Válasszon egy modern design szekrényt 75 fotóból

Ha hatalmas mennyiségű dolog gyűlt össze, és már unja a régi fából készült szekrényt, akkor a legjobb megoldás ebből a helyzetből egy csúszó szekrény megvásárlása. Az összes szekrénybútor kínálatából a szerkezetre van a legnagyobb kereslet a piacon. És ez nem véletlen, annak segítségével sok szükséges dolgot elrejthet, ezáltal több hely szabadul fel egy lakásban vagy házban.

modern szekrény kialakítás

A szekrény kiválasztásának problémája nem okozhat sok gondot, ha betartja ezeket az alapelveket.

Csúszó szekrény

Szinte minden, még a legkisebb helyiségbe is tervezhető.

Funkcionális és praktikus bútor - csúszó szekrény - kényelmesen elfér minden szobában - a hálószobában, a nappaliban vagy a folyosón.

Az, hogy a megvásárolt cikk valóban megbízhatóvá és praktikussá válik-e, elsősorban attól függ, miből készül. De felmerül a kérdés, hogyan válasszuk ki a megfelelő csúszó szekrényt, hogy megbízható, praktikus és több mint egy tucat évig tartson? Méltó lehetőség kiválasztásához ismernie kell a bútor megválasztásának alapvető titkait.

Modern szekrény, amely áll

De nem szabad elhanyagolni a virágok elrendezésének alapelveit a szobában.

Hol kezdjem?

El kell dönteni, hogy pontosan mire szolgál ez a szekrény, és melyik helyiségben helyezzük el. Ebben a szakaszban el kell döntenie méretéről és tartalmáról, figyelembe véve az összes igényt és a családban élő emberek számát. Vegye figyelembe az e helyiségbe történő beépítés lehetőségét, az ajtónyílások méreteit is, hogy méretei ne váljanak kellemetlen meglepetéssé.

A szekrény kiválasztásakor vegye figyelembe, hogyan szeretné látni.

 1. Egy darabból (test).
 2. Niche vagy falra szerelhető (beépített).

Vannak más típusok is. Az ügyfél kívánságaitól függően a szekrény lehet:

 1. félkör alakú;
 2. sugár;
 3. átlós;
 4. szögletes.
szekrény design fotó

A színválasztás teljesen függ a szoba ízlésétől és stílusától.

Az egy darabból álló szekrény különálló szerkezet, saját falakkal, felül és alul. Ez a modell nincs különféle fülkékbe szerelve, de a bútorok falra szerelhető változata. Az ilyen termék előnye a mozgatás képessége és a pontosabb belső kitöltés lesz. A mínuszok közül terjedelmes, a szekrény nagyobb területet foglal el, és valószínűleg nem alkalmas kis helyiségek számára. Ezenkívül a költségek valamivel magasabbak lesznek, mint beágyazott versenytársaé.

Modern szekrények

A szekrény elhelyezkedése határozza meg annak stílusos kialakítását és színét.

A beépítés a leggazdaságosabb megoldás, mind ár, mind tér tekintetében. Az ilyen típusú bútorok beépítése a falak speciális fülkeiben történik. Fő alkotóeleme a helyiség falai, padlója és mennyezete. Továbbá szinte minden, még a legkisebb helyiségbe is megtervezhető. A fő hátrány az, hogy a szekrény nem mozgatható szerkezet, az ajtók felszerelését különös megbízhatósággal kell elvégezni, mivel a rosszul rögzített ajtók letörhetnek és árthatnak az embernek.

szekrény és öltöző és egy kényelmes szekrény

Ami a méreteket illeti, legfeljebb 1 m szélesek és 2,5 méter magasak lehetnek.

A csúszó szekrények előnyei

Fordítson különös figyelmet a tolóajtórendszer nyitási módjára

Ajtó működtető készülék

Különös figyelmet kell fordítani a tolóajtórendszer nyitási módjára. Két típusra oszthatók.

 1. Henger típusa. A szekrény ajtaja alumíniumból vagy más fémből készült speciális keretben van, és a szokásos hengerek segítségével mozog. Ez a módszer a legnépszerűbb, sokkal olcsóbb, de az ilyen rendszerek sokkal kevésbé szolgálják ki. A meghibásodás oka lehet idegen tárgy behatolása vagy erős fizikai ütközés, amelyben a görgők kiugrhatnak és az ajtó kidőlhet.
 2. Egysínű vasút típusa. A görgők a szekrényben mozognak az egysínű vasút mentén. Ez a típus drágább, de sokkal hosszabb ideig is tart. Az egyvasúton semmilyen idegen tárgy és törmelék nem lép be. Ez a fajta rendszer védve van a kieséstől, praktikusabb és funkcionálisabb lesz.

