Hogyan készítsünk konyhát saját kezűleg a bútorlapok gyártásából

Saját ház vásárlásakor minden boldog tulajdonosnak kérdései vannak a lakás javításával kapcsolatban. Jaj, nem mindig lehetséges az összes kívánt bútor elhelyezése a megvásárolt négyzetméteren. A helyiségek helyzete lényegesen kisebb lesz, míg a legtöbb esetben a felhasználható alapterület maximalizálása a cél. Ma impozáns számú gyár és üzlet kínál bútorokat minden ízléshez és költségkerethez, de nem mindig felel meg a minimális biztonsági követelményeknek. Igen, és egy ilyen öröm meglehetősen drága.

barkács konyhakészlet bútorlapokból

Mehet a műhelybe, ahol nemcsak bútorokat szerelhetnek össze, hanem hozzáértő vázlatok és rajzok elkészítésében is segítséget nyújtanak.

a legjobb megoldás az, ha saját kezűleg készítünk konyhát bútorlapokból

Szükséges lakkot felhordani a szerkezetre, lehetőleg 2 rétegben.

Természetesen felveheti a kapcsolatot a műhellyel, ahol nemcsak bútorokat szerelhetnek össze, hanem hozzáértő vázlatok és rajzok elkészítésében is segítséget nyújtanak. De megint sokba fog kerülni. Ezért egyre többen maguk vállalják a szekrények, polcok és egyéb dolgok gyártását. A saját kezű bútorok készítése a nappali berendezésének megközelítése, amely megfelelőség és ésszerűség szempontjából lenyűgöző, ugyanakkor jó módszer a lakás belső terének diverzifikálására. A szekrény, a fal, valamint a fiókok és polcok készítésének legjobb lehetősége egy bútorlap lesz. Különösen gyakran használják ezt a fajta anyagot a konyhai szekrény létrehozásához.. A konyha az a hely, ahol a család minden este összegyűlik vacsorára, megosztja a nap eseményeit. Ezért nagyon fontos, hogy maximalizáljuk a helyiség hasznos területét anélkül, hogy bútorokkal túlterhelnénk, és így több szabad hely maradna.

sarokkonyha bútorlapok

Esztétikailag kellemes megjelenés.

A bútorok homlokzata minden konyhában jól fog kinézni

Ezután van értelme elkezdeni az ajtók telepítését.

REFERENCIA. A bútorlap természetes fából készült anyag. Úgy állítják elő, hogy a rudakat sajtó alá ragasztják. A piacon többféle fafajta létezik: luc, bükk, tölgy, fenyő. Alkatrészek, dobozok, polcok stb.

Barkács konyha javítása

A konyha az a hely, ahol a család minden este összegyűlik vacsorára, megosztja a nap eseményeit.

Konyhabútor homlokzatok

Mint már megértette, az otthoni bútorok saját kezűleg történő elkészítése nemcsak érdekes tevékenység, hanem nagyon egyszerű is.

A barkácsbútorok előnyei

A bútorlapok barkácsolási tervei számos előnnyel járnak a gyári mintákkal szemben. Nincs szükség drága berendezésekre, ehhez elegendő hétköznapi eszköz lesz, amelyet bármely tulajdonos megtalálhat. Csak fel kell mutatnia egy kis találékonyságot, türelmet és kreatív megközelítést a kérdésben - és most már Ön egy modern és tágas szekrény vagy egy gyönyörű étkezőasztal boldog tulajdonosa. Tehát vegye figyelembe az ebből az anyagból készült bútorok pozitív vonatkozásait.

