A sarokkanapé szétszerelése kényelmes közlekedési mód

A konfigurációtól függetlenül minden kanapé általában nagy méretű, ami megnehezíti a szobába történő behozását és a helyiség mozgatását. Ezért szállítás előtt természetesen felmerül a kérdés, hogyan lehet szétszerelni a kanapét? Ezt nem csak szakember teheti meg, ha megérti az átalakulási mechanizmust.

Sarokkanapé szétszerelési rajza

A szétszereléshez: 1. Távolítsa el a párnákat és a takarókat. 2. Vigye a bútorokat a szoba közepére, vagy mozgassa a lehető legtávolabb a faltól; 3. Emelje meg az üléseket, hogy felfedje a sarokkanapé belső keretét; 4. Emelje meg a kanapé ülését.

Sarokkanapé szerelési útmutató

Javasoljuk, hogy a kötőelemeket külön csomagolásban tegye, jelölje meg és ragasztóval rögzítse biztonságosan az egyik kanapé részéhez.

Atlanta sarokkanapé

A kárpitozott bútorok alkatrészeinek nedvességtől, portól, elakadásoktól és horzsolásoktól való védelme érdekében nyújtófóliával csomagolják őket.

szétszerelni a sarokkanapé bal oldalát

A csiszolt fa kartámaszok védelme érdekében tekerje őket hullámkartonba, vagy használjon vékony habtekercset, amelyet szalaggal rögzítenek.

Szükséges eszközök

Bármely kanapé szerkezeti részei csavarokkal, anyákkal, rögzítőkkel vannak összekötve. A legtöbb modell szétszereléséhez elegendő egy egyszerű nyitott kulcs, amelynek átmérője Ø10, 12, 14. Egyes modellek olyan kötőelemek segítségével vannak összeállítva, amelyeket csak speciális szerszámmal lehet szétszerelni. Ebben az esetben jobb, ha a szétszerelést szakemberre bízzák, különben az erre alkalmatlan eszköz károsíthatja a keretet vagy a kárpitot.

szétszerelő eszközök

Nem ajánlott önállóan szétszerelni a kanapé összetett mechanizmusait, hogy ne zavarja a rendszert.

A sarokkanapét pihenésre szánják

Az oldalfalak jelenléte és kialakítása a modelltől függ.

Sarokkanapé szétszerelési rajza

A sarokkanapék változatosak.

Sarokkanapék összecsukható minták

A kanapé ülése és hátulja tömör blokkokként vagy különálló párnákként működhet.

Gyakran a rögzítőelemek a kárpit alatt vannak elrejtve, ezért fogókra, laposfejű csavarhúzóra lesz szükség a kapcsok meghúzásához vagy a körmök kihúzásához. De a kárpit hátoldalának rögzítése problémás lesz, ha nincs építési tűzőgép.

Kanapéjavító eszközök

A kárpitozott bútorok külön elemekre bontása leegyszerűsíti a be- és kirakodást, lehetővé teszi a rakomány kompakt elhelyezését az autó karosszériájában a szállításhoz, és segít megvédeni a véletlen sérülésektől is.

Bútorszerelő és szétszerelő eszközök

A kötőelemek láthatók vagy elrejthetők a kárpit anyaga alatt.

a sarokkanapé szétszerelése a delfin mechanizmushoz

Ha a rövid szakasz kanapé formájában készül, akkor az ülés felemelésére szolgáló mechanizmussal van felszerelve, amely alatt van egy doboz a vászon számára.

sarokkanapé atlanta szétszerelés

Az oldalfalak elrendezése és jelenléte a típustól függően változik.

Hogyan lehet szétszerelni egy kanapé könyvet

  1. A klasszikus kialakítás meglehetősen egyszerű: az ülés kicsúszik, a háttámla pedig a helyére kerül, így hálóhelyet kap. A modellek oldalsó panelekkel rendelkezhetnek. Módosított forma - eurókönyv, amelyben az alap egy doboz a vászon tárolásához.
  2. A szétszereléshez meg kell emelni az ülést és ellenőrizni kell a kanapé belsejét. A kötőelemek láthatók vagy elrejthetők a kárpit alatt. Ha a második opció megtalálható, akkor le kell szerelnie a kárpitot, majd az összeszerelés után vissza kell erősítenie.
  3. Először az oldalfalak leválnak, ha vannak ilyenek.
  4. Ezután az ülésrögzítőket lecsavarják, a háttámlát utoljára eltávolítják.
  5. Az Eurobookban az ülés és a háttámla egy darabból áll, csak a kihúzható mechanizmust lehet leválasztani.
szétszerelni a kanapét

A kanapét a szállítás előtt szétszerelni kell - nagy méretei miatt ezt a bútordarabot nehéz átvinni az ajtókon és a lépcsőn, lehetetlen liftben szállítani.

sarokkanapé szétszerelése

A legtöbb esetben egy nyitott csavarkulcs elegendő a munkához.

