Ágy egy egyszobás apartman alkalmazás fülkéjében

Az egyszobás garzonlakásban leggyakrabban a tárgyak cellás elrendezése jön létre: háló- és gardrób-ágy szektor; rekreációs és szabadidős terület TV-vel, dohányzóasztallal és kanapéval. Ha a lakás tere lehetővé teszi - étkezőasztal a vendégek számára. Ezután arról beszélünk, hogy a szobát hálószobára, szekrényre osztjuk, és ágyat szervezünk - egy fülkében lévő ágyról.

Az üdülőterület elválasztása a recepciótól

Az üdülőterület elválasztása a recepciótól üvegajtókkal egyszobás lakásban

Ágytípusok

Az emberi fantázia és ötletek változatos repülése, az ipari bútorgyártók, az egyedi bútorgyártók és a hétköznapi emberek, akik maguk is javítottak a lakásukban, valamint az Internet felhalmozott tapasztalata sokféle szerkezet, belsőépítészet, elrendezés, kombináció, ágyhasználat fejlesztését teszi lehetővé.

Ágy, vizuálisan elválasztva egy szekrénnyel

Ágy, szekrénnyel és kontrasztos függönyökkel vizuálisan elválasztva a vendégtértől

Az orvosipar speciális ortopéd ágyakat (matracokat) kínál.

Az ágyak száma szerint:

 • egy- és kettős;
 • életkor szerint:
 • gyermekek, felnőttek és akár idősek számára is;
 • kivitelében, alakjában, anyagában stb.

Mivel ez a felülvizsgálat megkönnyíti az egyszobás apartmanok fülkéjében lévő ágy eszközét, ezeket részletesebben megvizsgáljuk.

Személyes hangulatos sarok az ablak mellett

Kisded személyes hangulatos hálósarka

Ágyfajták egy fülkében

Puha hálóhely

A puha ágyat vályúfiókok egészítik ki a fülke alsó részén

A felsorolt ​​típusok mellett egy fülkében lévő ágy beépítettre és nem beépítettre oszlik. Viszont az első lehet: összecsukható és csúszó. Nem süllyesztett transzformátorok. Csakúgy, mint az ágyak, maguk a fülkék is különböznek kialakításukban és céljukban. Ez lehet egy dobogó, amely alatt egy összecsukható ágy van, az ágy alatt és egy fülke mögött elhelyezett polcok ruházathoz vagy ágyneműhöz, vagy egy merészebb megoldás - fali fülke, összecsukható ággyal kombinálva.

Kihúzható ágy

Kihúzható ágy szekrénybe építve egy kis szobában

A készülék a második rétegben is lehetséges. Ha van külön hely a szekrénynek és egy polcnak, akkor érdekes lesz tematikus stílusú rést készíteni dekorációk stb. Használatával (lehetőség egy babaágyhoz).

Praktikus és világos megoldás egy fülkében

Praktikus és világos megoldás - kétszintes gyermekrész a fal mélyedésében

Különböző típusú jellemzők

A különlegességek közé tartozik, hogy a fülkébe épített ágyak célja vagy funkcionalitása eltérő. Vagyis a szekrények és polcok esetében több lesz a praktikum, a témáknál pedig - dekor, szépség, eredetiség. Ez a két feltétel kombinálható.

Niche dekoráció a szobában

Stílusos és kényelmes kialakítás a fülkében egy beépített bútorokkal és ágyakkal ellátott szobában

Például alkalmazható egy babaágyra, egy kenguru szekrényekkel, zárral, amikor emeletes ágyat helyeznek egy fülkébe: zárkapu - ágy; ablakok - üvegajtós szekrények, vártornyok - lámpák.

