A szekrényt komplett szekrényként használjuk

Kicsi, de tágas szekrény

A kicsi, de tágas szekrény jól elfér mindenben, amire szüksége van, és helyet takarít meg a nappali belső terében

A csúszó szekrények a XXI. Század 2000-es évek közepén léptek be a FÁK családjainak életébe és belső terébe. Nemcsak modern dizájnnal, de abszolút funkcionalitásával is vonzza a felhasználókat. A helyiségek extra helyének hiánya miatt a beépített szekrény és a ház egyéb lehetőségei közül a legmegfelelőbb a választás. A klasszikus szekrény méreteivel az ajtók kinyitásának hiánya miatt jelentősen megtakarítható a hely. És a módosítás képessége lehetővé teszi, hogy rengeteg bútorot gyűjtsön egybe.

Sarok szekrény

Sarokszekrény beépített TV-fülkével

Anyagválasztás

A szekrényeket különféle elemek felhasználásával gyártják. De a falakat, tartóelemeket, ajtókat és burkolatot alkotó táblák leggyakrabban homogén anyagból készülnek. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Ellenőrizze őket, nehogy hibát kövessen el a vásárláskor.

Forgácslemez (forgácslap)

Egyszerű sötét színű szekrény forgácslapból

Egyszerű és gazdaságos lehetőség a faforgácslapból készült sötét színű szekrényhez

Gazdaságos lehetőség a felhasználó számára. A nedvességállóság meglehetősen relatív. Ha nedves, könnyen megduzzadhat és "buborékolhat". Az erősség szintén megkérdőjelezhető - az alkatrészekre gyakorolt ​​bizonyos nyomás hatására összeomolhat. A rögzítőcsavarok és az önmetsző csavarok túlzott meghúzása a fém rögzítőelem laza illesztéséhez és későbbi elvesztéséhez vezethet. A legnagyobb hátrány a formaldehid-vegyületek toxicitása, amelyek a forgácsok kötési keverékét alkotják. Ők adják az illatot. Dekoratív furnér veszi az ütést, ellenőrizze, hogy ép.

MDF (közepes sűrűségű farostlemez)

Klasszikus szekrény az MDF-től

Stílusos és gyönyörű MDF szekrény klasszikus kivitelben

A farostlemezhez képest a farostlemez sokkal erősebb és nem mérgező az emberre. A megjelenés természetes fa érzetét kelti, amely lehetővé teszi, hogy hatékonyan "illeszkedjen" a szekrényhez bármilyen belső és szobai formátumban. A tűzállóság hiánya hátrány. A költség magasabb, mint a forgácslap. A nedvességállóság szintén sok kívánnivalót hagy maga után, de a szilárdság nagyobb, mint a forgácslapé.

Természetes fa

Elit szekrény

Elit szekrény természetes fából

A legtisztább anyag abszolút kiküszöböli a családtagokra és a háziállatokra gyakorolt ​​káros hatásokat. Ezenkívül a fa megjelenése sokféle stílusban sokoldalú. De az anyag fokozott gondozást igényel. A piac ehhez sok eszközzel telített, és nem lesz nehéz megtalálni, amire szüksége van. De még a bevonat nélkül is, a fa jobban ellenáll a nedvességnek és a gombának, mint az MDF és a forgácslap. Az egyenletesség extra erőt is ad.

Néhány tipp, ha bútorboltból vásárol

 • A bútorüzletben a megfelelő választás első eszköze a szaglószervei. A forgácslap különleges illata miatt megkülönböztethető a fától és az MDF-től. A kiváló minőségű anyag erdei szaggal rendelkezik, a PVA ragasztóval együtt. A formaldehid ragasztónak specifikus illata van, megszakítva az egyéb szagokat.
 • Ellenőrizze az eladóval a termékek összes megfelelőségi tanúsítványát.
 • Feltétlenül olvassa el a vállalat vásárlói véleményét.

A szerelvények a termék értékének mutatójaként

Ajtó hardver

Szerelvények a szekrény tolóajtóihoz

Ritkán fordul elő, hogy a gyártó drága szekrényeket készít olcsó szerelvényekkel. Ha a födémek minőségének ellenőrzése problémás, ellenőrizze a szerelvényeket.

