Hogyan készítsünk egy országasztalt saját kezűleg egy erős kialakítás kiválasztásával

Még akkor is, ha a bútorgyártás messze van az Ön szakterületétől, a saját kezével vidéki asztalt készíteni annak érdekében, hogy meleg nyári estéken összejöjjön családjával és barátaival, meglehetősen kivitelezhető feladat.

Fő előnye, ellentétben a megvásároltval, kétségtelen megtakarítás. Nem szükséges asztalt készíteni a semmiből: egyszerűen a vásárolt alkatrészek összeszerelésével a költségek 30-50% -át megtakaríthatja. Ha lehetséges az építkezésből vagy javításból megmaradt anyagokat felhasználni, a költségek csak a kiegészítők vásárlására korlátozódnak.

Stabil országasztal

A terv kiválasztásához el kell döntenie, hogy a terméket hol használják.

Olcsó, nem szabványos táblák használatával ország vagy konyhai asztal esetén olyan előnyöket kap, amelyek tömeggyártáshoz nem állnak rendelkezésre. Kétesnek hangzik? De ez így van: a csomók, amelyek miatt a táblákat elutasítják, a legérdekesebb dekoratív tulajdonságokkal rendelkeznek. Ha sikerül hangsúlyozni őket, akkor egy teljesen egyedi design termék szerzőjévé válik, amelyet kár esőben a kertben hagyni.

Diy asztal adásért

A saját kezével vidéki asztalt készíteni, hogy a meleg nyári estéken összejöjjön a családdal és a barátokkal, meglehetősen kivitelezhető feladat.

A tervezés és a kivitelezés meghatározása

A dizájn kiválasztásához el kell döntenie, hogy a terméket hol használják: füves gyepen egy fa alatt, egészítse ki a pavilont, álljon egy műhelyben vagy egy házban.

A legegyszerűbb országasztalt néhány órán belül fel lehet szerelni minimális anyaggal, de ez sem fog sokáig tartani. Ahhoz, hogy olyan terméket kapjon, amelyet valóban kellemes használni, gondosan elő kell készítenie a táblákat, és minden szakaszban magas színvonalon kell elvégeznie az összes műszaki műveletet.

Fából készült szabadtéri asztal, ajándékozáshoz

Fő előnye, ellentétben a megvásároltval, kétségtelen megtakarítása.

Ha egy nagy fatönköt talál az erdőben, könnyen elkészíthető kerti asztalt készíthet belőle. Csak el kell távolítania a kérget a tuskóról, egyenletesen vágni kell a tetején, meg kell őrölni, fertőtlenítővel kell kezelni és lakkozni. Elég a kész bútorlapot a tuskótól a "lábhoz" szegezni vagy csavarni - és kész.

Jól mutatnak a táblákból készült, alul keresztirányú lécekkel rögzített asztallapok. Ha inkább egy ragasztott asztallapot szeret, akkor megteheti maga is, de ez sok erőfeszítést igényel.

Asztal egyszerű, egyenes lábakkal

Ha sikerül hangsúlyozni őket, akkor egy teljesen egyedi design termék szerzőjévé válik, amelyet kár esőben a kertben hagyni.

Egy kezdő kézműves számára nehéz a lábakat biztonságosan rögzíteni, ezért próbáljon olyan kialakítást választani, amely helyesen értékeli készségeit, és figyelembe veszi a munkaerő és az idő költségeit. A kereszt- és L-alakú lábak elkészítésének legegyszerűbb módja. Egyenes lábak rögzítéséhez - gondosan össze kell kapcsolnia az alkatrészeket.

A kert egyik legkényelmesebb lehetősége egy összecsukható asztal padokkal, amelyeket a pavilonban vagy a verandán lehet felszerelni. Nem nehéz kitölteni, a lényeg az, hogy jó minőségű anyagokat válasszon és megfelelően felkészítse őket a munkára.

Asztal padokkal egy nyári rezidenciához

A legegyszerűbb országasztalt néhány órán belül fel lehet szerelni minimális anyaggal, de ez sem fog sokáig tartani.

Hogyan válasszunk egy fát?

