Vérfoltok a matracon, mely termékeket lehet a legjobban használni

A kárpitozott bútorok és matracok legkisebb foltjai is kétségbeesésbe vonják a háziasszonyokat. Különösen a vérfoltok. Ezeket nehéz eltávolítani, és gyakran ellenállnak a modern folteltávolítóknak. Bármely vér hatalmas mennyiségű fehérjét tartalmaz. Azonnal rostokká válik, és csúnya nyomokat hagy maga után.

Makacs vérfolt

Az egyik leginkább kezelhetetlen anyag, különösen a terjedelmes dolgok esetében, a vér

A matracokat nem szabad mosni, azok tisztításakor tilos sok vizet használni, ami további nehézséget jelent. Emiatt a háziasszonyok gyakran felteszik maguknak a kérdést: hogyan lehet minimális következményekkel eltávolítani a vért a matracból? Az ilyen típusú szennyezés eltávolításának leghatékonyabb tippjeit ebben a bejegyzésben részletezzük.

Hatékony gyógymódok a vérfoltok ellen

A vérnyomok eltávolítása előtt készítse elő a matracot. Ehhez tiszta, hideg vízzel megnedvesített ruhára lesz szükség. A teljes felületen végig kell járnia.

Törölje le hideg vízzel

Veszünk egy ruhát vagy törölközőt, nedvesítsük meg hideg vízzel, és szaladjunk át a matrac felületén

Ne használjon forró, enyhén langyos vizet. Magas hőmérséklet segítségével a csíkok mélyen felszívódhatnak a szövet szálaiban.

Fedje le tiszta ruhával

Takarjon le egy tiszta ruhával a matrac szárításához

Törlés után a problémás területet rövid ideig ruhával kell letakarni. Ezután folytathatja közvetlenül az aktív műveleteket.

Impregnálni termékkel

A foltos helyet tisztítószerrel telítjük

Vigyen fel folteltávolítót vagy terméket

Óvatosan vigyen fel egy folteltávolítót vagy egy rögtönzött terméket magára a foltra, várjon egy kicsit és távolítsa el a felesleget

A vérfoltok leghatékonyabb gyógymódjai:

 • szappanoldat (víz + szappan);

  Szappanoldat

  Mosodai szappanoldat

 • hidrogén-peroxid;

  Hidrogén-peroxid

  A hidrogén-peroxid-oldat bármelyik gyógyszeres szekrényben megtalálható

 • mosószerek konyhai eszközökhöz;

  Mosószerek

  Mosogatószert mosogatáshoz bármely gyártótól lehet venni

 • só;

  Kősó

  A konyhában mindig megtalálható a közönséges kősó

 • ammónia;

  Ammóniaoldat

  Megoldás külső használatra - ammónia

 • húslágyító;

  Tenderizer húshoz

  Kipróbálhat egy húslágyítót is a foltok eltávolítására.

 • szóda;

  Szódabikarbóna

  A szódabikarbóna bármely háziasszony konyhájában megtalálható

 • citromsav;

  Citromsav

  Hígított citromsav alkalmas régi foltokhoz

 • különféle vegyszerek.
Törölje le a foltot ecsettel

Az alkalmazott termékkel ecsettel letöröljük a foltot, használhat egy régi fogkefét

Töröljük a terméket

A megmaradt vér- és tisztítószer nyomait hideg vízbe áztatott ruhával tapasztjuk be

Szárítsa meg törölközővel

A megtisztított területet törölje szárazra

Friss foltok eltávolítása a matracról

Szükségeszközök

Hogyan lehet eltávolítani a friss foltot otthoni gyógymódokkal

Sokkal könnyebb eltávolítani a friss vérnyomokat a matracról. Ehhez használja a táblázatban leírt módszerek egyikét.

