Decoupage a konyhaasztalt saját kezűleg utasításokkal és eszközökkel

A belső térben a „kézzel készített” tárgyakat egyre jobban értékelik. Egyéniséget és különleges ízt adnak a háznak. Minden háziasszony arról álmodozik, hogy minimális költségekkel hangulatos légkört teremtsen a lakásában, és ebben segíthet a "decoupage" technikája, ami franciaül azt jelenti, hogy "vágás". Miután egyszer megpróbáltam ebben a technikában dolgozni, akkor biztosan decoupage lesz a lélek elfoglaltsága. A konyha feje kétségtelenül az asztal, ha unatkozik, lehámozza, nagymamától örökölte, akkor egyszerű manipulációk segítségével könnyen új életet adhat neki.

Gyönyörű decoupage az ebédlőasztal és a széklet

Ne feledje, hogy a konyhai asztal saját kezűleg történő helyreállítása nem a legegyszerűbb dolog, és bizonyos esetekben.

Sokféle ötlet egy régi asztal dekupázsolásához

A legnépszerűbb decoupage stílusok a viktoriánus, a Provence, a Simple City és a Shabby Chic. Igyekezzünk részletesebben foglalkozni velük.

 1. A viktoriánus stílus az Egyesült Királyságból származott. A zöld, a vörös és az arany gazdag és élénk árnyalatai jellemzik. A képek vadászatot, csendéleteket, rózsákat, nemes állatokat, valamint ketrec- és szalagdíszeket mutatnak be. Általában stílus, a luxus igényével.
 2. Provence Franciaország déli tartományainak lényegét közvetíti. Virágos és zöldséges motívumokat használnak itt aktívan, gyakran levendulát és üveg borokat ábrázolnak. A rajzot mesterségesen öregített könnyű felületre alkalmazzák.
 3. Egyszerű város. Fordítva: "egy egyszerű város stílusa". Ez a legmodernebb és legdemokratikusabb irány, régi újságok és folyóiratok, fényképek és nyomatok felhasználásával.
 4. Fura csaj. Század végén jelent meg. A "kopott" szót angolról "kopott, kopott" -ra fordítják. Világos pasztell színeket és elmosódott kontúrokat használnak, a fő témák a rózsa, a madarak, az angyalok és egyéb "szívességek".
a konyhaasztal helyreállítása

De gyakran a megfelelő „frissítés” új életre keltheti régi barátját, és a felismerhetetlenségig átalakíthatja.

Miután eldöntötte az asztal díszítésének irányát, meg kell választani a munka anyagát. Minden, ami a dekupázshoz szükséges, a kreativitás érdekében speciális üzletekben kapható. Vásárolhat kész alkalmazásokat a termékekhez dekupázs technikával (rizskártyák), vagy használhat újságok és magazinok kivágásait, közönséges konyhai papírszalvétákat (a legnépszerűbb dekorációs anyag) és még sok minden mást. A lényeg a fantázia. Miután tetszés szerint választott képeket, létre kell hoznia egy általános kompozíciót. Képes létrehozni egy egyedi egyedi dolgot, amely nem lesz egyetlen házban sem. És aztán büszkén mutassa meg a vendégeknek.

DIY asztali dekupázs - ötlet

A konyhai asztal saját kezűleg történő frissítéséhez használhatja a bevált technológiák egyikét.

Barkács konyhaasztal helyreállítása

Készüljön fel a hosszú és fárasztó munkára - a régi festék vagy lakk eltávolítása nem könnyű.

A régi asztal felületének előkészítése a dekupázshoz

A konyhai asztal dekupázsolásához saját kezűleg először is elő kell készítenie a munkafelületet a minta megrajzolásához. A műanyag asztal asztallapja elég könnyű alkohollal zsírtalanítani; minimális gond lesz egy új asztallal, amelyet például az IKEA-tól vásárolnak. Ha a táblázat régi, akkor a folyamat meglehetősen időigényes lehet, de az eredmény elképesztő. Ezt a szakaszt nem hagyhatja ki, még a legkiválóbb rajz is hanyagul fog kinézni az asztal esetlen felületén. Az előkészítést több lépésben hajtjuk végre.