Kerti vagy konyhai asztalhoz sokféle fa alkalmas, mind puha (fenyő, luc, cédrus, fenyő), mind kemény (tölgy, nyír, kőris, dió, juhar, alma, körte, akác stb.) A kivétel túl puha faj fa (nyár, éger, nyár, fűz).

A fa bútorgyártásra való alkalmasságának egyik fő paramétere a kopásállóság: a fent felsorolt ​​fajok megfelelnek ennek a követelménynek.

Ha nem tervez folytonos bútormunkát, vagy csak most kezd gyakorolni, akkor előnyben részesítse a leggyakoribb fafajtákat - fenyő és nyírfa.

DIY asztal adományozáshoz

Jól mutatnak a deszkákból készült, alul keresztirányú lécekkel rögzített munkalapok.

Különböző fafajok használhatók az asztallapra, a vázra és a lábakra. Az összeszerelés szakaszában tiplikre lesz szükség: általában akácból vagy bukszusból készülnek. A nyírfa kifejezhetetlen mintázatú, és a kiömlött folyadék miatt jelentősen deformálódhat - jobb, ha nem asztali anyagként használja, de ennek a fajtának a keménységének köszönhetően lábakat készíthet belőle.

A munkalap legjobban tölgyből vagy fenyőből készül. Ha tudod, hogyan kell ecsetelni, a konyhaasztal felülete igazi műalkotás lehet. A puha fa ecsetelésre alkalmas: a fát gázégővel égetik meg, a puha szálakat pedig vaskefével távolítják el. A munkát az udvarban lehet a legjobban elvégezni a nagy mennyiségű por miatt. Ha sikerül egyenletesen elégetnie a fát, az eredmény örömet szerez. Az ecset színezhető foltokkal, foltokkal, vízzel hígítva, művészi akrilfestékkel. Természetesen a fa fogmosása nem szükséges: ez csak egy befejezési lehetőség.

kerti bútor készlet

Ha inkább egy ragasztott asztallapot szeret, akkor megteheti maga is, de ez sok erőfeszítést igényel.

Festékek, lakkok és ragasztók kiválasztása

A telepítés folytatása előtt a táblákat meg kell védeni a bomlástól. A fát víz-polimer emulzióval (WPE) kell impregnálni: a kezelést kétszer, 3-5 napos időközzel végezzük. Ez elég ahhoz, hogy a termék hosszú ideig tartson.

Néhány modell ragasztót igényel. A speciális asztalos ragasztókkal (BF-2 stb.) Együtt használhatja az építőipari PVA-t: mindkét ragasztandó felületre felviszik, szárítják "tapadásig", majd az alkatrészeket összekapcsolják és legfeljebb három napig nyomás alatt tartják.

Asztalok és padok a nyaralókhoz

Egy kezdő mester nehezen tudja biztonságosan rögzíteni a lábakat, ezért próbáljon olyan kialakítást választani, amely helyesen értékeli készségeit, és figyelembe veszi a munkaerő és az idő költségeit.

A festékek és lakkok választását az határozza meg, hogy a terméket hol tervezik használni: az udvaron vagy bent. A kerti asztalhoz, amely elkerülhetetlenül csapadéknak van kitéve, alkid, alkid-uretán, nitrocellulóz lakkok és olajfestékek alkalmasak. A konyhai asztalhoz, mint minden olyan bútorhoz, amely folyamatosan a szobában van, jobb akrilfestékeket és lakkokat használni: környezetbarátabbak, nincs erős szaguk. A "kék angyal" jelöléssel ellátott lakkok ajánlottak gyermekbútorokhoz és játékokhoz.

Ha úgy dönt, hogy a fát fafoltokkal, festékkel vagy csak színezett lakkal borítja, akkor ezt az összeszerelés előtt meg kell tenni. Figyelembe kell venni az anyagok kompatibilitását. A lakkot az összetételének megfelelő festékkel színezzük: ha a lakk alkid, akkor a festéknek olajosnak kell lennie, ha akrillakkot használ, akkor csak akrilfestékkel lehet színezni. Először egy kis mennyiségű lakkot alaposan összekeverünk egy külön tartályban festékkel, majd a kapott keveréket hozzáadjuk egy nagyobb lakkhoz.

táblázat adni csináld magad fotó

A kert egyik legkényelmesebb lehetősége egy összecsukható asztal padokkal, amelyek a pavilonban vagy a verandán felszerelhetők.

