Sarok szekrények a folyosón és használatuk jellemzői

Az én házam az én váram. És ha az erőd hangulatos és kényelmes, akkor sokkal kellemesebb visszatérni hozzá. A bejárati ajtó után az első dolog a folyosó lakosztálya. Sőt, elsősorban azt fogjuk használni, hogy le akarjuk venni a felsőruházatunkat. Ezért sokszor növekszik a kényelmes, funkcionális és egyben stílusos szekrény kiválasztásának fontossága. Gyakran az ügyfelek inkább a sarok típusú bútorokat szerelik be a bejárati helyiségbe, ami számos előnnyel rendelkezik.

Gyönyörű sarokszekrény

A gyönyörű sarokszekrény teljes képet ad a folyosó belsejéről

A szekrények egyedisége

Sarok szekrény a folyosón

Sarokszekrény nagy tükörrel és sugarú polcokkal a folyosón

A beépített szekrények óriási előnye a komóddal, akasztókkal vagy fali kampókkal szemben funkcionális tulajdonságai, valamint esztétikus megjelenése. A tárolásnak köszönhetően még a legkompaktabb előcsarnokban is lehetősége lesz számos dolgot elhelyezni az ajtaja mögött, a felsőruhától a kis kiegészítőkig.

Beépített előszoba bútorok

A szekrény kivitelének kiváló alternatívája a beépített előszoba bútor

A szekrény kialakítása, megjelenése és funkcionalitása a szoba területtől, az ügyfél ízlési preferenciáitól és a termék teljes mennyiségétől függ. Különlegessége a vásárlók fantáziájától és ötleteitől is függ az otthonukról, mert valaki inkább a minimalizmust kedveli, mások a csúcstechnikát vagy a modernet választják fém vagy tükrös ajtókkal, a rusztikus provence-i stílus hívei számára pedig tökéletes a tárolás fa ajtókkal.

Hol leszünk

A kis négyzet alakú folyosó problémájának eredeti megoldása lehetővé teszi a sarokba épített szekrény kialakítását. Így akár 20% -ot is megtakaríthat két szomszédos falon. Nem lesz nehéz ilyen kabinetbe építeni. A fő szabály egy mély, tágas sarok kiválasztása, megfelelő távolságra a belső és külső ajtóktól. A fülhallgató gyakorlatilag korlátlan magasságú, és a mennyezetig is elhelyezhető. Az egyetlen figyelmeztetés, hogy a szekrény felső fala és a feszített mennyezet között kis, 50 milliméteres távolságot kell hagyni.

Sarokszekrény

A sarokba épített szekrény lehetőséget nyújt minden centiméter szabad terület felhasználására

Milyen anyagokból készülnek a csúszó szekrények?

Forgácslap

Laminált forgácslap

A laminált forgácslapot szekrényekhez és beépített bútorokhoz használják, és a különféle színeknek köszönhetően minden belső térbe illeszkedik

A folyosó gyártásához a legjövedelmezőbb és ezért gyakran használt anyag egy laminált forgácslap. Ezek a táblák tömörített fűrészporból és forgácsból készülnek, és az összekötő összekötő elem műgyanta. Az egyszerű gyártás, a mechanikai igénybevételnek való rugalmasság (fűrészelés, szögvasolás, marás) miatt a forgácslapos szekrények költségei sokkal alacsonyabbak, mint a tömör fából vagy akár MDF-ből készült tárgyak költségei. És ha a forgácslap felületén a laminált bevonatot sértetlenül tartja, akkor egy ilyen test nem fog félni a nedvességtől és a magas hőmérséklettől. A tömörített fa bútorok további előnye, hogy a testbe ütközve nem maradnak horpadások és nyomok rajta.

Sajnos a „forgácsból” készített szekrények is sok hátránnyal járnak. Ezek tartalmazzák:

 1. Ha a laminált padló megsérül, a nedvesség lesz a bútorok fő ellensége.
 2. A szilárdság érdekében a forgácslapot folmadehid gyantákkal kezelik, amelyek kis mennyiségű mérgező anyagot bocsátanak ki.

A vásárlás előtt gondosan olvassa el a forgácslap termékek összes jellemzőjét.

Farostlemez

Farostlemez a szekrényekben

A szekrények farostlemezét láthatatlan falakhoz, fenékekhez használják

Rendszerint a csúszó szekrények külön részei farostlemezből készülnek, és nem teljesen tárgyak. Ez annak köszönhető, hogy a farostlemez vastagsága nem nagy, mert a nedves préselés nem teszi lehetővé a vastag és tartós deszkák kialakítását. A turista osztályú bútorokban a farostlemezeket használják aljzat, fiókok és szekrényfalak gyártására. Egyrészt a farostlemez durva felülettel rendelkezik, másrészt pedig laminált. Alacsony költsége és könnyű létrehozása miatt a farostlemez széles körben népszerű a szekrénygyártók körében.

