Tetőtéri ágy a munkaterület funkcionális jellemzőivel

Belső szoba egy fiú számára egy tetőtéri ággyal

Belső szoba egy fiú számára, tetőtéri ággyal versenyautó formájában

A bútorgyártók figyelembe veszik a modern lakások méreteit, különféle kompakt és funkcionális bútorokat kínálva az ügyfeleknek. A bútorkomplexumok alkalmasak egy kis gyermek- vagy egyszobás lakáshoz. A legnépszerűbb típus a tetőtéri ágy egy tizenéves dolgozósarokkal - a létrával ellátott emeletes ágyakhoz hasonló kialakítás, de funkcionálisabb a beépített polcok, szekrények, polcok, fiókok és egy asztal jelenléte miatt - a bútor fő jellemzője.

Tetőtéri ágy munkaterülettel

Gyermekszoba tetőtéri ággyal és egy munkaterülettel a földszinten rózsaszínben

A tetőtéri ágy vagy az emeletes ágy, íróasztallal, a szokásos hálószobák méretére is alkalmas. A bútorkomplexumok sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy bárhol felhasználhatók legyenek, megvalósítva az élettér megőrzésének és a pihenésre, az asztalnak, a dolgok tárolásának, a játszótérnek a hasznos területének növelését.

Fehér fa tetőtéri ágy

Fehér fa tetőtéri ágy íróasztallal és szekrénnyel a játékok és könyvek számára

A bútorkomplexumok előnyei és hátrányai

Tini szoba egy fiú számára

Tizenéves szoba egy fiú számára kényelmes és praktikus bútorokkal

A gyártók által bemutatott, munkaterülettel rendelkező ágyak sok előnnyel és viszonylag kevés hátránnyal rendelkeznek. A modellek legfontosabb előnyei:

 • tömörség;
 • funkcionalitás;
 • kényelem;
 • egyetemesség.
Kompakt tetőtéri ágy

Kompakt ágy szekrénnyel, polcokkal és íróasztallal egy kis szoba számára

Munkahelyi tetőtéri ágyat vásárolnak, hogy helyet takarítsanak meg a kis egyszobás lakásokban. Különlegessége a fő elemek - ágy, szekrények - kompakt elrendezésében rejlik. A legtöbb opció kombinált elem, egy tartószerkezet - a keret - alapján. A tetején ágy és egy kis szekrény található. Az alsó részen van egy fülke, amelybe az asztallap van felszerelve. A felső szint megmászásához létralétrát biztosítunk. Vannak olyan komplexek, amelyek moduláris fiókok vannak elrendezve a tetejére vezető lépcsők formájában, amelyeket biztonságosabbnak és stabilabbnak tekintenek, növelve a funkcionalitást.

Gyerek tetőtéri ágy létrával

Gyermek tetőtéri ágy dolgozósarokkal és létra

A munkaterülettel rendelkező tetőtéri ágy hátránya nehézkesnek tekinthető, ami különösen egy kis helyiségben érzékelhető. De a modell funkcionalitásának köszönhetően ez a hátrány könnyen kompenzálható. Az ilyen típusú emeletes ágyak használatával nem vásárolhat további bútordarabokat, mivel már van egy ruhatároló szekrény, könyvespolc, íróasztal és hálóhely. A tetőtéri ágy elhelyezésével egyforma hosszúságú kis fal mentén megtarthatja a szoba geometriáját és csökkentheti a lakótér veszteségét.

Funkcionális tetőtéri ágy

Funkcionális tetőtéri ágy a belső tér megtakarításához

A tervezés másik hátránya, hogy csak egy gyermek számára alkalmas. a legtöbb modellnek csak egy fekhelye van. Előfordul, hogy a bemutatott tartomány között megtalálhatunk egy módosítást, amelynek felső fekhelyei egymással szöget zárnak be. De az ilyen lehetőségek ritkák a tömegtermelés szempontjából, általában az európai márkák kizárólagos korlátozott vonalaként találhatók meg.

Tetőtéri ágyak munkaterülettel

Fekete tetőtéri ágy

Fém tetőtéri ágy, alatta egyenes asztallal

Az emeletes ágyaknak sokféle változata létezik, a különbségeket a tervezők által kidolgozott kisebb módosítások határozzák meg. Az összes modell közös jellemzője az a kialakítás, amely funkcionális elemeket tartalmaz a felső rész alatt - asztallap, ajtós szekrény, nyitott polcok, oldalsó vagy szokásos létra.

