A barkács szék előnyeit és hátrányait fedi le

Kellemesebb a mindennapi élet eseményeit a kényelem és a barátságosság légkörében tölteni. A hangulatot az apróságok hozzák létre. Legyen szó ünnepről vagy napi rutinról, a belső tér óriási hatással van az emberek érzéseire és érzelmeire. Felülmúlhatatlanul kényelmes otthont hoznak létre az eredeti székhuzatok. Az új bútorok védelme, élettartamának meghosszabbítása, a lakberendezés egyediségének megteremtése, a dekorelemek színvilágának megváltoztatása - mindezt könnyen meg lehet tenni a székhuzatokkal. Könnyen módosítható, hogy megfeleljen a divatnak, eseménynek vagy évszaknak.

székhuzatok varrni

A székhuzatok manapság ismét divatos ruházati cikkekké váltak.

Székhuzat

De a fedőminta elkészítésének legegyszerűbb és legmegbízhatóbb módszere a dummy módszer.

DIY székhuzatok

Ez a praktikus bútor tartozék funkcionalitásában összehasonlítható például egy párnahuzattal. Az egyszerű modelleket nem nehéz elkészíteni. Először egy téglalap alakú mintát készítenek a papírra az ülés és a háttámla alakjának és méretének megfelelően, majd a mintát a kiválasztott anyagra helyezik át, figyelembe véve a varratmennyiségeket. Varrással rendelkező kézműves-hostessek számára nem lesz nehéz varratokat köszörülni egyenes vonalak mentén.

Székhuzatok

De mégis, először is, a székhuzat lehetőséget kínál a kárpit és a konyhabelső unatkozó színének egyszerű és olcsó megváltoztatására.

Borítók a konyhai székekhez fotó

A szék ennek vagy annak alakjának és méretének mintája a sajátja, a varrás technológiája is eltérhet.

A borítók típusai

A szék alakjának megfelelő illesztési lehetőség szerint a huzatok szabadra vannak osztva, és szorosan ülnek a székeken.

gyönyörű eset

Előfordul, hogy a szoknya és egyéb díszítőelemek (redők, sallangok, íjak stb.) Hosszától függően legfeljebb 2 méter szövetet kell vásárolnia egy székhez.

A huzatok varrása olcsóbb

A székhuzatok talán legfontosabb előnye az alacsony költség, összehasonlítva a teljes kárpitozás vagy új szék vásárlásának költségeivel.

Csináld magad konyhai székhuzatokat

Annyi széktípus és gyártási lehetőség létezik, hogy egyszerűen lehetetlen kész mintát adni a székhuzatok varrására.

Megjelenésében és használati lehetőségeiben a huzatok a következő típusokra oszthatók:

  • egyetemes;
  • kapott borítókat;
  • luxus esetek.
kötésű székhuzatok mintával

Gyakran a székhuzatokat varrják, mert szeretett macskáink és kutyáink karmaitól banális védelmet nyújt.

A székhuzatok az ünnepi dekoráció részét képezik

Azok számára, akiknek nincs tapasztalatuk, tanácsot lehet adni egy „drága” szövet vágása előtt, hogy először varrjanak egy „próba” burkolatot egy olcsó szövetből, például egy régi lapból.

Univerzális huzatok - egyfajta köpeny állítható szélességű párnahuzat formájában. A székre történő rögzítést különféle típusú eszközökkel végzik a szék hátulján (szalagok, fodrok, hurkok, íjak). Tökéletesen néz ki karfa nélküli székeken. Esztétikai szempontból fontos, hogy a hátulját ne terheljük túl díszítő elemekkel. A széklethuzatok szintén univerzális huzatok. A T köpenyeket vagy a széklet lábain lévő kötésekkel rögzítik, vagy a kerületen lévő speciális rugalmas szalag segítségével.

Gyönyörű székhuzatok

A burkolat varrásához elegendő 1,5 - 2 méter szövetet vásárolni és a megfelelő mintát elkészíteni, és nem nehéz magukat varrni.

Konyhai székhuzatok

Ha a háttámlát és az ülést külön varrják, akkor fontolja meg, hogyan fogják őket rögzíteni vagy meghúzni a szélén.

Varrás a székekhez

Általában a szokásos székméretnél a szövetfogyasztás másfél méter.

A speciálisan rövidített huzatok, amelyek nem fedik le teljesen a széket, félhuzatok. Gyakran átlátszó (áttetsző) anyagból készülnek.

A szék huzata bézs

A székhuzatok varrására szolgáló szövetek meglehetősen olcsón használhatók, amennyiben könnyen moshatók és vasalhatók.

DIY székhuzatok háttal

Ha a huzat valahol még egy kicsit keskeny is, csak nem fog kopni.

