Szekrények homlokzatai, modern kivitelben, 75 fényképen

Ki ne emlékezne arra az időre, amikor egy bizonyos minta szerint bútordarabokat gyártottak? Természetesen a mai fiataloknak nehéz ezt elképzelni. A bútorok minden ízléshez és színhez készülnek, szokatlan kivitelben. Vannak egyedi, eredeti megoldások.

Homlokzatok csúszó szekrényekhez

Melyik szekrény homlokzata illeszkedik jobban a belső térbe?

A szekrény nagy népszerűségnek örvend. Sokoldalú, kényelmes bútor. Elég sok funkciót lát el. Ruhákat, háztartási cikkeket, könyveket tárol. Egyszerűen megszűnik az igény olyan bútorokra, mint a könyvespolcok, éjjeliszekrények stb. Ennek megfelelően nincsenek bútorkupacok, a hely jelentősen megtakarítható. Sok padlótól a mennyezetig tartó szekrény általában egy szoba sarkában van elhelyezve. A csúszó szekrények nagyon díszítik az otthon belső terét.

Lengőhomlokzatok használata

Üveges vagy tükrös öltözőajtókat vásároljon?

Ez a bútor vonzza a figyelmet. Szeretném, ha a szekrény szép és divatos lenne. Először megnézzük, hogyan díszítik a szekrényt. Most számos lehetőség kínálkozik a homlokzatokra, így nem lesz nehéz kiválasztani, amit akar, ami alkalmas lesz a belső térre.

gyönyörű eleje egy nagy szekrénynek

Mindenki hozzászokott ahhoz, hogy a szekrényeket és a szekrényeket tételenként árulják.

Mi ez és hogyan működik?

Köztudott, hogy a homlokzat határozza meg a bútorok megjelenését. Nem számít, miből áll - tükör vagy üveg, dobozok vagy ajtók. Mindennek eredetinek és vonzónak kell lennie. Mi a homlokzat? Ez a szekrény elülső felülete, az ajtók díszítésének módja. Lehetnek siketek, üvegek. Az ajtók pedig profilból (ajtókeretből) és töltelékből állnak. Különböznie kell súlyában, kialakításában, megbízhatóságában és természetesen költségében.

Opció a szekrény elejére

De kevesen tudják, hogy részenként is meg vannak tervezve.

Ajtók betétekkel és festéssel

Ez a bútor vonzza a figyelmet.

A szekrények homlokzatának típusai

 Jelenleg sokféle szekrény van. Itt van néhány közülük.

 • Tükrözve. Az ilyen szekrényeket elsősorban folyosókon és kis helyiségekben helyezik el, mert a tükör vizuálisan tágítja a helyiséget. A gyártók ütésálló fóliát használnak a bevonathoz, hogy sérülés esetén a töredékek ne szóródjanak szét.
 • Fotónyomtatással. A képeket speciális festékek segítségével viszik fel egy síkra. Összetételük nem engedi terjedni, a minta mindig tiszta lesz. A tetejét lakk borítja, ami biztosítja a minta tartósságát. A kép nem törlődik vagy kiég. A legújabb technológiák - lézergravírozás, ultraibolya nyomtatás - lehetővé teszik a kiváló minőségű homlokzati kikészítést és egyedivé teszik.
 • Forgácslap. A legelterjedtebb homlokzati típus alacsony költsége miatt. Vannak előnyei itt: szilárdak, tartósak, változatos színek, megbízhatóak. Van egy mínusz - kifelé meglehetősen primitív. De a belső tér számára ez nagy plusz lehet.
 • Lacomat. Ez egy 4 mm-es átlátszatlan üveg. Úgy tűnik, hogy az összes tartalom rejtve van, ugyanakkor láthatja, hogy hol vannak a dolgok. Az ajtók áttetszőek, könnyen eligazodhat.
 • Lakobel. Az üveget egyik oldalán színes lakk borítja. Főleg összetett homlokzatokban használják.
 • Dekoratív üveg vagy tükör. Különböző képeket visznek a színezett üvegre homokfúvó géppel. Ez a minta nem törlődik, különféle üvegtisztító szerekkel mosható. Maratott tükör lesz a homlokzat eredeti képe - matt mintát alkalmaznak a felületre, amely rendkívüli megjelenést kölcsönöz a belső térnek.
 • Műanyag homlokzat. A drága típusok alternatívája. A kombinációk változatosak. Az ajtók színezettek, átlátszók, áttetszők, fényesek lehetnek. Színezés - bármilyen.
 • Ha a keleti vagy etnikai stílus kedvelője, akkor a bambusz vagy a rattan homlokzat kiváló lehetőség lenne. Az ebből az anyagból készült homlokzatokkal érezni fogja a természetet a házban.
 • A Decoracryl figyelmet érdemel. Színezhető és átlátszó. Az akril panelek közé pedig bármit rögzíthet - leveleket, füvet, rovarokat stb.
 • Műbőr. Ilyen homlokzattal bútorai bemutatható megjelenésűek lesznek. Pompásan fog kinézni az irodában.
 • Fényes homlokzat. Élvezi a legolcsóbb anyagok hírnevét. Széles színválaszték. A kész síkra többszínű PVC fóliát, akrilt vagy műanyagot visznek fel.
Klasszikus csúszó szekrény (homlokzatok-tükrök)

