Diy bárszék tervezésének választása és lépésről lépésre

Nem minden apartmanban van tágas konyha. De ha van olyan szerencséd, hogy egy nagy lakásban élsz, és a konyha jelentős méretű, akkor bárpulttal osztható el. Ennek a bútordarabnak kényelmesnek és multifunkcionálisnak kell lennie. A ma már a divat csúcspontján lévő stúdió konyhákban is nélkülözhetetlen tulajdonság. Kombinálják a konyhát, a bárot és a nappalit. Ez vizuálisan megnöveli a szobát, és az életteret okosan használják. Ilyen állványokat magánházakban is készítenek.

Barkács kész bárszék

Modern stílusos kialakítás és kiváló minőségű anyagok.

És mi az a bár szék nélkül? Lehetnek mind rendes, mind különlegesek, ugyanakkor kényelmesek. Természetesen a legegyszerűbb módja egy bolt. De nem mindenki szereti a felajánlott választékot. És drágák. Ha rajongsz az egyedi és rendkívüli dolgokért, ne légy lusta, és készíts magadnak ilyen széket.

Bárszékek

Az apartmanok és magánházak sok tulajdonosának konyhája vagy nappali bárpulttal van felszerelve - ez egy nagyon kényelmes és praktikus bútor.

A barkácsolás előnyei

 Sok kézműves saját kezűleg készíti el a szükséges belső tárgyakat, beleértve a székeket is, miközben élvezi. Próbáld ki magad. A rajzokat maga készítheti el, vagy megtalálhatja az interneten. Ebben a sajátosságban mestere lehet mesterségének. Hobbiból pedig az érdeklődése nyereséges vállalkozássá válik. Ezenkívül, ha saját kezűleg készít bútorokat, örömet szerez rokonainak, barátainak, ismerőseinek, ha valami eredetit készít nekik. Egyedi enteriőr jelenik meg a házban vagy a lakásban, többek között jelentősen megtakarítja a családi költségvetést.

Szóval, próbáljunk meg saját kezűleg bárszéket készíteni.

Fából készült bárszék

Az eredeti és egyben kényelmes bárszék méltó kiegészítés lesz.

 

Döntés a bárszék tervezéséről és kivitelezéséről

Először meg kell gondolni, hogy a székek milyen magasságúak lesznek. Közvetlenül a sáv méretétől függ. Vegye figyelembe az összes árnyalatot - kényelmesnek kell lennie a széken ülni. A tervezés szintén nagy jelentőséggel bír. A bútorokat kombinálni kell a konyha kialakításával, és illeszkedniük kell más belső tárgyakhoz.

Circe bárszék

A bárszék legegyszerűbb változata fából és rétegelt lemezből készül.

A design kiválasztásakor sok tényező fontos:

 • a lábak száma, a legmegbízhatóbb négy;
 • magasságbeállító;
 • kényelmes, ha a széknek lábtartója, háttámlája és kartámaszai lesznek (a szék ezen részeinek kötelezőnek kell lenniük, ha a bár étkezőasztalként szolgál);
 • kárpit és anyag, amelyből készíteni fogják. (attól függ, hogy a szék szilárd lesz-e vagy sem).
bárszék fehér

A választott opciótól függően tömör fát vagy rétegelt lemezt kell vennie.

 

Szükséges anyagok

Különböző anyagokat használnak - fémet, fát, műanyagot. A fa a legalkalmasabb bárszékhez, például tölgy, bükk vagy juhar. Bármi, amire szüksége lehet, bármelyik boltból megvásárolható. Anyagok megrendelhetők a műhelyből. Szükségünk lesz: pajzs tömbre (tsargi) 25-30 mm, a tömb hozzávetőleges átmérője az üléshez 360 mm; fa 50x50 mm (lábak); fa ragasztó, habgumi, kárpit szövet. A termék bevonásához és a nedvességtől való védelemhez impregnálásra vagy festékre lehet szükség.

vysokij barnyj stul

Használhat fémet, de ebben az esetben a munka nehezebb lesz.

