Barkács fali polcok telepítése és modern dizájn kiválasztása

Mi lehet közönségesebb, mint egy szokásos fali polc? De a jó képzelőerő és az ügyes kezek csodákra képesek egy ilyen egyszerű tárggyal, így otthonod belsőépítészetének gyönyörű elemévé válhatnak.

DIY polcrajzok

A helyiség díszítésének egyik technikája a polcok használata.

Találmány lenne, de van anyag a polcra...

Minden anyagnak megvannak a maga előnyei és hátrányai. Fali polcokra alkalmasak a következők.

 • A fűrészáru - a leggyakoribb és a legolcsóbb - könnyű darabokra vágni, feldolgozni és festeni.
 • Fém - nem mindig alkalmas, nehezebb otthon feldolgozni, a belőle származó polcok nem illenek jól az otthoni belső térbe, hajlamosak a korrózióra.
 • Üveg - remekül mutat bármely helyiség belsejében, vizuálisan könnyebbé és szellősebbé teszi a polcokat, de törékenysége miatt speciális eszközökre és felszerelésekre van szükség az összetett lyukak vágásához és a csiszoláshoz.
 • A műanyag a legkönnyebb anyag, amely az összes előzőt helyettesítheti.
DIY virágpolcok a falon

Polcokat akasztanak a falra, a földre teszik, és vannak, akiket a mennyezetre vagy a gerendákra akasztanak.

TÁJÉKOZTATÁSUL! Az ember fantáziája a falon lévő polcok anyagának megválasztásában kimeríthetetlen - régi bőröndök, TV-tokok, vízcsövek és sarkok. Még... nadrágszíjak is használhatók rögzítőként.

polcok + fali fotó

Sokkal gyakrabban működnek.

Vásároljon vagy készítsen polcot a falon a saját kezével

Mi az előnye a házi fali polcoknak a megvásároltakkal szemben? A bútorüzletek minden alkalmat kínálnak - könyvespolcok, edények, telefonok, virágok. De a házi termékek védelmében a következő érveket lehet felhozni:

 • a megvásárolt polc nem mindig felel meg a szépségről alkotott elképzeléseinek - vagy a szín nem megfelelő, vagy az alak kínos;
 • a megvásárolt termék méretei nem felelnek meg a szobád méretének;
 • a polcok magassága vagy szélessége nem egyezik meg a rájuk helyezett tárgyak méretével;
 • a javítás után jó anyagdarabok és kötőelemek maradtak - kár kidobni, de nincs vágy és hely a tároláshoz.
DIY polc

De a legjobb az egészben - könnyen elkészítheti őket saját kezűleg.

MEGJEGYZÉSRE! A polcok saját kezűleg történő elkészítése a falon gyakran olcsóbb, mint egy ismert bútorgyártó cég boltjában történő megvásárlás.

DIY könyvespolc

Fából, rétegelt lemezből, laminált forgácslapból, farostlemezből készülnek, vannak üvegpolcok.

A polcok különbözőek

A polc összeszerelése előtt határozza meg, hogy milyen típusú lesz. A bútorkészítők minden alkalomra elkészítették a fali polcok készítését:

 • nyitott - oldalfalak, bejárati ajtók és hátsó falak nélkül;
 • zárt - lényegében az ilyen polcok miniatűr függesztett szekrények, alacsonyabb tömegben, mélységben és magasságban különböznek tőlük;
 • sarok - két fal találkozásánál helyezkedik el, lehet mind a belső sarok, mind a külső;
 • aszimmetrikus - a polcok elrendezése mentes a szimmetria tengelyétől, feltéve, hogy a funkcionalitás megmarad;
 • felfüggesztett - hevedereket, kábeleket, sűrű szövetből készült anyagokat, öveket a polcok felfüggesztéseként, a mennyezetet pedig támaszként használják;
 • dekoratív - érdekes dolgok gyönyörű elrendezésére tervezték.
Barkács fa polcok

Ugyanazokat az anyagokat használják állványokként, de fémből, műanyagból és más teljesen hihetetlen dolgokból - például csövekből vagy palackokból - is készülnek.