 • Esztétikailag kellemes megjelenés. A fából készült bútorok jelentősen felülmúlják az egyéb anyagokat, és bármilyen szobát díszítenek.
 • Biztonság. Mint korábban említettük, különféle fafajokból, környezetbarát anyagból készül, káros szennyeződések és káros összetevők nélkül.
 • Magas karbantarthatóság. Betört az ajtó, a polc ferde, az asztallap megromlott? Nincs mit. Nem kell elmenni egy műhelybe, hogy megjavítsa kedvenc szekrényét. Ez megtehető saját kezűleg, minimális pénzügyi beruházással a javításokba. Sokkal könnyebb dolgozni bútorlapokkal, mint ugyanazzal a forgácslemezzel, annak a ténynek köszönhető, hogy a fa megbocsát bizonyos forgácsokat és pontatlanságokat.
 • Alacsony költségű. Minden jellemzője szerint a bútorlap nem haladja meg a fa vágásából készült bútorokat. Ugyanakkor a szekrények, a konyhai asztalok és a polcok nem néznek ki rosszabbul, tartósak és könnyen használhatók.
Barkács konyhakészlet bútorlapokról fotó

Bútorlap - természetes fából készült anyag.

Az első eset az egyik szekrény esetében

Csak fel kell fegyverkeznie türelemmel, inspirációval, a szükséges számú szükséges eszközzel.

A tervezés és a lehetséges árnyalatok megválasztása

Először el kell döntenie a szekrény vagy az asztal kialakításáról. Figyelembe kell venni a lakás szabad helyét, amely felhasználható. A következő lépés vázlatok és rajzok készítése. Ha nem lehet önállóan kidolgozni egy projektet, akkor az interneten nagyszámú rajz található a különféle tervezési lehetőségekhez. A kész terv alapján részletezés történik, kiszámítják a szükséges anyag mennyiségét. Ezenkívül az építési terv segít meghatározni, hogy milyen méretben érdemesebb bútorlapokat vásárolni, hogyan kell azokat kivágni a beérkező hulladék mennyiségének minimalizálása érdekében.

konyha bútorlapokból

Alkatrészek, dobozok, polcok stb.

Barkács konyha bútorlapokból-képekből

A kívánt méret és kialakítás alapján szinte bármilyen típusú szerkezetet lehet készíteni az otthon számára.

Ne felejtsd el az egyedileg kiválasztott lakkot. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a bútorlap még mindig fa, és a fa különös gondot igényel. A deformáció, a felület duzzadásának, áztatásának megakadályozása érdekében (ez különösen igaz a konyhabútorokra) lakkot kell vásárolni, és legalább 2 alkalommal be kell fedni a felületet. Ezenkívül a lakk megvédi a felületeket az ultraibolya sugarak negatív hatásaitól, és reprezentatív megjelenést kölcsönöz. Ma az építőipari piac különféle lakkokat kínál, nemcsak különböző színűek, hanem textúrák is. Ugyanez mondható el a fafoltokról is, amelyeket sikeresen alkalmaznak a fatermékek feldolgozásában.

DIY konyha fotó

A bútorlapból készített, házilag készített konstrukcióknak számos előnye van a gyári mintákkal szemben.

DIY konyhabútor

A kézzel kézzel elkészíthető szekrény, íróasztal vagy konyhai asztal minden követelményének megfelel és harmonikusan illeszkedik az otthoni környezetbe.

Az otthoni szinte bármilyen szerkezet gyártásához nincs szükség sok drága eszközre. Minden tulajdonos arzenáljában nagy a valószínűsége annak, hogy lesz csavarhúzó, daráló, fémfűrész és elektromos fúrógép. Ezzel az eszközkészlettel szinte bármilyen otthoni bútor könnyen összeszerelhető.

DIY konyha kialakítása

Csak fel kell mutatnia egy kis találékonyságot, türelmet és kreatív megközelítést a kérdésben - és most már Ön egy modern és tágas szekrény vagy egy gyönyörű étkezőasztal boldog tulajdonosa.