Gyönyörű nyílások a falban

Gyönyörű nyílások a falban, háromszög alakú tetővel ellátott házak formájában ágyakhoz a lányszobában

A felnőtt ágyak tekintetében a fali fülkével ellátott összecsukható változat eredetisége miatt érdekes. Az ágy visszahúzódik a falhoz, és extra helyet szabadít fel. Egy ilyen ágy alján dekoratív elrendezés lehetséges: kép, egy család fotógalériája, szokatlan vázák, kancsók, műnövények és virágok belső kompozíciója. Ez utóbbi lehetőség megköveteli a belső tárgyak rögzítését, mivel ez az ágy alja, és éjszaka lefekteti aludni. Egyébként a fantázia határtalan!

Funkcionális megoldás egyszobás lakáshoz

Funkcionális megoldás egy kis lakáshoz - összecsukható ágy

Próbáljon meg elhelyezni egy nagy tükröt faragott kerettel vagy anélkül az ágy alján, mindez a szoba kialakításának stílusától (padlásszoba, modern klasszikusok, csúcstechnika stb.) Vagy egy összecsukható íróasztaltól függ. Ehhez néhány technikai változtatásra, valamint a fizika és a geometria ismeretére lesz szükség. Kicsit több időbe telik a gyártás és a telepítés (független munka függvényében), vagy több pénzügyi befektetés, de a megtérülés nagyobb lesz. Jókedvűek, a vendégek irigykedő és kíváncsi pillantásai az egyszerű dolgok gyönyörű kivitelezésétől.

Tetőtéri ágy hálórésszel

Tetőtéri ágy hálófülkével az emeleten és vendég kanapé a földszinten

Ha kvadrátuma korlátozott, akkor egy fülke-dobogó kombinációit alkalmazzák, vagy a kikötőt a második szintre helyezik át. A dobogós változat elkészíthető a tetején lévő ágy és a dobogó végén lévő fiókok formájában. De célszerűbb az ágyat a fülke végén elhelyezni - kihúzható ágy görgőkön vagy összecsukható lábú síneken. Felső - dobogó dolgozósarokkal (íróasztallal) vagy ülősarokkal kanapéval, dohányzóasztallal és TV-vel.

Lehetőség van egy kis könyvespolc vagy polc elhelyezésére is a kanapé mögött. Egy ilyen nappali lehetővé teszi, hogy gazdaságosan használja az egyszobás lakás terét.

Luxus fülke

Fényűző világos fa fülke nyitott polcokkal, amelyek az oldal és a felső részen helyezkednek el

Ha a lakásban egy állandó bérlő van, a fülkében lévő hálóhely áthelyezhető a második szintre. Az alsó helyet egy íróasztal, egy gardróbszektor vagy egy olvasótér alatt rejtjük el, könyvpolcokkal és kényelmes rattan székkel (az alsó hely használatának legjobb módja az egyszobás lakás méretétől, a fülkében elhelyezkedéstől és a bérlők preferenciáitól függ). Egy ilyen fülke elrendezés alkalmas a szoba oldalsó falán (ablak nélkül). Jó lesz egy ilyen rekreációs területet japán stílusú tolóajtóval felszerelni - "shoji".

Ágy a második emeleten

Ágy a második emeleten egy magas belmagasságú szobában és egy teljes gardróbbal az 1. emeleten

Minden műszaki és belső megoldásnak megvannak a maga előnyei és hátrányai. Az első lehetőség a falfülkével az eredetiség méltóságával, a modern dizájnnal, a különböző kanyarok, lépcsők, félkörívek felvételének képességével a falakon, sima vagy törött vonalakkal rendelkezik magában a fülkében.

Fülke lámpákkal

A fülke kiegészíthető világítótestekkel

A fénnyel való játék esténként meghittséget ad. Lehetséges beillesztés falfestékkel vagy szokásos mintával. Mindenféle ékezetek egy vázában, vázák, minták, dekor elemek stb. A hátrányok a következők:

 • az összecsukható ágyat minden nap meg kell tisztítani és lefektetni (miközben az ágynemű folyamatosan elveszik);
 • a hajtogató mechanizmus terhelése különös figyelmet igényel;
 • mintázat vagy dekoráció elrendezésénél az ágy alján sok port fog összegyűjteni (a lakás gyakori takarítását húzza);
 • baldachin nehéz telepítése (a kényelem és a magánélet szerelmeseinek).