A tölteléket általában a gyár tervező csapata dolgozza ki, és az ajtó tervezését gyakran egy híres építészre bízzák.

Beépített fényes szekrények

A kész síkra többszínű PVC fóliát, akrilt vagy műanyagot visznek fel.

Elfelejtettem megemlíteni a kombinált homlokzatokat. Kombinálhatják a forgácslapot üveggel, tükörrel és fényességgel. Ezek az opciók jobban megfelelnek a 3 ajtós szekrényeknek.

Bútor homlokzatok tömör fából

Tároló rendszereket a vezető európai gyártók számára különböző időpontokban sok híres kézműves hozta létre.

Bambusz homlokzatok

Az ebből az anyagból készült homlokzatokkal érezni fogja a természetet a házban.

Előnyök és hátrányok

Mint már említettük, a szekrény minőségi szempontból kiválóbb, mint sokféle bútor. Még a dizájn is nagy változásokon ment keresztül. A szekrény eleje most díszítésként működik. Ez egy színvilág, egy kép vagy egy fénykép stb.

lakkozott elülső szekrény

Az ilyen modellekben gyakran alkalmaznak konstruktív újításokat: óriási magasságú és szélességű szilárd vásznak, mechanizmusok, amelyek lehetővé teszik az ajtó 180 ° -os kinyitását stb.

Homlokzati kitöltés - fehér üveg

Kombinálhatják a forgácslapot üveggel, tükörrel és fényességgel.

A csúszó szekrények homlokzatai két típusra oszthatók - színezettre és fényesre. Az előbbiek nem fényvisszaverő felületeket tartalmaznak. A többit fényes kategóriába sorolják. Vannak pozitív és negatív oldaluk. Beszéljünk az ilyen típusú homlokzatok előnyeiről és hátrányairól.

 • Egy ilyen felület ugyanúgy képes tükrözni a fényt, mint egy tükör.
 • Az első bekezdésben említett okból a szoba hatalmasnak tűnik.
 • Alkalmazhat mindenféle színpalettát, különféle képeket, fényképeket, dísztárgyakat.
 • Ha a szekrény rendelkezik világítással, akkor eredeti. Azt gondolhatja, hogy egy ilyen szekrény nem olcsó.
csúszó szekrény fotónyomtatással

A csúszó szekrény homlokzatai ma vezetik a piacot.

A hátrányok a következő pontokat tartalmazzák.

 • Az ilyen ajtókon, különösen ha sötét árnyalatok vannak, ujjlenyomatok láthatók.
 • Szisztematikusan el kell végeznünk a nedves tisztítást, a por folyamatosan vonzódik az ilyen felületekhez. Ezért egy házban, ahol kisgyerekek és állatok vannak, jobb elkerülni a fényes felületeket.
szokatlan homlokzat

A korallzátonyos szekrény egyértelműen megmutatja "moduláris eredetét".

Bútorhomlokzatok típusai

Még a dizájn is nagy változásokon ment keresztül.

Gondoljon előre, milyen homlokzattal rendelkezik a szekrény, mérlegelje az összes előnyét és hátrányát. A fényes felületű szekrény nem felel meg olyan belső tereknek, ahol fa, természetes anyagok és színek vannak, de tökéletesen megfelel egy tágas szobának, ahol a legkevesebb bútor van.