A kanapé és annak elemeinek szétszerelése

Szétszerelés előtt az ülés felemelésével ellenőrizze a kanapé belsejét.

Sarokkanapé rajzai

A rövid szakasz általában felemelkedik, hogy elférjen a ruhanemű.

Hogyan lehet szétszedni egy sarokkanapét

A sarokkanapé általában két ágyból áll, amelyek a sarokrészhez vannak rögzítve. Az egyik elem kisebb, a második, a fő nagyobb. Akkor is van lehetőség, ha a blokkok merőleges kanapéval rendelkeznek. A háttámla és az ülések lehetnek különálló párnák formájában, vagy egyetlen, nem szétválasztható egységet alkothatnak. Sok modell mosodával rendelkezik a kanapé rövid részén.

  1. Először le kell szednie az oldalfalakat, ha vannak ilyenek. A kanapé hátsó részén belül rögzíthetők vagy összekapcsolhatók egy húzórúddal. Ezenkívül a modelltől függően a rövid rész a hosszúhoz vagy a rövidhez, a hosszú pedig a sarokelemhez rögzíthető. A belsejének ellenőrzésekor látható lesz.
  2. Miután leválasztotta a rövid részt, el kell távolítania róla az ülést és a háttámlát.
  3. A sarokkanapé fő részét az átalakítási mechanizmustól függően szétszerelik. Általános szabály, hogy egyetlen ülés- és háttámláról van szó, ezért csak a ruhanemű fiókja van leválasztva. A sarokdarab szilárd lehet.
Hogyan lehet szétszedni egy sarokkanapét

Szétszereléskor a kanapé minimális helyet foglal el a jármű karosszériájában.

DIY kanapé szétszerelése

Ez utóbbi esetben jobb, ha olyan szakemberek segítségét is igénybe vesszük, akik gondosan szétszerelik a kárpit éleit a megfelelő helyeken, és amikor új helyre szerelik össze, rögzítsék az anyagot egy speciális eszközzel.

Szerelési útmutató sarokkanapéhoz

Ha a kartámaszok csiszolt fából készülnek, azokat hullámpapír karton vagy vékony polimer hab tekercs védi, szalaggal rögzítve.

A sarokkanapé szétszerelésének rajza

A feladat egyszerűsítése érdekében szét kell bontani a terméket külön részekre, amelyek leegyszerűsítik a be- és kirakodást, lehetővé téve az összes elem kényelmes elhelyezését az autó karosszériájában.

Szállítási szabályok

Minden szétszerelt alkatrésznek csomagolva kell lennie, hullámkarton, nyújtófólia, a vízvédelemhez bármilyen vízálló anyagot fel kell használni. Minden elem külön van csomagolva, az oldalfalak párban vannak összekötve, mindent fóliába csomagolnak, szalaggal rögzítenek. A fa részeket hullámkartonnal kell védeni. Ezek az intézkedések segítenek abban, hogy a kanapé ne sérüljön, piszkos, nedves és deformálódjon szállítás közben. Könnyen szétszerelhető a kanapé, és a könnyű összeszerelés érdekében is ajánlatos a csavarokat, anyákat külön csomagolásba tenni, és aláírni, hogy melyik részről távolították el őket.

Shema szétszerelni egy sarokkanapét

A szétszedett kanapé kárpitozásával ellátott összes alkatrészt feszített burkolatba kell csomagolni, hogy megvédje a kopást, a szennyeződéstől és a nedvességtől.

Shema szétszerelés és szerszámok

A kanapé összes hozzáférhető részének eltávolítása után feszítőfóliával kell becsomagolni.

Lehetőség a konyhasarok kanapéjának szétszerelésére

A kárpitozott bútorok külön elemekre bontása leegyszerűsíti a be- és kirakodást, lehetővé teszi a rakomány kompakt elhelyezését az autó karosszériájában a szállításhoz, és megvédi a véletlen károsodástól.

bútorok szétszerelése

A sarokkanapé meglehetősen nagy és terjedelmes kivitelű.

Bontási utasítások a kanapékhoz

A szétszedett sarokkanapé minden elemét külön csomagolják (oldalak - párban).

Előző

Következő