Körfűrészasztal tervezése, rajzai, gyártási folyamata

Körfűrésszel fa vágható.

A kézifűrész használata nem mindig kényelmes, az asztal használata lehetővé teszi a fűrészelés gördülékenyebbé és pontosabbá tételét

A vágótalp korongszerű síkú, fogazott külső éllel. Vannak modellek nem csak kézi típusúak, hanem az asztalra rögzítés lehetőségével is.

Körkörös az asztalon

Nehéz nagy mennyiségű fával dolgozni, szabályos körlevéllel, ezért jobb, ha asztalra helyezzük

Több utat lehet megszerezni ez utóbbiaknak a manipulációk végrehajtása érdekében. A körfűrészhez tartozó asztal önállóan építhető fel, pontosan egy bizonyos mintát követve.

Asztali eszköz

Körfűrész asztali eszköz

A barkácsolás előnyei

Az asztal készítése annak figyelembevételével történik, hogy a kéziszerszámot fel fogják szerelni és rögzíteni fogják az asztalon, ezáltal helyhez kötött berendezéssé válik

A saját kezű elem felépítése lehetővé teszi, hogy a fűrészt az egyéni körülményekhez a lehető legmegfelelőbbé tegye. A folyamat nehézségei nem merülnek fel, ha alaposan tanulmányozza a kérdést. A terméket a kívánt méretre állíthatja, mindent eloszthat, hogy az Ön számára kényelmes legyen.

Körfűrészasztal kézzel is elkészíthető

Minden mester ereje, hogy asztalt készítsen egy körfűrészhez.

A kézzel készített modell egyfajta lesz, ami egyedivé teszi.

Álljon kör alakú

Kis asztali kör alakú állvány

A tervezés és a kivitelezés meghatározása

Az asztal összeszerelése

A kör alakú asztal legegyszerűbb változata meglehetősen vastag rétegelt lemezből és deszkákból készült szerkezet

Az alap lehet fából vagy fémből. A munkalaphoz leveles fafajokat választanak. Külön lemezt kell készíteni a lemez számára. A létrehozott tábla legfontosabb tulajdonságának a kényelemnek kell lennie.

Ágy a kör alakú

A kör alakú gép ágya

Vigyáznia kell a stabilitására. Bármilyen lazítás elfogadhatatlan, különben negatívan befolyásolja a biztonságot. A munkalapnak a legegyenletesebb felülettel kell rendelkeznie. Ekkor csökken a munkahelyi sérülés valószínűsége.

Munkalap

A körfűrészasztalhoz vezetők szükségesek

A szerkezet kiegészíthető egy speciális futókéssel. Filmezni lehet. Speciális lemezvédelemmel van ellátva, amely lehetővé teszi, hogy megszabaduljon az üzembe berepülő chipektől.

Vezető kocsi

Kör alakú asztalvezető kocsi

Néhányan leveszik a gyári fedelet, és a gyári platformot háziasra cserélik. Ha nem fog ferdén vágni, eltávolíthatja azokat a részeket, amelyek beállítják a penge dőlését.

Tervrajzok

Táblázat elrendezése

Vázlat asztali körfűrész készítéséhez

A munka megkezdése előtt ajánlott átmenni az előkészítő szakaszon. Feltétlenül készítsen rajzot. Ez megkönnyíti a szerkezet létrehozásának folyamatát. Először számolja ki a táblázat méreteit, majd helyezze át a kapott adatokat papírra. A szerkezetben fúrandó lyuknak pontosan meg kell egyeznie a fűrésszel. Minden a berendezés márkájától függ. Ezért nem tehet univerzális lyukat. Az aljzatnak stabilnak kell lennie, és jól bírja a mechanikai terheléseket.

Kör alakú rajz

DIY kör alakú asztal rajz

Elfogadhatatlan, hogy a szerkezetet egy oldalra felülmúlják. Az asztallap méretének megfelelőnek kell lennie a vágási folyamhoz. A végleges verziót az egyéni vágyak alapján határozzák meg. Vannak, akik kényelmesen dolgoznak összecsukható asztallal vagy kis méretű termékkel.

Géprajz

Univerzális padgép rajza

Fontos szempontot kell figyelembe venni a rajzokon. Ha azt tervezi, hogy munka közben szerszámokat vagy anyagokat hagy az asztalon, akkor a pult méretét négyzetméterre kell növelni. Megfelelő méret 120x120 cm. A rajzot gondosan és lassan kell elvégezni, hogy mindent helyesen végezzünk.

Táblázat elrendezése részletes leírással

Kör alakú táblázat elrendezése részletes leírással

Szükséges anyagok

Házi körkörös asztal

A házi asztal fából készülhet

Egy ilyen asztalhoz fa, rétegelt lemez vagy forgácslap használható. MDF és forgácslap is alkalmas. Vannak, akik inkább az acélt vagy az alumíniumot választják.

Acéllemez asztal

Acéllemez kör alakú gépasztal

Nem ajánlott műanyagot használni, teljesen alkalmatlan erre a célra szolgáló asztalhoz. Ha fát választanak, akkor az összeszerelés befejezése után a terméket speciális antiszeptikus összetétellel kell kezelni. Ez megbízható védelmet nyújt a nedvességtől és segít megelőzni a rothadást.

Ha magának szeretne fűrészasztalt készíteni, akkor elő kell készítenie az anyagokat.

 1. Válogatott alapanyagok az alaphoz. A vastagságnak 21 mm-nek kell lennie.
 2. A kerethez szükséges gerenda. 3 m hosszú, 50-150 mm méretű szélű tábla alkalmas. Csak 5 darabra van szükség.
 3. 10 cm-es fából készült tiplik. Nem kevesebb, mint 12 darab.
 4. Fa ragasztó.
 5. Fém kötőelemek 4 darab mennyiségben.
 6. Fém sarkok. Elég 10 darab.
 7. Önmetsző csavarok.

