Ágynemű, melyik szövetből válassza ki a szükséges szettet

Nem tudja, hogyan válassza ki a megfelelő ágyneműt, hol kezdje és mire figyeljen? Kezdje a megfelelő szövet kiválasztásával. Ez a fő kritérium, amely befolyásolja a termék minőségét és teljesítményét.

Kiválasztási kritérium

A textíliák alapjának kiválasztását, mint magát a készletet, szisztematikusan kell megközelíteni, és több kritériumot kell meghatározni, amelyeknek meg kell felelniük.

  1. Jó minőségű. Fektessen be egy minőségi termékbe. Csak így fog sokáig tartani, és nem okoz problémát a használatban. Rossz minőségű alapozó vásárlásakor pénzt veszít, és sok problémát okoz magának.
  2. Környezetbarát. Erre a szempontra is érdemes figyelni, de itt a választás. Saját preferenciáin alapuljon, mivel vannak tisztességes természetes és mesterséges szövetek.
  3. Gyártó. Jobb, ha megbízik egy megbízható vállalatban. Nem szükséges terméket népszerűsített márkától vásárolni, de inkább egy ismert gyártót részesítsen előnyben, akinek vevői véleménye van.

Most elkezdheti a jó ágynemű varrásának lehetőségeinek részletes elemzését.

Milyen ágynemű készült

Annak megállapításához, hogy melyik szövet a legjobb az ágyneműhöz, meg kell értenie, hogy egyáltalán miből készülhet. A legáltalánosabb értelemben az alvó textíliák természetes és mesterséges alapokból készülhetnek. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

Az alap Természetes Mesterséges
rövid leírása A rostokat természetes alapanyagok összegyűjtésével nyerik A szálak elsősorban kőolajból készülnek
Előnyök Hipoallergén, légáteresztő, gyakran higroszkópos Igénytelenek az ellátásban, gyakorlatilag nem ráncosodnak, nem festenek, nagy választékuk van a színes mintáknak
hátrányai Erősen gyűrődik, elhalványul, speciális működési módot igényel Felépítheti a statikus elektromosságot és allergiás reakciót válthat ki

A bemutatott csoportok mindegyike több lehetőséget tartalmaz.

Természetes alap

A minőségi ágyneműt gyakran társítják az ebbe a kategóriába tartozó anyagokkal. Sokan inkább ezt a kategóriát részesítik előnyben a textíliák készítéséhez. Ennek oka elsősorban a termék környezetbarát jellege. Emellett a természetes szövetek technikai jellemzői is fontos szerepet játszanak: kopásállóság, szilárdság, tartósság, hipoallergén hatás (ami a gyermekek számára fontos). Ebben a kategóriában 9 lehetőség van.

Karton

Calico - sűrű pamutszövet

A Calico egy sűrű pamutszövet, amelyet meglehetősen tartósnak és a legigénytelenebbnek tartanak

A leggyakoribb és sokak által kedvelt lehetőség. Külső adatok szerint lenre hasonlít. A Calico egy speciális szövőszövettel készül - egy dupla hálóval. Ez különösen erős és tartós. Ez a szövési módszer megakadályozza a furatok kialakulását a különösen használható területeken. Így a durva kalóriatartalmú textíliák különösen tartósak és hosszú élettartammal rendelkeznek.

A calico termékek bármilyen színt biztosítanak. Különböző vonalakon belül megtalálhatunk 3D képeket, különféle nyomatokat, mintákat és még sok minden mást. A főként barna és szürkés színű vászonnal ellentétben a kalikó könnyen színezhető, és sokféle mintát kínálhat.

Calico ágynemű

A "Falling in love" durva kaliforniai ágynemű - kiváló minőségű, kényelmes és tartós

Szatén

Szatén - fényes természetes szövet

A szatén fényes, természetes pamut anyagból készült anyag, kellemes tapintású, sima felülettel

A tökéletes ágyneműt keresi, akkor ne hagyja ki a szatén. Ez egy nagyszerű lehetőség, luxus és olcsóbb lehetőségeknél egyaránt használható, minden a szövet kialakításától és sűrűségétől függ. A sűrűség 120 g / m2 között változhat.