Eszközök Hogyan kell alkalmazni
Konyhasó Kis mennyiségű sót összekeverünk egy csepp citromlével. A keveréket a szövetre visszük, körülbelül egy órán át hagyjuk. Ezután a felület nedves szivaccsal törölhető.
Mosogatószer gél Bármilyen gél használható. Csak két evőkanál gélre lesz szüksége, fél liter hideg vízre. Ezt a keveréket gondosan kell kezelni a szennyezett területtel, szokásos fogkefével.
Szappanoldat A legolcsóbb, legolcsóbb módszer a vércseppek eltávolítására a matracról. A megoldás csak akkor segít, ha a vér nyomainak még nem volt ideje megszáradni. A problémás területet hideg vízzel kell megnedvesíteni, és a tetejére folyékony szappant kell felhordani. A hatás fokozása érdekében az oldatot egy régi fogkefével bedörzsölhetjük a szálakba.
Szódabikarbóna A rendszeres szódabikarbóna segíthet a matrac eredeti megjelenésének helyreállításában. Sima vízzel megnedvesített foltra kell önteni. Folyékony zsírt kap. Időt kell adni a száradáshoz. Szárítás után a szóda kefével eltávolítható, a matracot nedves szivaccsal törölhetjük le. Kis szennyeződések esetén szappant és vizet is használhat.

A matracon található régi foltok orvoslása

Régi foltok

A régi foltokat a javasolt módszerek egyikével távolítjuk el

Nehéz eltávolítani a régi vérfoltokat a szövet felületéről, néha lehetetlen otthon. A régi vérnyomok befolyásolásának hatékony módjait a táblázat tárgyalja.

Eszközök Hogyan kell alkalmazni
Hidrogén-peroxid A peroxid megment minket a különféle sérülésektől, karcolásoktól. Emellett nélkülözhetetlen háztartási asszisztens. A peroxid könnyen eltávolítja a bútorok apró foltjait. Kis mennyiségű peroxidot kell felvinni a területre, várjon néhány napot. Ha nem sikerült mindent először megszüntetni, akkor a kísérlet sokszor megismételhető.
Ammónia Ha a peroxid sokáig nem éri el a kívánt hatást, ammóniát vásárolhat. A terméket vízzel kell hígítani, és alaposan permetezni kell a matracra. A folt eltűnése után a felületet meleg vízzel le kell öblíteni. Az ammóniát nem szabad finom szöveteken használni. Károsíthatja őket.
Tenderizer húshoz Ez egy viszonylag olcsó, egyszerű módszer a bútorok tisztítására. Az lágyító tökéletesen feloldja a fehérjét. Csak össze kell keverni vízzel, fel kell vinni a szövetre. A masszát be kell dörzsölni a felületbe, akkor jobban fog működni. Tisztítás után a tömeg többi részét el kell távolítani a bútorokból. Ehhez általában meleg vizet használnak.
Citromsav Szüksége lesz két kis tasak citromsavra. Ez egy költségvetési eszköz. A sav puszta fillérbe kerül. A port húsz milliliter vízben kell hígítani. Koncentrált oldatot kap. A szennyezett területre kell felhordani, tizenöt percig hagyni.
Először tisztítsa meg a nuno foltot a szélek körül

Először meg kell tisztítania a foltot a szélek mentén, fokozatosan megközelítve a közepét, így a folt nem terjed át az oldalára

A háztartási mosószerek, folteltávolítók használatának jellemzői

Ha nem tudja eltávolítani a vérfoltokat egyszerű sóval, szódával, peroxiddal, akkor gondolkodjon el azon, hogy vesz egy jó mosószert, folteltávolítót. A folteltávolítók különböző célúak, árkategóriásak. A kezdéshez ki kell próbálnia a legegyszerűbb lehetőséget - a folteltávolítót, amelyet családja használ a dolgok mosásakor. Vannak, akik porfolteltávolítókat, mások folyékonyakat használnak. Mindkét lehetőség működni fog.