Milyen eszközökre van szükség

A munkához szüksége lesz:

 • fémfűrész,
 • körfűrész vagy kirakós játék;
 • fúró;
 • csavarhúzó;
 • kalapács (ha úgy dönt, hogy körmöket használ).
Barkácsbútorok egy nyári rezidencia fotóhoz

Számos fafaj alkalmas kerti vagy konyhai asztalra.

Ez a lista csak a legszükségesebb szerszámokat tartalmazza, de a munka kényelmesebbé tétele és a késztermék esztétikus megjelenése érdekében tanácsos rotációs gérládát, különc csiszolót és marógépet vásárolni vagy bérelni.

Az elforgatható gérváz lehetővé teszi, hogy pontosan a megfelelő szögben végezzen vágásokat. Az excentrikus csiszoló lehetővé teszi az alkatrészek egyszerű, gyors és hatékony előkészítését: a táblákat egy óra alatt csiszolja, ahelyett, hogy egész nap csiszolópapírral végezné. A végek kiváló minőségű feldolgozásához egy szalagcsiszoló hasznos, és egy marógép lehetővé teszi, hogy kiválassza a szükséges hornyokhoz szükséges fát, és az éleket megmunkálja.

ország táblázat

Ha nem tervez folytonos bútormunkát, vagy csak most kezd gyakorolni.

Házi raklapasztal

Látványos, rusztikus stílusú asztal rakható raklapokból (fa raklapok). Ha Ön egy ilyen konténer, különösen egy kétrétegű raklap szerencsés tulajdonosa, csak szerelje szét: nincs probléma deszkák vásárlásával!

Szerinted mindig jobb az új táblák vásárlása? Valószínűleg korábban nem dolgozott fával: nem használhat nyers fát (a termék néhány hónap után deformálódik), és a száraz deszkák sokkal drágábbak. A nyers fatáblák szárításához rakja össze őket jól szellőző helyen: ez a szükséges folyamat 4-6 hónappal késlelteti a projektjét! Jó lehetőség a konyhai asztalra a már említett elutasított deszkák lehetnek, szintén szárazak.

egy nyári rezidencia asztal teljes egészében raklapból készül

Különböző fafajok használhatók az asztallapra, a vázra és a lábakra.

Térjünk vissza a raklapokra: szétszereltek. Most a rendelkezésére áll masszív deszkák, különböző mintákkal és színekkel, lehetséges, hogy különböző fajok fáiból. Ezeket a tulajdonságokat nem szabad hátránynak tekinteni: kedvet kapnak a termékhez: csak érdekes összetételt kell készíteni belőlük, hasonló árnyalatú táblákat váltva.

A raklap oldalai kiváló keretet alkotnak, a fennmaradó deszkákat pedig az asztallap összeállításához használják.

raklapbútor nyaralókhoz

A nagy mennyiségű por miatt jobb az udvaron dolgozni.

A lábak elkészítéséhez legalább 5 cm vastagságú rúdra lesz szükség. Minden részletet elő kell készíteni: csiszolópapír szigorúan a szálak mentén durva smirgli papírral (120-150 sz.), Majd finomabb szemcsével (400-600 sz.), Gondosan eltávolítva a port.

Néhány tábla akril- vagy olajfestékkel festhető. A loft stílusú rajongók használhatnak sablonokat számok vagy egyszerű grafikus szimbólumok formájában. A gyönyörű természetes mintázatú táblákat „foltozzák” vagy egyszerűen lakkozják. Festés vagy az első akrillakkréteg után a lágy szálak felemelkednek; csiszolja őket közepes szemcsés csiszolópapírral, és vigyen fel egy új lakkréteget.

raklap kerti bútor

Látványos rusztikus asztal raklapokból (fa raklapok) építhető.

Ha nem vizes lakkot használnak, akkor elég 2-3 réteget felhordani, ha pedig akril - a rétegek száma akár tíz is lehet.