Ezeket az elemeket előzetesen elő kell készíteni, és a munkahely közelében kell elhelyezni.

Szükséges eszközök

Az anyagok mellett eszközöket kell készíteni.

Közöttük:

 1. ceruza és jelölő;
 2. mérőeszközök, beleértve a mérőt és a mérőszalagot;
 3. Lombfűrész;
 4. kézi fagyasztó;
 5. daráló gép;
 6. csiszolópapír (közepes vagy finom szemcsésnek kell lennie);
 7. sík és fúró;
 8. csavarhúzó.

Mindent előre el kell készítenie, és kéznél kell tartania az egész folyamat során.

Gyártási folyamat: lépésről lépésre

A csatolási pont megjelölése

Jelölje meg a fűrész rögzítési pontját az asztalhoz

Merevítő bordák

Merevítők jelölése és rögzítése

Asztallap körfűrészhez

Asztali körfűrészhez, kész

Minőségi struktúra elkészítéséhez néhány tippet kell követnie. A folyamat több lépésből áll, amelyeket a táblázat mutat be.

Lépések Leírás
1 A tömböt minden oldalról gyalu segítségével le kell vágni. Ezután a leendő asztal kerete összeáll belőle. Több 5 mm-es lyukat kell fúrni a munkalap két oldalán. Ezenkívül egy átmenetet hajtanak végre a termék lábainál.
2 A fiókokban több azonos átmérőjű lyuk készül. A lábakban egy átmenetet hajtanak végre. Az átmérő változatlan marad, 5 mm.
3 Folytassa a tiplik beépítését az asztallapra. Előtte fa ragasztóval vannak bevonva. A lábakat és a cárokat a tetejére helyezzük. Ha vannak esztrichekkel ellátott bilincsek, akkor a terméket velük kell rögzíteni. Amikor a ragasztó teljesen megszáradt, speciális fém rögzítőelemekkel kell rögzítenie a fiókokat és a lábakat. Ezenkívül húzza meg önmetsző csavarokkal. A sarkok használatával megbízhatóságot és szilárdságot adhat a szerkezethez. Ezek a további rögzítések elemévé válnak, stabilitást adnak a terméknek. A rövid oldalhoz 2 darab elég, a hosszú oldalhoz pedig 3 alkalmas.
4 A következő lépés magában foglalja a fűrész rögzítését a munkadarabhoz belülről. Számos módszer létezik a feladat végrehajtására. A rögzítéshez M4 csavarok vagy rudak alkalmasak önmetsző csavarokkal. Az első eset gyors és megbízható. A második módszer nem igényel további furatokat, ami kiküszöböli a fúrás szükségességét. Szükséges egy rudakban ivott ital, amelynek szélessége megegyezik a fűrészlap méreteivel. Ezenkívül mindkét oldalon önmetsző csavarok és rudak rögzítik a berendezést és az asztallapot
öt A fűrész telepítése után még egy nagyobb blokkra lesz szüksége. Önmetsző csavarok segítségével a szerkezet alapján van rögzítve. A rögzítést azokon a pontokon kell elvégezni, amelyek akkor voltak, amikor az emelvényt vízszintesen állították be. Ezek a manipulációk segítenek abban, hogy a fűrész eltávolításakor általában gyorsan visszajuttassa, anélkül, hogy nyomokat tenne rá.
6. A fűrészlap a helyére van állítva. Az alapot fűrészeljük, hogy hosszanti lyukat kapjunk. Ezután meg kell fordítani a terméket
7 Ezután megkezdődik a párhuzamos ütköző gyártása. Két csíkot fűrészelnek le a rétegelt lemezről. Hosszuknak meg kell egyeznie az asztal szélességével. Ezek a méretek átlagosan 10 cm-esek. A sarkokat le kell kerekíteni
8. A kapott csíkokat ledarálják. Önmetsző csavarokkal szögben kell rögzíteni őket. Belül egy fém sarkot kell csavarni
kilenc Ha meg kell erősítenie az ütközőt az alapon, és a szerkezetet gyakran használják, akkor rögzítse a vezetőt úgy, hogy merőleges legyen a lemezre. Csatlakoztassa a hengert az aljára. Ez mozgásban fogja tartani.
A lábak rögzítése

A lábak rögzítése az asztalhoz

Fűrész rögzítése

A fűrész rögzítése az asztallaphoz

Javítjuk a start gombot

A ravasz lezárása

A szerkezet elkészült és használatra kész. A leírt manipulációk végrehajtása során fontos megjegyezni a biztonsági intézkedések betartását. A körfűrész bármilyen manipulációjára is vonatkozik.

Rendszeresen ellenőrizze az asztal helyzetét és szilárdságát. A szerkezetnek stabilnak, lazulás nélkül kell lennie.

Példa egy gyártott asztalra

Példa egy körfűrész gyártott munkaasztalára

Asztali változat emelőszerkezettel

Asztali opció kézi körfűrészhez emelőszerkezettel

Először ellenőrizze, hogy a fűrész megfelelően van-e rögzítve, majd kapcsolja be. Ne fogja meg a vágott anyagot a kezével. Ez segít megelőzni, hogy a fa az arcodba kerüljön, amikor a csomók ugrálni kezdenek. Ezenkívül a munkavégzés során ajánlott speciális védőszemüveget használni.

Védőszemüveg

A biztonság kedvéért mindenképpen viseljen védőszemüveget

Ezek az egyszerű tippek segítenek elkerülni a munkahelyi sérüléseket.

Előző

Következő