Konyha készlet elrendezésének megválasztása a tervezés és a paraméterek

Az oroszországi konyha nem csak háztartási készülékekkel felszerelt kisegítő helyiség, nem csupán élelmiszer zóna. Ez egy kandalló egy házban, ahol a barátságosság és a kényelem uralkodik, a kommunikáció helye, amely elősegíti az őszinteséget.

kész konyhai szett

A csinos és kisméretű headset mindent tartalmaz, amire szüksége van, nem vonzza a felesleges figyelmet, ugyanakkor nagyon tisztességesnek tűnik.

A tervrajz szükségességéről

Nem kell rohanni a vízellátás, a csatornázás, a fűtés, az áramellátási hálózatok telepítésével, a konyhai szekrény aljzatainak telepítésével. Helyük meghatározásához a szerelési rajzot kell alapul venni, amely pontosan jelzi a berendezés csatlakozási pontjait.

Fotótervek konyhai készletek

A konyhai szett kiválasztásakor a konyha alakját, az ételek számát és a családtagok számát kell vezérelni.

Ilyen projekt nélkül lehetetlen helyesen elhelyezni azokat a csatlakozóaljzatokat is, amelyek számos eszköz számára biztosítják az elektromos áramellátást a hűtőszekrénytől az asztali világításig.

konyhai készlet

A tervezők azt tanácsolják, hogy távolodjanak el a korábbi terjedelmes konyhai szettektől, és inkább a polcokat és állványokat részesítsék előnyben, legalább a tetejükön, a falakon lógva.

Többségük állandó kapcsolatban van, van, aki csoportosan, van, aki az asztallap alatt helyezkedik el, van, aki titokban a szekrények mögött van összekötve. Pontos kötésre van szükség a gázvezetékhez, a TV-kábelhez, az internethez.

Konyha csepp

Alja kényelmes tárolószekrénnyel is megtölthető.

Különös figyelmet igényel: mosogatógép és mosógép, konyhai mosogató, amelyek csatlakoznak a vízellátáshoz, szennyvíz rendszer, áram a munkafelület alatt.

Beépített konyhai szettek

A konyhai szettek kissé légiesek lehetnek.

A konyhában gyakran megjelennek új felszerelések, amelyekhez előzetesen további lehetőségeket kell előírni.

Konyhai presztízs

A felső szekrények kis négyzetes vagy téglalap alakú szekrényekként mutathatók be, kockás mintára akasztva.

Mérések és a konyha területének terve

A konyhai szett felszerelésének projektjének befejezéséhez egy altalaj készül - a szoba méretrajza. Ennek tartalmaznia kell:

  • alaprajz a kerület méretének feltüntetésével, az ablak- és ajtónyílások nyitott szárnyakkal, csövekkel és fűtőberendezésekkel való megkötése, ha azok már fel vannak szerelve (rejtett kommunikációkat jeleznek telepítésükkor);
  • falak tervei magasság és szélesség alkalmazásával, különféle nyílásokkal, fűtési rendszerekkel (lefektetett kommunikációkat alkalmaznak a falból való kijáratok, elektromos dobozok, szellőzőnyílások, gázbemenetek (ha vannak) pontos lekötésével.
Konyhai készlet a konyhához

Az alapszekrények úgy is könnyíthetők, hogy a szokásos szekrényt ajtókkal osztják szét. Bútorok elhelyezhetők a szabad területen, vagy konyhai eszközök.

Ennek alapján a telepítési projektet az arany háromszög (tűzhely - mosogató - hűtőszekrény) szabályának figyelembevételével hajtják végre, amely lehetővé teszi a készülékek helyes elhelyezését, a kényelem megteremtését a munkában, célszerű helyet foglalni.

Konyhai szett Blanca

Így vizuálisan bővítheti a konyha terét.

A fő konyhai tárgyak közötti minimális mozgás akkor érhető el, ha a mosdó a munkaterület közepén, oldalain karnyújtásnyi távolságban helyezkedik el - tűzhely, hűtőszekrény. Figyelembe véve a szoba méretét, háromszöget alakíthatnak ki, vagy felsorakozhatnak. Ha olyan szekrényeket helyez el közöttük, amelyek munkalapjai munkafelületek, kényelmes konyhát kaphat.

