Faforgácslapos szekrényeket fehér utasításokkal és dekorációs lehetőségekkel festünk

Minden otthonban vannak olyan bútorok, amelyek kiemelkedően fontosak a szoba belsejében. Bárhol is áll, bármi is legyen - egy szekrény, egy szék, egy asztal, egy puha sarok, mindenki számára teljes kilátásban áll. A fő cél mellett a bútoroknak kellemes megjelenésűeknek kell lenniük, és dekorációként szolgálhatnak a helyiség számára.

fehér bútorok

A fehér színű metamorfózis nagyszerű módja annak, hogy meghosszabbítsuk a régi bútorok élettartamát.

Sajnos nem fordul elő, hogy egy kedvenc bútordarab sokáig megmarad, mintha boltból hozták volna. Idővel minden dolog elveszíti korábbi vonzerejét, megöregszik. A bútorokat rendszeresen javítani és átalakítani kell. A forgácslapos szekrény szemétté vált, ez nem lehet mentség a hulladéklerakóba történő elszállításra. Könnyen frissíthető, csak festeni kell. Jó gondossággal a régi bútorok sok-sok évig fognak tartani, mert sokkal erősebbek, mint a modern bútorok. 

festett bútorok

És a költségvetés nem fog szenvedni, mivel a kiadások jelentéktelenek lesznek, ha új kabinetet vásárol.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő festéket

Aki úgy döntött, hogy egyedül festi le a bútorokat, valószínűleg azon gondolkodott, hogyan lehet ezt helyesen csinálni. A forgácslapból készült belső tárgyak kisebb mértékben szívják fel a nedvességet, mint a fa. Sokáig tart, amíg megszáradnak. 

festék

A forgácslap kevesebb alapozót igényel, mint a fa.

Tehát hogyan kell festeni a szekrényt? Milyen festéket használjak? A legjobb megoldás egy vízalapú alkid- vagy akrilfesték használata lenne. Számos előnye van - lédús árnyalata van, szagtalan, ami nagy jelentőséggel bír, ha beltéren dolgozik, könnyen hígítható vízzel. A festés közbeni pontatlanságok kijavításához elég könnyű lemosni. Öröm vele dolgozni. Miután a festék megszárad, erősebbé válik. Ezt tartsa szem előtt a rétegek felvitelénél. A szokásos fa festék vagy a festékszóró is működik. 

festékszóró

A fémes vagy gyöngy akrilok széles választéka létezik.

Alapos festéshez használjon lakkokat. Antik megjelenést kölcsönöznek a bútoroknak. Remekül fog kinézni. A síkot több rétegben kell festeni, előzetesen hagyva minden réteget megszáradni. Nem ez az egyetlen tulajdonuk. 

festmény

A lakkok elősegítik a színrögzítést és védenek a kisebb hibáktól.

A szekrényt különböző színekkel festheti, például világos talppal és többszínű részletekkel. A kívánt színhez adjon hangot a fehér festékhez. Gyermekszoba díszítésekor használja az összes fikciót. Miután eldöntötte, hogy milyen árnyalatra van szüksége, vigyen fel festéket egy kis bútorterületre, így meg fogja érteni, hogy milyen színű festékre van szükség, milyen fényerejű lesz.

fehér szekrény

Minden gyártó a festékéhez megfelelő alapozót állít elő, és jobb, ha ezt az alapozót használja.

Szükséges anyagok és eszközök

A festés megkezdése előtt fel kell készítenie a szükséges anyagokat: építési szalagot; szalvéták, rongyok vagy szivacsok; különféle szemcseméretű csiszolópapír az előző festékréteg eltávolításához; zsírtalanító szer; alapozó; gitt (az autó nagyon alkalmas); oldószer vagy lakkbenzin - eltávolítja a régi festék maradványait; ragasztó; festék; lakk; kesztyű, a festéshez jobb gumit venni.

anyagok

Anyagok és eszközök a munkához.

Szükséges eszközökből: irodai és asztalos kések; épület hajszárító a festett felület szárítására; lapos kefe - jobb, ha nem spórol meg a kefékkel, vásároljon kiváló minőségűeket, hogy ne maradjanak villi a felszínen; henger; gitt kés; csavarhúzók; egy kalapács; körmök; fúró.

távolítsa el a tartozékokat

Távolítsa el a bútorok szerelvényeit, távolítsa el a polcokat, és távolítsa el az ajtókat. Akkor kezdj dolgozni.