 

Szükséges eszközök

Mielőtt elkezdené, fel kell töltenie a következő eszközöket:

 • ceruza a jelöléshez,
 • rulett,
 • négyzet,
 • fémfűrész,
 • csiszolópapír,
 • rögzítőelemek a lábakhoz,
 • fúró,
 • fúrók 3 és 6 mm-re,
 • ragasztó,
 • önmetsző csavarok (5x20, 5x30, 5x80),
 • bit,
 • egy kalapács,
 • csavarhúzó.

 

bárszék eredeti elem

A bárszékek szokásos méreteit az asztallap alsó felületétől a padlóig terjedő távolság alapján számítják ki.

Gyártási folyamat: lépésről lépésre

A bárszék magasságának beállításához meg kell mérnie a hosszúságot a pult tetejétől a padlóig. Az ülés és az állvány közötti távolság 30-35 cm legyen.

kényelmes bárszék

A székülés és az asztallap közötti rés általában 30–35 cm.

Munka előtt készítse el a pontos méretekkel ellátott rajzokat. Ez segít megtudni az anyag mennyiségét. A kezdeti szakaszban összegyűjtjük az összes szükséges alkatrészt. Jelöléseket készítünk az üres helyekre. Szúrófűrésszel vágjon ki egy kört a tömör fából, az átmérője 360 ​​mm legyen - ez az ülés felső része. Most géppel kell csiszolni. Ezután kivágtunk egy kisebb kört - 260 mm. Szüksége lesz rá a lábak összeszereléséhez és rögzítéséhez.

Barkács bárszék

Az alapadatok alapján elkészítheti saját terméktervét

Az ülés négyzet alakú is lehet - saját belátása szerint. Ehhez vegyen egy széles oldalsávot, vagy két vagy három, 120 mm széles táblát. Csatlakozásukhoz tüskét és hornyot köszörülünk a végén. A részleteket fa ragasztóval vagy PVA-val ragasztjuk a bútorokhoz, csatlakoztatjuk, majd rögzítjük és hagyjuk, amíg teljesen megszárad.

fából készült bárszék

Ha a termékhez fát választ, figyeljen a leginkább hozzáférhető fajokra - a fenyőre és a nyírra.

Elkezdjük a lábak készítését, 50x50 mm-es rúdból készítjük őket. Ügyeljen arra, hogy a szerkezetet függőlegesen tartsa. Gyalulunk egy síkkal teljes hosszában úgy, hogy a lábak alján levő szakasz 2,5x2,5 cm legyen, és az üléshez való rögzítési pont sokkal vastagabb legyen.

Diy bárszékek fotó

Szükséges vastagság - 20 és 30 mm.

Szüksége lesz négy úgynevezett villára is. Ez segít jelentősen rögzíteni a szerkezetet és lábtámasszá válni. 2,5x2,5 rúd van kivágva, a végén egy tüskét láttunk. A lábakban fészket készítünk egy tövis számára. Körülbelül 30 cm magasságban osztjuk el a padlótól. A nadrágot zsírral kikenjük, behelyezzük a fészkekbe és szilárdan rögzítjük. Hagyja megszáradni.

Újrahasznosított bárszék

Néhány részlet kölcsönözhető a régi székektől.

Most összegyűjtjük a bárszéket. Fontos elkerülni a hézagokat és réseket. Ezután, ahogy az alkatrészek illeszkednek, összekapcsoljuk őket. A kihúzott saruk sarkait le kell kerekíteni.

 1. A lábak rögzítésére szolgáló körben minden egyes lábhoz 2 db 6-8 mm átmérőjű lyukat kell fúrni a tiplikhez. Erőfeszítéssel rájuk kell fűzni. A lábakon kívül fém sarkokat csavarokkal rögzítenek.
 2. Egy nagyobb átmérőjű kör van rögzítve a tetején lévő csavarokhoz. Most egyenes síkra állítjuk a széket, és beállítjuk a lábakat.
 3. Alaposan feldolgozzuk a széket darálóval, letakarjuk lakkal vagy folttal, lehetőleg több rétegben.
részletes rajz

A leendő szék lábainak kivágásakor ügyeljen arra, hogy a tömbben lévő fa szerkezete függőleges legyen.

