A tetőtéri ágy kanapéval rendelkezik

Emeletes ágy gyerekeknek kanapéval

Emeletes ágy gyerekeknek, az emeleten ágy, a földszinten kanapé, valamint létra ládákkal

Az alsó kanapéval ellátott tetőtéri ágy egy emeletes ágy egy óvoda számára. Van egy másik változata az ilyen bútoroknak - klasszikus padlások, amelyek az alvóhely mellett szekrénnyel, íróasztallal és egyéb funkcionális tárgyakkal vannak felszerelve. Együtt alkotnak egy bútor komplexumot, amelyet kompakt kialakításra terveztek egy óvodában.

Sarokbútor szett tetőtéri ággyal

Sarok bútorkészlet tetőtéri ággyal, szekrénnyel és kanapéval a földszinten

A fő különbség a tetőtéri ágy és a klasszikus modell kanapéja között két hálóhely van. Ha egy normál tetőtérben van egy alvóhely a felső szinten, és alatta egy asztal és a komplexum egyéb elemei találhatók, akkor ennek a módosításnak az asztal helyett kanapéja van. Ez egy ilyen kialakítást teljes értékű emeletes ággyá tesz, ami nem mondható el a klasszikus modellről. De mindkettőnek megvannak a maga funkcionális előnyei és hátrányai, amelyeket az alábbiakban tárgyalunk.

Fehér tetőtéri ágy kanapéval a földszinten

Fehér tetőtéri ágy egy lánynak rózsaszín kabrióval

Előnyök és hátrányok

Tetőtéri emeletes ágy

Emeletes ágy a gyermek és a szülők számára

Funkcionalitását tekintve a kanapéval ellátott tetőtéri ágy kissé elmarad a hagyományos változattól, mert valójában ez két fekhely, de módosítással. Nincs szekrényük, amely egyidejűleg alvóhely tartószerkezete, valamint íróasztal, polcok és egyéb elemek. Vannak puha aljzatú termékek, amelyekben a szokásos deszkalétrák helyett lépcsők formájában vannak elrendezve dobozok. Ez funkcionálisabbá teszi a további kanapéval ellátott tetőtéri ágyat.

Fém ágy kanapéval

Fém ágy kanapéval, további elemek nélkül

A kanapéval ellátott tetőtéri ágynak jelentős előnye van: többen ülhetnek rajta. Ha a hagyományos modellt egy személy számára tervezték, akkor az oszmán szerkezetek legfeljebb három embert képesek befogadni. Ez egy nagyszerű lehetőség egy gyermekszobához, ahol két gyermek él, valamint egy kis egyszobás lakáshoz. A felnőttek ülhetnek a kanapén, amelynek harmonikája, delfinje vagy eurókönyv-átalakító mechanizmusa van, a gyermek pedig a felső szintre ülhet. Napközben egy ilyen emeletes ágy lehetővé teszi a szoba esztétikájának megőrzését, elősegítve a vendégek fogadását, és ha szükséges, könnyen átalakítható tágas kétszemélyes ággyá. Éjszaka a felhasználók három teljes fekhelyet kapnak.

Tetőtéri ágy egy kis lakáshoz

Tetőtéri ágy egy három ágyas kis lakáshoz

Az ilyen típusú gyermekbútorok további előnye a tömörség. A kialakítás kevesebb helyet foglal el a helyiségben, mivel nincsenek terjedelmes kiegészítő elemek (asztal, szekrény). Méretét tekintve összehasonlítható egy közönséges emeletes ággyal, amely legfeljebb egy méter mélységet, két méter szélességet és magasságot foglal el.

Funkcionális megoldás egy kis óvoda számára

Funkcionális megoldás egy kis bölcsőde számára, két felnőtt gyermekkel - tetőtéri ágy

Az életkor korlátozása a harmadik jellemző, amelyet sok vásárló hátrányosnak tart. Kellően nagy magasság - legfeljebb 2 m - nem teszi lehetővé az 5-6 évesnél fiatalabb gyermekek számára, hogy a második szinten aludjanak. Ez a nézet egy felnőttek számára készült - a közép- és középiskolás korú gyermekek számára.