Modul - univerzális megoldás

Az oldal-, felső- és alsó falakból álló, önmetsző csavarokkal vagy bútorszerelvényekkel rögzített fali polcok legegyszerűbb módja. Szükség szerint készítsen ilyen hosszúságú és magasságú "modulokat", és rögzítse a falon a megfelelő sorrendben. Ez az opció kiválóan alkalmas könyvespolcok készítésére.

Könyvespolcok a falon

A nappali szobákban nem annyira fontos, hogy a polc milyen anyagból készül. Fontos, hogy kialakítása megegyezzen a belső tér stílusával.

A következő anyagokra és eszközökre lesz szüksége:

 • 16-20 mm vastag és 150-180 mm széles tábla - lehet fenyő, MDF, rétegelt lemez vagy forgácslap.
 • önmetsző csavarok;
 • csavarhúzó;
 • épületszint;
 • bútor fémfűrész fa.
saját kezűleg állítson össze polcot improvizált eszközökből

Még a funkcionalitás sem mindig fontos: egyesek kizárólag dekoratív szerepet játszanak. Ha van rajtuk egy-két elem.

Jelölés és fűrészelés

A polc magassága és szélessége szabadon választható. Ha a felső és az alsó fal végei az oldalfalak széleihez támaszkodnak, akkor magasságuk meghatározásakor módosítani kell a tábla vastagságának kétszeresét.

fali polcok lehetőségei

Feladatuk az, hogy az otthon belsejének különleges stílust és színt adjanak.

FIGYELEM! A tábla levágásához használjon kézi körfűrészt vagy kirakót. Használatuk lehetővé teszi, hogy a vágott felület sima legyen.

fej fa polcok

Ha a műszaki helyiségek polcairól beszélünk - különösen a konyhában és a fürdőszobában, akkor gyakorlatilag mindenhol a praktikum követelményei kiegészülnek az esztétikai szempontokkal.

A sarokfali polcok alkatrészeinek jelölésekor a felső és az alsó fal két ferde végű deszkából készül. Csatlakozásuknak pontosan be kell illeszkednie abba a sarokba, amelyre szánják őket. A végek felületét fa ragasztóval zsírozzák, a deszkákat összekapcsolják és bilincsekkel meghúzják, amíg teljesen megszáradnak. Ezenkívül rögzítheti a sarkokat önmetsző csavarokkal.

Munkadarab-feldolgozás

Telepítés előtt a polcok fa részeit le kell csiszolni és védőbevonattal kell bevonni. Festheti és lakkozhatja a fát. Egy ilyen polc azonban nem mindig illeszkedik a belső tér általános színvilágába. Ezután jobb alapozót felhordani és a kívánt színnel festeni.

Fa polcok készítésének lehetőségei

Biztonsági hálóhoz azon a helyen, ahol az önmetsző csavar be van csavarva az oldalfal alsó részébe, előzetesen furatokat kell fúrnia egy vékony fúróval.

A polc összeszerelése

A falak önmetsző csavarokkal történő rögzítéséhez meg kell jelölnie a lyukakat. Az alsó fal végélétől mérje meg az oldalfal vastagságának felével megegyező távolságot, és rajzoljon egy vonalat a vágással párhuzamosan. Jelek készülnek rajta a fúrógéphez, öt centiméterrel hátrébb lépve balra és jobbra. Az ellenkező végét is megjelölik. Készítsen lyukakat. Rögzítse a polc oldalfalait önmetsző csavarokkal. A polc felső falának azonos megjelölése és rögzítése.

Csináld magad konyhapolcokat

Annak érdekében, hogy a polc egyenletes legyen, és később ne deformálódjon, az alsó részben, a hátoldalon lapos ablakszögekkel rögzítheti az alkatrészek helyét.