MDF

Furnérozott MDF

A furnérozott MDF erősebb, biztonságosabb és drágább anyag bútorok készítéséhez

Az MDF farostlemez, de eltér a közepes sűrűségű farostlemeztől. Más szavakkal, ezek deszkák, amelyek kis fafrakciókból állnak. Általános szabály, hogy a szekrények hátsó falai belőlük, valamint rostlemezekből készülnek. De a farostlemezektől eltérően az egész bútorkomplexumok MDF-ből készülhetnek. A forgácslaphoz képest az MDF drágább, tartósabb, emellett fokozott plaszticitása miatt faragott homlokzatokkal és hajlatokkal díszített felső dolgokhoz és kiegészítőkhöz is lehet kincseket készíteni. Az MDF további előnye, hogy egy ilyen terméket magas páratartalmú helyiségbe lehet telepíteni, a farostlemez ökológiai természetes anyagból készül, és ezért nem károsítja a háztartások egészségét.

Tömörfa bútorok

Természetes fa

A bútorgyártáshoz használt természetes fa drága egyedi megrendelésekre vonatkozik

Ez a legdrágább lakásbútor-típus, mivel a fák egész sorát, például bükk, dió, tölgy, tűlevelűek és más fajokat használják a fülhallgatók létrehozására. Ez a bútor az európai luxuspalotákban is megtekinthető, mert a tulajdonos jólétéről, életízéről és a természetes dolgok iránti szeretetről beszél. Ez a fajta természetre emlékeztető tárolás javíthatja a "fészek" mikroklímáját, megtisztíthatja a levegőt és sok éven át örömet szerezhet a fa kellemes aromájával. A tömörfa szekrény hátrányai közé tartozik a nedvesség iránti ellenszenv és a magas hőmérséklet. Amikor az éghajlat megváltozik, és víz jut a testre, a termék deformálódhat, megváltoztathatja alakját és megrepedhet. De óvatos hozzáállással kétségtelenül sok éven át szolgál. A fafajok műanyaggal, üveggel vagy fémmel való kombinálásával pedig olyan szekrényt kaphat, amely tökéletesen illeszkedik a lakás minden stílusához: gótikus, etnikai, provence, modern és még sok máshoz.

Szekrények típusai

Sarokszekrény fotónyomtatással

Sarok szekrény a folyosón ajtókkal, fotónyomtatással

A beépített szekrények maximálisan kihasználják a számukra kijelölt helyet. Ha szó szerint a futókra szereli az ajtókat, amelyek mentén görgők segítségével simán haladnak jobbra és balra, a szekrényét a falba épített fülkébe rendezheti. És ami a legfontosabb, a korlátlan ajtóválasztásnak köszönhetően egy ilyen készlet ideálisan illeszkedik minden beállításhoz. Marad csak ügyesen és ízlésesen kiválasztani a folyosó "burkolatát". A beépített bútorok másik előnye a megfizethető ár.

A falba épített tárolóhelyekhez képest a szekrényszerkezetű szekrények külön bútorként vannak elhelyezve. Az ilyen szekrények hatalmas előnye a mobilitásuk, vagyis amikor mozogsz, csak szétszerelned kell és új lakásba kell költöznöd, míg a felső szekrény beépített raktárához megfelelő fülkét kell keresni, és ennek hiányában rejtvényt találni a saját felszerelésével kapcsolatban. Ezenkívül egy független testű ruhásszekrény bárhová áthelyezhető, ha fel akarja frissíteni a felújítást és átrendeződik. Itt véget érnek az ilyen termékek nagy előnyei. A hátrányok közé tartozik a beépített fülhallgatókhoz képest megnövekedett költség, mert ebben az esetben legalább 6 falért kell fizetnie. Ezenkívül a szekrénybútorok "megesznek" egy kis helyet a helyiségben, amelyekbe előre fognak nyúlni. De ha funkcionálisan el akarja osztani az egyik szobát két részre, akkor egy mobil szekrény pontosan megfelel.!

A formatervezés mellett a szekrényeket az ajtó anyaga szerint osztályozzák.

 1. A tükrök típusától függően a tükröknek két típusa van: az ajtókat ezüst tükör borítja, és színezett (bronz bevonattal). A színezett felületek hatása meglehetősen szokatlan, azt a benyomást kelti, hogy a néző enyhén barnul. Természetesen a tükrös homlokzatok nagyságrenddel magasabbak, mint a közönséges fából készültek, de a vendégeket és a háztartásokat találkozó és látó hely számára rendkívül fontos, hogy legyen hol nézegetni és meglátogatni a marafet. Ezért a bejáratnál felszerelt csúszó szekrényeknél szokás a tükröket legalább az egyik ajtóra felszerelni.