Kényelmes, fából készült tetőtéri ágy kanapéval

Gyönyörű és kényelmes, fából készült tetőtéri ágy a szoba belsejében

Tetőtéri kilátás kanapéval a földszinten

Ikea tetőtéri ágy kanapéval

Az Ikea moduláris tetőtéri ágya kanapéval a földszinten

A hazai és külföldi bútorgyárak termékei között különféle típusú szerkezetek találhatók. A tervezés fejlesztésének jellemzői meghatározhatják az alap, a lépcsők különböző geometriai alakjait, a homlokzatok és a kárpitok különböző színvilágát, a további elemek jelenlétét (belső polcok, fiókok).

Bútorkészlet a gyermekszobához

Bútorkészlet az óvoda számára egy ággyal, egy sarokszekrénnyel és egy összecsukható székkel

De az összes lehetőségnek van egy közös alaptervezési típusa:

 • erős fa keret, laminált forgácslap, amelyen egy felső szint van kikötővel;
 • alsó kanapé, amely lehet egy bútorkomplexum vagy különálló elem része, amelyet szükség esetén átrendeznek egy másik helyre.
Stabil fa keret a tetőtéri ágyhoz

Tömör, világos fából készült keret ágyzal, puha kanapéval és további polcokkal

A termékek közötti fő különbségek nem jelentősek. Rendszerint a lépcsők típusából, további funkcionális elemek jelenlétéből állnak, a tervezés, a színséma, az anyag típusa és egyéb paraméterek szempontjából.

Tetőtéri ágy

Csúszó szekrény és gyermek tetőtéri ágy "Micimackó"

A klasszikus, kanapés tetőtéri ágy felépítmény az alul található kompakt ágy fölött, létrával. Vannak módosítások:

 • szerkezetek moduláris dobozokkal, amelyek létra formájában vannak elrendezve;
 • termékek oldalsó léclétrával;
 • opciók elülső lépcsőkkel.
Fa ágy a belső térben

Fa ágy oldalsó létrával a nappali belső részén

Kevésbé elterjedt egy emeletes ágy, amelynek kialakításában egy kis ceruzatartó található. Az ilyen tetőterek terjedelmesebbek. Találhat olyan lehetőségeket is, amelyek rendelkeznek egy kis íróasztallal, amely része a bútor komplexumnak a kárpitozott bútorok méretének csökkentésével. Valójában ez egy karosszékes tetőtér, ahol csak egy ember ülhet.

Díszes emeletes ágy beépített fülkébe

Díszes emeletes ágy egy fülkébe beépítve szekrénnyel, kanapéval és polcokkal

A termékek közötti egyéb strukturális különbségek közé tartozik a kanapé típusa. Kompakt eurokönyvek, harmonikák, delfinek, valamint átalakító mechanizmus nélküli kis ottománok lehetnek, de alsó fiókokkal a vászon és a lakástextil számára.

Kis tetőtéri ágy kanapéval és dolgozósarokkal

Kis kék és fehér tetőtéri ágy kanapéval és dolgozósarokkal

Hogyan válasszuk ki a megfelelő anyagot?

Bútorszett tartós ággyal és kanapéval, tartós forgácslapból

Bútorkészlet egy szekrényből és egy tetőtéri ágy, kanapéval, tartós forgácslapból

A kanapés tetőtéri ágy főleg tartós forgácslapból készül - laminált forgácslap, vastagsága 16-20 mm. Ez a gyermekbútorok gyártásának leggyakoribb anyaga, megfizethetőbb a tömör fához képest. Tulajdonságait és jellemzőit tekintve az ilyen lehetőségek nem alacsonyabbak a természetes fából készült társaiknál, bár 2–4-szer alacsonyabb áron.

