Melyik szövetet érdemes Pauline vagy Satin választani az ágyneműhöz

Az egészséges alvás segít a gyógyulásban és a teljes kikapcsolódásban. Ennek megszervezéséhez nemcsak megfelelő légkörre van szükség a hálószobában, megfelelő ágyra, hanem kiváló minőségű ágyneműre is. A gyártás során több különböző anyagot használnak. A megfelelő opció kiválasztásához alaposan meg kell ismernie a szövetek főbb jellemzőit.

A szövetválasztás az ágyneműhöz

Az ágynemű helyes megválasztása érdekében közelebbről meg kell ismerkednie a szövetekkel

Szatén vagy poplin: melyiket érdemesebb ágyneműnek választani

A modern poplin sima és sűrű szövet tiszta pamutból vagy gyapjúval, selyemmel vagy szintetikus anyaggal keverve

Mindkét szövet népszerű az alvási termékek gyártásában. Mindegyiknek vannak jellemző tulajdonságai, előnyei és hátrányai. Mérlegelnie kell az összes árnyalatot, és figyelembe kell vennie saját kívánságait.

Szatén anyag

A szatén csodálatos anyag, státuszfényű és kifinomult

Ekkor a megjelölt lehetőségek közül meg lehet majd határozni a legmegfelelőbbet. A szövet fő különbségei a következők.

 1. A szálak összekapcsolása. Ez befolyásolja a megjelenést. A szatén selyem árnyalatú, sima és fényes. Poplin finom bordákkal és matt felülettel rendelkezik.
  Poplin termékek

  A Poplin termékek speciális fonalszövéssel rendelkeznek, ahol a vékonyak a vastagabbakkal váltakoznak

  Szatén vászon

  A szatén vászon speciális sodrott szálakból áll

 2. Vastagság és sűrűség. A Poplin könnyebb és vékonyabb anyag.
 3. Erő. A szatén a kopásállóbbak közé tartozik.
 4. Költség. A Poplin olcsóbb.

Percale, szatén, poplin vagy calico - ami jobb?

A legmegfelelőbb anyag meghatározásához ajánlott több jellemző tanulmányozása és a jelzett szövetek összehasonlítása.

 1. Minőség. A megadott anyagok természetes pamutra vonatkoznak. Környezetbarátak. Ezért tökéletesen átengedik a levegőt, nincs statikus igénybevételük és jó nedvszívó képességűek. A szövetek nem váltanak ki allergiát vagy baktériumokat.

Ez kényelmessé teszi az ágyneműt és alkalmas mindennapi használatra. De egyes gyártók szintetikus anyagokat adnak a termékhez, amelyek negatívan befolyásolhatják a minőséget. Ezért fontos tanulmányozni a ruhanemű címkéjét.

 1. Gondoskodás. E kritérium szerint a szatén vagy a poplin válik előnyösebbé. Alacsony hőmérsékleten hatékonyan moshatók. Nincs szükség több vasalásra. A Calico-t és a percale-t vasalni kell simaságuk és puhaságuk biztosítása érdekében.

  Percale és durva calico

  Megjelenésében és jellemzőiben hasonló a percale és a durva calico

 2. Költség és megjelenés. A Percale a szaténnal együtt fényes és sima textúrájú. Külsőleg gazdagnak tűnnek, ami befolyásolja az árukat. Magasabb, mint a durva kalikából vagy a poplinból készült termékek. Ez utóbbi a legjobb választás a költségek és a külső jellemzők aránya szerint.
  Percale és szatén

  Percale és szatén az ágyneműhöz

  Percale és poplin

  Percale és poplin ehhez képest

Szövetek: mi a különbség a durva calico és a poplin vagy a szatén között?

Poplin és calico

A poplin és a durva calico szövetek közötti különbség a szálak szövésének vastagságában

Az anyagok közötti különbségek megismerése érdekében meg kell értenie, mi is ezek mindegyike. A szövet leírását a táblázat tükrözi.

Név Leírás
Karton Gyakrabban pamut alap. A szövés egyszerű. Minden szál azonos vastagságú. A durva kalória sok mosásnak ellenáll, könnyen színezhető és ellenáll a kopásnak. Használjon vastag anyagot pasztellekhez.
Puplin A gyapotot a gyártás előtt használják. Sima szövésű, egyszerű technológiával. Vastagabb vetüléke van, mint a láncnak. Ráncok gyengén, könnyen tisztíthatók, fényesek és simaak.
Szatén Különleges szatén szövéssel rendelkezik. A produkció hosszú. A selyemre emlékeztető ragyogó fény. Ez az egyik legfontosabb különbség a szövet és a többi között.
Poplin vagy szatén

Poplin és szatén - szövetek szinte azonos tulajdonságokkal, de textúrájukban különböznek egymástól

Calico vagy szatén

Pamutszövet durva calico és szatén

Poplin mint ágynemű

Megfordítható poplin

Poplin - kétoldalas szövet sima szövésű fonallal

A szövet gazdag, ókori történelemmel rendelkezik. Most némileg megváltozott az összetétele. A gyártók pamutot használnak, néha vegyi szálak hozzáadásával. A termékek kellemes tapintásúak és puhák. Az anyag jól tartja az alakját, gyakorlatilag nem ráncosodik, ami pozitív hatással van a megjelenésére. Nincs szükség hosszú és kimerítő vasalásra.

Alacsony költséggel különbözik. Nem olyan sűrű, mint a szatén. Ez befolyásolja a mosások számát, amelyeket képes ellenállni.

Világos ágynemű szett

Világos virágos poplin ágyneműkészlet

Melyik a jobb: durva calico vagy szatén ágynemű?