3. Fontos szempont az az anyag, amelyből a hengerek készülnek. A teljes szerkezet tartóssága a hengerek anyagától függ. Előnyben kell részesíteni a fém görgőket. Teflon bevonatú műanyagból egyszerűbb rendszer készül. És a legolcsóbb és legmegbízhatatlanabb lehetőség a közönséges műanyag hengerek.

Csúszó szekrény a megrendelés alatt

A gyártók katalógusaiban sok más, ízlésének megfelelő anyagot találhat.

Csúszó szekrény Hilton

Vegye figyelembe az e helyiségbe történő beépítés lehetőségét, az ajtónyílások méreteit is, hogy méretei ne legyenek kellemetlen meglepetések.

A szekrény megvásárlásának jellemzői

Ügyeljen arra az anyagra, amelyből a rendszer készült. A rendszer azt a profilt jelenti, amelyen az ajtók mozognak. A hagyományos vezetők gyártásához különféle fémötvözeteket használnak. A csúszó rendszer általában kétféle.

 1. Acél profil. Ez a típus a leggyakoribb a gyártók között. A legpraktikusabb és legmegbízhatóbb az acélprofil. De a tolóajtók zajosabban mozognak rajta, és nem minden ajtóburkolat anyaga illeszkedik az acélprofilhoz. De az acélszerkezetek fő előnye a tartósságuk lesz - évtizedekig tarthatnak.
 2. Alumínium profil. Az alumínium rendszerek kifinomultabbak és rendezettebbek, de a költségek sokkal drágábbak lesznek. Ez a rendszer kevésbé terheli a teljes keretet és a szerelvényeket, mivel ez egy vékonyabb és könnyebb megoldás. Az alumínium profilok működés közben nem okoznak zajt. Vannak azonban hátrányaik is - állandó működés mellett a rendszer élettartama nem haladja meg a 10 évet, ellentétben az acél "testvérrel".

4. A szekrény kiválasztásának külön és fontos kritériuma a mélység. Kapacitása a termék mélységétől függ. A mélységet az igények és a családtagok számának figyelembevételével kell megválasztani. Egy nagy család számára jobb, ha helyet foglaló szerkezetet vásárol, mivel a dolgok száma folyamatosan növekszik. Ha a család 1-3 emberből áll, akkor nincs értelme nagy ruhatárat vásárolni.

A termékek fő méreteit a táblázat mutatja.

Kilátás Szélesség, mm. Magasság, mm.

Mélység mm.
Kicsi, két ajtós 1100

2100–2400

450

Normál, két ajtós 1100 2100–2400 650
Normál, három-négy ajtó 1900–2400 2100–2400 600-650

szekrény Olaszország

Az ajtók homlokzata egy teljes anyaglistából készül, sok van belőlük, a választás a stílus preferenciáitól függ.

Kedvenc szekrény

Ügyeljen arra az anyagra, amelyből a rendszer készült.

Az ajtók és anyaguk megválasztása

Az ajtók homlokzata egy teljes anyaglistából készül, sok van belőlük, a választás a stílus preferenciáitól függ. Ajtók a következő anyagokból készülhetnek.

1 forgácslap, MDF (10 mm).

 1. Különböző tükrök és szemüvegek.
 2. Furnér.
 3. Rattan stb.
a szekrény funkcionalitása

A hagyományos vezetők gyártásához különféle fémötvözeteket használnak.

A csúszó szekrény méretei Standard

El kell dönteni, hogy pontosan mire szolgál ez a szekrény, és melyik helyiségben helyezzük el.

A gyártók katalógusaiban sok más, ízlésének megfelelő anyagot találhat.

szekrény Camellia

A teljes szerkezet tartóssága a hengerek anyagától függ.

A szekrényajtók kiszámítása

Segítségével sok szükséges dolgot elrejthet, ezáltal több hely szabadul fel egy lakásban vagy házban.

Gyakran ezeket az anyagokat kombinálják. Üvegből és tükrökből készült ajtókon fotónyomtatást, homokfúvásos képeket, ólomüvegeket használnak.

A legtartósabb ajtók forgácslapból és MDF-ből készülnek, de meglehetősen unalmasnak tűnnek, ezért célszerű kombinálni őket.

Ami a méretet illeti, legfeljebb 1 m szélességűek és legfeljebb 2,5 méter magasak lehetnek. De a túl nagy és nehéz ajtók nem fognak normálisan működni, számolni kell a szerkezettel, hogy képes legyen ellenállni egy ilyen terhelésnek.

beépített szekrények rendelésre

Egy nagy család számára jobb, ha helyet foglaló szerkezetet vásárol, mivel a dolgok száma folyamatosan növekszik.