A szekrény gyártásának munkarendje

A szekrényt a legegyszerűbb modell példájával saját kezével összeállíthatja. Ez a klasszikus kétrészes bútorlapból készült szekrényre vonatkozik a konyhához, a hiányzó függőleges válaszfalakkal. Annak ellenére, hogy néha kis méretűek, az ilyen bútorok nagyon tágasak és ergonómikusak lehetnek. Miután elvégezte az előkészítő munkát a leendő szekrény gyártásához, ki kell vágni az összes szükséges alkatrészt és alkatrészt. Ezt az eljárást kirakós játék és elektromos fűrész segítségével hajtják végre. A kétszárnyú szekrény összeállításához szüksége lesz:

 • ajtók - 2 db.;
 • 2 oldalfal;
 • alsó;
 • 1 hátsó fal;
 • szükséges polcszám (a polc mérete változhat).
Konyhaszekrény

Mint korábban említettük, különféle fafajokból, környezetbarát anyagból készül, káros szennyeződések és káros összetevők nélkül.

Amikor az összes fő alkatrész és a keret készen áll, elkezdheti az összeszerelést. Először is figyelembe kell vennie azokat a fiókokat és polcokat, amelyek a szekrénybe illeszkednek. Ehhez ajánlott 775 mm szélességet hagyni a lap vágásakor. Ezután önmetsző csavarokkal kell rögzítenie a fal 2 oldalrészét és az alját. A legjobb, ha a szerkezetet a padlótól 50 mm távolságra rögzíti. Az elvégzett manipulációk után el kell kezdeni a polcok és dobozok vágását és felszerelését. A legjobb megoldás erre egy keskeny bútorlap lenne, amelyben jobb lyukakat készíteni 100 mm-es lépésekben. Ez az anyag deformációjának elkerülése érdekében történik az összeszerelés során. Amikor a fiókok és a polcok készen állnak, csavarokkal be kell őket csavarni a szekrénybe. Ezután fel kell szerelni egy fedelet a keretre, meg kell erősíteni a fal hátulját és az alapot a sarkokon. Az ajtókhoz legalább 400 mm felületet ajánlott használni. A zsanérok furatai az ajtókban készülnek, maguk az ajtók önmetsző csavarokkal vannak rögzítve az oldalfalakhoz.

bútorlapok konyhája-tervezési lehetőség

Magas karbantarthatóság.

Íróasztal összeállítása bútorlapból

Nincs semmi nehéz abban, hogy saját kezűleg készítsen egy multifunkcionális, kompakt és kényelmes asztalt egy bútorlapból. Csakúgy, mint a szekrény esetében, a szerkezet felépítésének megkezdése előtt a kívánt típusú vázlatra és rajzra lesz szükség. A gyártáshoz szüksége lesz:

 • négyzet;
 • rétegelt lemez (vastagsága nem haladhatja meg a 20x20 mm-t);
 • fa és rétegelt lemez alkatrészei.
Bútorlap és tömörfa bútorok

A bútorlap minden tekintetben nem alacsonyabb, mint a fából vágott bútorok.

Kis asztal összeállítása

A szekrényt a legegyszerűbb modell példájával saját kezével összeállíthatja.

A táblázat optimális változatának összeállításához figyelembe kell venni az összes árnyalatot, és ki kell számítani a szükséges fülkék, polcok és fiókok számát. A méretet az egyéni preferenciák és a szoba kapacitása alapján választják meg. Jobb asztalt készíteni asztallap készítésével. Ehhez egy nagy pajzsot kell használnia, és ki kell vágnia egy üres részt belőle. Különös figyelmet fordítson az asztallap sarkaira, amelyeket összeszerelés előtt rudakkal kell feldolgozni és megerősíteni. Az asztallap sarkainak feldolgozása után nem lesz felesleges lekerekíteni a leginkább kiálló részeket. Ez nemcsak esztétikus megjelenést kölcsönöz az asztalnak, hanem kevésbé traumatikus lesz az összes családtag számára. A pult után el kell kezdenie a fiókok, polcok és ajtók készítését. Két 70x70 négyzetet vágnak ki a rétegelt lemezből, és úgy vágják, hogy 4 háromszög legyen belőlük. Ezeket az elemeket a keretfal hátuljára helyezzük. A kész rajz alapján a polcokat és a fiókokat az asztal speciálisan kijelölt helyein kell elhelyezni. A dobozokat önmetsző csavarokkal kell a szerkezet majdnem kész részébe csavarni, majd folytatni kell az ajtók felszerelését. Szükséges lakkot felhordani a szerkezetre, lehetőleg 2 rétegben. Az összeszerelés utolsó szakasza az előre megvásárolt kiegészítők felszerelése lesz, az asztal pedig használatra kész.

