Manikűr asztal gyártási technológiája otthon

Gyönyörű manikűr asztal

Gyönyörű manikűr asztal a körömszolgáltatás mesterének

A körömszolgáltató mester fő munkahelye a manikűrasztal. Ez a termék szerves részévé válik, amikor az ügyfeleket a szalonban vagy otthon fogadja. Egy professzionális asztalra lehet felszerelni olyan speciális berendezéseket, amelyek lehetővé teszik a körmökből származó vágások összegyűjtését.

Kényelmes asztal manikűrhöz

Kényelmes asztal és puha szék a manikűrös számára

Ez a cikk azonban nemcsak rendeltetésszerűen használható, hanem a kozmetikumokkal kapcsolatos eljárásokhoz is. Szembesülve a professzionális felszerelések vásárlásának szükségességével, világossá válik, hogy a szaküzletekben nagyon magas az ára, és nem biztos, hogy megfelel a méretének.

Kis manikűr asztal

Kis manikűr asztal a manikűr mester irodájában

Ne idegeskedj, van egy nagyon egyszerű kiút. Készítsen manikűrasztalt a saját kezével.

Összecsukható manikűr asztal

A polcokkal ellátott összecsukható manikűrasztal kevés helyet foglal el, és a megfelelő időben munkahelyekké válik

Most beszéljünk részletesebben arról, hogy miből áll.

A manikűr asztal rajza

Részletes rajz egy manikűrasztal fiókos méretekkel

A manikűr asztal felépítése

Kényelmes asztal manikűrhöz

Manikűrasztal: kényelem, funkcionalitás és vonzó kialakítás

Minden professzionális felszerelés egy asztallapból, egy fiókos szekrényből és tartó lábakból áll. A gyártás során figyelembe kell venni, hogy az asztal munkafelületének méreteinek meg kell felelniük annak a lehetőségnek, hogy két ember ül mögötte. Egyrészt az asztalnak szükségszerűen fiókos szekrénnyel vagy rendes polcokkal kell rendelkeznie.

Manikűr asztal szekrénnyel

Manikűr asztal szegélykővel - rajz alapméretekkel

A legjobb megoldás továbbra is a szegélykő, ott nagyobb tárgyakat távolíthat el. A pult felületét mini vitrinek díszíthetik. Ezek a rudak kis szélességűek, hogy a gyakran használt munkaeszközöket befogadják. Fontos, hogy az asztal ne legyen hosszú szárral, amely alátámasztja. A helytakarékosság érdekében egy kis helyiségben kihajtható asztalt használhat. Egy ilyen dolog gyártásához alapul szolgálhat a táblázat-könyv tervezése.

Szokatlan készlet manikűrmester számára

Szokatlan készlet a manikűrmester számára - asztal és szék kocsikapcsolóval és alacsony keskeny szekrénnyel az anyagok és szerszámok számára

Hogyan készítsünk manikűr asztalt otthon?

Fehér asztal a manikűr számára

Fehér asztal szegélykővel a professzionális manikűr számára

Ez a cikk olyan professzionális berendezések gyártását vizsgálja, amelyek éjjeliszekrénnyel rendelkeznek, és az egyik lábra helyezik a hangsúlyt.

Valójában a manikűrasztal bármilyen kéznél lévő építőanyagból készül. A legjobb alapanyag az ilyen munkához a fafa, amely a következő típusú lehet: MDF, forgácslap és forgácslap.

Mi szükséges a gyártáshoz

Asztalkészítéshez a körömszolgáltató mester számára szüksége lesz:

 • Forgácslap 16 mm;
 • PVC él 2 mm (munkalapokhoz);
 • PVC él 0,4 mm (más alkatrészekhez);
 • asztalláb (vastag fém);
 • szekrény fogantyúja;
 • önmetsző csavarok, megerősítések, különcök és rudak számukra;
 • tiplik 10 mm - 16 db;
 • 4 zsanéros bútorpántok - 2 db;
 • polctartók (tiplikkel cserélhetők) - 4 db;
 • PVA ragasztó (vagy fa ragasztó).

A gyártáshoz szükséges eszközök:

 • olló;
 • fém vonalzó;
 • fúró;
 • csavarhúzó vagy Phillips csavarhúzó;
 • hatszögek;
 • Vas;
 • ceruza, mérő és mérőszalag;
 • elektromos kirakós játék

részletes utasításokat

 1. Első lépés. Kivágtuk a termék összeszereléséhez szükséges alkatrészeket az alábbi paraméterek szerint: ajtó (40 * 30 cm), alsó panel (46 * 30 cm), az éjjeliszekrény hátsó fala (75 * 30 cm), oldalfalak (75 * 46 cm), nagy polc (45 * 29 cm) ), kis polc (45 * 28cm), munkafelület (asztallap) (95 * 48cm).

