Beépített szekrény és feszített mennyezet

A modern enteriőrben gyakran különféle összetett elemeket kell kombinálni. Különösen népszerű a beépített szekrény és a feszített mennyezet együttes használata. De mik a telepítésük árnyalatai, milyen sorrendben kell elvégezni a javítást?

szekrény és mennyezet

Nagyon gyakran felmerül a kérdés: mit kell először felszerelni, feszített mennyezetet vagy beépített szekrényt, vagy hogyan kell felszerelni egy szekrényt egy már kifeszített mennyezettel rendelkező helyiségben.

A fő probléma, ha feszített mennyezetet szeretne készíteni, az az, hogy bizonyos távolságot igényel a szoba felső paneljétől, vagyis elveszik a szoba magasságának egy részét. Ezt figyelembe kell venni a beépített elemek, vagy inkább a szekrény magasságának megválasztásakor.

csúszó szekrény feszített mennyezettel

Jobb, még a felújítás tervezésének szakaszában is eldönteni: lesz-e feszített mennyezete, hova és milyen szekrényt szerelünk fel, hova világítsunk.

A szekrény és a feszített mennyezet helyes kombinációjához "jelzálogra" van szükség - akár 100 mm széles rúdra. Megbízhatóságot ad a szerkezetnek, és mindhárom esetben alkalmazzák a feszített mennyezet és a szekrény felszerelését, amelyet ebben a cikkben tárgyalunk.

feszített mennyezet a szekrényhez

Ezzel a felszereléssel egy fagerendát biztosítanak a szoba fő mennyezete és a rekesz ajtajai között.

A javításhoz használt anyagok

Mielőtt közvetlenül a javításhoz fordulna, meg kell találnia, hogy milyen anyagokat használnak fel benne. A lista kissé eltér a telepítés típusától függően.

Szükségünk lesz:

 1. Mennyezeti lábazat vagy tömítés.

  mennyezeti lábazat

  Ez egy olyan elem, amely lehetővé teszi a falak és a mennyezet közötti rés megszüntetését.

 2. Jelzálog, fagerendák, amelyeket a feszített mennyezet alatt rögzítenek.

  rúd

  A feszített mennyezet alá ágyazva - ezek a részletek, amelyek jelenléte ebben az esetben szükséges.

 3. Stretch mennyezeti anyag.

  feszített mennyezet anyaga

  Leggyakrabban PVC-fóliát használnak feszített mennyezetek gyártásához és telepítéséhez.

 4. A szekrény felső sínje.

  útmutató

  A fához kell rögzíteni.

 5. Baguette a telepítési módtól függően.

  profil

  A feszített mennyezeti bagett egy szalag, amely profilhoz van rögzítve.

 6. Forgácslap előlap (1. opció).

  forgácslap panelek

  A forgácslap megfizethető anyag, amelyet aktívan használnak hamis panelek gyártásához.

 7. Felfüggesztés és bilincsek a feszített mennyezethez.

  bilincs

  A feszített mennyezet rögzítéséhez speciális bilincseket függesztenek fel a sarkokban.

 8. Különböző önmetsző csavarok, amelyeket a szekrényhez és a feszített mennyezet elkészítéséhez használnak.

  önmetsző csavarok

  A baguette falra történő rögzítéséhez, valamint az összes jelzálog rögzítéséhez szükséges alapvető munkákhoz speciális önmetsző csavarokat használnak.

Lehetőség van egyes elemek cseréjére az alapvető funkcióik megtartása mellett. Érdemes figyelembe venni azt is, hogy a különböző variációkhoz különböző bagettekre stb. Van szükség.

Eszközök javításhoz

A feszített mennyezeti felület és a szekrény összehangolásához használt eszközök kiegészítik azokat az eszközöket, amelyek az egyes tárgyak létrehozásához szükségesek.

Ezek tartalmazzák:

 1. Rulett vagy távolságmérő

  távolságmérő

  Távmérő - olyan eszköz, amelyet a megfigyelő és az objektum közötti távolság meghatározására terveztek.

 2. Hőfegyver

  hőfegyver

  Speciális hőlégfúvót használnak az egyenletes szalagfeszültség érdekében.

 3. Lyukasztóár

  lyukasztógép

  Perforátor segítségével lyukakat fúrnak a falba egy bagett (profil) felszereléséhez.

 4. Csavarhúzó

  csavarhúzó

  Csavarhúzóval könnyebb rögzíteni a bagettet és a konzolokat.

 5. Lézeres vagy hidraulikus szint

  szint

  Ez az eszköz a szint pontos megjelöléséhez szükséges a bagett későbbi felszerelése előtt.

 6. Gázpalack

  gázpalack

  A feszített mennyezetek felszerelésekor használjon biztonsági hengereket.

 7. Spatulák

  spatulák

  Kétféle spatula a szövet mennyezetének felszereléséhez.

 8. Festék

  festékcsíkok

  Vele egy vonalat hagynak a falon a pontos jelölés érdekében.

 9. Létra

  létra

  A létra megbízhatónak és a szükséges magasságúnak kell lennie.