 • A fogantyúk és a horgok nem hajlhatnak meg.
 • A lábak műanyagának elég vastagnak kell lennie.
 • Ellenőrizze a zsanérokat. Az összeszerelt szekrényben gond nélkül nyitott helyzetbe kell kerülniük. De külön nem szabad az alkatrészt kézzel kinyitni. A fémnek nem kell vékonynak lennie.
 • Ellenőrizze a kötőelemeket. A kalapoknak és a bútorcsavarok vágásának hibátlannak kell lennie. A forgácsos fa chopik problémákat okozhatnak a működésben és az összeszerelésben.
 • Vásárláskor ellenőrizze a teljes készletet.

Záró mechanizmus

Görgős mechanizmus

Görgős mechanizmus a szekrény ajtajainak bezárásához

A mozgó alkatrészek nagyon érzékenyek a kopásra. A csúszóknak és a görgőknek minőségi anyagból kell készülniük. Ellenőrizze, hogy a görgők egyenletesen nyílnak-e meg egy teljesen összeszerelt szekrényben. A fém és a műanyag kombinációja állandó kenést igényel a megfelelő működéshez.

Szolgáltatás

Ha a szekrényt már megvásárolták, és a házban van, akkor rendszeresen ellenőriznie kell a csatlakozásokat és meg kell kenni a mozgó alkatrészeket.

A modellek típusai

Többféle szekrény létezik. A típustól függően egyes részek hiányozhatnak. Függetlenül attól, hogy egyedi vagy soros modellt választ, mindig vegye figyelembe a szoba méretét.

Beépített szekrény. Helytakarékosság

Gyönyörű beépített szekrény

Gyönyörű csúszó szekrény világítással, beépített résbe helytakarékosság érdekében

A kupé alakját helytakarékosságra tervezték. De a jobb ergonómia érdekében van egy még kompaktabb lehetőség. A klasszikusoktól eltérően teljesen hiányzik az oldal- és a hátsó fal, a mennyezet és a padló. A szoba falán egy előre elkészített fülkébe van beépítve.

A falak hiánya csökkenti az anyagok költségét, de a telepítés jellege egyedi megrendelést igényel a kívánt méretre. A testreszabás azonban lehetővé teszi a saját elemek bevezetését a beépített szekrény kialakításában. Természetesen a későbbi mobilitás kárára. Az átrendezéshez az összes alkatrészt új helyen kell szétszerelnie és összeraknia.

Sarokszekrény. Formák a tervezési megoldások szolgálatában

Fehér sarok szekrény

Fehér sarok gardrób nappali

Egy olyan tulajdonos számára, akinek megnövekedett a funkcionalitása, egy sarokszekrény alkalmas. A szekciók a teljes szekrényt befogadják, és helyet hagynak a szobában. Ezenkívül további polcokkal ellátott állványok lehetővé teszik a helyiség finomítását a rájuk telepített díszítő elemekkel.

Egy másik fontos előny, hogy a szoba sarka a szekrénnyel vizuálisan kisimul a központi rész miatt. Készítsen oldalsó állványokat polcokkal, cserépben otthoni virágokkal, malacka bankokkal és kis képkeretekkel.

Téglalap alakú szekrény. Modern klasszikusok

Téglalap alakú szekrény

Klasszikus téglalap alakú szekrény

Klasszikus teljesítmény. Ennek a formának a legfontosabb előnye a mobilitás. Különböző helyiségekben használható, különböző tervezési megoldásokkal, szükség szerint mozgatva a szekrényt. Emiatt a modell a legkeresettebb modell a piacon.

Használható szobák

A különböző helyiségekben a szekrény használatának megvannak a maga előnyei. Minden a tartalomtól függ. Válasszon egy modellt az Ön igényeinek és a tervezési elképzeléseknek megfelelően.

Ruhásszekrény

Funkcionális szekrény

Funkcionális szekrény az öltözőben

Elég ritka szoba a modern FÁK-apartmanokban. Mivel a szekrény általában kis területtel rendelkezik, előnyösebb a beépített szekrény tágas szekrénnyel. Az alsó fiókokat kiegészítőkhöz és varráshoz lehet használni.

