Sarokkanapé választék jellemzői és tervezési ötletek a nappalihoz

Kortárs sarokkanapé

Modern nappali belső sarokkanapéval

Ha nincs elég hely a szobában, akkor a belső sarokkanapé igazi üdvösséggé válik. Lehetővé teszi a sarok hatékony használatát, kibővítve a használható területet, több helyet szabadon hagyva. Fontos, hogy megismerkedjen az ilyen kialakítás meglévő típusaival és a megfelelő választáshoz szükséges ajánlásokkal.

Fekete sarok kanapé

Kis fekete sarokkanapé egy kis szobához

Más sarkokhoz képest a sarokelemek számos tagadhatatlan előnnyel rendelkeznek.

 1. Helytakarékosság. Kis helyiségek esetén releváns, amikor minden méter számít. A kanapé megőrzi funkcióját, kényelmes és több ember befogadására képes, és nem sok helyet foglal el.
 2. Számos modell gyorsan átalakulhat kényelmes alvószobává. Tágasságában különbözik, könnyen szétszerelhető.
 3. A belső üregek jelenléte lehetővé teszi a dolgok kényelmes és kompakt tárolását.
 4. Tervezési rugalmasság, a termék megjelenését átalakító funkció jelenléte.
 5. A kanapék széles választéka. Választhat egy sarokkanapét egy bizonyos stílus belsejében.
Szürke sarokkanapé

Szürke sarokkanapé dohányzóasztallal a nappalihoz szokatlan kivitelben

A felsorolt ​​előnyöknek köszönhetően ez a kialakítás lehetővé teszi az ötletek eredeti, gyönyörű és funkcionális megtestesítését a szoba meglévő méreteiben.

Moduláris sarokkanapé

Kompakt moduláris sarokkanapé fehér színben

Lakberendezési ötletek sarokkanapéval: mely stílusok megfelelőek?

Bőr sarokkanapé

Bőr sarokkanapé állítható karfákkal

A sarokkanapéval ellátott nappali belső terét gondosan át kell gondolni. Ezért érdemes gondosan kiválasztani a modellt. A gyártók minden évben különféle eredeti termékterveket fejlesztenek ki. Fontos, hogy előre figyelembe vegye a kanapé összes funkcióját. Lehet, hogy nem válik kényelmes alvóhellyé, de tágas tárolórendszerrel rendelkezik. Modern stílushoz a müncheni modell alkalmas. Szervesen illeszkedik a szoba általános megjelenéséhez, nem pedig a nagy fotelekhez.

Nappali belső tér skandináv stílusban

Nappali belső sarokkanapéval skandináv stílusban

A világos színű bőr kárpit univerzális. A kanapé szinte bármilyen stílusban alkalmas. A kárpit mellett figyelembe veheti azokat a modelleket is, amelyek eredeti formában különböznek egymástól. A félkör alakú termék mindenkinek vonzza a tekintetét a szobában. Hozzáadja a nappali egyediségét. Ha a tágasság lesz a fő kritérium a választás során, figyeljen az U alakú modellekre. De nem kompaktak, ezért alkalmasak tágas nappali helyiségekhez.

Gyönyörű fehér kanapé asztallal

Gyönyörű fehér kanapé alacsony kontrasztú, U alakú dohányzóasztallal

A helyiség lelkesedésének növelése érdekében érdemes lágy modulokat választani. Sajátosságuk abban rejlik, hogy képesek megvásárolni a szükséges mennyiséget és szimulálni a belső teret. Rendszeresen cserélheti a modulokat helyenként, átalakítva a nappalit. A tervezés fő hátránya, hogy nem lehet a terméket ágyként használni.

Lila sarokkanapé

Világos lila sarokkanapé az eredeti kompozícióhoz a nappaliban

A világos kárpitozású kanapé, amely fényes kiemeléssé válik, segít a helyiség egységességének "hígításában". Az általános megjelenés enyhítéséhez válasszon egy mintás terméket. Kényelmet ad a légkörnek.

A sarokkanapé eredeti kialakítása

A türkiz sarokkanapé eredeti kialakítása

Milyen anyagokat jobb használni?

Bézs színű sarokkanapé

Bézs színű sarokkanapé modern belső térrel

A kanapé minden darabhoz sokféle anyagot használ. Az összes funkciót figyelembe véve kiválaszthatja a legjobb lehetőséget. Az ülés több alkatrészt tartalmaz, köztük egy tömböt az ülés kialakításához és egy párnát a maximális kényelem érdekében.

Funkcionális sarokkanapé

Funkcionális sarokkanapé sok párnával, érdekes háttal

Puha alapanyagok

 1. Habszivacs. Költségvetési modellekhez használják. A negatív tulajdonság a gyors kopás. Gyakran hab alapú termékeket vásárolnak a gyermekek számára, ahol a gyermek gyors növekedése miatt több évig használják a kanapékat.