Zárja be a repedéseket

A forgácslapból készült bútorok repedéseinek megjelenését általában a nedvesség bejutása segíti elő, ezek hőhatásnak vagy az ajtók gyakori kinyitásának és bezárásának következtében is kialakulnak, anélkül, hogy azokat megtartanák, becsapják az ajtókat. Ezt a hibát önállóan is eltávolíthatja külső segítség igénybevétele nélkül.

ragaszt pva

A munkavégzéshez szüksége lesz egy fecskendőre tűvel, bilincsekkel, PVA ragasztóval.

Megtöltjük a fecskendőt PVA ragasztóval, feltesszük a tűre. Töltse ki a teljes repedésrést ragasztóval. Rögzítünk egy bilincset a síkhoz abból az oldalból, ahol a repedés megjelent, és meghúzjuk. Távolítsa el a felesleges ragasztót egy szalvétával. Egy-két napra indulunk. Az idő lejárta után folytatjuk a helyreállítási munkákat.

gitt fa

A repedésektől gitt segítségével szabadulhat meg.

A keveréket két rétegben egy spatulával visszük fel a síkra. Az első réteget egyenletesen oszlatja el a felületen. Várjuk, hogy megszáradjon, vigyünk fel egy második réteg gittet, hagyjuk megszáradni is.

Hozzon létre érdes felületet

Festés előtt távolítsa el a régi festékréteget. Csiszolópapírral fogjuk megtenni, miután ronggyal vagy szivaccsal megtöröljük a felületet. Körkörös széles mozdulatokkal csiszoljuk. Először durva csiszolópapírral tisztítsa meg. A munkát gondosan végezzük, a régi bevonatot tisztán eltávolítjuk. Ügyeljen arra, hogy ne dörzsölje le a furnérréteget. 

csiszolás

A beavatkozás után távolítsa el a port lapos kefével, a port nem távolítja el teljesen a rongy, és eltömődhet a felületen vagy a hasadékokban. Ez hatással lehet a festményre.

Ismét elvégezzük a tisztítást, de finomszemcsés csiszolópapírral. A port ugyanúgy eltávolítjuk. A helyreállítás ezen szakaszának befejezése után alaposan meg kell tisztítani a helyiségeket. 

sztrippelés

Erre azért van szükség, hogy a jövőben a szennyeződés ne kerüljön a festendő felületre.

Távolítsa el a zsírt és a szennyeződéseket

A forgácslap bútorokat a festés előtt meg kell tisztítani a szennyeződéstől és a zsírtól. Ehhez az eljáráshoz olyan szereket használnak, amelyek feloldják a zsírt. 

törölje le egy ronggyal

Szivaccsal vagy puha ruhával mossa, öblítse le, hagyja megszáradni, törölje le ruhával.

Primer - a főszereplő

Az alapozó a bútorok helyreállítási folyamatának fontos része, segít a szekrény kiváló minőségű festésében. Ez hozzájárul a festék gyors száradásához is, mivel nem teszi lehetővé a nedvesség felszívódását a felületben. Pozitívum, hogy az alapozás után a festék színtelítettsége ugyanaz marad, mint festéskor.

alapozó

Ha a festéshez akrilfestéket választott, akkor az alapozót akril alapon kell venni.

A festmény nagyon jó minőségű lesz, mert a festéshez szükséges anyagok elemei tökéletesen kombinálódnak egymással. Az alapozás előtt fontos elolvasni a használati utasítást, hogy megtudja, mennyi ideig száradjon meg az alapozó, mivel csak száraz felületet kell festeni. 

felületi alapozó

Vigye fel hengerrel nagyon vékony rétegben, hagyja a feljegyzésben feltüntetett ideig.

Technológia festék és lakk bútorokhoz való felhordására

A fenti előkészületek után közvetlenül folytatjuk a festést. Több rétegnek kell lennie, így a sík szerkezete nem lesz látható. Először festse meg a kiválasztott színnél világosabb tónust. 

fehérre festeni

A festéket időnként vízzel kell hígítani, különben megvastagodhat.

Ezután a fő színnel dolgozunk, egy irányban ecsetelve, így a festék egyenletesen lefektethető.

bútorfestés

A rétegek számát vizuálisan határozzuk meg, a kívánt hatás elérése után.