Tizenéves szoba belső tetőtéri ággyal

Tinédzser szoba belső tetőtéri ággyal, beépített számítógéppel és szekrénnyel

Az egyes komponensek jellemzői szintén változhatnak:

 • A kikötő laminált forgácslapból vagy MDF-ből készül.
 • Az íróasztal lehet egy egyszerű csúsztatható és összecsukható asztallap, vagy egy teljeskörű íróasztal tálalóval és fiókokkal. Az asztallap lehet egyenes és szögletes (radiális).
 • Szekrény csuklós ajtókkal, belső rekeszekkel és trempel rúddal.
 • Függesztett polcok az asztallap alatt az asztallap felett.
 • Keskeny polcok nyitott polcokkal könyvek számára, általában egy szekrény mellett helyezkednek el.
DIY ágy

DIY minimalista tetőtéri ágy tizenéveseknek

A nagyszámú fiók, nyitott rekeszek, polcok és fülkék jelenléte a tetőtéri ágyakat nagyon működőképessé teszi. Ennek köszönhetően a felhasználók mindent elrendezhetnek - ruhákat, tankönyveket, íróeszközöket, játékokat, ágyneműt és még sok minden mást.

Kompakt és átgondolt sarok egy lány számára

Kompakt és átgondolt sarok lányoknak polcokkal, beépített és kihúzható fiókokkal

Egyéb fajták

Egy szokatlan tinédzser szoba kialakítása

Eredeti tinédzser szoba kialakítása szokatlan színvilággal és eredeti formájú bútorokkal

A felhasználók korosztályának különféle tetőtéri ágyak állnak rendelkezésre. A standard modellek középiskolás gyermekek, tinédzserek számára alkalmasak, standard magasságuk körülbelül 2000 mm. A kisgyermekek számára 2,5 éves korig van egy változat - alacsony, legfeljebb 1,5 m-es tetőtéri ágyak, amelyek alapja egy nagy fiókos szekrényhez hasonlít, és az alvóhely a tetején található. Az asztallapot derékszögben telepítik egy kis téglalap alakú asztal formájában.

Alacsony tetőtér kihúzható asztallal

Alacsony tetőtér kihúzható asztallal, fiókokkal és polcokkal

Sok kisgyermek számára készült termék fel van szerelve egy játszótér jellemzőivel, további szerkezeti elemekkel. Ezek a módosítások a szokásos rögzített vagy moduláris létra mellett csúszdákkal és kötelekkel rendelkeznek. Az ilyen variációk nagy méretűek, tágas helyiségekhez alkalmasak. Ha a lakás korlátozott élettérrel rendelkezik, választhatja a tetőtéri ágy kompaktabb változatát, a felső rész alatt pedig játszótérrel.

Kiságy csúszdával és játszótérrel

Kis magasságú kiságy csúszdával és játszótérrel a kisgyermek számára

Színes megoldások

A narancs és a fény kombinációja az ágyhoz

Világos narancssárga és világos fa árnyalat kombinációja gyermekbútorokhoz

Az íróasztallal ellátott tetőtéri ágyak lehetőségeinek külső különbségei a különböző színek használata. A legtöbb gyár a bútorgyártási szabványoknak megfelelően gyárt ágyakat: élénk és gazdag színeket használ a homlokzatok díszítéséhez, az eco furnér világos árnyalatait. A fiúknak és lányoknak szánt termékeket gyakran megtalálják a katalógusokban. A legnépszerűbb színek: rózsaszín, kék, világoszöld, narancs, sárga, citrom, lila. Megtalálhatja a semleges színek - dió, éger, fenyő, tölgy, wenge - lehetőségeit is. A világos faárnyalatok továbbra is előnyösek, amelyek jól passzolnak a homlokzatok élénk színű betétjeihez.

Tetőtéri ágy egy fiúnak

Tetőtéri ágy díszítése színes árnyalatokban egy fiú számára

Gyönyörű fehér és rózsaszín tetőtéri ágy

Gyönyörű fehér és rózsaszín tetőtéri ágy szokatlan polcokkal egy lány számára

Hogyan válasszuk ki a megfelelő anyagot?

Alacsony padlólemez forgácslapból

Gyerek padlólemez forgácslapból, kihúzható asztallal

A sorozatgyártású szekrények és moduláris bútorok 99% -a laminált forgácslap (forgácslap), valamint rétegelt lemez, MDF, műanyag és egyéb mesterséges anyagok alapján készül. A tömör tölgyből, bükkből, fenyőből készült termékek ritkábban fordulnak elő, és általában megrendelésre készülnek.

Tömör tölgyfa ágy

Fehér emeletes emeletes ágy masszív tölgyfában

Annak érdekében, hogy magabiztos maradhasson a tetőtéri ágy kiválasztott modelljének minőségében, a 20-22 mutatóra kell összpontosítania a forgácslap vastagságában, amelyből az alap készült. Ez biztosítja a stabilitást és a hosszú élettartamot.

Világoszöld tetőtéri ágy a belső térben

Stílusos tetőtéri ágy egy tizenéves fiú szobájában

Mire kell különös figyelmet fordítani a választáskor?

Mint minden emeletes ágy, a tetőtéri ágyak is magas biztonsági követelményekkel rendelkeznek.