Íróasztal az óvoda számára

Először el kell döntenie a szekrény vagy az asztal kialakításáról.

Barkács íróasztal bútorlapról

Amikor az összes fő alkatrész és a keret készen áll, elkezdheti az összeszerelést.

Pajzs számítógépes asztal

Ebben az esetben a táblázat elkészítésének elve kissé eltér az előzőtől. 3 lapot kell használni, amelyek mérete 2000x200x18 mm lesz. Ez az ereje és ezért a tartóssága miatt a legoptimálisabb méret. Táblázat készítésekor szükséged lesz:

 • szélű tábla (méretét tetszés szerint választják ki);
 • rétegelt lemez alkatrészek.
Sarok konyha bútorlapokból Számítógép asztal és pajzs 1

A kész terv alapján részletezés történik, kiszámítják a szükséges anyag mennyiségét.

A nyírpajzsot az asztalra tervezett méretek szerint fűrészelték

Erre a legjobb megoldás egy keskeny bútorlap lenne, amelynek lyukai a legjobban 100 mm-es lépésekben készülhetnek.

Az íróasztalhoz hasonlóan az összeszerelés megkezdése előtt végzett munkát az asztallap előkészítésével kell kezdeni, amelyet a korábban elvégzett méréseknek és az elkészített rajznak megfelelően kivágnak a táblából. Az oldalfelületeken két apró mélyedést javasolunk annak érdekében, hogy az asztalt szigorúan a falhoz helyezzük, elkerülve az asztallap szélein felesleges hézagokat. Függőleges falon a legjobb megoldás egy keresztirányú panel felszerelése. A telepítést önmetsző csavarokkal hajtják végre a kereten. A keresztirányú panel és a rétegelt lemez jelenléte segít az asztal merevségében és szilárdságában. Ezt követően polcokhoz és dobozokhoz készül egy keret, amelynek részei a már kész szerkezethez vannak rögzítve. A nagyobb tágasság érdekében célszerű minél több dobozt készíteni az ilyen típusú bútorokon. A felső polcok megépítéséhez a szükséges számú fiókkal a pajzsot meg kell fűrészelni, önmetsző csavarokkal rögzítve az asztallaphoz. A fiókok és polcok esetében jobb, ha görgős mechanizmusokat használnak. Ami a billentyűzet alkatrészét illeti, pajzsból készül, amelynek mérete 40 mm. Ezután van értelme elkezdeni az ajtók telepítését. Az összes alkatrész előkészítése után el kell végezni a lakkot, amely után elvégzik a végső összeszerelést.

Fa deszka asztal

Ma az építőipari piac különféle lakkokat kínál, nemcsak különböző színűek, hanem textúrák is.

Számítógépes asztalok fotó

A zsanérok furatai az ajtókban készülnek, maguk az ajtók önmetsző csavarokkal vannak rögzítve az oldalfalakhoz.

Végül

Mint már megértette, az otthoni bútorok saját kezűleg történő elkészítése nemcsak érdekes tevékenység, hanem nagyon egyszerű is. Csak fel kell fegyverkeznie türelemmel, inspirációval, a szükséges számú szükséges eszközzel, el kell végeznie a szükséges számításokat és rajzokat. A kívánt méret és kialakítás alapján szinte bármilyen típusú szerkezet készíthető az otthon számára. A kézzel kézzel elkészíthető szekrény, íróasztal vagy konyhai asztal minden követelményének megfelel és harmonikusan illeszkedik az otthoni környezetbe.

DIY konyhai szett

Alacsony költségű.

a konyha tervezésének folyamata saját kezűleg bútorlapokból

A méretet az egyéni preferenciák és a szoba kapacitása alapján választják meg.

Előző

Következő