Bizonyos esetekben háttámlák és kartámaszok is felszerelhetők. Az ülés kívánság szerint kárpitozással készíthető. Mielőtt betesznék a bárszéket, habszivacsot tesznek, ütőt adnak, a kókuszrostból készült gyermekmatrac megfelel. A kárpitszövetnek jó minőségűnek kell lennie. Műbőr is fog működni.

barkács bárszék fémből

Vágja ki a 20 mm vastag bordákat - lábtartóként szolgálnak.

Az ülés hátuljára vigyen fel egy réteg ragasztót - PVA vagy BF-88 bútorokat. Kenje meg a töltőanyagot ragasztóval, például habgumival és kárpitozással.

DIY eredeti székek

A bordákat sarokkal rögzítik a lábakhoz, amelyeket alul, a padló oldaláról helyeznek el.

Erősen nyomja a habgumit az üléshez, és takarja le kárpitozással. Először tűzőgéppel rögzítjük a sarkokban, majd a kerület mentén.

 

DIY fából készült bárszék

Az önmetsző csavarok lyukainak átmérője a síkban 6 mm, a végén - 3 mm legyen.

Az utolsó szakasz a díszítés

A bárszékek készen állnak. Most kezdjük el a díszítést. Érdekes és szórakoztató folyamat. Miután elsajátította ezt a művészetet, egyedi megjelenést kölcsönözhet nemcsak az éppen elkészített bútoroknak, hanem azoknak is, akik felújítást igényelnek. Számos díszítési módszer létezik. Ismerkedjünk meg néhányukkal.

A bárszék tervezési jellemzői

Ezeket a bárszékeket nagyon könnyű kialakítani és kényelmesen használható.

Ruhadísz. Először ki kell választania a szövet típusát és színét. Erősnek kell lennie. Ebben az esetben figyelembe kell venni a konyha általános belső terét. Vegyük például a kárpitot. Szerkezete 100% pamut és műszál. Elég erős és tartós. Jacquardot, mikroszálat, bútorselymet is használnak - ez jobban megfelel ritka bútorokhoz.

DIY bárszék rajz

A különlegesség az, hogy az ülést egyenesen vagy hajlítva lehet kialakítani, és később, ha szükséges, szövetmel kárpitozni.

Ha nem akar bajlódni egy szűkülettel, csak varrja be a burkolatokat. Frissíteni fogja a belső teret.

Bárszékek méretei

A szék lábaihoz 38 x 38 mm-es gerendákat használjon.

A közelmúltban a tervezők a dekupázst részesítették előnyben a dekoráció legelőnyösebb technikájaként. Minden elemi. A repülőgépet csiszolópapírral kezelik, gittel borítják, festik. A legjobb fehér vizes alapú festékkel dolgozni. Ennek fényében a decoupage elképesztő, mint még soha. Ezt követően a dekorációkat speciális szalvétákból ragasztják. Vagy virágos és szüreti képeket használnak. Az utolsó szakasz a festés befejezése és az akril lakk bevonása.

bárszék marco

Nyárfát vehet, ha nincs fenyő vagy nyírfa.

Bárszék munka eredménye

A lábak hossza 71 cm lesz.

Vannak egyszerű módszerek is, amelyeket otthon szoktak használni. A leggyakoribb a festés. Jobb, ha festékszóró dobozokat használ. A különféle színek pedig vonzó megjelenést kölcsönöznek a terméknek.

Tölgyfa bárszék

A kényelem érdekében állítsa be a lábtartó magasságát az emberek magasságának megfelelően.

Juta kötéllel díszítve, bárszék köré tekerve különleges meleget és kényelmet teremt a házban..

bárszék konkáv üléssel

A bárszék magasságának beállításához meg kell mérni a bárpult tetejétől a padlóig terjedő hosszúságot

Ezekkel és más módszerekkel exkluzív otthoni bútorokat készít, amelyek teljes mértékben megfelelnek az Ön vágyainak, ahol hangulatosan és kényelmesen érzi magát. Miután ilyen légkört teremtett, örömmel térhet haza egy mozgalmas nap után.

csináld magad fából készült bárszék

Az ülés négyzet alakú is lehet - saját belátása szerint.

DIY szék fotó

Fontos elkerülni a hézagokat és réseket.

Előző

Következő