DIY masszázsasztal lépésről lépésre leírással

Miért hasznos a masszázs?

Testmasszázs: kikapcsolódáshoz, gyógyuláshoz és gyógyuláshoz

A masszázs előnyei már az ókorban ismertek. A test gyógyítására és ellazítására szolgál. A jól végzett masszázshoz speciális eszközt kell használnia. Ha fiatal szakember vagy, aki fejleszti képességeit vagy pénzt keres, akkor meg kell vásárolnia egy masszázsasztalt.

Masszázsasztal

Asztal masszázshoz vagy szépségápolási kezelésekhez fémvázon, alapméretekkel

Elég drága minőségi terméket vásárolni személyes használatra. De ha van egy kis eszközkészlet, egy kis készség és kitartás, akkor saját kezével összeállíthat egy összecsukható masszázsasztalt.

DIY fa összecsukható asztal

DIY fa összecsukható masszázsasztal

Ha önállóan készít asztalt, lehetővé teszi, hogy olcsón megvásárolhassa a szükséges dolgot, amely kéznél van, a megtakarított pénzt felhasználhatja egyéb olyan dolgok megvásárlására, amelyekre szüksége van a hobbihoz.

Fekete összecsukható masszázsasztal

Fekete összecsukható masszázsasztal fa kerettel

Az összehajtott asztal kompakt, kevés helyet foglal el, ezért kényelmes tárolni és magával vinni a dachába vagy otthon az ügyfélhez.

Masszázs fekete asztal

Összeszerelt masszázs fekete asztal

Az összecsukható asztal tervezésének és kivitelezésének megválasztása

Kék álló asztal

DIY álló kék masszázsasztal

Masszázs szoba kialakítása

Egy pihentető és terápiás masszázsszoba gyönyörű és nyugodt kialakítása

A masszázsasztalnak erősnek, kényelmesnek és legalább 250 kilogrammosnak kell ellenállnia. A beteg súlya nagymértékben változhat, és a masszázs terapeutáknak nagy erőfeszítéseket kell tenniük a munka során. A gyenge konstrukció gyorsan szétesik. Az asztal kényelme nagyban befolyásolja a masszőr munkáját és a nyújtott szolgáltatás hatását.

Stabil és megbízható masszázsasztal

Stabil és megbízható álló masszázsasztal

Kényelmetlen széken a beteg nem tud ellazulni, semmissé téve az elvégzett eljárásokat. Egészségügyi problémák miatt az ember nem mindig tudja elfordítani a fejét, az ilyen beteg kivágása üdvösséget jelent. Ami a nőket illeti, akik meg akarják őrizni a sminkjüket.

Kényelmes kanapé kivágással az arc számára

Kényelmes kanapé arc kivágással a masszázsszalon számára

A masszázsasztalok helyhez kötöttek és összecsukhatóak. A helyhez kötöttek használata kényelmesebb, de több helyet foglalnak el. Használatuk releváns a masszázsszalonokban és a nagy szalonokban. Ezért, ha otthon vagy útközben kívánja használni, az összecsukható asztal kényelmesebb lesz. A keret lehet fém vagy fa.

Asztal egy fém vázon

Világos masszázságy egy fém kereten

A fakeret erősebb, mint a fém; gyártása otthon elérhető. Ne válasszon nagyon világos és sötét színeket. Jobb olyan árnyalatot választani, amely elősegíti a páciens ellazulását.

Fehér álló masszázsasztal

Állítható masszázsasztal állítható lábakkal és ferde résszel a különböző típusú masszázsokhoz

Szükséges eszközök:

 • asztalos fémfűrész;
 • fúró;
 • írószer kés;
 • mérőszalag (2 m elég);
 • kirakós fűrész változó fűrész vágási szöggel;
 • csavarhúzó;
 • ceruza;
 • négyzet;
 • tűzőgép.
Kézműves eszközök

DIY eszközök kanapé készítéséhez

A munkához szüksége lesz:

 • 2 db 9 mm vastag rétegelt lemez, 600x900 mm méretű;
 • 18 m 20x50 mm méretű fa;
 • anyag kárpitos munkalapokhoz 1100x2100 mm (bőr vagy annak helyettesítője előnyösebb);
 • 14 hurok 18x50 mm;
 • fogantyú, csat (opcionális);
 • kapcsok a tűzőgéphez;
 • ragasztó;
 • önmetsző csavarok.