  Szekrény tükrös ajtókkal

  Csúszó szekrény a folyosón, tükrös ajtókkal

 2. A siket homlokzatok laminált forgácslapból készülnek, minden további bevonat vagy rögzítés nélkül. Más szavakkal, ezek rendes fa homlokzatok.

  Szekrény fényes elülső részekkel

  Sarok szekrény a folyosón, fényes homlokzatokkal

Az ilyen ajtók a következő típusúak lehetnek.

 • Egységesen fa. A leggazdaságosabb lehetőség, amely tökéletesen illeszkedik az egyszerű lakonikus stílusban berendezett szobákba, felesleges részletek nélkül.

  Egyszerű és stílusos lehetőség

  A folyosó sarokszekrényének egyszerű és stílusos változata

 • Dekoratív betétekkel (kombinált). Ebben a változatban a fa kombinálható tükörelemekkel, üveggel, fémmel, más faj fájával. A vásárlók gyakran ezt a lehetőséget díszítik a folyosó díszítésére, mert az ára demokratikus, de nem nélkülözi a „lelkesedést”.

  Sarokszekrény kombinált ajtókkal

  Sarok szekrény a folyosón kombinált ajtókkal

 • Üveg. Általános szabály, hogy a szekrények átlátszó üvegét nem hagyják ajtóként, mert rajta keresztül minden látható lesz, és nem tűnik esztétikusnak. Ezért matt filmeket visznek fel az üvegfelületekre, hogy elrejtsék a fülhallgató belsejét. A matt film mellett gyakran dekoratív kontúrképeket, mintákat, dísztárgyakat alkalmaznak a homlokzaton. Egy ilyen tervezési megoldás érdekesnek tűnik egy provence-i folyosón, modern stílusban.

  Sarok szekrény üveg elöl

  Üveg homlokzatú sarok tolószekrény megfelel a bútorok világának legújabb divatirányzatainak

A szekrény helye a szoba konfigurációjától függ. Hosszúkás helyiségek esetében előnyös keskeny téglalap alakú bútorokat elhelyezni, amelyek egyértelműen a fal mentén állnak. A négyzet alakú helyekhez saroktárolót választanak a dolgokhoz, amelyek különféle konfigurációkban is elkészíthetők.

 • Sugárirányú. A szekrény racionális elhelyezéséhez az ügyfelek egyre gyakrabban választanak tolóajtós félköríves homlokzatot, amely az ajtók tetején vagy alatt támogatható, attól függően, hogy a vezetőket a mennyezetbe vagy a padlóba szerelik-e.

  Sugaras szekrények

  A radiális szekrények alakúak, mint egy kör szektora, középen a sarokban

 • Négyszögletes. A derékszögű készlet alkalmas a klasszikus bhakták számára. A szekrény belsejének kitöltése az ügyfél kérésére.

  Téglalap alakú sarokszekrény

  Téglalap alakú sarokszekrény üvegajtókkal

 • Trapéz formákat választanak helytakarékosság esetén. Merőlegesen illeszkednek a falakba, de a sarokban levághatók. A kúpon elhelyezhet egy tükröt, vagy tetszés szerint díszítheti a "fedelet".

  Belső töltés

  A trapéz sarokszekrény belső kitöltése

 • A háromszögnek csak egy felülete van, amely a bejárati helyiség két szomszédos fala között csatlakozik.

  Háromszög alakú szekrény

  A háromszög alakú szekrény egyszerű, de tágas kialakítású, és a legkisebb helyiségekre is alkalmas

A szekrény belseje

Más szavakkal: töltés (a szekrény belső területének kitöltése). A következő anyagokból készülhet:

 1. A tolószekrények válaszfalai, polcai és hátsó falai forgácslapból készülnek. Ezeket rögzítési szög segítségével rögzítik. Akasztókat, dobozokat, szerelvényeket (fogantyúkat, polctartókat) a folyosó gyártója is elkészítheti.

  Normál polcok a szekrényben

  Minden polchoz szokásos polcok tartoznak, amelyek felelősek a bútorszerkezet biztonságáért

 2. Drágább töltési lehetőség egy töltőanyag, amely más szállítók (például az IKEA) fém moduljaiból áll. Kosarak, állványok, válaszfalak, akasztók külön megvásárolhatók a szaküzletek nagykereskedelmi központjában, és beépíthetők a szekrénybe.

  Belső elemek

  Az Ikea szekrényrendszerének belső elemei beépíthetők bármely más szekrénybe

 3. Kombinált töltési módszer. Ebben az esetben a szekrény egy részét a fülhallgató gyártója tölti be az ügyfél kérésére, a többihez pedig kész kosarakat, polcokat, fogastartókat és egyebeket választanak ki.
Érdekes lehetőség a szekrény kitöltésére

Érdekes lehetőség a szekrény kitöltésére az ajtók szokatlan dekorációs lehetőségével

A töltési elrendezést az ügyfél igényei szerint töltik ki. Mindenki egyenként közelíti meg ezt a kérdést, mert valakinek nagy számú akasztóra van szüksége, és valaki inkább a fiókokban tárolja a ruhákat és a dolgokat.