Kész konyhai készletek a gyártótól

Az amúgy is kicsi konyha terének bővítéséhez egyszerűen könnyű homlokzatokat használhat a konyhai készletek gyártásához.

Határozza meg a munkalap magasságát

A konyhapult fő része a munkalap, amelyet élelmiszerek vágására és ételek készítésére használnak. 50 évvel ezelőtt egy átlagos, 85 cm-es konyhapult magasságot ajánlottak egy átlagos magasságú nőnek 163-170 cm.

Fantasy konyha

A klasszikus stílusú fehér homlokzatok és sötét munkalapok divatosak és vonzóak.

A modern nők növekedése megnőtt, a legújabb fiziológiai és ergonómiai tanulmányok kimutatták, hogy a kényelmes asztali magasság és a modulok optimális elhelyezése 30% -kal csökkentheti az ember terhelését. Ha ugyanazt a munkát különböző pozíciókban végzi, akkor az izmok felét felhasználhatja.

Konyhai szett fehér-lila

Nincs olyan konyhai szett, amelyen a szokásos "kötény" van - egy panel a felső és az alsó szekrény között.

Magas munkafelület mellett a megterhelt izmok mennyisége változatlan marad, de az erőfeszítések fokozódnak - a fáradtság gyorsan beáll.

A konyha U alakú elrendezése

Manapság az ilyen lemezeket különféle anyagokból - műanyagból, MDF-ből, üveg alatti fotónyomtatásból és másokból - készítik.

Optimális munkalapmagasság a konyhában:

  • legfeljebb 150 cm magas személy esetén 75-80 cm;
  • 160-180 megfelel 85-90;
  • 180-200-nál 1 m kényelmes magasságban.
sarok készlet

Az üveg alatt történő fotónyomtatás egy modern "panel", amely élénk képet tartalmaz.

Az interneten számos ajánlást találhat a headset ezen vagy másik részének magasságáról. A döntés megbízható módja az, ha elmész egy bútorszalonba, elképzeled a konyhai munkát többféle bútoron és megérted, mi a legkényelmesebb.

sarok, kínai stílusban

Az ilyen dolgok általában lenyűgöző pénzügyi költségeket igényelnek.

Többszintű munkalap - lépés az egészség felé

Nehéz egyszerre felhagyni a sztereotípiákkal - megszokták az azonos szintű tipikus konyhai munkalapokat. Egyre népszerűbb a konyhai egység atipikus (nem szabványos) változata, ahol a folyamatokat különböző magasságú asztalokon hajtják végre.

fából készült készlet

Ha rendelkezik festési képességekkel, készítsen magának ilyen "kötényt".

A munkaasztalok magasságának megváltoztatása a főzési folyamat során a gerincen kifejtett erőfeszítések eloszlásának csökkentését célozza. Nehéz ilyen bútorokat találni - megrendelésre készülnek. Eredeti, kényelmes, jól kiegészíti a belső teret.

modern konyhai szett

Természetesen ma vásárolhat vagy rendelhet beépített világítással ellátott konyhai szettet lámpák formájában, amelyek a felső szekrényekbe vannak rögzítve.

A mosáshoz és a vágáshoz szükséges munkalapok 5 cm-rel magasabbra állíthatók, mint az ajánlott szint. Ezután a munka kevesebb erőfeszítést igényel - edények mosásakor, étel vágásakor nem kell billentenie a fejét. Az emelt asztallap lehetővé teszi, hogy könyökével rá támaszkodhasson, ezáltal enyhítve a gerinc stresszét.

nagy konyhai szett

A modern emberek számára a konyhai szetteknek nemcsak funkcionális terhelést kell hordozniuk, hanem esztétikai örömet is kell nyújtaniuk a főzésből.