Folyosó és folyosó

Kis gardrób a folyosón

A folyosón kis szekrény ruhák és cipők tárolására

A csúszó szekrény egy közös fal részeként, szekrény rekesszel, éjjeliszekrény a különféle kiegészítők számára és a horgok a felsőruházat számára ideális esetben "beilleszkednek" a folyosóra. Több további rekesz lehetővé teszi több cipős doboz tárolását. Általában egy ilyen fal helyettesítheti az öltözőt.

Gyermekek

Csúszó szekrény tükörrel

Csúszó szekrény tükrös ajtókkal az óvodába

A ruhákon és cipőkön kívül a gyermeknek sok dolga van, amelyeknek külön helyre van szükségük, például játékok, könyvek, ágynemű. A csúszó szekrény teljes egészében átveszi ezt a funkciót. Számos osztály kezdi tanítani a babát rendelésre már kiskorától kezdve. Díszítésként fényképes homlokzatot használhat.

Nappali

Csúszó szekrény a nappalihoz

Kényelmes és tágas szekrény a nappalihoz

A vendégeknek pótágyneműt helyezhetnek el a szekrényben. A polcok nagy száma helyet biztosít a különféle tárgyak számára.

Hálószoba

Csúszó szekrény a hálószoba belsejében

Felnőtt hálószoba belső része, beépített szekrénnyel, tükrös ajtókkal

Itt megnövekedett kapacitás- és tömörségigényű hely, különféle formátumú szekrény alkalmas. Ágynemű, smink, testápolási felszerelések (pl. Hajszárító), otthoni ruhák, vasalódeszka, szárító - minden termék kényelmesen elfér.

előszoba

Csúszó szekrény az egész falban

Beépített tükrös szekrény az egész falon az előszoba számára

Ebben a szobában a szekrény megmutatja az összes előnyét és lehetőségét. Minden attól függ, hogy a tulajdonos elhelyezi a dolgokat a lakásban.

Homlokzati dekoráció

A homlokzat segít kiemelni egyéniségét, és hangsúlyozza a szoba stílusos tartalmát. A gyártási technológiától és az anyagtól függően a munka becslése eltérhet. Az öntermelés szinte lehetetlen, mert speciális készségekre és eszközökre van szükség.

Tükrös homlokzat

Csúszó szekrény tükörrel

Tükrös homlokzatokkal ellátott csúszó szekrény nagyszerű lehetőség minden helyiséghez és belső térhez

A különféle kivitelekben a legsokoldalúbb lehetőséget funkcionalitása különbözteti meg. A hálószobának, a nappalinak és a folyosónak tükrökre van szüksége megjelenésük szabályozásához.

A gyakorlati célon kívül a tükrök vizuálisan növelik a hangerőt. Az ólomüveg ablakokkal összehasonlítva a költségek megfizethetőek a vásárlók számára. Ha elromlott, a tükör könnyen cserélhető.

Homokfúvó kép

Üveg homokfúvott homlokzatok

A szekrények homokfúvott üveg elülső része némi frissességet és könnyedséget visz a belső térbe

A matt mintázat átlátszó üveggel, valamint egy átlátszó, matt felülettel ellátott minta kombinációja a színséma miatt remek dizájn érzetét kelti.

A képet sablonon keresztül alkalmazzák. Egy speciális gép nyomáson finom homokkarcokat képez nagy sebességgel, kecses fehér vonalakat rajzol.

Fotó-homlokzat

Csúszó szekrény fotónyomtatással

Fotónyomtatással díszített csúszó szekrény homlokzatokkal - exkluzív belső részlet

A kívánt kép felvételének legegyszerűbb módja a filmre nyomtatás, majd az ajtóra való ragasztás. A fotó pontossága lehetővé teszi, hogy az európai tájak képeiről saját fényképeire alkalmazzon.

Befejezés természetes anyagokkal

Mivel az egyedi gyártású termékek lehetővé teszik, hogy bármilyen felületet ízlés szerint testre szabhasson, természetes anyagokat használhat a homlokzatok tervezésénél.

