A fürdőszobában mosdóval ellátott mosdó elegáns és kényelmes megoldás

A mosdó egy kényelmes, praktikus bútor a fürdőszoba számára. Ez egy további tárhely a fürdőszobai kiegészítők, háztartási cikkek, tisztítószerek vagy mosoda számára. A szegélykő eleje tökéletesen elrejti a mosogatóhoz, a csatornaelvezetéshez való műszaki kapcsolatokat. 

hiú egység

Egy gyönyörű szekrény kiegészíti és díszíti a fürdőszoba kialakítását, hangulatosabbá és kényelmesebbé teszi.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő mosdószekrényt? Hol és hogyan kell telepíteni? Milyen eszközök és anyagok szükségesek a telepítéshez? Hogyan lehet elkerülni a lehetséges telepítési problémákat? Reális-e magának ilyen bázist készíteni, mi szükséges ehhez?

fehér szekrény a fürdőszobához

A leendő éjjeliszekrény kialakítása közvetlenül attól függ, hogy melyik mosogatót választja.

A mosdó mosdójának kiválasztása

Az üzletek által kínált hatalmas fürdőszobai bútorok választékával a könnyű választás nem könnyű; a mosogató alapjának kiválasztásakor figyelembe kell venni a következő tényezőket:

 • Fürdőszoba mérete;
 • A szoba dekorációjának kialakítása, stilisztikai orientációja;
 • A vízbemenetek jellemzői;
 • A csatornaelvezetés helye;
 • A meleg padló jelenléte;
 • Héj alakja és mérete.
fürdőszoba szekrény ötletek

Ha érdekli a mosogató szekrénnyel történő felszerelésének kérdése, ne feledje, hogy ennek a bútordarabnak kényelmesnek, kompaktnak és funkcionálisnak kell lennie.

A legjobb megoldás az, ha a fürdőszobához megfelelő bútorokat választja ki az új fürdőszoba tervezésének szakaszában, vagy a régi nagyjavításának előkészítésekor. Ebben a szakaszban megadhatja a telepítés és a tervezés összes jellemzőjét. 

Fürdő kabin

Más esetekben alkalmazkodnia kell a meglévő kommunikációhoz és stílushoz.

Egy nagy fürdőszobában jobb felszerelni egy jó térfogatú szekrényt, megfelelő mosogatóval. Az olyan fiókok, mint a fiókos szekrény, számos dolog tárolására szolgálnak, és ha hozzáad egy eredeti dizájnt, gyönyörű szerelvényeket, gazdag dekorációs díszítést, akkor egy ilyen belső elem az egész szoba fénypontja lesz.

mosdó egység rózsaszín

A szegélykő kiváló választás azok számára. aki a fürdőszoba terének minden centiméterét igyekszik racionálisan felhasználni.

Egy kis fürdőszoba esetében a mosdó alatti tárolás kiváló lehetőség a szabad hely hatékony felhasználására. A szekrény kombinációja mosdóval, tükörrel, függesztett polcokkal díszíti a fürdőszobát, még kényelmesebbé és funkcionálisabbá teszi.

fürdőszoba szekrény piros

A mosdó különösen alkalmas azok számára, akik modern kis méretű lakásokban élnek a városi sokemeletes épületekben.

A padlón álló mosdószekrény lábakon választható, lábazattal vagy anélkül. Ha meleg padlója van, jobb választani egy nyitott vagy felfüggesztett lábat, amelyet a mosogatóval együtt a falhoz rögzítenek.

fali mosdó egység

A szekrény belső térfogatát hatékonyan használják a különféle háztartási cikkek elhelyezésére szolgáló fiókok, polcok és rekeszek miatt.

Sarok opció - helytakarékosság a fürdőszobában, nem funkcionális sarkok használatával. Sarokbútorokkal az egész szoba puhábbá, simábbá, terjedelmesebbé válik. 

sarok fürdőszoba hiúság

A sima, éles sarkok biztosítják a levegő "folyékonyságát", a fényt, nagyon alkalmasak a fürdőszobához.

