Növekvő székek gyerekeknek, melyek különböznek egymástól

A gyermek számára az első bútor kiválasztása döntő jelentőségű. A bútoroknak kényelmesnek, biztonságosnak és stílusosnak kell lenniük. Az ortopéd bútorok lesznek a legjobb választás a gyermekek számára - ezt bármely orvos megerősíti. A kiváló minőségű ortopéd bútorok már kiskoruktól kezdve egészségesek maradnak. Támogatja a gerincet, hozzájárul a csontrendszer normális fejlődéséhez.

Az állítható kialakításnak köszönhetően a "Vyrastayka" szék tökéletes az 1 éves gyermekek és felnőttek számára

Az óvoda fő eleme a szék. A székeket az illető magassága alapján kell megvásárolni. Nem használhatja ugyanazt a széket minden évben. Meg kell vásárolnia egy újat, vagy egy növekvő széket kell választania. Megváltoztathatja az ülés magasságát, beállíthatja a háttámla helyzetét. Egy ilyen szék különleges helyet foglal el a gyermekbútorok között. Segít a csontváz megfelelő formában, enyhíti az egészségügyi problémákat, segít pénzt megtakarítani.

Neosanka ortopéd térd szék

Neosanka szokatlan ortopéd térd szék a hátbetegségek és a gerinc görbületének megelőzésére.

A növekvő széket sokkal jövedelmezőbb megvásárolni, mint a gyermekeknek szánt szokásos bútorokat. Ez utóbbit évente meg kell változtatni. Ez jelentős csapást jelent a költségvetésre. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az ortopédiai székek jellemzőit és az azok megválasztásakor figyelembe veendő kritériumokat.

Ortopéd szék iskolások számára

Az ortopéd szék iskolások számára lehetővé teszi az ülés magasságának és a háttámla dőlésének beállítását

A modern ortopédok szerint jobb, ha állítható székeket használnak a gerinc esetleges betegségeinek megelőzésére. Segítenek elkerülni a gerincferdülést, a gerinc görbületét. Minden gyerek más. Még ugyanabban az életkorban a gyermekek teste különböző módon fejlődik. A növekvő székek segíthetnek megtalálni a tökéletes helyzetet mindenki számára.

Állítható szék kialakítás a belső térben

Állítható székek minden gyermek számára

Az állítható székek különböző alapanyagokból készülnek. A fát gyakrabban használják. Az ilyen gyermekbútor egy speciális kialakítás, amely rögzítőelemekkel van felszerelve. Ez a készlet lehetővé teszi, hogy megváltoztassa a szék magasságát, a lábtartó helyét, a háttámla helyét. Ennek köszönhetően a szék évente beállítható a baba új paramétereinek megfelelően.

Ortopédiai szék rystaika

Fa ortopédiai szék kihajt, lehetővé téve az egyes babák kialakításának beállítását

A növekvő szék bármikor szükséges vásárlás: óvoda, iskola. Pótolhatatlan, ha a gyermek szeret sok időt tölteni az asztalnál. A kialakítás nem teszi lehetővé, hogy a csecsemő meghajlítsa a hátát. A termék kialakításakor beállíthatja az ülés, a háttámla helyzetét. A legtöbb babaterméket lábtartó-állítóval is ellátták.

Univerzális nő szék

Multifunkcionális növekedési szék, különböző színekben

Fajták

A modern növekvő székeket több osztályozás szerint lehet típusokra osztani:

 • a gyermekek életkora: óvodásoknak, iskolásoknak;
 • gyártási anyag: műanyag, fa, fém;
 • költség: költségvetési modellek, prémium osztályú modellek;
 • felépítés típusa: egyszerű modellek, korlátozóval, széles ülésű modellek stb.
Növekvő szék etető állvánnyal

Növekvő szék etetőállvánnyal és hevederrel a kisgyermek számára

Az óvodásoknak szánt növendékek speciális korlátozóval vannak felszerelve. Lehetővé teszi a gyermek maximális biztonságát. Az iskolások számára nagyobb struktúrákat biztosítanak. Az ilyen termékek szükségszerűen ortopédek. A hallgatók sok időt töltenek az asztalnál. A gyermekek ortopéd gerince lehetővé teszi a gerincből származó stressz enyhítését.