Az alkatrészek lakkozása után folytathatja a telepítést, amely több szakaszból áll.

eredeti ötletek a raklapok használatához

Az elutasított, szintén száraz deszkák jó lehetőség lehet a konyhaasztalhoz.

A munkalapokat deszkákkal rögzítjük, amelyeket a deszkák illesztésekor helyezünk el. Fúró, csavarhúzó és önmetsző csavarok segítségével rögzítjük a deszkákat a deszkákhoz (az illesztéseknél két önmetsző csavart használunk, szilárd táblákon - egyet). Fúró használata szükséges, hogy a fa ne repedjen fel a csavarok becsavarásakor. Az előkészített raklapoldalakból összeállítjuk a keretet. Az önmetsző csavarokhoz megfelelő átmérőjű fúróval furatokat fúrunk az illesztéseknél. Az ízületeket ragasztóval bevonjuk, és önmetsző csavarokkal rögzítjük. Telepítjük a lábakat: csak csavarja a táblákat a kerethez, átlósan csavarja be a csavarokat. A szerkezet megerősítése érdekében hasonló módon készítjük el az alábbi bordákat.

raklapasztal

A lábak elkészítéséhez legalább 5 cm vastagságú rúdra van szükség.

Fából készült asztal ragasztott tetejével

Ragasztott munkalaphoz azonos szélességű táblákat kell választani. Ha az asztalt műhelynek szánják, és megjelenése nem igazán számít, használhat régi padlólemezeket: ott már vannak barázdák. A hornyok saját készítéséhez marógépre van szükség.

A munkalap összegyűjtéséhez sík felületre van szükség. Az oldalsó falakat csak ragasztóval vonjuk be, hézagok nélkül illesszük össze a deszkákat és szorítóval szorítsuk meg a kapott szerkezetet. A felhasznált ragasztótól függően a munkalapnak 1-3 napig kell száradnia. Ha mindent megfelelően csinálunk, akkor teljesen sík felületű, hézag nélküli munkalapot kapunk. Marad a végeinek kidolgozása - először vágja le egy kirakóval, majd köszörülje meg. Szalagcsiszoló hiányában ezt manuálisan kell elvégezni - durva csiszolópapírral, majd közepes szemcsével.

Diy fa munkalap

Az alkatrészek lakkozása után folytathatja a telepítést, amely több szakaszból áll.

Ha nem akarsz ragadni a ragasztóval és a bilincsekkel, használhatsz egy kész bútorlapot egy boltból. Ezután az asztallapot átlátszó vagy színezett lakkal kell bevonni.

A jó eredmény érdekében 5-7 (legfeljebb 10-es akrillakk) réteget kell felhordani. Minden harmadik réteg után a munkalap felületét finomszemcsés csiszolópapírral kell csiszolni, óvatosan, nedves ruhával távolítsa el a port. A lakkozás szakaszában fontos, hogy ne siessen: minden lakkrétegnek jól meg kell száradnia.

Marad a kert vagy a konyhaasztal lábainak elkészítése: maradjunk az L alakú lábakkal ellátott változatnál. Szüksége lesz legalább 22-25 mm vastag táblákra.

DIY fa asztal fotó

Ragasztott munkalapokhoz azonos szélességű táblákat kell választani.

Az L alakú lábak két részből állnak, amelyek 90 szögben vannak összekötve. A csatlakoztatandó táblákon mintát kell készíteni, az illesztést fa ragasztóval kell bevonni, majd önmetsző csavarokat kell felszerelni.

Amikor a ragasztó megszárad, a lábakat lakkal fedjük le, és szárítás után egyszerűen csavarokkal rögzítjük az asztallapra.

Asztali lábak készen állnak

A lábak és az asztallap összekapcsolása többféle lehetőséggel rendelkezik.

Asztal egyenes lábakkal

Egyenes lábak készítéséhez elegendő egy vastag rudat azonos hosszúságú darabokra fűrészelni. Az ilyen lábak asztallappal való összekapcsolása számos lehetőséggel rendelkezik.