A szekrény belső kitöltésének helyes méretei

Az, hogy a megvásárolt cikk valóban megbízhatóvá és praktikussá válik-e, elsősorban attól függ, miből készül.

És még néhány hasznos tipp

A szekrény elhelyezkedése határozza meg annak stílusos kialakítását és színét. A színválasztást nagy körültekintéssel kell megközelíteni, mivel ez hatással lesz a szoba egészének kialakítására. A legegyszerűbb módszer egy olyan tervező meghívása, aki a lehető legpontosabban meghatározza a jövőbeli terv színvilágát és stílusát. Megteheti azonban anélkül. A színválasztás teljesen az ízlésétől és a szoba stílusától függ. De nem szabad elhanyagolni a virágok elrendezésének alapelveit a szobában.

 • A világos, "pasztell" színek ideálisak a hálószobákban és az óvodákban, az emberi pszichére gyakorolt ​​nyugtató hatásuk miatt.
 • A sárga-zöld skála árnyalatai energiát töltenek fel, vidámságot és erélyt sugároznak.
 • A sötét színek, különösen a fekete, a luxus színe. Bár nem alkalmasak minden helyiségbe, mivel hideg energiát hordoznak.
 • A faszerű textúrájú bútorok mindig jól mutatnak. Stílusában szinte minden helyiségbe belefér.
szekrény tervezési szabványok

A szekrény kiválasztásakor vegye figyelembe, hogyan szeretné látni.

szekrény a nappaliban

Csúszó szekrény - kényelmesen elfér minden szobában - a hálószobában, a nappaliban vagy a folyosón.

Fontos a szekrény megbízhatósága és megjelenése, ezzel együtt fontos kiválasztani a szekrény belső töltését. A szekrénynek tartalmaznia kell a ruhák összehajtásához és elhelyezéséhez szükséges összes kiegészítőt. A polcok és a sínek az alapjai bármelyik szekrény feltöltésének. Opcionálisan hozzáadhat mindenféle belső fiókot, cipőhálót, kosarat, áramszedőt (két emeleten elhelyezhető eszköz, a felső rész mozgatásának lehetőségével), nyakkendőt és még sok minden mást. De nem szabad megfeledkezni arról, hogy minden kiegészítés tisztességes mennyiséget "eredményezhet". Kívánt esetben telepítheti a lámpát a szekrény belsejébe - ez nagyon kényelmes, különösen nagy szerkezetekben.

Ha egy szekrény nem elegendő az Ön igényeihez, akkor a gyártó felajánlhat egy stílszerűen megfelelő és egymást kiegészítő termékcsoportot.

 1. Az egyes szakaszok, kész szekrények összekapcsolása meghatározott sorrendben. Ez úgy történik, hogy speciális rögzítőelemekkel meghúzza őket.
 2. Szakaszok kombinálása közös oldalfalon keresztül. A módszer lehetővé teszi a termék szükséges mennyiségének végtelen növelését.
szekrény a lakásban

Az ilyen típusú bútorok beépítése a falak speciális fülkeiben történik.

sarokszekrény

A szekrény nagyobb területet foglal el, és valószínűleg nem alkalmas kis helyiségek számára.

A választáskor adja meg, ki gyártja ezt a bútorokat. Az egyszerű szabályok segítenek abban, hogy ne hibázzon a vásárlás során.

 • Böngésszen az interneten található véleményekben, kérdezze meg ismerőseit, címét és irodáját.
 • Ellenőrizze a további szolgáltatások árait, hogy a telepítés és a szállítás ne legyen a fele a szekrény költségeinek.
 • A gyárnak garanciát kell adnia minden bútorra.
 • Nézze meg az árpolitikát, hasonlítsa össze az árakat.
Nagy fehér szekrény

Ez a modell nincs különféle fülkékbe szerelve, de a bútorok falra szerelhető változata.

Tükrös csúszó szekrények

Az összes szekrénybútor kínálatából a szerkezetre van a legnagyobb kereslet a piacon.

A szekrény kiválasztásának problémája nem okozhat sok gondot, ha betartja ezeket az alapelveket. A legfontosabb az, hogy ne próbáljon pénzt megtakarítani a szerelvényeken és az anyagminőségen, hogy a szekrény hosszú ideig szolgáljon, és tartósságával és funkcionalitásával több mint egy évig örömet szerezzen Önnek.

A szekrények célja

Felmerül a kérdés, hogyan válasszuk ki a megfelelő csúszó szekrényt, hogy megbízható, praktikus és több mint egy tucat évig tartson.

eredeti gardrób a folyosón

Az egy darabból álló szekrény különálló szerkezet, amelynek saját falai, felül és lent vannak.

Előző

Következő