Durva calico ágyneműtípusok megválasztása, sűrűsége, jellemzői

A jó minőségű ágyneműből már nincs hiány. Egy ilyen terméket rengeteg lehetőség kínál a boltokban. A sokféleség azonban felvetett egy másik kérdést: melyiket érdemes jobban vásárolni napi használatra: vászon, poliészter, kalikó vagy szatén? Minden szövetnek megvannak a saját jellemzői, különböző sűrűsége, kopásállósága. Az új ágyneművel való ismerkedést a címkével kell kezdeni. Rajta található a szöveti sűrűség egyik legfontosabb mutatója. Ez a kiadvány részletesebben tárgyalja az ágynemű sűrűségét, a kiválasztásának szabályait, a durva kalória főbb jellemzőit, előnyeit.

Kiváló minőségű és olcsó szövet

A Calico kiváló minőségű és olcsó szövet, tökéletes ágyneműhöz

A szövet sűrűségének típusai

Választható ágynemű

Az ágynemű kiválasztásakor ügyelnie kell a szövet sűrűségére

Két fő típus létezik.

 1. Lineáris.
 2. Felszínes.

A lineáris és a felületi sűrűség a legfontosabb minőségi mutató, amely meghatározza az erőt, a tartósságot és a kopásállóságot

A lineáris értéket a szálak négyzetcentiméterenként számítják, felület - g / m2. Minden sűrűségtípusnak megvannak a maga jellemzői. Tehát a felületes egyéni mutató. Minden textiltípusnál más és más. Ezt a mutatót számos tényező befolyásolja: a szálak csavarodása, illeszkedésük sűrűsége, az egymásba fonódás módja.

A lineáris sűrűség a szövet tömege négyzetméterenként. Ha az alapanyag kevés szálat tartalmaz, akkor annak mutatója alacsony lesz. A szövet súlya nagymértékben függ a szálak vastagságától. A lineáris mutató alacsony, átlag alatti, átlagos, átlag feletti, magas, emelkedett lehet. Az ágynemű megjelenése, mosással szembeni ellenállása, átlátszósága, minősége az alapanyagok kétféle sűrűségétől függ.

asztal

Szövés chintz

Vékony, áttetsző chintz szövet

Matt, sima pamut

Matt, sima pamut, kellemes tapintású

Kevert szövetű pollikotón

A Pollicoton vegyes anyag, amely egyesíti a természetes és szintetikus szálak összes pozitív tulajdonságát

Az ágynemű varrásához különféle textíliákat használnak: pamut, durva kalico, csint, fehérnemű, poplin stb. A táblázat a legnépszerűbb szövetek fonalainak sűrűségét, rövid jellemzőit mutatja be.

a ruha Sűrűség rövid leírása
Festett vászon 75–110 Nagyon alacsony a kereslete. Ez egy sima szövésű textil. Külsőleg - áttetsző.
Pamut 50-150 A pamut indikátorai a minőségtől és a gyártási módtól függenek. A gyártási folyamat megfelelő megközelítésével a pamut kiváló kopásállósággal rendelkezik.
Polimer pamut 100-125 Ez az anyag pamutból, poliészterből készül. Mosáskor nem "zsugorodik", kellemes tapintású.
Puplin 115 Ebben a különböző vastagságú textilszálak összefonódnak. Ragyog, kényelmes alvás közben.
Szatén 120-140 A szatén vonzó, fényes felülettel rendelkezik. Hosszú élettartam mellett különbözik. A szatén költsége magas.
Karton 50-140 A szövet minősége közvetlenül függ a sűrűségtől. Szükséges a lehető legmagasabb mutatóval rendelkező termékeket választani.

A Poplin pamutszövet, amely a vékony függőleges szálak és a vastag hosszanti szálak egymást váltó metszéséből származik

Pamut szatén

A szatén pamutszálakból készült szövet, amelyet kettős szövéssel sodrottak és fontak össze

A Calico pamut alapon készül

A Calico pamut alapon készül, nagy sűrűségű, 4 fonal fonásával jön létre

Szatén, durva kalória: a legjobb megoldás kiválasztása

Durva kalikó és szatén szövet

Ezek a szövetek a pamutfonalak szövésének különböző módjaiban, sűrűségében, puhaságában, megjelenésében különböznek

Természetes, környezetbarát pamutszövet választása esetén sokaknak dilemmája van: szatén vagy kalikó vásárlás? Ez a két lehetőség nagyon hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, ezért a választás általában közöttük történik. A természetes alapanyagok figyelemre méltó légáteresztő képességgel, biztonsággal és kopásállósággal ruházták fel az anyagokat. Csak az ár hozhat jelentős változást. A szatén termékek ára általában sokkal magasabb.