  Habgumi a kanapén

  Habgumi a kanapé puha részéhez

 2. Poliuretán hab. A költségvetés eltér, de az előzőhöz képest hosszabb ideig tart. Tömb vagy granulátum lehet.

  Poliuretán hab kanapéhoz

  A legnépszerűbb kanapé töltőanyag a poliuretán hab

 3. A rugótömb függ. Különbözik az összes rugó összeköttetésében. Szorításkor az egyik a többit meghúzza. Ez lehetővé teszi a sima görbéket. De a süllyedés megfordítható, ami helytelen testhelyzethez vezet;

  Függő rugótömb

  Függő rugós egység a kanapén

 4. Nem egymással összekötött rugótömb. Mindegyikük független. A terméket magas ára különbözteti meg. Ennek oka a rugók terhelésének növekedése, mivel mindegyikük tartósabb anyagból készül.

  Független tavaszi blokk

  Független rugótömb külön rugókkal

Óvatosan válassza ki a keret anyagát. A költségvetési modellek rétegelt lemezből és forgácslapból készülnek. Javasoljuk, hogy előnyben részesítsék a fa modelleket. Nagyon megbízhatóak. A forgácslapot nehéz megbirkózni a rendszeres terhelésekkel, mert az élettartam rövid.

Fa kanapé váz

A fa kanapé váza nagyon népszerű

Válasszon rétegelt lemezzel burkolt termékeket. A kanapé minősége a keret szerkezetétől függ. Minél kisebb a távolság a párnázott rész és a kartámasz között, annál jobb a kialakítás. A hézagoknak minden oldalon közel azonosnak kell lenniük.

Pelyhes bútorszövet

Pelyhes kárpit szövet kanapé kárpitozáshoz

Bútor jacquard

A bútor jacquard gyönyörű, de drága szövet a kanapé kárpitozásához

A kárpit számít. A hozzá használt anyagokat a táblázat tükrözi.

Anyag Leírás
Nyáj Ez nem szövet alap, amelynek elejére egy rövid halom van ragasztva. Jó kopásállósággal rendelkezik, és többször is tisztítható. Háziállatokkal rendelkező családok számára alkalmas.
Zsákvászon Nem alkalmas nappali és irodai helyiségekbe. Óvodába vagy verandára ajánlott választani.
Zsenilia A szövet hasonló az autó belső terében használt anyaghoz. Szöveteinek széles választéka van, beleértve a szatén, a jacquardot. Az ár a szövet sűrűségén és a kiválasztott modellen alapul.
Jacquard Bonyolult szövése miatt az egyik legdrágább szövet. Ez nem befolyásolja a minőséget. A természetes szálak részeként szintetikus anyagokkal kombinálják.
Műbőr Leggyakrabban a konyhákba és irodákba telepített termékekhez használják. Egy magánház esetében hasonló szövet csak a verandára alkalmas.
Zsákvászon vagy szőnyeg

Zsákvászon vagy szőnyeg kárpitozott bútorokhoz

Zsenília szövet

Zsenília szövet - sűrű, gyönyörűen festett anyag

Szintetikus bőr

Pótbőr a kanapé kárpitozásához

Milyen kárpitozott bútorokat rakni sarokkanapéval

Nagy bézs kanapé

Tágas nappali nagy bézs sarokkanapéval

A rendelkezésre álló hely gazdaságos felhasználása érdekében helyezzen minden nagy tárgyat a fal alá. Ha a terület megengedi, bútorokkal övezheti. A sarokkanapé lehetővé teszi a sarkok elfoglalását, előnyösen kihasználva ezt a területet. Dohányzóasztalt adhat a termékhez. Ha elegendő hely van, két sarokkanapé-modellt telepíthet úgy, hogy egymással szemben legyenek. Ez teret teremt a kényelmes családi nyaraláshoz. Szerezzen eredeti belső teret.

Kék sarok kanapé

Kék sarokkanapé csíkos fotelekkel a nappalihoz

Mit válasszon a szekrény bútorai közül?

Gyönyörű bársony kanapé

Gyönyörű bársony kanapé és moduláris fal egy hangulatos nappalihoz

A modern stílushoz hasonló kialakítású falak vagy külön elhelyezett szekrények alkalmasak. A sarokkanapé tökéletesen illeszkedik a többszintű termékekhez. Lehet elegáns polc, moduláris fal. Egy szekrény kiegészítve egy komóddal. Ha a TV-t állványra kívánja helyezni, akkor téglalap alakot válasszon, ne négyzetet.

Mit lehet használni fényes akcentusként?

Sötétkék kanapé világos párnákkal

Nyugtató színű szoba sötétkék kanapéval és világos díszítéssel a belső térben

Világos részletek segítségével hígíthatja az általános légkört. Több kis párnát helyezhet el gazdag mintával vagy applikációval. Legfeljebb három szín lehet a terméken. Válasszon egy képet, amely megfelel a szoba általános kialakításának. A párnák alapszínének meg kell egyeznie a kanapé színével. Kiválaszthatja azokat, akiknek díszeiben ez az árnyalat jelen van.

Ha a sarokszerkezetet beépítették az óvodába, függönyöket adhat hozzá fényes részletként. Tervezésüknek legyen rajz vagy kis dísz. A belső tér hangsúlyokkal történő diverzifikálása érdekében fontos megfigyelni az intézkedést. Ellenkező esetben túlzásba eshet, és ronthatja az összbenyomást. Különösen igaz ez a gyermekekre. A gyermek gyorsan megunja a túlzott fényerőt. Ezért fontos hozzáadni néhány részletet, és nem "szemetelni" a szobát kontrasztban.

Előző

Következő