  Kivágott részletek laminált forgácslapból

  Kivágott részletek laminált forgácslapból egy manikűrasztalhoz

 2. Második lépés. Az összes rész oldalsó részeit polivinil-klorid peremmel ragasztjuk. A kényelem érdekében jobb, ha minden részletet speciális bilincseken rögzítünk. Széllel vágott peremet vágunk a felületre, és fűtött vasat teszünk. A ragasztó megolvadása után távolítsa el a vasat, és puha ruhával simítsa meg a felületét. Mivel a ragasztó azonnal megkeményedik, ezt nagyon gyorsan el kell végezni. Fém vonalzóval levágtuk az él felesleges részeit. Nagyon fontos megjegyezni, hogy a vékony éleket nagyon könnyen ragasztják egy vasalóval, sűrűbb élek használatakor az éleket először vágóval dolgozzák fel. A ragasztó megolvasztásához vegyen egy hajszárítót, amelyet építési munkákhoz használnak.

  PVC él

  Minden alkatrész végét PVC éllel kell beilleszteni

 3. Harmadik szakasz. Összeszedjük az éjjeliszekrényt. Annak érdekében, hogy a rögzítők szorosan összekapcsolják az alkatrészeket, két lyukat kell készíteni az oldalsó gépekben egy 45 * 29 cm-es polchoz, és két lyukat a másik oldalon. A polc a tiplikhez lesz rögzítve, használatukkal teljesen összeállítjuk az éjjeliszekrényt. Ahhoz, hogy a tiplik jól rögzüljenek, ragasztóval megnedvesítjük.

  Lyukakat készítünk a tiplikhez

  Lyukakat készítünk és dübeleket illesztünk beléjük

 4. Negyedik szakasz. Az excentrikus rudakat befelé csavarjuk a polc alatt 45 * 29 cm-es lyuktól 1,5 cm távolságra.
 5. Ötödik szakasz. A hátsó falhoz előkészített vászonban négy lyukat fúrunk, ragasztót alkalmazunk a PVA rögzítő részekre, és a lyukakba helyezzük őket. A 45 * 29 cm-es polcrészben lyukakat fúrunk, mintegy 1 cm-re visszahúzódva, az alkatrész oldalrészei mentén lyukakat készítünk az excentrikusoknak.

  A szekrény hátsó falával dolgozunk

  A szekrény hátsó falával és a polccal dolgozunk - lyukakat fúrunk a séma szerint

 6. 6. szakasz. Az oldalsó részen található rögzítőket ragasztóval telítjük, felszereljük a polcot és rögzítjük.
 7. Hetedik szakasz. Vesszük a válaszfal második részét, bekenjük ragasztóval és egy előre elkészített excentrikus anyaggal 45 * 29 cm-es polcra kötjük.

  A második oldalt rögzítjük

  Az oldalt egy nagy polcra rögzítjük

 8. Nyolcadik szakasz. A rész szélétől 20 mm távolságban lyukakat kell készíteni. Ehhez egy Forster fúrót használunk. Önmetsző csavarok segítségével négy csuklóval rögzítjük az ajtó pántjait. Ugyanígy rögzítjük a markáns lemezeket, mintegy 3-5 cm-rel hátrébb lépve a szélétől.

  Lyukak készítése a zsanérok számára

  Lyukakat készítünk a zsanérok számára, és önmetsző csavarokkal rögzítjük őket

 9. Kilencedik szakasz. Befejezzük az éjjeliszekrény összeállítását. Fordítsa meg és fúrjon ki egy 5 mm-es lyukat. A jobb összeköttetés érdekében az alján ugyanazokat a lyukakat kell elkészíteni. A rögzítési szilárdságot ragasztóval megkent kengyelek biztosítják. Ezekre a célokra excentert is lehet használni. Használatukhoz szükség van egy Forster fúróra. Ami az asztallábakat illeti, megvásárolhatók készen vagy kis rudakból, és önmetsző csavarokkal rögzíthetők az aljára.