Melyik lehetőséget válassza? A választáshoz ismernie kell az anyagok közötti fő különbségeket. A fő a gyártástechnológia. A gyártási folyamat során különböző szövési technikákat alkalmaznak, megcsavarják a szálakat. Az első esetben sűrű szálakat használnak speciális sűrítésekkel a hossza mentén. Emiatt a durva kalikó kissé durva felülettel rendelkezik. Ezt úgy érezheti, ha végigsimítja a terméket. Ez a technológia azonban semmilyen módon nem befolyásolja a kopásállóságot. A mindennapi életben a szövet sok éven át szolgál, kíméletes mosással könnyedén megőrzi eredeti megjelenését.

A szatén vonzó megjelenésű. Felülete homogén, sima, nagyon kellemes tapintású. Számos tanulmány szerint a szatén több mint kétszáz mosást képes túlélni. Ha betartja a megfelelő hőmérsékleti rendszert, a szatén ágynemű sok éven át megőrzi eredeti színét, a kényelmet.

Szatén ágynemű

A szatén sikeresen ötvözi a selyem puhaságát és a pamut melegségét

A pamutszövetek képviselői közül a szatén a legdrágább anyag. Nincs egyetlen jelentős hátránya sem. A szatén egyetlen negatív aspektusa a magas ár. Ezt azonban teljes mértékben igazolja a legmagasabb teljesítmény.

3D szatén ágynemű

A szatén ágynemű a legjobb kompromisszum a megfizethető árak és a jó minőség között

A szatén, a durva kalikó közötti választásnál fontos, hogy józanul felmérje saját pénzügyi képességeit. Más szempontból ezek az anyagok meglehetősen hasonlóak.

Calico: sűrűség, részletes jellemzők

Calico - sűrű szövet a fehérnemű varrására

A Calico egy sűrű szövet, amelyet hosszú ideig nem kopó ágynemű és munkaruha varrására terveztek

A megtakarítások alapján sok háziasszony durva calico ágyneműt választ. Ez a fajta szövet fénytelen. Sűrű szövésű, vastag szálakból áll. A termék szerkezete jól látható. Ez ad egy bizonyos varázsa. A kompozíció teljesen természetes és környezetbarát. Tiszta pamutból készül. Az ágynemű egyéb vitathatatlan előnyei között szerepelnek.

 • Nagy légáteresztő képesség. Alvás közben a test lélegezni fog, a felesleges nedvesség elpárolog. Mindez ideális feltételeket teremt a kikapcsolódáshoz.
 • Kopásállóság. A napi használat bármely tételt használhatatlanná tehet. A sűrű, 100% pamut azonban ellenáll a mechanikai sérüléseknek és a gyakori mosásnak. Jól ellenáll a kopásnak.
 • Megfizethető ár. A nyersanyagok olcsók, megfizethetőek. A termék költsége közvetlenül függ a textil minőségétől, sűrűségétől.
 • Változatos minták. A magas kényelem, a tartósság fontos szerepet játszik az ágynemű kiválasztásában. De a külső tulajdonságai sem kevésbé fontosak. Szerencsére a modern gyártók a terméktervek széles választékát kínálják.

  Kiváló minőségű ágynemű

  A kiváló minőségű fehérneműt a sűrűség, a gyártó és a helyes minta határozza meg

A szövet sűrűsége eltérő. Négyzetcentiméterenként 50 és 140 szál között változhat. A kiváló minőségű ágynemű nagy pontosságú szálakkal, finom szálakkal rendelkezik. Általában a költsége nagyságrenddel magasabb, mint a többi példány. Az ágynemű gyártásához 120-140 g / m2 anyagot használnak.

Calico ágynemű

A durva calico ágynemű sokáig fog tartani, mert a szövet nagyon tartós

Ezt a tartományt minden szempontból optimálisnak tekintik. Az ilyen szövet ellenáll a gyakori mosásnak, és ellenáll a fizikai kopásnak. A 120 alatti tömörítésű durva kalória elfogadhatóbb áron. Az ágyneműnek ez a lehetősége azonban nem hagyja maga után a legjobb benyomásokat.

Durva calico csíkos készlet

A durva calico ágynemű pamutszálakból készül, természetes és környezetbarát

Az olcsó ágynemű az első mosás után szó szerint "gézsé" válhat. Külsőleg olcsó csintre fog hasonlítani. Emiatt szigorúan tilos spórolni a vásárlásokon.

Fajták

Calico ágynemű

A durva calico ágynemű lehet fehér vagy színes

A modern ágynemű különféle durva kalóriákból készül:

 • durva,

  Súlyos kalikó

  Erős, kopásálló durva kalória - 100% természetes pamut

 • kifehéredett,

  Fehérített kalikó

  A fehérített kalória vékonyabb, mint durva és kellemesebb az érintésre

 • sima festésű,

  Sima festett kalikó

  Sima színezett durva kalikót használnak sima ágynemű varrására

 • nyomtatott,

  Nyomtatott kalikó

  A nyomtatott kalikó a legszebb szövet mindenféle durva kalikóból, köszönhetően a rajta alkalmazott különféle mintáknak

 • ranfors.