Nagy sűrűsége és speciális fonószövete miatt a szatén nagyon tartós. Ezenkívül a szövési módszer simaságot és fényt biztosít kívülről, érdességet és tompaságot pedig belülről. Ez fontos a termék használata során: felépítésének köszönhetően nem csúszik le a matracról, hanem jól tapad hozzá. Ez a szövet a drága kategóriába tartozik.

Szatén ágyneműkészlet

A híres Lux-Bed márka ágynemű szettje, amely szatén anyagból készült, hosszú ideig megőrzi a minta fényességét és a kifogástalan megjelenést.

Puplin

Poplin szövet

A Poplin főleg pamutból készül és sajátos szövési mintázatú

A Poplin szintén 100% pamut; csak a fonalak szövésében különbözik az előző verzióktól. Ő határozza meg a termék megjelenését és jellemzőit. Tehát a poplinnak van bizonyos fénye (de nem olyan hangsúlyos, mint a szaténé), a hátoldala is durva, és a lepedők nem csúsznak le a matracról.

A Poplin jól felszívja a nedvességet és visszatartja a hőt, nem ráncosodik, nem fakul mosás közben, nem zsugorodik és nem nyúlik meg az idő múlásával. Kopásállósága alacsonyabb, mint a szaténé, de ezt kompenzálja az ár, mivel a szatén drágább.

Így a poplin nagyszerű lehetőség azok számára, akik elfogadható áron keresnek jó terméket.

Poplin ágynemű

A poplinból készült ágynemű tartóssága nem alacsonyabb, mint a durva kalóriából készült ágyneműé, de kellemesebb tapintású és sokkal puhább

Festett vászon

Chintz anyag

A Chintz az egyik legjobb olcsó anyag a nyári melegben

A jó ágynemű kiválasztásakor nagymamáink mindig a csintet részesítették előnyben. Egy ideig a textilgyártásban volt a legnépszerűbb. Az ilyen népszerűséget elsősorban az áruk ára igazolta, mert a chintz olcsó. Emellett jó műszaki jellemzői vannak az anyagnak: higroszkóposság, hipoallergén hatás, jó légáteresztés, emellett a chintz környezetbarát termék.

A chintz hátrányai között szerepel az alacsony szilárdsága. Ennek az anyagnak a sűrűsége legfeljebb 100 g / m2. Ezen mutatók miatt gyorsan elhasználódik, pelletek és apró lyukak képződnek rajta. Ezenkívül a chintz elhalványul, ami rossz hatással van a tervezés fényerejére.

Fontos!

A csint a napsütésben elhalványul, ezért nem ajánlott közvetlen fényben hagyni.

A csint finomsága jó szerepet játszik a nyáron. Ezt az anyagot gyakran használják gyermeki textilek varrására, mivel könnyű, jól felszívja a nedvességet és átengedi a levegőt.

Calico ágynemű

A Chintz ágynemű rövid távú használatra alkalmas - az országban, a vendégek számára vagy tartalékként

Pamut Batiste

Levegő kamra

A kifinomult és kifinomult, a könnyű és szellős kambric az egyik legszebb szövet

Batiste régóta híres finomításáról, könnyedségéről és luxusáról. Ez egy sima szövet, szellős rostokból álló szövéssel, ennek köszönhetően a fajsúlya meglehetősen alacsony. De ennek a tulajdonságnak az ellenére erős és tartós (ellentétben a chintzzel).

A szálak felépítése miatt a kambric nagyon lélegző, nyáron soha nem fogja magát melegnek érezni egy ilyen paplanhuzat alatt (ellentétben a szaténnal). A hátrányok közé tartozik a magas költségek. A téli időszakban sem kívánatos használni, mivel meglehetősen könnyű, jobb melegebb lehetőségekhez folyamodni.

Batiste ágynemű

Drága kambrikus ágynemű különleges alkalmakra, de nem mindennapi használatra

Perkál

A Percale meglepően tartós természetes szövet, szálak szokatlan szövésével, amelyeket speciális megoldással kötnek össze

A percale különböző típusú. Az egyikhez ágyneműt adnak, a másiknak pedig megfelelő a kinézete - a selyem, ennek megfelelően ragyog és ragyog. Az egyik alfaj vizuálisan és tapintással hasonló a bolognához. A Percale-t egykor még technikai célokra is használták. De most azokról az alfajokról beszélünk, amelyek alkalmasak a jó ágynemű létrehozására.