A forgácslapokat természetes fa színű, világos színű (dió, tölgy, éger) színű furnér vagy öko furnér borítja, és különféle színekkel is festik. A gyermekek számára szokás élénk, lédús árnyalatokat használni - világoszöld, sárga, narancssárga, kék.

Van egy emeletes ágy kerek fém profil alapján, amelyből a test készül. Az ilyen modelleket a felnőttek hálószobájának tekintik, és általában szállókban, mini-szállodákban telepítik.

Fehér fém tetőtéri ágy a szoba belsejében

Tömör fehér fém tetőtéri ágy a szoba belsejében

Ami a gyermekbútorokat illeti, a legtöbb gyártó laminált forgácslapon, valamint MDF-en vagy rétegelt lemezen alapuló modelleket kínál. A tömörfa termékek ritkábban fordulnak elő, és általában egyedileg kell megrendelni őket.

Több lehetőség közül lehet választani az alsó alépítmény anyagához. A gyártók elsöprő többsége kárpitozott bútorokat gyárt habgumi, habosított poliuretán alapon. A kókuszrostos ülések, a szundikálás és más természetes töltelékek nem gyakoriak. Az intenzív használatra tervezett speciális szövetet kárpitként használják.

Megtalálható modellek jacquard, polár és egyéb anyagok kárpitozásával. Alapként fémkeret, valamint fa és rétegelt fa alapú fa keret használható. A legtöbb modern fajtának ortopéd alapja van rugalmas lécekből, a rugós változatok meglehetősen ritkák.

"Nemo" gyermekágy újságszínekkel kárpitozott ortopéd kanapéval

Mire kell különös figyelmet fordítani a választáskor?

A tetőtéri gyermekágy egy speciális termékkategóriába tartozik, amelyre szigorú biztonsági követelmények vonatkoznak. Ez vonatkozik az anyagok környezetbarátságára, valamint a termékek tervezési tulajdonságaira.

A bútorok gyártásához használt forgácslap és rétegelt lemez önmagában biztonságos. Érdemes figyelni a bevonáshoz használt festékek és lakkok összetételére. Nem tartalmazhatnak formaldehidet és más mérgező anyagokat, amelyek hevítés közben elpárologhatnak. Ennek biztosítása érdekében alaposan tanulmányoznia kell a műszaki dokumentációt, vagy személyesen kell érdeklődnie az eladóval / gyártóval.

Fa bútorok a gyerekszobában

Biztonságos fából készült bútorok gyerekszobához

A gyermekbiztonság másik fontos szempontja, hogy nincs potenciális sérülésveszély. És kiválthatja:

 • csúszós kerek létralépcsők;
 • kiálló kötőelemek;
 • éles sarkok;
 • oldalak hiánya a felső szinten;
 • laminált forgácslap nyers élei.

A gyermekek számára készült bútorok gyártásának szabályai szerint minden rögzítő elem - zsanérok, szegek, anyák - nem nyúlhatnak ki a felület felett. Ideális esetben műanyag dugókkal kell lezárni őket, és a forgácslapok végeit polírozni vagy PVC éllel védeni kell.

A lökhárítók fontos építőelemek, amelyeken egy gyermek 7-8 éves korig alszik. Az esésvédelmet alacsony (legfeljebb 25 cm) kerítéssel kell biztosítani.

Modern hálószobabelső tetőtéri ággyal és török ​​kanapéval

Belső tér egy modern hálószobában, biztonságos szerelvényekkel, lökhárítókkal és a tetőtéri ágyhoz vezető lépcsőkkel

Építési méretek

Az ilyen emeletes ágyak mérete a gyártó által kidolgozott és megvalósított konstrukció típusától függ. Egy tervezés átlagos paraméterei a következők:

hossz 2000-2200 mm
mélység 1000-1040 mm
magasság 1800-1950 mm

Az alsó elem méretei összecsukva általában 1750-1800 * 700-800 mm-en belül változnak, kibontva 1750-1800 * 1500 * 2200 mm lehetnek.