Hely kiválasztása a mosdóval ellátott szekrény felszereléséhez a fürdőszobában

Az előzetes tervezés az építkezés vagy a nagyjavítás során lehetővé teszi a kommunikáció - vízellátás, csatornázás - "illesztését" a mosdó helyéhez. 

hiúság kialakítása

Ha a fürdőszoba már készen áll, akkor figyelembe kell venni a meglévő vízbevezetéseket és a csatornaelvezetést.

Fontos figyelembe venni a fürdő, a WC-csésze, a bejárati ajtó helyét, az egész helyiség méretét, a tárolóhelyeket, maga a szekrény funkcionalitását. Függetlenül attól, hogy az alap csak támaszként szolgál, vagy független elemként használják. Fontos a fénytényező is, hogy hogyan lehet kényelmesebb úgy elhelyezni a szekrényt, hogy a mosogató jól meg legyen világítva. 

fehér-zöld szekrény a fürdőszobában

Nagyon kényelmetlen sötét sarokban mosni.

Mosdószekrény felszerelése, szerszámok és anyagok

A feladat nagymértékben leegyszerűsödik, ha az alapot mosdóval együtt vásárolják meg. Külön vásárláskor a munkalapot a mosogató méretéhez kell igazítania, és ki kell fűrészelni a lefolyóhoz vagy a mosogató egészéhez megfelelő lyukat.

mosdó egység a fürdőszobában

Mivel a szekrényt magas hőmérsékletű és páratartalmú helyiségekben fogják használni, nedvességálló anyagból kell készülnie.

Telepítési lépések

 1. Alapszerelvény.
 2. A talapzat "felszerelése" egy mosogatóval a tervezett telepítési helyen, rögzítési pontok, vágások jelölése.
 3. Keverő, szifon felszerelése
 4. Csatlakoztassa a keverőt a vízellátáshoz, csatlakoztassa a szifont a csatornába
 5. A teljes szerkezet lehorgonyzása a kiválasztott helyre

Az alaprészek gyorsabb és jobb összekapcsolásához a mosdó alatt csavarhúzóra lesz szükség, de megteheti megfelelő csavarhúzóval is. 

szekrény részletei

Minden kiegészítő általában a kész megvásárolt szekrényhez van rögzítve.

A mosdóhoz szifonra van szükség a lefolyólyuk rostélyával (szintén általában az összes tömítéssel együtt) és egy keverővel. A csapot a fürdőszoba kialakításának megfelelően kell megválasztani, a fürdőszobai csaptelepekkel, zuhanyzóval, zuhanyfejjel megfelelő kombinációban. A vízvezeték-szereléshez FUM szalagra, állítható csavarkulcsra, csavarhúzókra lesz szükség.

a szegélykő összeszerelése

Az alapot a mellékelt utasítások szerint állítják össze, fontos az összes rögzítőelem egyenletes, szoros meghúzása.

Nagy elemek - oldalak, asztallapok, fenék, szerelvények - összeszerelése után az ajtók fel vannak függesztve. Az összeszerelt szegélykövet az előírt helyen "ki kell próbálni", a mosogatót a tetejére kell helyezni, körvonalazni kell a falhoz való rögzítés helyét, a csatornacső furatainak helyét, a vízbevezetéseket. 

hiú egység

Ha szükséges, vágjon egy lyukat a pulton a mosogató számára, jelölje meg annak méretét és helyét.

Tanács! Vágáshoz használjon finom fogú és jó készletű fűrészt, amely nem szakítja el a "furnért".

A szükséges mérések és vágások után a szifont rögzítik, a keverőt felszerelik, az egész szerkezetet csapokkal rögzítik a falhoz, amelyeket korábban műanyag tiplikbe rögzítettek. Ha a szerkezet nem biztosítja a fal rögzítését, a mosogató fal mellett fekvő felületét szilikonnal kell bevonni. 

szegélykő telepítése

Ez elég lesz ahhoz, hogy mozdulatlan maradjon.

A szerkezet rögzítése után kapcsolatokat létesíthet a vízbevezetésekkel és a csatornaelvezetéssel, ne felejtse el használni a FUM szalagot az illesztéseknél. A kötőelemek és a vízvezeték-szerelvények minden részletére vonatkozóan nem szabad túl sok erőfeszítést tennie annak érdekében, hogy ne szakítsa el a meneteket, és ne sértse meg a tömítések integritását. 

mosogató beépítése

Az alkatrészek nagyon egyszerű, ügyes csatlakoztatása csak kézzel.