Annak érdekében, hogy az egyenes lábak biztonságosan legyenek felszerelve, használhat tipliket otthon. Akácfából készítheti saját maga, vagy készen vásárolhat. Gyorsan száradó fa ragasztó (BF-2) szükséges a tipli kötések összeszereléséhez.

mobil asztal adáshoz

Egyenes lábak készítéséhez elegendő egy vastag rudat azonos hosszúságú darabokra fűrészelni.

X-alakú lábakkal ellátott asztal

Az X alakú lábak gerendákból vagy deszkákból készülnek, amelyek vastagsága legalább 50 mm.

Munka sorrendje.

 1. Az asztallap belső oldalán mindkét oldalon két csíkot rögzítünk önmetsző csavarokkal.
 2. Ahhoz, hogy az asztal jól nézzen ki, először a deszkák széleit kell 52 szögben levágni.
 3. A párosított csíkokat úgy rögzítjük, hogy a lábak illeszkedjenek, mindkét oldalon 2-3 mm-es réseket készítünk.
 4. A deszkákat sík felületre helyezzük, a kívánt szögben keresztezve. Megmérjük a táblák végei közötti távolságot: meg kell felelnie az asztal szélességének.
 5. Krétával vázoljuk a kereszteződést: itt ki kell választanod a táblák vastagságának felét, hogy az összeszerelés után ugyanabban a síkban feküdjenek.
 6. A hornyokat ragasztóval bevonjuk, és az alkatrészeket 1-3 napig a prés alá helyezzük. A nagyobb megbízhatóság érdekében a kapcsolatot önmetsző csavarokkal lehet megerősíteni.
 7. Lakkozjuk a lábakat.
 8. Marad az asztallapra való rögzítés, a lécek által kialakított barázdákba helyezés - és a saját kezűleg adandó asztal készen áll.
X-alakú lábakkal ellátott asztal

Az X alakú lábak gerendákból vagy deszkákból készülnek, amelyek vastagsága legalább 50 mm.

Asztal padokkal

A pavilon optimális megoldása egy étkezőasztal, amelyhez padok vannak rögzítve. Jobb, ha egy ilyen szerkezetet összecsukhatóvá tesznek a beltéri télen történő takarítás érdekében.

Az asztalhoz vastag deszkákra van szükség (32 mm-től), amelyeket a rajznak megfelelően darabokra kell vágni. Ebben a változatban két pad van rögzítve az asztalhoz. Amikor az összes alkatrészt levágják, csiszolni kell őket, különös figyelmet fordítva a végekre. Minden tábla egyedileg lakkozott.

Fából készült kerti asztal padokkal

A pavilon optimális megoldása egy étkezőasztal, amelyhez padok vannak rögzítve.

A szerkezet részeinek összekapcsolásához csapokat készítünk (hossza 160 mm), anyákat és alátéteket - 24 db. A többi csatlakozáshoz megfelelő hosszúságú csavarokat vagy szegeket használunk. Egy fúró segítségével el kell készíteni az összes lyukat a kötőelemekhez.

A rajz szerint összeállítjuk az asztallapot és a padok felső részeit. A keresztrudakat az élek mentén vágjuk, a szög legyen 45. Kényelmes ezt megtenni egy rotációs gérládával.

Az összes lábat elkészítjük és rögzítjük a csavarokhoz. A vágott részeket szögben rögzítjük.

asztal padokkal fotót adni

Minden tábla egyedileg lakkozott.

Csavarokkal és csavarokkal húzzuk meg a terméket. A csapok furatait fúróval kell előre fúrni. A csap rögzítésekor mindkét oldalon alátétet kell elhelyezni, és egy csavarkulccsal meg kell húzni az anyákat.

DIY asztal és padok az ajándékozáshoz

Csavarokkal rögzítjük a terméket csapokkal.

Az ülőlapokat 5 mm-es résekkel rögzítjük. Amikor az ülések a fűrészelt támaszokhoz vannak csatlakoztatva, 160 cm-es deszkákkal rögzítjük őket az összeszerelt alapra: 4 deszka szükséges.

Telepítse a maradék csapokat, és élvezze az eredményt.

Gyönyörű és kényelmes asztalt készítünk egy nyári rezidenciához saját kezűleg

Egy fúró segítségével el kell készíteni az összes lyukat a kötőelemekhez.

Előző

Következő