 

szekrény lakkból

A csuklós és összecsukható (harmonika) ajtók kevésbé népszerűek.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő homlokzatokat a szekrényekhez

Ha úgy dönt, hogy a szekrény homlokzatát választja, akkor be kell tartania a művészi normákat, alaposan tanulmányozza a költségeket. Tudja, milyen funkciót fog ellátni. Tükrös vagy üveges elülső szekrényeket nem szabad elhelyezni a gyermekszobákban - a gyermek könnyen eltörheti. Ezenkívül folyamatosan tisztítania kell, mivel az ilyen felületen nyomok maradnak. Ami a többi szobát illeti, mindez attól függ, hogy mit szeret, mit szeret, valamint az anyagi lehetőségektől is.

Homlokzatok szekrények fotó

Minden típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai.

Designer lengőszekrény

Gondoljon előre, milyen homlokzattal rendelkezik a szekrény, mérlegelje az összes előnyét és hátrányát.

Ha úgy tűnik, hogy a homlokzat kiválasztása nem könnyű, akkor biztosíthatunk arról, hogy nincs semmi nehéz. A költség az első. El kell döntenie, hogy pénzt spórol-e meg, vagy megenged-e magának luxust. Ha egy költségvetési lehetőséget választ, akkor a szokásos, PVC-fóliával borított. Itt a színvilág nagyon változatos. Egy ilyen szekrény bármilyen dizájnhoz megfelel. Ha a szoba kicsi, "összenyomott", akkor itt tükörrel vagy üveghomlokzattal ellátott szekrényt kell felszerelni.

A klasszikus változat esetében egy fa, bambusz jobban megfelel. Szeressen valami rendkívülit, vásároljon ruhásszekrényt fotónyomtatással vagy valamilyen mintával.

Milyen anyagot részesít előnyben, rajtad múlik, de a természetes anyagból készült homlokzatok minden belső térben stílusosan néznek ki.

csúszó szekrény dísztükörrel

A szekrények tükörajtói nagyon kényelmesek - bennük teljes növekedésben és minden oldalról láthatja magát.

Csúsztatható szekrény rendelésre

Milyen anyagot részesít előnyben, rajtad múlik, de a természetes anyagból készült homlokzatok minden belső térben stílusosan néznek ki.

A szekrények homlokzatainak díszítése saját kezűleg

 A régi szekrény használhatatlanná vált, de kár kidobni. Frissítheti - díszítheti. Erre számos lehetőség kínálkozik.

Fotótapéta vagy fotónyomtatás - széles körben használják a homlokzat kialakításában. Hátránya, hogy ez a szolgáltatás nem olcsó, és egy speciális műhelyben történik. A falfestmények inkább költségvetési lehetőséget jelentenek. A rajzok lehetnek a legkülönfélébbek - tájak, növényvilág, fauna, mesefigurák (gyerekszobához).

csúszó szekrény műanyagból

A matt színű és idős tükrök nagyon előnyösnek tűnnek, ráadásul nem is csillognak olyan káprázatosan.

Vinyl matricák vagy ólomüveg film - ez rövid idő alatt, minden erőfeszítés nélkül, különösebb tudás nélkül elvégezhető. Ez nagyon népszerű. Tükör- és üvegfelületű homlokzatokhoz mattítást alkalmaznak. Speciális pasztával készül. Sablont alkalmaznak a síkra, pasztát gumilapáttal. Hagyja egy ideig száradni.

Dekoratív üvegek és tükrök alkalmazásai

Ha az öltöző homlokzatáról beszélünk, akkor a tükröt nem kívül, hanem belül kell felépíteni.

Alkalmazzon vinil vagy közönséges papír tapétát. A legalkalmasabbak - könnyebben ragaszthatók és költséghatékonyabbak. Az eredeti lehetőség dekoratív vakolat lesz. Szüksége lesz egy másik sablonra. Az eredmény egy háromdimenziós festmény. Kívánt esetben festhető.

Tolóajtó kitöltése

Kiváló lehetőség a lakkozott edzett üveg homlokzatok vagy áttetsző panelek, amelyek "elmélyítik" a teret.

szekrény tükörrel és pohár fotónyomtatással vitorlással

Fotótapéta vagy fotónyomtatás - széles körben használják a homlokzat kialakításában.

Bármelyik lehetőséget is választja, gondolja át, hogyan fog kinézni a belső térben. Támaszkodjon ízlésére, de ne vigye túlzásba.

A homlokzati tükrök lehetnek hagyományosak

A matt színű és idős tükrök nagyon előnyösnek tűnnek, ráadásul nem is csillognak olyan káprázatosan.

Viktoriánus szekrény

Bármelyik lehetőséget is választja, gondolja át, hogyan fog kinézni a belső térben.

Előző

Következő