MEGJEGYZÉSRE! A polc falainak rögzítéséhez más módszerek is alkalmazhatók - asztalos ragasztóval ellátott fa dübelek, speciális rögzítési tartozékok - esztrich sarkok, excentrikus esztrichek.

DIY fali polc

Annak ellenére, hogy az elektronikus eszközök felváltják az emberi életből származó nyomtatott kiadványokat, sokan ennek ellenére gondosan megőrzik a szívüknek kedves könyveket és folyóiratokat, amelyek tárolása gyakran sok kívánnivalót hagy maga után.

A polc felszerelése a falra

Úgy tűnik, hogy semmi sem könnyebb. Valójában ez egy döntő szakasz. Nem akarja, hogy minden erőfeszítése, hogy javítsa otthonát, egyetlen pillanat alatt összeomoljon.?

A legegyszerűbb módszer a polcokhoz csuklós sarok használata. A felső fűzőlyuk tiplivel van rögzítve a falhoz, az alsó - önmetsző csavarral vagy anyával és alátéttel ellátott csavarral a polcon.

FONTOS! 20–50 kg-os polc betöltésekor konzolokat kell használni. Jelöljön lyukakat a falon egy épületszint segítségével.

Sarokpolc előnyei

A kezeknek tisztának kell lenniük, mert a kezeletlen fa nagyon könnyen beszennyeződik.

DIY virágpolcok

A polc méretei attól függenek, hogy mekkora méretű könyveket tárolnak rajta.

Méhsejt polcok gyártása

Az eredeti forma polcán megköveteli, hogy fantáziát mutasson és még egy kicsit nagyobb gondossággal járjon, de erőfeszítései több mint megtérülnek - az eredeti termék feleleveníti a szoba belsejét.

 1. A deszkát 15 darabra vágtuk 300 mm hosszúra, 30 ° -os vágási szöggel.
 2. Az első méhsejt elkészítése. Ehhez a hatszögletű részt ragasztjuk és sarkait önmetsző csavarokkal erősítjük meg.
 3. Az összes többi "méhsejt" polcot egy fal nélkül készítjük el.
 4. A földre hajtogatjuk őket úgy, hogy a hiányzó arcot a szomszédos szakasz fala helyettesítse. Ragasztóval és önmetsző csavarokkal rögzítjük.
 5. Ha vannak megfelelő hosszúságú szegmensek, akkor a "méhsejt" belsejében polcok készíthetők.
Polc készítése saját kezűleg

Minden részletet darálóval kell feldolgozni, csak akkor rögzíthető más alkatrészekkel egyetlen szerkezetbe.

FONTOS! Az önmetsző csavarok meghúzásakor a repedések és torzulások elkerülése érdekében fúrjon előre 1,2 mm átmérőjű furatokat.

Csináld magad könyvespolcokat

Természetesen nem lehet eszköz nélkül. A minimum egy fémfűrész és egy Phillips csavarhúzó.

Csináld magad csuklós könyvespolcot

A könyvespolcokra erősségi követelményeket támasztanak: jelentős súlyuk van.

Könyvespolc rejtett szerelvényekkel

Ha ízét sérti a rögzítő kiegészítők megjelenése, akkor készíthet egy kis nyitott polcot rejtett rögzítőkkel.

Eredeti függesztett polc fából és kötélből

Az első lépés az, hogy átgondoljuk a készülő polc méreteit, és csak a vásárlási táblák után döntsünk a helyről, ahol ez lesz.

DIY fali polcok

Gyakran láthatja, hogy az emberek művirágokkal díszítik az otthonukat, de még mindig semmi sem pótolhatja a természetes szép növény frissességét.

