Barkács szék kárpitozás, amely új életet ad a régi bútoroknak

Minden olyan bútor, amely a lakásában van, elöregszik, romlik, a kárpit szakadozik, foltok és karcolások jelennek meg. Lehetetlen rajta ülni, elrontja a belső megjelenését. Eljön az idő, amikor egy hulladéklerakóba kell dobni, vagy el kell vinni az országba.

fa székek

A régi székeket gyakran csak a helyreállítás és az új élet érdekében készítik.

Ha a szék megtartotta erejét, akkor erős alapja van, a bútorok cipelése nagyszerű esély arra, hogy a belső tér visszaálljon korábbi szépségéhez. Még sok évig tarthat.

fa székek

Nincs annál jobb, mint az elhasználódott bútorok átalakítása.

A barkácsolás előnyei

Úgy döntött, hogy egyedül elvégzi a régi szék vontatását, és nem vesz újat? Itt van számos előny, és meg fogja érteni, miért érdemes ezt a munkát saját maga elvégezni.

 1. Takarítson meg jelentős költségkeretet. A jó minőségű új szék drága.

  székek otthonra

  Lehet, hogy a szék nem illik a belső térbe, és csak pazarolja a pénzét.

 2. A munkát egyedül elvégezheti. De ha kétségei vannak, jobb szakembert hívni.

  fa székek

  A "csináld magad" székhúzás meglehetősen kivitelezhető.

 3. Ön maga, ízlése és színe szerint, válassza a szerelvényeket és a kiváló minőségű szövetet.

  klasszikus székek

  Már csak az kell, hogy találjon ötletet a tervezéshez és megvalósítsa.

 4. Használja fantáziáját, hiszen most sokféle anyag létezik - a drágától az olcsóig.

  fa székek

  Az alacsony árú kárpitozás is abszolút tekintélyes megjelenést kölcsönöz a bútorainak.

Jelenleg a bútorgyártók olyan termékeket gyártanak, amelyek nem olyan erősek és szilárdak, mint korábban. Különösen, ha olcsó, gyorsan romolhat. 

székek fehér

Előnyös, ha a régi bútorokat megtartja.

A megfelelő szövet kiválasztása

A megfelelő kárpitanyag kiválasztásához figyelembe kell venni néhány pontot: a kárpit feszességét - a szövetnek erősnek kell lennie és meg kell őriznie formáját; nincsenek problémái a mosással; szükség esetén szappanos vízzel vagy ecsettel könnyen tisztítható.

szék fa

Általában a szék kárpitját szövetekkel húzzák, amelyek megtarthatják az alakját.

Soroljuk fel a munkára legalkalmasabb anyagokat: bőr, de könnyen megkarcolódhat és egyéb hibák; jacquard - erős, kopásálló; nyáj, bársony - szilárd, nem fakul; a zsenília általános anyag, tömörített, praktikus; műbőr - sokáig nem kopik; kárpit - könnyen mosható.

szövet kárpitozáshoz

A legjobb megoldás a jacquard, kárpit, nyáj, zsenília.

Szükséges eszközök

Miután eldöntöttük a szék kárpitszövetét, előkészítjük a szükséges eszközöket: varrógép, tűzőgép a régi kapcsok eltávolításához, vastag karton, ecset, PVA ragasztó, csavarhúzó készlet, fogó, bútor tűzőgép, kapcsok vagy kalapács és szegek, centiméter vagy mérőszalag, olló, kréta, vonalzó, ceruza.

eszközök

Szék kárpitozó eszközök.

Milyen anyagokra van szükség? Először is a szövet. Jobb, ha jacquard, kárpit vagy nyáj - szilárdak, elég erősek, sokáig nem kopnak. Vásárlás előtt méréseket végzünk, hozzáadunk 15-20 cm-t a kárpit hajtásához és magasságához. Másodszor, a töltőanyag. A legelfogadhatóbb megoldás a habszivacs lap, amelynek vastagsága 4-5 cm, sűrűsége 30-50 kg / m3. Az ömlesztett anyagok egyáltalán nem alkalmasak. Harmadszor, szintetikus téliesítő. Stabilizátorként használják, és a szövet és a hab közé helyezik. Az anyag könnyedén siklik rajta, egy pillanat alatt nyúlik és redők nélkül.

anyagok

A megvásárolt vágás méretének meghatározásához mérje meg az ülést, és adjon hozzá 15 - 20 cm-t a kétoldali pótlékhoz.