A legjobb, ha a percale-t természetes szálak hozzáadásával választja. Kifinomult készlet esetén a selyem hozzáadása nagyszerű. A percale gyártásában általában csavart szálakat használnak. Ez biztosítja simaságát, szilárdságát és tartósságát.

A percale ágyneműkészletek fő előnye a tartósság és a megjelenés elvesztésével szembeni ellenállás

Jersey

Jersey jersey szövet

Jersey jersey szövet - praktikus, tartós lehetőség

A kötöttáru nagyon praktikus anyag. Lehetővé teszi bármilyen tervezés (hímzés, domborítás stb.) És kiegészítések (zsebek, elasztikus stb.) Elkészítését. Nem omlik össze, nem nyújtózkodik és nem zsugorodik. Ez egy kiváló közepes minőségű lehetőség, meglehetősen népszerű és alacsony az ára.

A kötött fehérnemű gyakori, és bármely otthoni textilüzletben megtalálható. Bármilyen kivitelt és méretet választhat. De a pamut mez nem tarthat sokáig.

A Jersey egy kötött szál, amely rugalmassággal és nyújtási képességgel rendelkezik, és kiválóan alkalmas ágyneműkészletekhez

Vászon

Vászon szövet

A vászon anyag sima felületű és matt fényű szövet, amelyet vászonból nyernek

Kiváló szívós és nagy teherbírású anyag, amelyet Oroszországban már régóta értékelnek. Egyes vásárlók keménységét hátránynak tartják, azonban a használat során a len puhává válhat. Mosás után válasszon más szálas ágyneműt és kondicionálót. Ezek az egyszerű lépések puhává és kényelmessé teszik, ugyanakkor nagyon erősek és tartósak maradnak.

Ágynemű ágynemű

Az ágynemű azok számára alkalmas, akik a kiváló minőségű természetes anyagokat kedvelik

Selyem

Selyem - természetes anyag

A selyem természetes szövet, amely könnyűségéről, simaságáról és természetesen gyönyörű irizáló fényéről ismert.

Elit készletek létrehozására használják. Luxus megjelenésű és magas árcédulával rendelkezik. A természetes selyem tapintása nagyon puha, sima és nem túl kifejezett fényű.

Jegyzeten!

A természetes selyem nem csúszik sokat.

Az anyag magas költsége a nyersanyagok kinyerésének módszerének köszönhető. A vászon létrehozásának alapját a selyemhernyók állítják elő. Ehhez az egész gazdaság fenntartása és anyaggyűjtés szükséges. Továbbá az alapanyagot gyárakba szállítják, ahol kézzel vásznakat szövnek belőle.

Ez az anyag nem nevezhető nagyon tartósnak. Nagyon könnyű, szellős és puha. A nyomok könnyen rajta maradnak. A selyemtermékeken azonban nem marad pellet, nem zsugorodik, nem fest és megfelelő gondozással sokáig fog tartani.

Ágynemű természetes selyemből

Kiváló ágynemű természetes selyemből, lenyűgözően gyönyörű mintával

Mesterséges alap

Ez a kategória gyakran negatív véleményekkel jár. Ez azonban tévhit. Számos mesterséges szövet létezik, amelyek kiválóan alkalmasak textilek alvására. Az egyetlen hátránya ennek az alapnak az, hogy környezetbarátságuk miatt allergiás reakciót válthatnak ki. Ezért gyakorlatilag nem használják gyermek textilek varrására. Azonban az allergiára nem hajlamos embereknek nincs mitől tartaniuk, és ebben a kategóriában számos pozitív szempontot találnak a textíliákban.

Műselyem

Műselyem

A műselyem olyan puha szövet, amely mercerizált pamutból, műselyemből vagy szintetikus szálból készül

A természettel ellentétben ezt a selyemfajtát emeljük ki, amelyből jó ágyneműt is készíthet. Minőségi szempontból természetesen különbözni fog, és az árkategóriában sokkal alacsonyabb lesz.