Ehhez a következőkre van szükség:

 • fa gerenda 25-30 mm vastagságban, jól csiszolt felülettel;
 • azonos vastagságú deszka, ugyanabból az anyagból;
 • csapok - hengeres csapok fából;
 • asztalos ragasztó;
 • tiplik és csavarok.
Fali polcok a belső térben

A modern univerzális eszköznek köszönhetően az otthoni kézműves szinte bármilyen polcot készíthet, még egy lakásban is, nemhogy műhelyében dolgozni.

Az ilyen polc összeállítása a következő lépésekből áll.

 1. Fűrészelt egy rudat és egy deszkát azonos hosszúságú darabokra.
 2. Sablon segítségével egybeeső furatok készülnek a rúd és a leendő polc oldalán, amelyek átmérőjének és teljes mélységének egybe kell esnie a tiplik hosszával.
 3. A faanyagokat tiplik és önmetsző csavarok segítségével rögzítik a falhoz.
 4. A ragasztott csapokat gondosan behajtják a fa furataiba.
 5. A faanyag és a polcok felületét, amelyeket a segítségükkel összekapcsolnak, szintén ragasztóval kenjük.
 6. A polcot "felhelyezik" a csapokra, és szorosan megnyomják. A megbízhatóság érdekében gyengéden megütheti a polc oldalának teljes hosszát egy gumidobóval.
egyszerű könyvespolcok csináld magad

Természetesen azonnal szeretne valami terjedelmes és szépet készíteni, ami teljesen természetes, de először kipróbálhatja az egyszerű, de szép polc készítését.

Ez a polc úgy néz ki, mint a szoba falának természetes meghosszabbítása. Csak ne töltsön be túl sok elemet.

Függő polc természetes fából

Sőt, ezek a termékek lehetnek az első saját készítésű termékek. Nagyon egyszerű.

A dekoráció minden

Összeszedte és felakasztotta a polcokat a falra. De példátlannak tűnnek - túl üresek, vagy éppen ellenkezőleg, halmozottak könyvekkel és egyéb apróságokkal. Ahhoz, hogy szobája belső fali polcai esztétikusan és szemet gyönyörködtetővé váljanak, kövesse ezeket az egyszerű szabályokat.

 • Három szín törvénye - egy domináns szín a polcon, és két kiegészítő szín a rajta lévő elemeknél. Kívánatos, hogy a polc színe ellentétben álljon a rajta álló tárgyakkal - így kifejezőbbek lesznek.
 • Kezelje a káoszt triádokkal. Rendezzen hasonló színű elemeket a különböző polcokra úgy, hogy azok a képzeletbeli háromszögek tetején legyenek.
 • Adjon több levegőt - egyes dolgok, különösen a nagyok, több szabad helyet igényelnek a polcon.
 • Az apróságoknak jó háttér kell. Például egy luxus váza mellett egy polcon álló figurát el kell távolítani egy látványos szomszédtól, és egy kis akvarell technikával készült festmény hátterére kell helyezni.
 • Próbáljon olyan méretű és színű tárgyakat elhelyezni, amelyek képzeletbeli függőleges vagy vízszintes szimmetriatengelyhez kapcsolódnak.
 • Minél magasabb a polc, annál könnyebbnek kell lennie az elemeknek. Célszerű az összes masszívat az alsó, a könnyűet pedig a felső polcokra helyezni.
 • Ne felejtsd el a funkcionalitást - helyezd a szemed szintjén elhelyezett polcra azokat a dolgokat, amelyeket leggyakrabban használsz.
DIY könyvespolcok

Az egyszerű kialakítás jó: bármilyen polcot maga is elkészíthet.

Ne félj kísérletezni. A fali polc bármilyen anyagból készülhet, de a fűrészáru a legjobb választás. A felszereléshez függesztő konzolokat vagy konzolokat használjon. És ne legyen lusta könyveket és vázákat gyönyörűen elhelyezni rajtuk.

Sarokpolc fából

Szerkezetileg a polcok többsége megfelelő polcokból és szemöldökből áll.

Előző

Következő