Különböző folteltávolítók

Folteltávolítók a felszabadulás különböző formáiban

A folteltávolítót szigorúan az utasításoknak megfelelően kell a felületre felhordani, majd le kell öblíteni vízzel. Nagyon fontos, hogy ne vigyük túlzásba a keveréket. Hosszú ideig elronthatja a szálakat. A hagyományos folteltávolítók meghibásodása esetén speciálisakat vásárolhat a bútorokhoz. Az interneten megrendelhetők, a bútor hipermarketekben kereshetők. A megoldásokat szigorúan az utasításoknak megfelelően kell alkalmaznia.

Dr. Beckmann folteltávolítók

A Dr. Beckmann német cég folteltávolítói segítenek bármilyen összetettségű különféle foltok ellen

Folteltávolító helyett kipróbálhatja a szokásos mosogatószert. Jó minőségűnek kell lennie. Ez a lehetőség azonban csak friss foltra alkalmas. Nem valószínű, hogy megszünteti a régit.

Háztartási mosogatószerek, folteltávolítók használatakor bizonyos szabályokat be kell tartani.

 • A kezeket kesztyűvel kell védeni. A normál háztartási gumikesztyűk működni fognak. Egésznek kell lenniük.

  Gumikesztyű

  A gumikesztyűk tiszták és foltmentesek a tollakban

 • A terméket nem kell sokáig tartani. Hosszan tartó expozíció esetén az ilyen termékek jelentős kárt okozhatnak a termékben. A tartási időt általában közvetlenül a csomagoláson jelzik.
 • Ne használjon folteltávolítót színes textíliákon. Tönkreteheti a rajzot, megeszi a színét. Vannak azonban speciális folteltávolítók a színhez. De jobb, ha először egy kis, elől elrejtett területen ellenőrizzük őket.

A professzionális vegytisztítás előnyei

A foltot nem sikerült eltávolítani

Ha az oktatás nem szűnt meg teljesen, akkor érdemes szakemberekkel kapcsolatba lépni

A rendelkezésre álló házi gyógymódok nem mindig képesek kezelni a vérfoltokat. Ez különösen nehéz, ha sok idő telt el, mióta a matrac koszos volt. Ebben az esetben csak a bútorok professzionális vegytisztítása segít. Előnyei egyértelműek.

 1. A szakemberek képesek lesznek megbirkózni bármilyen feladattal. Sok otthoni gyógymódot kipróbált, és egy személy úgy dönthet, hogy csak kidobja a matracot, és vesz egy újat. Ilyen sietni azonban nem lehet. A hivatásos technikus képes lesz megbirkózni bármilyen összetettségű szennyezéssel.

  Vegytisztító matrac

  Válasszon egy jó takarító céget a matrac rendbetételéhez

 2. A matrac mély tisztítása. Egyetlen sóból, citromsavból, szódából készített házi megoldás sem képes mélyen megtisztítani. Az ilyen keverékek csak a felületi rétegekkel képesek megbirkózni. Száraz tisztítás esetén a termék tökéletesen tiszta lesz. A tisztítás eltávolítja a parazitákat, a szennyeződéseket, a morzsákat, a penészeket.
 3. A mosószerek kizárólagossága. Egy jó vegytisztító drága, hatékony mosószereket használ a munkájához. Általában a tengerentúlon készülnek. A boltokban lehetetlen megtalálni őket. Az ilyen mosószerek összetétele a fehérjeszennyeződés leküzdésére irányul. Percek alatt eltávolítja a vérfoltokat.
 4. A bútorok épségének megőrzése. Manapság lehetetlen olcsón jó, jó minőségű matracot vásárolni. Ezért fontos, hogy a lehető legnagyobb mértékben védje a terméket. A tisztításhoz használt házi gyógymódok károsak lehetnek. A száraz tisztítás során garantálják a teljes biztonságot. A feldolgozás előtt a mesterek alapos diagnózist végeznek. Tanulmányozzák a terméket, annak összetételét, vérfoltokat. A diagnosztikai adatok alapján kiválasztják a mosószert, az alkalmazás módját és a várakozási időt. Ez a megközelítés tökéletes eredményt biztosít.
Matrac előtt és után

Matrac otthoni száraztisztítás előtt és után

Előző

Következő