A modern műselyem ugyanúgy jó, mint a természetes selyem, mind megjelenésében, mind tapintásában. De a technikai jellemzőket tekintve jelentősen eltér: leülhet az első mosás után, napsütésben elhalványulhat és összeomolhat. Ha luxus hangulatot szeretne teremteni a hálószobában anélkül, hogy sok pénzt költenék rá, a műselyem alkalmas erre a célra.

Gyönyörű ágynemű szett

Gyönyörű 3-D mintás műselyem ágyneműkészlet

Mikroszálas

Mikroszálas vagy mikroszálas

Mikroszálas vagy mikroszálas - hipoallergén szövet nejlonból, poliészterből és más polimerekből

Ez egy olyan anyag, amely poliamidot és poliésztert tartalmaz. Néha előfordulnak pamut-adalékanyagok, de leggyakrabban a mikroszál egy teljesen szintetikus termék, amely kőolajból készül.

Előnyei, hogy:

  • nem ráncosodik;
  • nem halványul;
  • nem festett;
  • nem ül le;
  • nem ráncosodik;
  • nem halványul.

Ezek az előnyök számos mesterséges anyagban rejlenek, amiért értékelik őket. Számos szintetikus anyagtól eltérően a mikroszálas hipoallergén. Az egyik fő előnye, hogy tökéletesen felszívja a nedvességet és visszatartja a hőt. Emiatt gyakran készülnek gyermek téli textilek és takarók a téli időszakra.

Mikroszálas ágyneműkészlet

Dupla ágynemű szett "Selena" mikroszálasból

Vegyes alapok

A harmadik csoport az előző kettő jellemzőit tartalmazza. A kevert szöveteket természetes és mesterséges fonalak keverésével készítik. Fajtól függően az első vagy a második érvényesülhet. Ez pedig befolyásolja a termék jellemzőit és minőségét. Az ágynemű kiválasztásakor mindenképpen figyeljen erre a kategóriára. Kiváló teljesítménnyel rendelkezik, és különféle igényeket képes kielégíteni, ezért ebben a részben egy megfelelő lehetőséget talál.

Atlasz

Szatén szövet

A szatén egy speciális szövés - szatén vagy szatén - felhasználásával jön létre

Az első, nagyon gyakori példa az atlasz. Csodálatos megjelenésű, amely nem alacsonyabb a selyemnél. A szatén gyártásához természetes selyemszálakat használnak, pamut vagy viszkóz hozzáadásával. A szintetikus szálak előnye, a selymet csak a megfelelő megjelenés érdekében adják hozzá.

A szatén elöl sima, hátul matt. Szépen siklik a bőrön, de jól tart az ágyban. Fényes fénye fényűző megjelenést kölcsönöz az ágynak. A szatén a természetes selyem kiváló alternatívája lesz. És a mesterségeshez képest az ára alacsonyabb.

Elegáns türkiz szett

Elegáns türkiz szatén ágyneműkészlet

Polycotton, jacquard

Ez a kategória nem mindenkinek való. Mindegyiknek megvannak a maga pozitív vonatkozásai.

A Polycotton pamut és poliészter keveréke. Ennek a kompozíciónak köszönhetően hipoallergén, könnyen tisztítható, nem ráncosodik, és nagy a kopásállósága.

Polycotton vászon

A Polycotton fehérnemű gyönyörű, kellemes tapintású, olcsó és könnyen tisztítható

Korábban a jacquard-ot használták a bútorok kárpitozására a királyi kamarákban. Ezért drága és fényűző. Fényes megjelenésű, mintázatú, amelyet a szálak speciális szövésének köszönhetünk.

Jacquard ágynemű

Jacquard ágynemű hímzéssel tökéletesen illeszkedik egy klasszikus hálószobába

Most már tudja, hogyan kell az ágyneműt kiválasztani a gyártási anyag alapján. Ez egy fontos tényező, amely széles választékot kínál. A lehetséges opciók mindegyike tisztázásra került, és most könnyedén megtalálhatja a megfelelő terméket.

Ne felejtsük el, hogy egy termék vásárlásakor feltétlenül meg kell vizsgálni a hibákat, ellenőrizni kell a gyártót és a márkát (különösen márkás termék vásárlásakor). Ellenőrizze a minőséget, és soha nem fog megtéveszteni.

Előző

Következő