Masszázsasztal készítése. Lépésről lépésre

 1. A munkalap felszerelése

A munkalapokon kezdünk el dolgozni egy masszázsasztal elkészítésén. Vágjon ki két azonos méretű, 600x900 mm méretű lemezt a rétegelt lemezből. Az egyikben kirakós játékkal kivágtuk a rétegelt lemez egy részét, így kapunk egy ovális alakú lyukat, amelynek mérete 180x120 mm.

Masszázsasztal rajzok

Rajzok a masszázs asztallap készítéséhez

Ezután folytatjuk a keret összeállítását. A kereteknek pontosan akkorának kell lenniük, mint a rétegelt lemez. A faanyagokat önmetsző csavarokkal (45 mm) kell csatlakoztatnia egymás után, miután furatokat fúrt nekik. Ez a művelet megvédi a fát a repedéstől. A rétegelt lemezt 20 mm hosszú csavarokkal rögzítjük a kerethez.

A kényelem érdekében a kapott részeket habszivacs borítja, és az erre kiválasztott szövetet. Először habgumival kell kezdeni. Miután kivágta a szükséges darabokat a rétegelt lemez méretéhez, ragasztóval rögzítjük az asztallapra. Ha a hab egy része kinyúlik valahol, azt irodai késsel kell levágni. A kapott munkadarabot tűzőgéppel bőrrel vagy annak helyettesítőjével kárpitozzuk. A hosszú oldalakról kell indulnia, majd a rövidek felé kell mennie, figyelve a klipek közötti 10 cm-es távolságot. Minden egyes asztallapon, a rövid részen, a szövetet az oldalon kell rögzíteni, és nem az asztallap alatt. A csuklópántok itt lesznek rögzítve.

Hely a zsanérok rögzítésére

A pántok rögzítésére szolgáló hely minden asztallap egyik rövid oldalán

 1. Masszázs asztal lábai

Fűrészfűrésszel vagy kirakós fűrésszel 885, 695 és 555 mm-es nyersdarabokat kell kivágni egy rúdból. Az első két támaszt elkészítjük, 2 db 885 mm és 1555 mm gerendát veszünk, és átfedéssel rögzítjük őket. A keresztléc távolsága 760 mm. A hosszú rudak végeit kirakóval vágtuk le 41 fokos szögben. A szög lehet tompább, de minden támaszon ugyanaz.

Lábak gyűjtemény rajza

Lábrajz egy masszázsasztalhoz

A második két darabot össze kell szerelni a fapadlóba 2 darab 695 mm és 1555 mm méretből. Az összeszerelt résznél a végeket 30 fokos szögben levágjuk, és mindkét részt csuklópántokkal kötjük össze. Ellenőrizzük, mennyire működik jól, nincs súrlódás. Annak érdekében, hogy ne mérjék felül a zsanérokat, először rögzíteni kell őket a központi önmetsző csavarhoz, és csak ellenőrzés után csavarni őket teljesen.

Összekötjük a támaszokat

Összekötjük a tartóelemeket és önmetsző csavarokkal rögzítjük

 1. Masszázs kanapé összerakása
Fa lábak

Rögzítjük a lábakat a rúdtól a kerethez

Ceruzával jelölje meg a lábak rögzítési pontjait. Ellenőrizzük a felépítés minőségét és csavarokkal az asztalhoz csavarozzuk. A zsanérokon az asztallapot 4 csuklóval is meg kell erősíteni.

A középvonalak megjelölése

Megjelöljük a csuklópántok középvonalát

Rögzítjük az asztal két felét

Rögzítjük az asztal két felét

 1. Távtartó házi masszázsasztalhoz

A távtartó elkészítéséhez egy 1060 mm-es rudat használunk, amely két részre van fűrészelve, és hurokkal van összekötve. Hurokkal rögzítjük a középső rudat a lábak között, a közepéhez tapadva. A hosszat egyedileg választják meg. Az asztal magassága közvetlenül ettől az értéktől függ. Magasságától függően egyedileg kell felvennie.

Távtartó házi készítésű asztalhoz

Távtartó házi masszázsasztalhoz

Ha az íróasztalt gyakran kell mozgatni, a kényelem érdekében fogantyút és reteszt lehet rögzíteni, amelyek eltávolíthatók a régi bőröndből.

Összecsukott asztal

Összecsukott masszázsasztal

Fehér asztal, fa kerettel

Kényelmes fehér masszázsasztal fa kerettel

Előző

Következő