A régi kárpit eltávolítása

A bútorok helyreállítása a szétszereléssel kezdődik. Hogyan távolítsuk el a régi szövetet helyesen? Először is kicsavarjuk az ülést - egy csavarhúzóval összekötjük a rögzítőket, eltávolítjuk a szögeket, kicsavarjuk a csavarokat, eltávolítjuk a fémbéléseket. Távolítsa el a régi kapcsokat kapcsok eltávolítójával vagy lapos csavarhúzóval. 

szétszerelni egy széket

A rögzítőket egy tartályba tesszük, ez jól jöhet.

Ezután megvizsgáljuk a szék alapját, ha laza, akkor meg kell erősíteni - töltse ki a repedéseket tömítőanyaggal vagy PVA ragasztóval, takarhatja be a gittet, húzza meg a gyenge pontokat. Eltávolítjuk a régi kárpitot, óvatosan eltávolítjuk a habgumit. Ha még nem dobta el az eltávolított szövetet, használja mintaként. 

ülés

Távolítsa el a maradék habot és ragasztót az ülés keretről.

Fuvarozási folyamat: lépésről lépésre

Hogyan kell széket húzni. Mindenekelőtt PVA-ragasztóval habhabot rögzítünk a rétegelt lemezhez. Amint a ragasztó megszárad, elvégezzük az ülés helyreállítását.

habszivacs a széken

Vágjon ki egy puha betétet a habból a sablon szerint.

rögzítjük a habgumit

Vigyen fel habragasztót a betét aljára és a faülés felületére.

Ezután az anyagot arccal lefelé tesszük rá - az ülést úgy, hogy a habgumi a kárpiton feküdjön, a hab és a szövet közé rétegként tegyünk egy szintetikus téli itatószert. Miután meghajlítottuk az anyagot az alapra, óvatosan húzzuk meg, hogy ne legyenek ráncok, rögzítsük bútor tűzőgéppel.

tűzőgéppel rögzítse a kárpitot

Vágja le a szövetet a kívánt méretre. Nem ijesztő, ha kiderül, hogy valamivel több a szükségesnél, a lényeg az, hogy ne kevesebb.

kárpit rögzítése

A szövetet képpel lefelé, sík felületre terítse szét úgy, hogy a hab fent legyen.

sarok

Tűzővel rögzítse a szövet széleit.

Végezze el a munkát 2 cm-es lépést meg nem haladva. Vágja le a felesleges szövetet. A kész ülést a vázra rögzítjük - először is a lemezeket, majd a csavarokat.

kész ülést

Fordítsa meg a leterített ülést, és nézze meg az eredményeket.

kész székek

Helyezze vissza az ülést a helyére, rögzítse csavarokkal.

Hogyan lehet helyreállítani a szék hátulját

Elkezdjük javítani a szék támláját a kerettel. Leválasztjuk az alkatrészeket, eltávolítjuk a régi bevonatot, csiszoljuk. Ha vannak repedések, töltse fel őket ragasztóval egy fecskendő segítségével, gittet alkalmazhat. Kívánt esetben festse át a széket más színnel, vagy egyszerűen csak lakkozza be. Amikor az összes alkatrész jól megszáradt, összekötjük őket. 

széklet előtt és után

Ha kárpit van a háttámlán, az anyagot és a töltőanyagot ki kell cserélni.

Először tűzőgéppel rögzítjük a hátoldal hátulját, az anyagot középtől a sarkokig húzva. Ezután elöl ragasztjuk a habgumit, és rögzítjük az anyagot a bevarrott csövekkel. Ez eltakarja a kapcsokat, így nem láthatók. A régi bútorok helyreállításával nemcsak meghosszabbítja annak élettartamát. 

széklet előtt és után

A házában megjelenik egy eredeti bútor, amely másnak nincs.

Hogyan varrjunk új székhuzatot

A székhuzatok ismét népszerűvé válnak. Ez nem csak szép, hanem megvédi a bútorokat a különféle szennyeződésektől, különösen a kedvenc háziállatoktól, gyorsan eltávolítható és mosható. Jobb varrni több huzatot, és változtatni a hangulatának megfelelően.

székhuzatok

Bármilyen háziasszony varrhat székhuzatot.

A munkához körülbelül két méter szövetre, tűvel ellátott fonalra, ollóra, egy centiméterre, csapokra, varrógépre, krétára lesz szükség. Először készítünk egy mintát, használhat egy régi burkolatot, ne felejtsük el a varratok és a szegély juttatásait.

fényes esetek

A legfontosabb az, hogy figyelembe vegyük a hát és a lábak vastagságát, hajlásaikat és azt, hogy a szövet mosás után mennyire zsugorodik.

Ahhoz, hogy a termék szorosan "illeszkedjen", készítsen kötőelemeket nyakkendők, gombok vagy cipzárak formájában. Az ülés és a háttámla szabható és varrható külön-külön vagy egész anyagból.

székhuzatok

Varrjon egyedi mintákat türelemmel és körültekintéssel.

Előző

Következő