölni - a termék egyenletesebben oszlik el az egész területen.

Hogyan lehet fehérre festeni a bútorokat

Fehérre festett bútorok

A fehérre festett bútorok a barkácsmódosítás előtt és után

Olyan megoldás, amely olyan embereknél fordulhatott elő, akik nem félnek a nehézségektől. Ismeretes, hogy a fehér problémás szín. Érintetlen megjelenését nehéz fenntartani.

Előző

Következő