Ha több színt használ, használjon maszkolószalagot a széleken, hogy a színek ne keveredjenek. Bizonyos időbe telik, amíg a bútor teljesen megszárad - körülbelül 2-3 nap. Miután átlátszó lakkal borítottuk a felületet, ez megvédi a külső behatásoktól. 

elemek összeszerelése

A munka végeztével összegyűjtjük a szekrény elemeit.

Festéket vagy lakkot kell felhordani nemcsak a szépség kedvéért, hanem a veszélyes anyagok, különösen a formaldehid felszabadulásának megakadályozása érdekében is. Ha vannak gyerekek otthon, és nagyon fontos, hogy a befejező anyagok szagtalanok legyenek, használjon vizes alapú akril lakkokat.

kész bútorok

Festés után a bútorok nemcsak a megjelenésüket változtatják meg, hanem a belső tér fénypontjává válnak.

Egy másik elfogadható lehetőség az NC lakk. Azonnal szárad, a poros lerakódások láthatatlanok. Jobb két rétegben alkalmazni. Ha a bútoroknak már van bizonyos bevonata, akkor ideális lenne PF-283 olajlakkot felhordani.

fényes lakk

A burkolat erős és szilárd lesz, nagyon sokáig fog tartani.

Ha azt szeretné, hogy a bevonat színezett legyen, használjon színezett alkidlakkot, különösen azért, mert a színpaletta meglehetősen sokszínű. Használjon jachtlakkot a fényesség hozzáadásához, a bútorok tökéletesek lesznek.

jachtlakk

A jachtlakk jó megoldás a fafelületek védelmére és dekoratív kikészítésére.

Természetesen a bútorok festésre való előkészítése sok időt vesz igénybe. Ha figyelmen kívül hagyja őket, akkor a kívánt hatás nem biztos, hogy a bútorokra felvitt bevonat gyorsan leesik. Mindent a szabályok szerint kell tennie. Az elavult bútorok frissítése nem nehéz, mint amilyennek tűnhet.

bútorok festés után

Egy kis kreativitás és türelem, és egy luxus bútordarab jelenik meg a házban.

Hogyan lehet művészien festeni egy szekrényt, és színátmeneteket készíteni

A festészet napjainkban elterjedt. Az emberek azt akarják, hogy a lakásuk vagy házuk egyedi legyen, egyhangúság nélkül. Számos bútorgyártó pedig kifejezetten díszítés nélkül próbálja kiadni a termékeket, hogy mindenki maga díszíthessen. Sokan máshogy közelítik meg ezt a folyamatot - az eredeti stílust használják, vagy híres festmények másolatával díszítik. 

festett fehér bútorok

Minden bútornak egyediséget adhat, legyen az komód, éjjeliszekrény, szekrény, asztal, szék, fotel, megváltoztathatja a szoba megjelenését, hogy senki ne ismerje fel a régi bútorokat az új belső térben.

A művészi festészet izgalmas üzlet, a bútorok új módon csillognak. Ha szereted és tudod, hogyan kell rajzolni, akkor nem lesz nehéz valódi műalkotást készíteni egy hétköznapi szekrényből, minden képzeleted felhasználásával. Kreatív munkához érdemes akrilfestékeket használni. A képet az alapra kell alkalmazni. A lényeg az, hogy a rajz témája teljes összhangban legyen a belső térrel. A növényvilág és a különféle minták egyediek lesznek. A craquelure-tel festett bútorok nagyon szokatlannak tűnnek. 

craquelure

A repedések nagyon régi megjelenést kölcsönöznek a bútordarabnak.

Ha a szekrény sok fiókkal rendelkezik, a fokozatosság jobb. Átmenet történik az azonos színű árnyalatok között, vagy különböző színeket is használhat. Például fokozatosan lép át a zöldről a sárgára, vagy az orgonáról a rózsaszínre vagy a kékre. Annak érdekében, hogy az átmenet éles határok nélkül történjen, minden alkalommal színpigmentet kell adni a festékhez. Rajzolhat szivárványt vagy mást, saját belátása szerint.

gradiens festés

A színátmenet különösen eredeti lesz a gyermekszobában.

A színek váltakozásának számos módja van, ezek mindegyike méltó figyelmet érdemel. Bármelyiket használhatja, amelyik tetszik. Ne félj, alkoss! Csak akarni kell, és minden sikerülni fog.

Előző

Következő