Tanács! Kenje meg az összes vágást, valamint a mosogató beépítési ágyát szilikonnal.

Potenciális problémák és megoldások

Az alap görbén áll vagy lóg. Telepítéskor az épület szintjét kell használnia. Ha a szekrénynek vannak lábai, akkor ezek segítségével beállíthatja a munkalap és a mosdó síkját. 

függesztett szekrény mosdóval

Felszerelt kivitel esetén - gondos mérésekkel, az egyenetlenül függesztett görbület csak változtatással korrigálható.

Az alap ingatag. Az összeszerelés során fordítson különös figyelmet az alkatrészek csatlakoztatásának minőségére. Az erősebb rögzítéshez fa ragasztót használhat. 

mosdó beépítése egy szekrénybe

Meg kell jegyezni, hogy a szekrény bontása ragasztás után lehetetlenné válhat.

Szivárgások. Minden vízvezeték-berendezést FUM szalaggal vagy ipari lenzárral kell lezárni. 

mosogatótömítés

Tömítse a mosogató csatlakozásait az aljzattal és a falral szilikon tömítőanyaggal.

Házi készítésű szekrény készítése és felszerelése

Nem mindig lehet megfelelő megoldást találni a mosogatószekrény számára egy boltban. Egy ilyen bútordarab önállóan elkészíthető egyszerű, olcsó anyagok felhasználásával - fatuskók, rétegelt lemez, nedvességálló gipszkarton, üveg.

mosdószekrény

A fürdőszobában található mosdókagyló különlegesen jó saját kezűleg történő alkotáshoz.

A fából készült termék nagyon stílusos és drága lesz, csak nedvességet taszító impregnálással kell kezelni. Az MDF műanyag jó nedvességállósággal rendelkezik. 

mosdószekrény fotó

Különböző típusú anyagok felhasználásával érdekes, eredeti termék érhető el.

Az olcsó anyagokat, például gipszkartont vagy rétegelt lemezt, egyszerűen öntapadó fóliával, furnérral lehet bevonni, lakkozni vagy festeni, mozaikokkal beilleszteni.

Az alap a következőkből áll:

 • Keret
 • Munkalapok
 • Bokovin
 • Polcok, fiókok, ajtók.

Gondosan méréseket kell végezni a mosdó tervezett helyétől, magasságától, alakjától függően, figyelembe véve a meglévő kommunikációkat. A mérések alapján elkészül a vázlat számításokkal, az alkatrészek méreteivel.

eszközök

Eszközök a munkához.

A szegélykő elkészítéséhez szüksége lesz: kalapácsra, fúróra, kirakós játékfűrészre, csavarhúzóra, fémfűrészre, vésőre, csavarhúzókra, darálóra, csiszolópapírra, mérőszalagra, ceruzára.

Gyártási lépések

 1. A szegélykő minden részletét a méretnek megfelelően átviszik a kiválasztott anyagra, és kivágják; a pulton lyukat vágnak egy kirakóval, hogy illeszkedjen a mosogatóhoz
 2. Minden alkatrész egymás után van felszerelve - először a keret össze van szerelve, oldalelemek vannak hozzá rögzítve, az asztallap
 3. A polcok helyét a csövek figyelembevételével vázoljuk, az alját a csatornaelvezetés figyelembevételével is rögzítjük
 4. A szerelvényeket rögzítik, az ajtókat felakasztják.
 5. Dekoratív befejezés, festés, beillesztés, nedvességtől való impregnálás
Fürdő kabin

Minden régi fiókos szekrényt vagy asztalt könnyedén átalakíthat egy mosdókagylóvá.

A házi alap felszerelését ugyanúgy hajtják végre, mint egy gyárban vásároltat. A végső simítás elvégezhető a telepítés után.

barkácsoló mosdószekrény

Sokkal több hely lesz egy ilyen éjjeliszekrény belsejében, mint amikor a mosdó nagy részét be kell helyeznie.

Miután egy bizonyos időt és erőfeszítést fordított a szekrény független gyártására, jelentősen megtakaríthatja a pénzt. 

hiú egység

Az eredeti mosdó büszkeségévé válik az elkövetkező években.

Előző

Következő