 • Szükség van védőkorlátra, hogy megakadályozzuk a gyermek leesését csaknem két méter magasból. Ez különösen fontos az általános és középiskolás koruktól 3 éves korig.
 • Egy másik fontos biztonsági követelmény, hogy minden rögzítő elem - zsanérok, önmetsző csavarok, csavarok, anyák - ne nyúljanak ki a forgácslap felülete felett, vagy ne legyenek speciális műanyag dugókkal borítva.
 • Az asztallap és az oldal végeit egy speciális PVC éllel kell bevonni, hogy megvédje a bőr károsodásától.
Biztonsági tetőtéri ágy

Tetőtéri ágy, amely megfelel a biztonsági követelményeknek: támasztékkal, helyes rögzítéssel és csúszásmentes lépcsőkkel

Az ellenőrzött gyártók megfelelnek ezeknek a követelményeknek azáltal, hogy higiéniai és környezetvédelmi előírásoknak megfelelő tetőtéri ágyakat kínálnak. A választás során jobb, ha további győződjön meg arról, hogy a festékben nincsenek mérgező anyagok (formaldehidek).

Méretek és tervezési jellemzők

A termékek kibővített konfigurációja miatt az íróasztallal ellátott tetőtéri ágyak méretei nagyobbak, mint a standard változatok. Behúzható elemek - lépcsők, csúszdák, asztallapok - jelenlétében a termékek mélysége és szélessége még jobban megnőhet.

Normál méretű tetőtéri ágyak munkaterülettel
Magasság 2000-2500 mm
Szélesség 2000-2300 mm
Mélység 800-1200 mm

 Jellemzők és felhasználás a belső térben

Funkcionális babaágy négy lábon

Funkcionális babaágy négy lábon, a falhoz rögzítve

A nagy számú alkatrésszel rendelkező standard modellek jelentős tömeggel és méretekkel rendelkeznek a többi típushoz képest. Ehhez a tetőtér ágyának rögzítése a falhoz speciális zsanérok és egyéb rögzítők segítségével szükséges. Ha a vevő úgy gondolja, hogy a forgácslap alapú termék instabil lesz, akkor választhat egy opciót egy további fémállvánnyal, amelyre a felső ágy van felszerelve. Kiegészítő csapágytartó szerepet játszik, biztosítva a teljes bútoregyüttes megbízhatóságát.

Gyerek tetőtéri ágy, fém

Fém tetőtéri ágy keskeny, hosszú asztallal

Az óvoda méretei kulcsfontosságú paraméterek a tetőtéri ágy kiválasztásakor. Ez nem jelent problémát a szülők számára a gyermekbútorok piaca sok lehetőséget kínál a kompakt modellekhez kis helyiségekhez, és nagyobb bútor komplexumokat a tágas szobákhoz. A felhasználható hely megtakarítása érdekében olyan módosításokat biztosítunk, amelyek magasságban meghosszabbíthatók. Az összes alkotóelem, modul, felső ágy, polc, fiók egy monolit szerkezethez hasonlít, és az asztallapnak van egy rése. A mellékletek - létrák, csúszdák - növelik a telepítéshez használt területet, különösen azokat, amelyek szögben helyezkednek el. Helytakarékosság érdekében választhat függőleges oldalsó létrákkal ellátott termékeket.

Tetőtéri ágy a kisgyermek óvodában

Kicsi és kompakt tetőtéri ágy a kisgyermekek számára

Innovatív tervezés intelligens tárolórendszerekkel

Kompakt gyermekbútorok egy kis szobához

Kompakt gyermekbútor, ágy, szekrény, polcok és lemezjátszó egy kis szobához

Mivel a tetőtéri ágy létrehozásának fő célja az óvoda funkcionalitásának növelése volt, a gyártók folyamatosan dolgoznak az ilyen típusú gyermekbútorok fejlesztésén. A tetőtéri ágyak sokféle változata létezik - alapkivitelben, kanapéval a földszinten, mini tetőtérben óvodások számára, különböző típusú lépcsőkkel, kötelekkel és csúszdákkal. A legtöbb fejlesztő a funkcionalitás növelésére összpontosít, innovatív terveket készít a dolgok - játékok, ruhák, tankönyvek - intelligens tárolási rendszereivel.

A nyitott és zárt rekeszeket, polcokat, fiókokat a termékek különféle módon tartalmazzák: szekrények, ceruzatartók, polcok, moduláris lépcsők, fiókok részeként.

Ezek voltak a fő jellemzői a munkaterülettel rendelkező emeletes bútorkomplexumoknak. Szinte minden gyártó saját egyedi tetőtéri ágykialakítását kínálja. Melyiket válasszuk, a szülők anyagi lehetőségeitől, az óvoda méretétől, a családban élő gyermekek számától és a személyes preferenciáktól függ.

Előző

Következő