Univerzális szék gyerekeknek és felnőtteknek

A sokoldalú szék alkalmas óvodásoknak, iskolásoknak és még felnőtteknek is

A gyártás anyaga szerint a fa székek népszerűbbek. Ez nem meglepő. Környezetbarátak, biztonságosak és stílusosak. A fából készült bútorok hosszú ideig szolgálhatnak, jó kiegészítői lesznek az óvoda belső terének.

Masszív fa szék

Stabil fa nevelőszék babának

Költség szerint a szék modelleket költségvetésre és prémiumra osztják. A költségvetési termékek általában műanyagból készülnek. Rövid életűek, törékenyek.

Növekvő műanyag szék

Növekvő szék DEMI műanyag szürke-zöld

A drágák természetes anyagokból készülnek. Stílusos megjelenésűek, puha üléssel vannak felszerelve, biztonságos a használat során.

Réteglemezből

Kiváló minőségű nyír rétegelt lemezből készült "Vyrastayka" ortopéd szék

Növekvő szék egy babának. Előnyök és hátrányok

Szék a helyes testtartás kialakításához Kametta

Testtartás szék Kametta alkalmas gyermekek és felnőttek számára

A gyermekkel együtt növekvő székeknek számos jelentős előnye van. A legfontosabb a sokoldalúság. A növekvő babaszék minden korosztály számára használható, öt és tizennyolc éves kor között. Vannak gyermekek számára használt termékek és hat hónapos kortól. Néhány hajtást akár felnőttek is használhatnak. A multifunkcionalitás egy másik plusz. Az ilyen bútorok használhatók a munka, a játék, az étkező területén.

Növekvő szék a konyhában

Az egyre növekvő szék a dizájn sokoldalúságának köszönhetően akár jól is nézhet ki a konyhában

Az állítható bútorok sokáig fognak tartani. A gyermek növekedése alatt nem szükséges változtatni. A struktúra használatának szabályait azonban be kell tartania. A bútorok gondatlansága idő előtti meghibásodást okozhat. Különösen a szerkezet képes elviselni akár 100 kg súlyt is. Nem használhat nagyobb súlyú széket, eltörhet. Fontos a termék időben történő javítása is, ha meghibásodás lép fel.

Egyre növekvő íróasztal és növekvő átalakuló szék

Egy növekvő íróasztal, állítható magasságban és szögben az asztallapon, és a Kotokota Evo növekvő átalakító széke

Funkcionális átalakító szék

Megbízható kényelmes és funkcionális kabrió szék

A tüskék szinte ideális hátsó helyzetet biztosítanak ülve. Ortopédiai szabványokat szem előtt tartva tervezték. Ennek köszönhetően a gyermek nem fárad el.

Helyes illeszkedés

Helyes illeszkedés a baba székre

Sokáig tud majd ülni az asztalnál anélkül, hogy elrontaná a testtartását. Ez a hatás nagyrészt az állítható kialakításnak köszönhető. A legmodernebb típusokban minden részlet helyzete módosul: háttámlák, ülések, állványok. Ez lehetővé teszi, hogy kiválassza az ideális testhelyzetet egy adott csecsemő számára.

Opció egy kisgyerek számára

Egy etetőszék lehetősége csecsemő táplálására egy évig

Szék egy év után egy gyermek számára

Növekvő szék állvánnyal a baba önellátására egy év után

A biztonság a kinövések másik erős pontja. Stabilak, némelyikük speciális megállóval van felszerelve. Az anyag, amelyből a szerkezetek készülnek, környezetbarát. A nyersanyagokat használat előtt kötelezően tesztelik.