Egy másik változatosság a luxus tokok. Különösen elegánsak. A luxuslehetőségekhez dekoratív díszek hajlatok, művirágok, az élek és az alján lévő drapériák alkalmazhatók, amelyek teljesen ellepik a székek lábát. A dekoratív felületet kiemelt pátosz különbözteti meg. A borítók ilyen szabása különösen ünnepélyes alkalmakra alkalmas.

irodai szék borítja virágos

Ugyanakkor kellően erősnek és sűrűnek kell lenniük, mivel a huzat állandó stresszt fog tapasztalni, különösen a konyha és az étkező székein.

stretch kárpitok a kárpitozott bútorokhoz

Ne varrjon székborítókat túl drága szövetekből, különben rájuk is varrni kell.

Előnyök és hátrányok

A borítókat gyakran használják a konyhában. A gyorsan változó, gyönyörű dizájn, amely megfelel az általános belső térnek, és a termékek alacsony ára az új bútorok vásárlásához képest, a használatuk növekvő népszerűségének fő oka.

Varrás huzatok

A székhuzatok varrása egyszerű, ha van otthon varrógépe.

olcsó szövetből készült próbafedések

A szék ennek vagy annak alakjának és méretének mintája a sajátja, a varrás technológiája is eltérhet.

A konyhai huzatok nagy gyakorlati előnye, hogy a szék kárpitja tartósan védett a kiömlésekkel és a zsírokkal szemben. A hiányosságok közül érdemes megemlíteni csak a rendszeres gondozást.

DIY székhuzatok

Akkor is kihagyhatja a szövet szegélyezett széleit, ha nincs overlockja, vagy egy varrógép nem cikcakk.

gróf szövet rohanás

Amikor a burkolatrészek mintái készen állnak, elrendezést kell készítenie és kiszámítania a szövetfogyasztást.

Választható borítók

A borítókat készen lehet megvásárolni, különösen a félhuzatokat és a székleteket. A szabványos méretekhez a gyártók készek megfelelő kínálatot kínálni. A burkolatok varrására szolgáló műhelyben egyedi gyártás vagy a székhuzatok saját kezű varrása iránti vágy esetén különösen fontos a szövetek kiválasztásának kérdése.

modern székhuzatok

A legfontosabb az, hogy pontos mintát készítsen, és pontosan vágja le a szövetet a mintának megfelelően, figyelembe véve a varratok és a szegésszükségleteket.

mérje meg a székhuzatokat

Különös figyelmet kell fordítani a lábakra, mivel gyakran hosszabbítással rendelkeznek az alja felé, néha csak a hátsó lábakkal és csak egy irányban.

A borítók kiválasztásakor nagy jelentőséggel bír a gyártók által használt anyag. Ezt akkor is figyelembe kell venni, ha magad készíted a takarókat.

  1. A krepp-szaténból készült tokok selymes fényűek és csillogóak lesznek, amelyek jól összecsavarodnak az összeállításban, selyemre vagy szaténra hasonlítva. Ezek kopásálló és ránctalan termékek, könnyen moshatók és hosszú ideig szolgálnak, szép megjelenésűek. A konyhához nélkülözhetetlen. Kifinomult megjelenésükkel azonban kiválóan alkalmasak különleges alkalmak díszítésére.
  2. A gabardin szövetből készült termékek könnyen kialakítják a szék alakját. Jó kopásállósággal, valamint háztartási vegyszerekkel és folteltávolítókkal szembeni ellenálló képességük miatt a takarók könnyen tisztíthatók, ami fontos a konyhában.
  3. Lycra köpenyek - sűrűek és rugalmasak, mozgékonyak és gyorsan száradnak.
  4. A látványos ünnepi hangulat és hangulat megteremtése érdekében ajánlott szatén vagy brokát termékeket választani. Nem unalmas a belső térben, ragyogásukkal és eleganciájukkal diadalmaskodással töltik el a légkört. De hátránya az ellátás nehézsége, ezért kényelmetlen a mindennapi használat során. Jobb, ha száraz tisztítással tisztítják őket, a vasalás pedig kényelmesebb egy gőzfejlesztővel ellátott vasalóval.

5. Az átlátszó és áttetsző burkolatokat kedvelőknek ajánlott figyelniük az organzából vagy hálóból készült burkolatokra. Különösen könnyűek és alkalmasak nyitott nyári verandák díszítésére és szabadtéri rendezvények díszítésére.

A szék huzata fehér

De a fedőminta elkészítésének legegyszerűbb és legmegbízhatóbb módszere a dummy módszer.

cserélhető burkolatok

Tapasztalatok nélkül nagyon nehéz pontos mintát készíteni a borítókról, különben is, valami nem stimmel.

Előző

Következő