 • A régi lakk vagy festék eltávolításához és a felület simításához meg kell csiszolni vagy durvaszemcsés csiszolópapírt.
 • Töltse ki a mély karcolásokat és réseket gittel, és hagyja megszáradni.
 • Alapozza meg az asztallapot és a lábakat.
 • Fedje le az asztalrészeket akrilfestékkel, és hagyja 5 órán át teljesen megszáradni (Legalább 2 rétegben alkalmazzák a festéket). A szín megválasztása a tervezett összetételtől függ. A világos képekhez jobb választani a világos színeket, majd egy stílusos dolgot kap, amely tetszik, és nem irritálja a szemet.
 • A kép és az asztal megbízható tapadása érdekében a felületet acetonnal zsírtalanítják, a műanyag bevonatokat alkohollal kezelik, így az aceton nem korrodálja a felső réteget.
Festés festékkel

A bútorok díszítésének és festésének érdekes módja a tüllfestés - az asztallapot átfestik rajta, és a sablon elve alapján csipkeminta képződik.

A táblázat frissítése egyszerű és egyszerű

A konyha feje kétségtelenül az asztal.

Anyagok és eszközök a dekupázs technikában való munkavégzéshez

Egyedi remekmű saját kezűleg történő elkészítéséhez egy egyszerű készletre van szükség, megvásárolhatja a legközelebbi scrapbooking üzletben, és minden otthon van valami.

A konyhaasztal frissítésének módjai

Minden háziasszony arról álmodozik, hogy hangulatos légkört teremtsen a lakásában, minimális költségekkel.

Egy kezdő mesternek szüksége lesz:

 •  képek dekupázshoz (kártyák, fényképek, szalvéták, újságok stb.);
 •  asztal (helyreállítási tárgy);
 •  körömolló;
 •  csiszoló vagy csiszolópapír;
 •  aceton vagy alkohol zsírtalanításhoz;
 •  gitt;
 •  egyszerű PVA, vízzel hígítva 1: 1 arányban, vagy speciális ragasztó a dekupázshoz;
 •  széles kefék és szivacs;
 •  befejező lakk dekupázshoz;
 •  gyertya;
 •  akrilfestékek, patinálószerek, craquelure, ha szükséges;
 •  víztartályok;
 •  nejlonzacskó.
asztali dekupázs technika

Ha van egy régi ebédlőasztalod, amely emlékezetes számodra kedves, vagy csak ésszerű pénzt akarsz megtakarítani az új bútorok vásárlására, akkor érdekes feladatod van restaurátorként vagy dekoratőrként.

Asztali gitt

ha a pulton nincs súlyos kár, akkor nem rejtheti el a fa természetes szépségét, és foltokkal fedheti le, majd lakkozhat, sellakot vagy viaszt.

Tapasztalatszerzés közben az "arzenál" növekedhet és változhat.

decoupage asztal

Az érdekes és eredeti öregedési technikák lehetővé teszik, hogy retró stílusban készítsen saját készítésű decoupage-t.

Az érdekes és eredeti öregedési technikák lehetővé teszik, hogy retró stílusban készítsen saját készítésű decoupage-t.

A konyhaasztal fotó frissítésének módjai

Egyszerű módja annak, hogy az asztalt gyorsan és költséghatékonyan saját kezűleg módosítsa, ha öntapadó fóliával illeszti.

folyóiratkivágásokkal díszített

Ezeknek a technikáknak a segítségével a képek ragasztása a bútorokra egyre kevésbé hasonlít egy egyszerű alkalmazásra, és művészi dekupázslá válik

Scuff effektus létrehozásához használjon kontrasztos 2 típusú akrilfestékeket, gyertyát és csiszolópapírt vagy kemény edény szivacsot. Miután az átalakítás tárgyát egy réteg festékkel lefedte, az állítólagos kopások helyeit viaszra dörzsöli, és egy második festék rétegével fedi le. A végső szárítás után törölje le a viaszréteget szivaccsal vagy csiszolópapírral.

Decoupage kerek étkezőasztal

A régi táblázatot decoupage technikával frissítheti.

A munkalap frissítése dekupázsolással

A legnépszerűbb dekupázs stílusok a viktoriánus, a provencei, az egyszerű város és a kopott sikk.

A Potal lehetővé teszi, hogy a dekupázs alapját ezüstözze vagy aranyozza.

készítsen decoupage-t saját kezével

A kiégés megújítja a sértetlen fafelületet.

DIY konyhabútor dekoráció

Új életet adva régi asztalának, igazi művésznek érzi magát.

Craquelure - repedezett felület létrehozása. Ezt a hatást 2 réteg, különböző száradási sebességű lakk felvitelével érhetjük el. Amikor összekapcsolódnak, kialakulnak a kívánt repedések, amelyek tisztábbá tételéhez használjon speciális fugát a dekupázshoz.

út az új élethez

Gondosan megvizsgáljuk az összes rögzítőelemet a munkalap felépítésében és hibáiban - mennyit rétegelt a furnér vagy sérült a fa.

