Bortároló polcok és állványok előnyei és hátrányai

Egy pohár jó bor étkezés közben nemcsak felvidítani képes, hanem hasznos anyagokkal, vitaminokkal és antioxidánsokkal is telíti a testet. Ha rajongsz az európai konyha iránt, akkor valószínűleg teljesen egyet fog érteni ezzel az állítással. De bármely termék vagy ital csak akkor tudja megőrizni előnyös tulajdonságait, ha betartja a tárolási szabályokat. Hús - csak a fagyasztóban, tojás speciális tálcákban, zöldség a hűtőszekrény alsó rekeszében. A borhoz pontosan ugyanazok a "különleges" feltételek szükségesek.

Borszekrény a konyhában

Konyhabútorba épített borszekrény

Borállványok ajánlottak. Nemcsak elsődleges céljuk - egy nemes ital megőrzése - teljesítésére hívják őket, így lehetővé teszik, hogy némi „lelkesedést” adjon a ház vagy lakás belső teréhez.

Az ilyen típusú bútorok költségei messze nem a székek és a székek szintjén vannak. Inkább egyfajta művészet, ezért készüljön fel arra, hogy kerek összeget keressen egy minőségi termékért, vagy fontolja meg egy ilyen bútordarab saját kezűleg történő létrehozását.

A statisztikák nem hazudhatnak, mondván, hogy az összes vásárolt borosüveg több mint 91% -át az első 24 órában megunják. De a bor igazi ismerője tudja, hogy ennek a csodálatos italnak az egész "élete" hosszú, összetett folyamat, amely az ókortól kezdve egy egész tudományt testesít meg, amely a mai napig folyamatosan fejlődik és fejlődik.

A közvetlen napfény, a rezgés, a páratartalom, a hőmérséklet az a fő tényező, amely teljesen megfosztja az újonnan elkészített sommeliert hobbijaitól, ez a fő oka annak, hogy ezt az italt tartalmazó edényeket egy speciális pincében tárolják, ahol állandó a hőmérséklet, és a napfény hiánya teljesen kizárja az oxidációs folyamatot.

Speciális borszekrény hőmérséklet-szabályozáshoz

Különleges szekrény a bor otthoni tárolásához a kívánt hőmérsékleten

Mi az a boros állvány, és mire való?

Alagsori tárolók

A ház alagsorában házi bor tároló állványok

A vidéki ház tulajdonosainak teljesen szerencséjük van, akik megengedhetik maguknak, hogy felszereljenek egy igazi borospincét, ahol egész évben élvezhetik Dionüszosz ajándékait, este a kandalló előtt ülve. De mit kell tennie annak a személynek, aki a "borművészet" ismerőjeként kénytelen lakásban lakni, ahol aligha lehet helyet biztosítani egy speciális tárolónak?

Hasonló kérdést tett fel 1976 végén az EuroCave vállalat francia alapítója, amely boros állványokat, speciális szekrényeket gyárt, amelyek városi körülmények között is lehetővé teszik a nemes ital minőségének fenntartását. De ez inkább a szekrényekre vonatkozik.

Borszekrény a konyhában

A konyhában található borszekrény lehetővé teszi az otthoni bor minőségének megőrzését

A borállvány egy kissé más célú berendezés. Ezért visszatérve a cikk elejére, érdemes teljes mértékben eldönteni az állvány megvásárlásának célját. Szeretné, hogy a bor érjen a konyhában? Akkor egy tárolószekrényt választ. Szüksége van egy gyönyörű dekor elemre, vagy csak egy polcra az üvegek tárolásához, ahol egy-két vörös félédes várja a következő ünnepet - készítsen boros polcot!

Eredeti méhsejt polc palackokhoz

Eredeti méhsejtes polc borosüvegekhez vendégei számára

A boros polcok típusai

A felépítés típusa, valamint a borosüvegek elhelyezése szerint vannak felosztva.