A fő munkafelület - olyan komoly munkákhoz, mint a hús, zöldség darabolása, a tészta elkészítése, amelynél jelentős fizikai erőfeszítés történik, 5 cm-rel a normál érték alatt van. A főzőlap ugyanazon a szinten van felszerelve - a háziasszonynak képesnek kell lennie arra, hogy hajlítás nélkül belenézhessen az edényekbe.

gyönyörű narancs készlet

És ez a folyamat milyen környezetben zajlik le, nemcsak a hangulatunkat, hanem a főtt ételek minőségét is befolyásolja.

A különböző magasságú követelményeket úgy kell beállítani, hogy megfeleljenek a személynek - a konyhai felszerelések leggyakoribb felhasználójának. Az ilyen munkalapoknak fontos pluszuk van - ha a családtagok eltérő magasságúak, akkor kényelmet nyújtanak mindenki számára, aki főzni akar.

Fejhallgató paraméterei

A konyhai egységeknek nincs egységes szabványmérete, de vannak tipikus apartmanok - "Hruscsov", "Sztálinka", "Brezsnyevka". Méreteik arra kényszerítik a bútorgyártókat, hogy bizonyos mintákhoz folyamodjanak.

Az eladott készletek általában úgy készülnek, hogy illeszkedjenek egy ilyen "tipikus" ház méretéhez, de a konyhabútorok egyre nagyobb részét manapság egy adott helyhez, egyedi igényekhez igazítják.

sötét színű konyhai szett

A készlet szokásosan fel van osztva felső és alsó szekrényekre - egyenletes méretekkel rendelkező modulokra. Ez kényelmes a gyártók számára a technológiai vonalak felállításakor. Az alsó részeket kitöltő beépített háztartási készülékek szintén tipikus méretek. Ennélfogva - a szekrények mélysége az oldalsó felület mentén 57 cm, az ajtó magassága 72 cm, az asztallap szélessége 60-65 cm (a csövek fűtésével).

konyha fehér

Fő feladata, hogy a főzés során a lehető legkényelmesebb legyen a háziasszony számára.

A felső szekrénysor ajtajai ugyanazon 72 cm alatt készülnek. A konyhabútor teljes magassága ezeknek a méreteknek az összege, figyelembe véve a padlótól való távolságot (10-15 cm), a munkafelület vastagságát (4-5 cm), a felette lévő felső részek magasságát.

konyha a konyha belsejében

A példák alapján nagyjából megbecsülheti, melyik lehetőség tetszett.

Az egyajtós szekrények tipikus szélessége 30-50 cm, kettő 60-100. A modul magassága a padlótól az asztallapig 75-100 cm.

kombinált színes fülhallgató

A megfelelően megválasztott konyhai szett nemcsak a szobának és a tulajdonos ízlésének megfelelő színvilág, hanem alakja is, amely a konyhai tervezéshez a legalkalmasabb.

A lényeg a harmónia fenntartása, a szekrényeknek ki kell egészíteniük, és nem elnyomniuk egymást. A készlet felső részének összességében kisebbnek kell lennie, mint az alatta elhelyezkedők, legfeljebb 30 cm mélységű. Ez megkönnyíti az asztallap használatát, elkerülve a fejütéseket főzés közben.

stílusos fülhallgató

És melyik modell, konyhai szett lesz a legpraktikusabb az Ön számára.

A konyhai egység magasságának olyannak kell lennie, hogy a háziasszony gond nélkül elérhesse a polcokat. Az alsó és a felső szakasz közötti távolságot a háziasszony magassága szerint választják meg, általában 60 cm-re. A bútorkészlet jelentős része a fiókok, amelyek praktikusak, több részleggel rendelkeznek, ezeket megtervezik, figyelembe véve a padlótól az asztallapig terjedő magasságot. Kívánatos, hogy az alsó modulok szintjét a lábak segítségével állítsák be.

gyönyörű tükör fülhallgató

Mielőtt döntene a headsetek kitöltéséről, megvizsgáljuk az anyag néhány jellemzőjét, amelyből készültek.

Végül

A konyhabútoroknak a háziasszony büszkeségének kell lenniük, a konyhának pedig az egész család vonzerejének kell lennie. Kényelem, elrendezés, világítás - mindennek jó hangulatot kell hoznia.

konyha a belső térben

A legjobb megoldás minden szempontból a természetes kő a munkalapokhoz.

Előző

Következő