Szatén színek

Különböző színű szatén

Durva calico színek

Színes oldat durva calico ágyból

Mindkét szövet pamutból készül. A legfontosabb különbségek a szálak összefonódásának technikájában, valamint a külső jellemzőkben mutatkoznak meg. A szatén felülete fényes, a kalikó matt. Ez utóbbiak megkülönböztethetők szilárdságukkal, csúszásmentességükkel és kiváló puhaságukkal.

A szatén ellenáll a 300 mosásnak

A szatén változások nélkül ellenáll a 300 mosásnak - nem nyúlik vagy zsugorodik, nem kopik és nem szakad a varratoknál

Az anyagok közötti különbség a költségükben van. A Calico az egyik leggazdaságosabb szövet. A szatén a természetes selyem költségvetési lehetőségének számít, de ára magasabb, mint az előző szöveté. Durva kalória nyer a költségekben. Más paraméterekben a szatén tartósabb és tartósabb.

Calico ágynemű

A durva calico ágynemű a legolcsóbb

Könnyű ápolni a termékeket. A szatén nem vasalható. De a felület finom és különleges felhasználást igényel.

Hogyan kell megfelelően ellátni az ágyneműt

Ágygondozás

Az ágynemű gondozását a feltüntetett címkék szerint kell elvégezni

A termék összetétele befolyásolja az ellátást. A minőség megőrzésére vonatkozó kezelési ajánlásokat a ruhanemű címkéjén tüntettük fel. Általános tanácsok vannak a megfelelő ellátás fenntartásához.

 1. Az első mosást hűvös vízben kell elvégezni. Hőmérséklete nem haladhatja meg a 30 fokot.

  Ruha mosása 30 fokon

  A mosás hideg vízben megengedett, legfeljebb 30 fok

 2. Ha a ruházat teljes egészében pamutból készül, az ezt követő mosásokat 60 fokon végezzük. Ha a ruhanemű vegyes összetételű, 40 ° C hőmérsékleten.

  Mosás legfeljebb 60 fokos hőmérsékleten

  A pamut tárgyak legfeljebb 60 fokos ruhában moshatók

 3. Az ágynemű termékek egyes részei kifordítva vannak. Ez jó hozzáférést biztosít a varratokhoz.
 4. Ne használjon klórtartalmú termékeket.

  A klór fehérítése tilos

  A klór fehérítése tilos az ilyen típusú szöveteknél

 5. A szárításhoz a friss levegőt részesítik előnyben. Fontos, hogy ne érje közvetlen napfény. Csökkentik a termék fényerejét.

  Az ágy szárítása az utcán

  Az ágynemű szárítása kint jobb

Ha gondosan betartja a gyártó ajánlásait és a fentieket, akkor a vászon sokáig fog tartani, kellemes tapintású és gyönyörű lesz.

Mako-szatén mi ez a szövet?

A mako szatén tulajdonságai

A mako-szatén tulajdonságai lehetővé teszik drága luxus ágyneműk gyártásához

Néhány csomag mosoda hasonló jelöléssel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a termék gyártásához csak pamutot használtak. A mako-szatén azt jelzi, hogy a készítményben nincs szennyeződés. A készlet ára megfelelő lesz, de kiváló minőségű.

Hogyan lehet mosni durva kalikót, szatén, poplin

Az általános ellátás mellett a készletet meg kell mosni. Ha ebben a szakaszban hibát követ el, akkor a termék megromlik, összezsugorodhat, kihullhat. Ezért fontos ismerni az egyes szövettípusok mosásának sajátosságait.

A durva kalória hőmérséklete 60 fok. A rajzok telítettségének és fényességének megőrzése érdekében az első eljárást hűvös vízben kell végrehajtani.

Szaténhoz a finom mód vagy a pamut alkalmas. Válassza ki a hőmérsékletet a szennyeződés mennyiségétől függően. Ha vannak erős foltok, akkor a hőmérséklet 60 ° C lesz. Kevésbé súlyos esetekben 40 fok is megfelel. Ha az eljárást mosógépben hajtják végre, használjon folyékony mosószert. Ha makacs foltok vannak, akkor a mosás előtt gyengéd folteltávolítóval eltávolíthatják őket.

Finom mosás

Finom mód a mosógépben

Poplin esetében 60 fok alkalmas a szövet igénytelensége miatt. Ne aggódjon a szín és a fényerő elvesztése miatt, ez nem fog megtörténni.

Milyen ellátásra van szüksége a poplinnak?

A poplin készletének gondozása

A poplin ágyneműkészlet által igényelt gondosság a csomagoláson szerepel

A Poplin könnyen tisztítható. Az anyag nem szeszélyes, és működés közben nem igényel különleges feltételeket. Sima felületen a szövet kiegyenesedik. Ezért lehetséges, hogy egyáltalán nem vasalja, vagy kissé vasalóval dolgozza fel. Mosás után a termék alakja ugyanaz marad. Nincs deformáció. Normál mosás megfelelő.

A szatén pamut vagy szintetikus?

A szatén szett magas költséggel és fényes sűrű anyagból készül. A szatén kiváló minőségű pamut anyag. Termék vásárlásakor ajánlott alaposan tanulmányozni a címkén lévő összetételt. A készletek többsége pamutból készül. Egyes gyártók egy kis elasztánt adnak hozzá. Ezért az ára alacsonyabb lehet, de a készlet sem nevezhető teljesen természetesnek.

A megfelelő ágynemű kiválasztásához meg kell határoznia az alapvető kritériumokat. A szatén és a poplin különböznek az ártól, és vannak más eltéréseik is. Ezért először érdemes kideríteni, hogy mely tényezők a legfontosabbak és melyek másodlagosak.

Előző

Következő