Stabil multifunkcionális szék

Stabil multifunkcionális szék érdekes és eredeti kialakítással

Az állítható kiviteleknek nincs sok hátránya. A legfontosabb a magas ár. Ezek a székek drágák. Emlékeztetni kell azonban arra, hogy használatuk ideje nem korlátozott. Hátránya az is, hogy kicsi a választás a tervezés terén. Az ilyen bútorok hasonlóak egymáshoz. Azonban könnyen illeszkedik bármilyen belső stílushoz.

DIY rajz

Rajz növekvő szék saját készítéséhez azok számára, akik nem tudnak készen vásárolni, de tudják, hogyan készítsenek saját kezűleg

A jobb megítélés érdekében vegye figyelembe a táblázat előnyeit és hátrányait.

Az állítható székek előnyei és hátrányai
sokoldalúság; magas ár;
multifunkcionalitás; kis választék a mintákból.
hosszú élettartam;
kényelmes helyzet biztosítása;
beállíthatóság;
biztonság.
Állítható asztal és szék

Állítható asztal és szék a hallgató számára

Hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

A növekvő szék kiválasztásakor több alapvető kritériumot kell figyelembe venni.

 1. Időpont egyeztetés. Ha öt évesnél fiatalabb gyermek számára tervezik, akkor figyeljen a korlátozóval ellátott modellekre. Biztosítani fogják a biztonságos használatot. Iskolás gyermekek számára érdemes puha ülésekkel ellátott székeket választani. Az iskoláskorú gyermekek sok időt töltenek az asztalnál. A megtalálásuknak a lehető legkényelmesebbnek kell lennie.

  Tipegő növekvő szék modell

  Növekvő széklet modell visszafogással

 2. Gyártási anyag. Jobb, ha előnyben részesítjük a fatermékeket. A műanyagokkal ellentétben sokáig fognak élni. Utóbbiak sokkal vonzóbbak. Némileg hasonlítanak az irodai székekre. A műanyag termékek azonban könnyen eltörnek és elhasználódnak. A fém modellek kevésbé népszerűek.

  Számítógépes fotel

  Gyerek számítógép állítható szék

 3. Funkcionalitás. A szék lehet támasztékkal vagy anélkül, széles vagy keskeny üléssel. A választás csak az egyéni igényektől függ.

  Gyereknevelő székek Kid-Fix

  Gyereknevelő székek Kid-Fix és kiegészítők hozzájuk

 4. A termék súlya. A szerkezetnek optimális súlyúnak kell lennie a mozgáshoz. Vásárlás előtt jobb, ha a terméket a kezében tartja, hogy kiválassza a legmegfelelőbb lehetőséget.
 5. Költség. A szülőknek meg kell érteniük, hogy az ortopédiai bútorok nem olcsók. A túl alacsony ár jelezheti a termék elégtelen minőségét. Egy ilyen termék akár veszélyes is lehet. Jobb modelleket vásárolni magas áron. Hosszabb, jobb minőségű, biztonságosabb szolgálatot tehetnek. Sőt, a termék élettartama nincs korlátozva.
 6. Egyszerű használat. A jó bútorok fő minősége az egyszerű átalakítás. Előnyben kell részesíteni az egyszerű, megbízható rögzítővel ellátott termékeket. Például nagy csavarokkal. Egy szerszámmal könnyen lecsavarhatók. Keményebbek és tartósabbak. A további rögzítőelemek nélküli fűrészhornyok kevesebbek lehetnek.
 7. Márka. Az ortopédok és más szakemberek azt javasolják, hogy előnyben részesítsék azokat a vállalatokat, amelyek csak ortopédiai bútorok gyártásával foglalkoznak. A szűk szakterületű népszerű cégek nagyobb figyelmet fordítanak a termékekre. Az ilyen vállalatok termékeinek ára természetesen magas.
Kényelmes és funkcionális növekvő szék

Kényelmes és praktikus kedvenc bútor az óvodában és a konyhában

Előző

Következő