 1. Függőleges

  Függőleges boros állvány

  Függőleges polc több üveg bor számára, hogy akár egy kis helyiségben is elférjen

 2. Vízszintes

  Vízszintes boros állvány

  Vízszintes polc bor és poharak tárolására

 3. Átlós

  Átlós borszekrény

  Az átlós borszekrény optimális tárolási körülményeket biztosít az italok számára, és lehetővé teszi, hogy hűtve tálalják őket pontosan úgy, ahogyan az szükséges az íz és aroma feltárásához

 4. Hajlamos

  Lejtős polc palackozott bor tárolására

  Lejtős polc palackozott bor és egy pohárkészlet tárolására

 5. Bemutatás

  Rack bemutató polcokkal

  Bor állvány bemutató polcokkal

 6. Fiókok
Kényelmes borszekrény

Kényelmes borszekrény fiókokkal

Kombinált boros állvány vízszintes és függőleges tároláshoz

De a divatirányzatok trendje, a trendek kegyetlen "inváziója" teljesen új, elképzelhetetlen és helyenként igazán grandiózus terveket diktál a fogyasztó számára! Nagyjából az ilyen bútorokat a helyiség kialakítása alapján választják ki, ahol további elhelyezését tervezik. És a népi iparművészek vagy kreatív személyiségek saját kezűleg készítenek ilyen polcokat, beleteszik a lelküket, a belső elemeket pedig múzeumi darabokká, nem pedig bútorokká.

Boros állvány a konyhában

Borosüveg a konyhában egy kis gyűjteményhez

Amit a piac kínál nekünk?

 • Ipari stílusú állványok. A fa és a fém mesterséges összefonása olyan struktúrákat alkot, amelyek kicsit közelebb állnak a steam-punkhoz.

  Loft stílusú minibár

  Mini bár, borosüvegek és poharak állványa ipari stílusban

 • "Fa" típusú padlóállványok (amikor úgy tűnik, hogy az üvegek a csomagtartóból nőnek ki).

  Bor állvány fából

  A Potterybarn fa borosállványa jól illeszkedik ebbe a belső térbe

 • Zseniális tervezési megoldásokon alapuló standard polcok. (Hullámok, négyzetek, körök, háromszögek).

  Szokatlan tervezési megoldás

  Szokatlan tervezési megoldás palackok tárolására

 • Klasszikus fapadló, falra szerelhető, kissé stilizált méhsejt.

  DIY fa palacktartó

  Érdekes ötlet egy fa palacktartó saját kezűleg történő létrehozásához

 • Egy vagy több polc külön rendben elrendezve a falon.

  Borpolcok a falon

  Boros polcok - szokatlan dekoráció a konyha falán

A lista folytatódik, tekintettel a tervező fantáziájára.

Boros állványok

Borállványok - szokatlan belső megoldások

A borpolcok hátrányai és előnyei

Kis dekoratív borpolc

Kis dekoratív, kézzel készített boros polc

Mint már említettük, az ilyen típusú tárolás fő hátránya, hogy abszolút képtelen megőrizni az alkoholtartalmú italokat, az összes alapvető szabály betartásával. Itt a bor soha nem fog „érni” helyesen, csak ideiglenesen tárolható a vendégek következő látogatásáig. Vagy játssza el a belső tér gyönyörű díszítő elemének szerepét, harmonikusan kiegészítve annak integritását, ami a fő előny, nem veszi figyelembe az üvegekhez való könnyű hozzáférést.

Minibár a nappaliban

A nappaliban található minibár lehetővé teszi kedvenc italainak megfelelő és gyönyörű tárolását

A borpolc hátránya, sajnos, nem egy pince, ahová lemehet egy különleges alkalomra, kirándulásokat vezethet a vendégek számára, válogathatja gyűjteményének összes gyöngyét, amint ez általában filmekben látható.

Borgyűjtemény

A borgyűjtemény tökéletesen helyezkedik el az egyik falon elhelyezett kis polcokon

Hogyan válasszon állványt?

Elegáns bár a nappaliban

Elegáns bár a nappaliban koktélokat kínál minden ízléshez

Nincs és nem lehet az egyetlen helyes döntés, tanács, ajánlás. A bortároló állványokat kizárólag személyes preferenciák alapján választják. Tetszik neked, ha a fát fával vagy kővel kombinálják? Vagy esetleg egy csúcstechnológiájú műanyag konstrukció? Szeretne padlótartót elhelyezni a konyhában vagy a lépben?

Boros állvány a konyhában

Szokatlan alakú boros állvány, amely a konyha falán található

Mire érdemes igazán figyelni ennek a dekorelemnek a megvásárlásakor - a gyártó márkája, a felhasznált anyagok minősége, a szerkezet összeállítása. Senkinek nem lesz öröme, ha megpillant egy lengő, recsegő állványt, amely esztétikai élvezet helyett csak irritációt és gyűlöletet okoz a "kínai hamisítás" iránt. Vagy talán a legjobb megoldás egy borpolc létrehozása a saját kezével.?

Eredeti palacktartó

Az eredeti, fából készült borosüveg állvány könnyen elfér a lépcsők alatt, és élénkíti a belső teret

Előző

Következő