  Fordítsa meg a szegélykövet és fúrjon lyukakat a tiplik mentén

  Megforgatjuk a szegélykövet és furatokat fúrunk a tiplikhez, majd a tipliket kenjük meg ragasztóval és helyezzük be az oldalfalba, zárjuk le az alját az aljával

 10.  Tízes szakasz. Most fel kell erősítenie a lábát az asztal felületére. Ehhez csavarhúzóval készítsen két lyukat kb. 20-25 cm-re az élétől. Helyezze a tiplit és az excentert ezekbe a lyukakba. Ez a tartó hordozható berendezésekhez alkalmas. Ennek a terméknek az állandó tartózkodása egy helyen történő gyártása során rögzítőelemként használhat tiplikkel a felülethez rögzített sarkokat. Győződjön meg arról, hogy a lyukak a szekrény oldalához vannak igazítva. Az biztos, hogy a legjobb, ha körvonalazza őket ceruzával.

  Lábat rögzítünk az asztallapra

  Lábat rögzítünk az asztallap felületére

 11.  Az utolsó tizenegyedik szakasz. Rögzítjük az asztallapot a szekrényre. Kis polc esetén helyezze be a polctartókat az előre kifúrt lyukakba, és helyezze rájuk.

  Az asztallapot a szekrényhez rögzítjük

  Rögzítjük az asztallapot a szekrényhez, behelyezzük a polctartókat a furatokba, és egy kis polcot szerelünk rájuk

Manikűr asztal kapucnival

Manikűr csuklya

Manikűr csuklya

Ha teljesen professzionálisan szeretné felszerelni az asztalát, és kapucnival készülne benne, megvásárolhatja egy boltban, vagy saját maga készítheti el.

Példa a kapucnis manikűr asztalra

Példa manikűr asztalra szegélykővel és beépített motorháztetővel

Elég könnyű elkészíteni a kipufogó porszívót. Ehhez egy kisméretű, legfeljebb 60 W teljesítményű villanymotor szükséges pengékkel. Bármely eszközön megtalálhatja. Ha van egy régi konyhai ventilátor vagy számítógépes hűtő, akkor ezek kiváló alapot jelentenek a motorháztető elkészítéséhez. Fontos olyan tápegységet találni, amely rendelkezik a készülék megfelelő feszültségével. Ha konyhai ventilátort használ alapként, akkor nem kell áramellátást keresnie, mivel az már fel van szerelve vele.

Hűtőfedél

Hűvösebb manikűr kapucni

Ha számítógépes hűtőből készít kipufogó porszívót, akkor a megfelelő polaritású tápegységre van szüksége. Az ilyen berendezésekhez 5-12 W feszültségű egységek alkalmasak.

Porszívó a makury asztalhoz

Porszívó a megbízható légbeszíváshoz és porelszíváshoz

Miután a munkaterület alapján döntött, fontolja meg a por eltávolításának és a levegő beszívásának módjait. Megbízhatóaknak kell lenniük. Ha hordozható motorháztető készítését tervezi, akkor testéhez nagyon alkalmas anyag, például műanyag. Könnyen feldolgozható és könnyű szállítás közben.

Manikűr asztal porszívóval

Kényelmes és funkcionális manikűrasztal beépített porszívóval

Fontos, hogy megfelelően kivágja azt a furatot, amely illeszkedik a ventilátor házához, és ugyanolyan fontos, hogy jól rögzítse. A védőrács rögzítéséhez a műanyag is nagyon jó, mint a ház alapja.

Erőteljes padlón álló készülék

Erőteljes padlón álló készülék nagy szalonokhoz, ahol rendszeres intenzív szellőzés szükséges

A por speciális porzsákba juttatásához a hátoldalához rugalmas műanyag tömlőt erősítenek, fontos, hogy pontosan átmérőjű legyen. A kéznél lévő anyag kiváló alap lehet egy porgyűjtő számára.

Porszívó manikűr asztalhoz

Porszívó manikűrasztalhoz cserélhető porzsákkal

Helyhez kötött motorháztető készítésekor, amely egy helyen lesz, rugalmas csöveket kell használni a motorháztetőhöz. Olyan anyagokból készülnek, mint a műanyag és a hullámosított akril. Ezeket a tömlőket könnyű megtalálni bármelyik boltban. Jobb ezt a típusú motorháztetőt ablakon vagy általános kipufogórendszeren keresztül megjeleníteni. Ez megtakarítja a porzsák gyakori tisztításának problémáját.

A körömmester szükséges attribútuma

A körömmester szükséges attribútuma egy jó manikűrasztal

Előző

Következő