A hátsó fal forgácslapból készül, vagy fedetlen marad. Ha úgy dönt, hogy a falat "csupaszon" hagyja, vegye figyelembe a használat során bekövetkező foltosodás vagy károsodás kockázatát.

Tippek a szekrény kiválasztásához

Gyönyörű négyajtós szekrény

Gyönyörű és nagyon tágas négyajtós szekrény

A legfontosabb, hogy ne felejtsük el, hogy a szekrény belső polcait elválasztó összes válaszfalat szigorúan az ajtók kereszteződése mögött kell elhelyezni, azaz amikor az ajtók teljesen kinyílnak, faltól falig hozzáférnie kell a belső polchoz, és nem csak annak egy részéhez.

Azt is tudnia kell: amikor a homlokzatot kétajtós kivitelben hajtja végre, akkor mindig csak a szekrény egyik feléhez férhet hozzá (amikor kinyitja az ajtót). Háromajtós "előszoba" esetén a rész 1/3-át használhatja. A négyajtós bútorokban, akárcsak egy kétajtós gardróbszekrényben, 1/2 tároló nyitva áll az Ön rendelkezésére.

A kis helyiség vizuális növelése érdekében a tükrös ajtók jól jönnek. Fényvisszaverő felülettel megduplázhatja a helyet.

Sötét és rosszul megvilágított helyiségek esetén felszerelheti a ruhásszekrényt lámpákkal, amelyeket az ajtók fölötti párkányba építenek. És ha a tükrös ajtók fölé helyezi el a lámpákat, akkor a hely megduplázása mellett kétszer annyit fog világítani a helyiség.

További mennyezeti lámpák

További mennyezeti lámpák világítják meg a folyosó területét, és tükrözve tükrözik, vizuálisan növelik a helyet

Melyik homlokzatot válasszuk

A homlokzat kiválasztásának tippjei csak az elülső szoba tervezési megoldásától és az Ön vágyától függenek, hogy a szekrény illeszkedik ebbe a belső térbe.

 • Az élcsapat stílusú fejhallgató ideális kombinált homlokzatokhoz.
 • Az arab stílusú homlokzatok elöl faragott ajtókkal tökéletesek.
 • A szeszélyes, barokk stílusú helyiséghez a társa a stílushoz illő dísztárgyakkal ellátott szekrény lesz.
 • A francia motívumok és hangulatok kedvelői számára a provencei stílus tökéletes, ötvözi a rusztikus szellemet és az elegáns, divatos részleteket.

Ezért mielőtt elkezdené keresni az ideális megoldást a bejárati szoba elrendezésére, el kell döntenie, hogy milyen stílusban készül a belső tér. A szekrény kiváló kiegészítője lesz az előlap kialakításának.

A sugarú szekrény elegáns kialakítása

A sugarú szekrény fényűző kialakítása, összhangban a folyosó többi elemével

A folyosón lévő szekrény ára

A költség a következő pontoktól függ:

 • Az anyag, amelyből a "plébánia" készül. Például, mint fent említettük, egy tömör fadarabból készült szekrény nagyságrenddel magasabb lesz, mint a forgácslap vagy az MDF;
 • Építkezési terület. Minél több anyagot használnak, annál magasabbak lesznek a költségek;
 • Homlokzati dekoráció. Például egy permetezett tükör drágább lesz, mint egy unalmas ajtófelület.
 • Belső alkatrész típusa. A gyártótól származó válaszfalak és szekrényfiókok kevesebbe kerülnek, mint a szaküzletekben vásárolt "töltelék".

A kis bejárati ajtók szekrényeinek kialakításának jellemzői

Kicsi, de praktikus sarokszekrény

Egy kicsi, de kényelmes saroksugárú szekrény tökéletesen illeszkedik akár egy kis folyosó belsejébe is

Ha a fülhallgató elrendezésére fenntartott fülke nagyon keskeny, akkor a szekrény belsejében legalább 50 centiméteres helyet elfoglaló akasztókat nem a homlokzat mentén, hanem a hátsó falra merőlegesen kell elhelyezni. Ez a megoldás helyet fog megtakarítani.

A szekrény kiválasztásakor ne feledje, hogy a szekrény bútoraitól eltérően lehetővé teszi a helyiség kisebb mélységét, maximális kitöltéssel. A hátsó falak hiánya miatt több dolgot, ruhát és kiegészítőt is elfér.

Előző

Következő