A fülke-dobogó lehetőség gyakoribb, olcsóbb és a belsőépítészet és a funkcionalitás szempontjából nem sokkal alacsonyabb az elődjénél (fülke-fal). Különös figyelmet fordítanak a funkcionalitásra, mivel ez a cikk az ágy elhelyezését veszi figyelembe egy egyszobás apartmanban, a maximálisan kihasználva a felhasznált helyet.

Szokatlan hosszú emeletes ágy egy fülkében

Szokatlan hosszú emeletes ágy egy fülkében

Ideális lenne egy ágyat elhelyezni egy ilyen fülkében a szoba végén, a fal mellett, egy ablakkal. Amikor az ágyat a dobogó tetejére (vagy a dobogó közepére) telepíti, akkor kényelmes, ha az ágyat az oldalával az ablakhoz helyezi, de nem túl közel, mivel hideg időben lehűlhet az ablakból (és ugyanakkor az akkumulátor túlzott hője). Ideális esetben ebben az esetben az lenne a lehetőség, ha az éjjeliszekrény vagy csak egy kis átjáró számára helyet hagyna. Ez a lehetőség akkor jó, ha egy házaspárként él egy lakásban, és gyermekes családként él.

funkcionalnoe-oformlenie-nishi-v-komnate-vyezdnaya-krovat-nebolshoj-shkaf-i-udobnoe-rabochee-mesto

Funkcionális kialakítás a fülkében a szobában: kijáró ágy, kis szekrény és kényelmes munkahely

A szépség, az egyszerűség, a kényelem, a polcok, fiókok, könyvespolcok és tárolószekrények, szekrények elrendezésének képessége (anélkül, hogy elveszítené az "üres" helyet a fülkékben), elegendő lehetőség kínálkozik egy dizájnmegoldásra és az alvóhely elosztására is a fő helyiségből.

Stúdió apartman dekoráció

Stúdióapartman díszítése beépített rétegelt bútorokkal

Ez utóbbi különösen népszerű, mivel létrehozza a szoba eredeti kialakítását, külön helyet biztosít a szülőknek a gyermektől, felosztja az alvóteret, amelyben teljesen más kialakítás lehetséges (nyugodtabb és lágyabb tónusú), eltér a nappalitól és a rekreációs területtől. A dobogó határára baldachint vagy függönyt függesztenek fel.

Egy gyönyörű fülke kiderül, ha baldachinnal díszíti

Gyönyörű fülke alakul ki, ha elegáns, baldachinnal díszített bútorokat helyez el benne

Csakúgy, mint a második szint ágyánál, a shoji feltekerhető fal is kellemes japán stílusú légkört teremt. A behúzható fal kiküszöböli az idegen zajokat (ha vannak ilyenek), az idegen szagokat a konyhából (különösen, ha a délutáni szieszta és a könyvolvasók kedvelői laknak a lakásban).

Japán tolóajtó

Japán tolóajtó modern anyagokkal

Shoji stílusú redőnyök felszerelhetők az ablakra; ez csökkenti a télen a hideg áramlást, megakadályozza, hogy a fényszórók elhaladjanak az autók, és napközben további sötétedést okoz a helyiségben.

Japán vakok

A japán redőnyök az egyik legpraktikusabb megoldás, amely ötvözi a napvédelmet a hangszigeteléssel

Amikor egy kihúzható ágyat a dobogó végén található kerekek fülkéjében helyeznek el, megszűnik a kikötő zónázásának lehetősége. Egy ilyen megállapodás nem felel meg a magánélet szerelmeseinek. Az ágy fölötti dobogón ülősarok rendezhető TV-vel, kárpitozott bútorokkal és könyvespolccal. Lehetőség van egy tolóajtóval behatárolni ezt az ágazatot. A fő hátrány itt a kétes kényelem, mivel az ágy szinte a szoba közepéig gördül.