Bizonyos esetekben egy csavarhúzó jól jöhet a szekrény összeállításához.

Az első lehetőség: feszített mennyezet felszerelése a szekrény után

Az ajtóvezetőt a még nem javított felületre rögzítjük. Szükség van egy feszített mennyezetre, és ne a szekrény belsejében, és rögzítse a jelzáloghoz. Ebben az esetben különös figyelmet kell fordítania a következő pontokra.

1 rögzítési mód

Ennek a módszernek az az előnye, hogy egy közös rész van - egy bár, amely a bútorok és a mennyezet szerkezete között helyezkedik el.

Először előre meg kell számolni a vászon magasságát, figyelembe véve a felső kommunikáció helyét: egy szekrény, egy légkondicionáló, egy szellőző burkolat vagy a világító elemek. Ellenkező esetben a belső tér vagy csúnyán fog kinézni, az ajtók egy része nem lesz látható, vagy a fenti kommunikáció szétszerelését igényli.

1 út

A faanyagnak köszönhető, hogy a feszített mennyezet és a szekrény egymástól teljesen függetlenné válik.

Másodszor, a hamis panel magasságát is gondosan ki kell számítani, amely helytelen telepítés esetén tönkreteheti a megjelenés harmóniáját.

A második lehetőség: a szekrény rögzítése a kész stretch szövethez

A feszített mennyezetet már létrehozták, ezért a szekrényt a felső határ és a padló közötti résbe kell helyezni. Mérések és az optimális méretek kiválasztása után folytatják a szekrénysín rögzítését. Csatoljuk a jelzáloghoz. Ebben az esetben a gerendát már be kell szerelni a húzószerkezet belsejébe, és a beépített szerkezet mélységének megfelelően kell kiszámítani.

2 rögzítési mód

Ezt a kombinációt nem használják olyan gyakran, mint az elsőt, és csak akkor, ha a bútorok vonzó mennyezetet igényelnek.

A helyzet jellemzője, hogy gyakrabban használják öltözők létrehozásakor. A feszített mennyezet a szekrény belsejében is kiterjed, ami alkalmassá teszi a szerkezetet egy gyönyörű mini szekrény létrehozására.

2 út

A módszer további érdeme, hogy a mennyezetszerkezet beépítése a tolóajtós szekrény beépítése előtt elvégezhető.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a kész feszített mennyezettel rendelkező szekrény telepítésekor nehézségeket okozhat az ajtók kinyitása, többletköltségek és nehézségek jelentkezhetnek a javítás során. Itt különös figyelmet kell fordítani képzett szakemberek alkalmazására, mivel ez a telepítési módszer ritka, és kevesen képesek megvalósítani; valamint a jelzálog erős rögzítése. A gerenda meglazulhat, és károsíthatja mind a kifeszített vásznat, mind a szekrényt.

A harmadik lehetőség: rögzítő elemek egy jelzáloghoz, de egymástól függetlenül

Az egyik legkényelmesebb beállítás. Ebben az esetben mind a feszített mennyezet, mind a szekrény beépítési ideje még nem ismert, ezért rögzítésüket egymástól függetlenül számolják. A szekrény és a feszített mennyezet közös eleme csak a jelzálog egyetlen síkja.

3 rögzítési mód

Ezt a lehetőséget leggyakrabban abban az esetben alkalmazzák, ha nem lehet fenntartani e két szerkezet telepítési sorrendjét.

Ha a szokásos fa kb. 80 mm-es jelzáloghoz való fa, akkor itt szélesebbet kell használnia - körülbelül 150 mm-t. Ugyanez történik a vezetőkkel is: az önmetsző csavarok károsodásának elkerülése érdekében kitágulnak.

3 út

Ebben az esetben a feszített mennyezetet a szekrénytől függetlenül telepítik. Először is a PVC vászon kifeszül, majd a szekrény már elkészült. Ebben az esetben a szekrény felső fedéllel rendelkezik.

A különböző lehetőségek előnyeinek és hátrányainak összehasonlítása

Azok számára, akik a semmiből végeznek javításokat, dönteniük kell az elemek rögzítésének sorrendjéről. Ez a táblázat segít kiválasztani az Ön számára legoptimálisabb lehetőséget.

választási lehetőség Nyújtás a szekrény után (1) Szekrény mennyezet után (2) A szekrény és a feszített mennyezet független telepítése (3)
Előnyök Az egyik elem javítása anélkül, hogy befolyásolná a másikat, mert a közös rész csak sáv - Ideális módon kiszámítják a szekrény magasságát, ami esztétikusabbá teszi a belső teret

- A szekrény belsejében feszített mennyezet van

A szekrény és a feszítő rendszer kialakítása teljesen független egymástól
hátrányai Ha a hamis panelt helytelenül helyezik el, a szerkezet elveszíti vonzó megjelenését - A jelzálog esetleges összeomlása és a javításokra fordított kiadások

-Nincs jelzáloggarancia

- Előfordulhat, hogy a szekrényajtók nem mozognak jól

További költségek: egy szélesebb faanyagért és egyéb extraért. anyagok

Előző

Következő