Decoupage a konyhaasztalon

Miután eldöntötte az asztal díszítésének irányát, ki kell választania a munka anyagát.

A Patina egy speciális vegyület, amely rozsda, oxidáció, sőt moha megjelenését okozza. Fémek, gipsz és fa öregedésére használják.

saját kezűleg díszítse a konyhaasztalt

A kerámia burkolatok lehetővé teszik egy romos, súlyosan megrongálódott munkalap feldíszítését és praktikusabbá tételét - az ilyen felületre forróvá teheti és bármilyen módon megmoshatja.

Ezeknek a technikáknak a segítségével a képek ragasztása a bútorokra egyre kevésbé hasonlít egy egyszerű alkalmazásra, és művészi dekupázslá válik.

csináld magad asztal decoupage

Ha az asztal kissé laza, akkor csak meg kell húznia az összes csavart.

Csináld magad régi konyhai asztal helyreállítása

Minden, ami a dekupázshoz szükséges, a kreativitás érdekében speciális üzletekben kapható.

Decoupage létrehozása: lépésről lépésre

Miután az asztallapot és a megújult asztal egyéb részeit polírozták, alapozták és festették akrilfestékekkel, megkezdődik a legérdekesebb ékszer munka.

 1. Ha nem az egyszerű utat választotta, ha speciális képeket vásárolt a dekupázshoz, amelyeket nem kell rétegezni, de a kéznél lévő anyagot választotta, akkor kövesse ezeket a lépéseket.
 2. Ossza szét a szalvétát, és a kapott felső levélből vágja le a kívánt mintát göndör ollóval ellátott képpel. A nagy képeket részenként kivágják, hogy könnyebben ragaszthassák őket.
 3. A nyomtatón lévő nyomatokat először több rétegben lakkozják, majd 5 percig meleg vízben áztatják, és a papírréteget egy mozdulattal eltávolítják, vagy fokozatosan a közepétől a széléig gördülve fokozatosan elvékonyítják a mintát.
 4. A kép kívánt színnel történő festéséhez használhat közönséges akvarell festékeket.
 5. Az elkészített rajzot képpel lefelé egy műanyag zacskóra helyezzük, és nedves ecsettel finoman simítjuk.
 6. Az asztal felületét ragasztóval kenjük meg, majd egy munkadarabot helyezünk rá, és ragasztóba mártott ecsettel a rajz közepétől a széléig simítjuk. Egy száraz kefe elszakítja a szalvétát, a túlságosan nedves pedig habosra változtatja a papírt. Ha minden erőfeszítés ellenére a munkadarab eltörik, nem félelmetes, a széleket rendesen varrni lehet egy szokásos varrótűvel.
 7. A végső simítás után egy újabb ragasztóréteget viszünk fel a ragasztó rögzítésére.
 8. A képen lévő ráncok eltávolításához, miután a ragasztóréteg megszáradt, takarja le nyomkövető papírral, és meleg vasalóval vasalja meg.
 9. Az utolsó simításhoz ecsettel rajzoljon körvonalakat, árnyékokat, mintákat.
 10. Szárítás után 2-3 rétegben egy befejező lakkot viszünk fel a rajzra.
Az asztalt dekupázs technikával díszítik, festett kontúrokkal

Ha komolyabb helyreállítást igényel, akkor teljesen le kell szerelnie az asztalt, újra kell rögzítenie az összes alkatrészt, vagy meg kell tisztítania és csiszolnia kell az összes hornyot és csatlakozót.

A dekupázs olyan, mint egy gyógyíthatatlan gyógyszer

Ön képes létrehozni egy egyedi egyedi dolgot, amely nem lesz egyetlen házban sem.

Ha régi asztalának új életet ad, igazi művésznek fogja érezni magát. Miután a kezével nemcsak az asztalt díszítette, hanem ugyanolyan stílusban díszítette a székleteket, a vágódeszkákat vagy a tálcát is, akkor egy minimális idő- és családi költségkerettel megkapja a szerzői konyha kialakítását, és ami a legfontosabb, megvalósítja kreatív fantáziáját.

Decoupage a konyhaasztalt saját kezűleg képekkel

A bútorok szétszerelésekor ne felejtse el megjelölni az egyes alkatrészek telepítési helyét, így nem fog összezavarodni, és gyorsabban megbirkózik a feladattal.

Fotó ötletek az asztal díszítésére

Egyedi remekmű saját kezűleg történő elkészítéséhez egy egyszerű készletre van szükség, megvásárolhatja a legközelebbi scrapbooking üzletben, és minden otthon van valami.

Előző

Következő