Dobogó a hálószobában vagy a nappaliban

A dobogó a hálószobában vagy a nappaliban állítható, kerekes ágyakkal

Fontos! A kerekek nyomokat hagynak a padlón, ezért szőnyeget kell tenniük a padlóra alattuk, vagy más hajtogató eszközt kell készíteni. (Lehetséges a hajtogatott lábakkal ellátott vezetők lehetősége. Ehhez nagy erőfeszítésekre van szükség az átalakítás során).

Egy ilyen ágy, a hangulatos sarok mellett, a dobogón elhelyezett elrendezés mellett, beépíthető egy résbe, önműködő önnyújtó elektromos meghajtással.

Anyag

Ezt a részt azoknak a házi iparművészeknek írták, akik saját maguk akarnak rést csinálni a kézben lévő alapanyagokból, vagy a korábbi luxus maradványainak dachájában lévő barátoktól. Ahhoz, hogy rést alakítson ki egy ágyhoz, a következő anyagokra lesz szüksége.

 • A padlófülkében levő keret deszkájához vagy sínjéhez a fenyő és a lucfenyő a legalkalmasabb (boltban vásárolva az ár nem túl magas, és ha régi bútorokkal vagy használt raklapokkal rendelkezik, és egyszerű műveletekkel rendelkezik, akkor maga elkészítheti a keret lécét). A léc vastagsága 25-30 mm elegendő lesz.

  Táblák, fa, lécek

  Barkácsdeszkák, gerendák, lécek a kerethez

 • A fülke céljától függően (dekoratív fal, polcos szekrény, hely a falban vagy egy horgonyzóhely) - gipszkarton, rétegelt lemez, forgácslap, tömör fa.
Fa deszkák

Fa deszkák bútorgyártáshoz

A gipszkartonból készült dekoratív falfülke gyártása során a gipszlemezek hajlításával a fülke sima vonalait és hajlásait érjük el. Kis sugarakkal meg lehet hajlítani "szárazon", de jobb előnedvesíteni a lapokat és megadni nekik a kívánt alakot.

Gipszkarton építés

A gipszkarton segítségével nemcsak a falakat és a mennyezetet szintezheti, hanem olyan összetett szerkezeteket is létrehozhat, mint boltívek vagy fülkék

A mintákat előzetesen elkészítik, mielőtt az ágyat behajlítják és résbe helyezik, hogy megakadályozzák a már nedves lepedő megrepedését. A lapokat bilincsekkel vagy kéznél kapható eszközökkel rögzítik a mintához, amíg teljesen meg nem száradnak.

Nagy sugaraknál egy nedvesített gipszkarton lapot szúrnak egy ággal vagy egy speciális hengerrel, a kör belsejében tűkkel. Széles kanyarokhoz hátulról is lehet vágni.

Ívelt szerkezetek

Hajlított gipszkarton szerkezetek

Fontos! A sugár kiválasztásakor ne felejtse el figyelembe venni a lap vastagságát (vagyis az ívelt lap végsugara megegyezik a lap vastagságának és a darab sugarának összegével).

A rögzítés módjától függően - asztalos vagy fém csatlakozások - ragasztóra vagy sarokból készült vasalatra lesz szükség. Festék kellékek és festékek, valamint tapéta, ragasztók.

Dekor elemek

Hálószoba egy partíció mögött

Stúdióapartmanban a hálószoba egy válaszfal mögött található

Az építőanyagok jelenlegi sokfélesége és viszonylagos olcsósága, valamint a famegmunkálás, a festék- és lakkipar területén elért eredmények és technológiák mellett nagyon sokféle különféle elrendezés és megoldás létezik a lakások belsőépítészetéhez. Korunk informativitása lehetővé teszi, hogy szinte saját kezűleg tanuljon újításokat, kombinálja a különböző stílusokat.

Előző

Következő