Bőr szekrényajtók

Finomított és nemes szekrény bőr elülső részével

A bőr lehetővé teszi, hogy a gardróbot egy olyan kompozícióba "illessze", amely homogén a kárpitozott bútorokkal. További előny a kellemes tapintású felület.

A bambusz a helyiség forró országainak megjelenését adja, és az örök nyár szélére visz. A Délkelet-Ázsia befejezése hangsúlyozni fogja a természettel való egység vágyát. Természetesen ez a lehetőség nem lesz olcsó. De elegáns, drága megjelenést kölcsönöz a hétköznapi dolgoknak.

Csúszó szekrény bambusz betéttel

Elegáns szekrény bambusz betétekkel

Üvegfestett üveg

Az ólomüveg az egyik legdrágább módja a lakások díszítésének. De hatékonyságuk tagadhatatlan. Lehetőség van többrétegű dombornyomott rajz készítésére - mindez a munka összetettségétől függ.

Festett üveg típusai

 • Klasszikus. A fémkeretek a színes üvegmozaik összeszerelésével a legdrágább lehetőség, amelyet különleges presztízs jellemez, de a szerkezet törékenysége kizárja az óvodában egy ilyen ólomüveg ablakú csúszó szekrény beépítését.
Csúszó szekrény ólomüveggel

Csúszó szekrény klasszikus ólomüveg "Sakura"

 • Tiffany. Az elemek keret nélküli forrasztása szintén hozzáad egy kis elitizmust. A törékenység megegyezik a klasszikuséval.
Ólomüveg ablak

Tiffany stílusú ólomüveg madarak formájában az eredeti szekrényhez

 • Töltési típus. Kontúrozásnak is nevezik. Az elemeket a fő üvegen alkalmazzák, majd festés következik. Különleges szilárdságával és alacsony költségével különbözik a többi módszertől.
Elegáns szekrény ólomüveg ablakokkal

Fényűző szekrény festett üveggel "Pávák"

Különböző elemek kombinációja

A szekrény kialakításához a ház belső stílusának bizonyos stílusában nem szabad csak egy irányba korlátozódnia. Kombinálja az anyagokat, beleértve a természetes vagy tükörrel homokfúvott anyagokat is. A legfontosabb az, hogy ne feledkezzünk meg a kombináció szabályairól, és ne vigyük túlzásba az interakcióval.

Kombinált stílusok

Ha a gyártás során a fa az anyag, akkor a beépített szekrények különböző stílusokba "illeszkedhetnek". A részletek korszerűségének gyárthatósága miatt a szekrény ideális. A további műanyag díszítő elemek különösen harmonikusan fognak kinézni.

Ha a szekrény fából készült, akkor jól illeszkedik egy durva téglafalhoz (loft stílusú). A fénymásolás segít egy sarok megszervezésében rajzfilmfigurákkal a gyermekszobában. A többi stílusmegoldás megmutatja a szekrény további előnyét - a dizájn sokoldalúságát. Még a legromantikusabb hálószobákban is van hely a szekrény modelljének.

Kupé formátum. Bármilyen belső térbe beépített szekrény

Hatalmas szekrény a belső térben

Hatalmas szekrény a nappaliban, modern stílusban

A mindennapi életben való funkcionalitás nemcsak luxus a lakók számára, hanem szükségszerűség is. Most rengeteg információ található az apartmanokról, ahol a terület minden négyzetméterének megvan a maga célja. Beépített ágy, asztal és vasalódeszka, beépített szekrénnyel együtt az ilyen szobák fő elemei. A homlokzat általában tükrös, ismét gyakorlati célokra. De nemcsak a kis helyiségekhez, hanem a tágas, tágas helyiségekhez is megfelel.

A kapacitás lehetővé teszi, hogy a legtakarékosabb háziasszony nagy mennyiségű ruhát tartson. A sok szakasz segít elkerülni a további bútorok vásárlását. Az ilyen típusú szekrények kiválasztása jó megoldás lesz a belsőépítészethez.

Előző

Következő