  Természetes szövetből készült futópályák

  A Ranfors természetes pamutszövet, amely tartós és praktikus

A legmegfelelőbb ágynemű kiválasztásához külön figyelembe kell venni az egyes típusok jellemzőit.

A súlyos durva kalikat ritkán használják a termelésben. Részt vesz azonban egy alvóhely rendezésében is. A kemény szövetet a kárpitozott bútorok kárpitozására használják. Sárgás színű, nagy sűrűségű. Néha munkaruha varrására használják. De aztán színes a vászon.

A fehérített kalikó vonzóbb megjelenésű. Vékonyabb, kellemesebb tapintású, hófehér. Az ilyen textíliák sűrűsége általában 125 g / négyzetméter. m. Ez elegendő a kiváló minőségű, tartós textil kiegészítők gyártásához. Néha fehérített fehérneműt használnak cipőhuzatok, orvosi ruházat gyártásához. Kiváló teljesítményt mutat nehéz körülmények között.

Szerkezetileg színezett sima, azonos az előző típussal. De van egy különbsége - egy másik hangnem. A gyártás során az anyag színes. A sima színezett fehérneműt olcsó fehérnemű előállításához használják. Gyakran vásárolják olcsó szállodákban, az országban. Néha ezt a szövetet bélésként használják öltönyökben, kabátokban, kabátokban.

A nyomtatott durva kalória nagyon népszerű. A nagy népszerűség a különféle minták jelenlétének köszönhető. A fényes, színes, érdekes készletek számos hardverüzlet polcairól hívják fel a fogyasztók figyelmét. A tömítőanyag jó teljesítménytulajdonságokkal rendelkezik. Pizsamát, gyerekruhákat nyárra, különféle női ruhákat varrnak belőle.

A Ranfors tömörítése 120 g / m2. Ezek prémium textilek. Gyártása során speciális fonalat használnak drága pamutfajtákból. Rostjai szorosan szomszédosak egymással, az ilyen fonal felülete nagyon finom, tökéletesen egyenletes. A Ranfors-t nagy szilárdság és tartósság jellemzi. Ennek a szövetnek a lineáris sűrűsége sokkal nagyobb, mint a pamut többi képviselőjének.

A lepedők, paplanhuzatok helyes megválasztása

Néhány alapvető szabályt figyelembe kell venni az ágynemű-kiegészítők kiválasztásakor.

 1. A méretnek meg kell egyeznie a matrac méretével. A lepedőt nem szabad gyűrni, alvás közben levenni a matracról. Zavar, zavar. Az összegyűrt lap kellemetlen nyomokat hagy a bőrön és összenyomódik. Ez egészségtelen, időszakos alvást eredményez. A méretek különböznek: egyágyas, dupla, gyermek, családi stb. A méret megadásakor a paramétereket részletesebben megfejtik közvetlenül a csomagoláson.

  Lapméret

  A lepedő méretét a matrac méretétől függően választják, a rugalmas szalaggal ellátott lepedőket tartják a legkényelmesebbnek

 2. Az ágynemű szabásának minőségének kiválónak kell lennie. Gondosan meg kell vizsgálni a paplan huzatát, lepedőjét, párnahuzatát, hogy nincs-e benne hiba.
  Minőségi csomagolás

  A minőségi csomagolás megkülönbözteti a minőségi fehérneműt

  Figyelnie kell a címkére is. Jelölnie kell a textil nagy sűrűségét. Ha a mutató alacsony, akkor jobb megtagadni a termék megvásárlását. Már az első mosás után elveszíti megjelenését, "szétesik" közvetlenül a kezekben.

 3. A lepedők, párnahuzatok, paplanhuzatok kialakításának meg kell egyeznie a hálószoba kialakításával. A hálószoba harmonikus dekorációja hajlamos a minőségi pihenésre. Minden részlet számít a harmónia megteremtésének. Még az egyszerű párnahuzatok nem megfelelő kialakítása is tönkreteheti az egész kompozíciót. A hálószoba stílusához hasonló stílusú készletet kell választania.

  Ágynemű színe

  Az ágyneműkészlet színének összhangban kell lennie a szoba többi színével

 4. A készlet színe nem lehet túl világos, dacos. A pszichológusok már régóta bizonyítják a szín bizonyos hatását a pszichére. A túl élénk színek megzavarhatják az elmét, negatívan befolyásolhatják az elalvás folyamatát. Egyes színek negatívan befolyásolhatják a fizikai állapotot. Tehát a piros szín negatívan befolyásolja a magas vérnyomásban szenvedőket. Az élénkpiros árnyalatok a vérnyomás emelkedését okozhatják, ronthatják a hipertóniás betegek jólétét. Ezenkívül a színes textíliák végül elveszítik telítettségüket, vonzerejüket.

  Világos színű ágynemű

  A világos színű ágynemű mosáskor nem hull le, és nem vonja el a figyelmet a pihenésről

Előző

Következő