Feature és hogyan kell alkalmazni őket a belső térben?

Érdekes tetőtéri ágy kialakítás

Érdekes dizájn gyermekbútorok, egyedi gyártás egy kis szobához

A gyermekszoba ilyen típusú bútorainak jellemzője a legkülönbözőbb felhasználási területek. Ezt a kialakítást univerzálisnak tekintik, mert egyformán jól illik egy kis óvodába és egy tágas helyiségbe.

A gyártók fiúknak és lányoknak kínálnak lehetőségeket. Előbbieknél általában a homlokzatok és a kárpitok nyugodtabb és visszafogottabb színeit használják, előnyben részesítik a kék, lila, zöld árnyalatokat. Egy lány esetében a választás általában rózsaszínre, fuksziára, sárgára, narancssárgára esik. Választhat semleges opciót is - az öko furnért használó termékek világos dió, belfort tölgy, fenyő, wenge színben.

Gyönyörű és kényelmes bútorok a lányok szobájához

Gyönyörű és kényelmes bútorok egy lányszobában, tetőtéri ággyal és kinyitható kanapéval

Az emeletes ágy kiválasztása az óvoda méretétől függ. Ha sok dolog, játék, ruházat, ágynemű, szőnyeg és takaró tárolására van szükség, akkor jobb, ha a létra formájában elrendezett moduláris fiókokkal választja az opciót. Nekik köszönhetően nem kell további komódot vagy szekrényt vásárolni.

A tetőtér ára kanapéval a földszinten

Beltéri szoba egy lányoknak, tetőtéri ággyal és sarokkanapéval

Szelíd színekkel díszített szoba belső tetőtéri ággyal és sarokkanapéval

Van egy emeletes ágy kanapéval, sok tényezőtől függően eltérő lehet:

 • gyártási anyagok;
 • a tervezés bonyolultsága;
 • további elemek jelenléte;
 • az eladó árazási politikája.

Az árkategória ebbe a kategóriába tartozó gyermekszobabútorok számára meglehetősen széles: a költségek 9-10 ezer rubelnél kezdődnek a standard modelleknél laminált forgácslapokból, speciális konstruktív kiegészítések nélkül. Vannak lehetőségek 38-40 ezer rubel áron - ezek vastagabb laminált forgácslapon alapuló termékek, természetes furnér, szövet kárpitozás vagy további elemeket tartalmazó dobozok. Általában nő egy kanapé költsége, amelynek eltérő átalakulási mechanizmusa lehet. Hajtogatás nélküli modellek - a teljes értékű összecsukható szerkezetek helyett a kompakt oszmánok csökkentik a költségeket.

Tetőtéri ágy

Nem összecsukható kanapé az óvodában tetőtéri "Cloud" ággyal

Az eladó árpolitikája fontos szerepet játszik az óvoda ilyen típusú bútorainak költségeiben. Jellemzően azok a közvetítők, akik termékeket vásárolnak a gyárakból és eladják őket kiskereskedelemben, a költségek megtérülése és a nyereség érdekében az árakat a bekerülési ár 15-25% -ával emelik. Ha az értékesítést közvetlenül a gyártó végzi a raktárból (általában a bútorokat az online áruházakban értékesítik), akkor a költségek akár alacsonyabbak is lehetnek, mint a piaci átlag.

Az üzletekben különféle modellek találhatók, melyek kanapéja elérhető, elérhető áron. Fedezze fel a választékot, és válassza ki a megfelelőt a költség, a méret és a teljesítmény szempontjából.

Szokatlan loft ágy fa oszlopokkal és vintage fém gyöngyökkel

Eredeti összecsukható loft ágy fa kerettel és vintage fém gyöngyökkel

Előző

Következő