Bútorlakkok összehasonlítása és a felhasználandó lakkotípusok

Manapság a lakkozott bútorok újra divatba jönnek, és szinte minden otthonban megtalálhatók. A fa természetes és környezetbarát anyag. Ennek ellenére a környezet hatással van rá - a fa deformálódhat, megrepedhet, megváltoztathatja a színét. Ennek elkerülése érdekében speciális eszközökkel kell feldolgozni. Köztük a bútorlakk. A vele borított bútorok gyönyörűnek tűnnek, védenek a különféle károsodásoktól és nedvességálló tulajdonságokkal rendelkeznek.

Nitrocellulóz bútorlakk

Manapság a lakkozott bútorok újra divatba jönnek, és szinte minden otthonban megtalálhatók.

Bútorlakk

A lakk ára eltérő lehet, nem kell a legolcsóbbat választania, mivel a bútortermék teljesen alkalmatlan külső munkára.

A bútorlakk filmképző anyag fafelületekre történő felhordásra. Fő célja a felület védelme egy filmmel, amelyet a különféle külső tényezők hatásaitól képez. Legfontosabb szerepe a fa szerkezetének védelme és kiemelése. A lakk felvitele a felületkezelés utolsó lépése. Nagy jelentőségű a lakk megválasztása, összetétele és a szükséges munkák elvégzése.

Akril bútorlakk

Ennek elkerülése érdekében speciális eszközökkel kell feldolgozni.

Lakkozott padló a nappaliban, akril lakkok

A lakkok választéka nagy.

Lakkotípusok és összehasonlítás

Átlátszó vagy színes?

A legszélesebb körben az átlátszó lakkok vannak, amelyek értékes fafajtákból készült felületek borítására szolgálnak - védik annak szerkezetét. Színes lakkot használnak az egyszerűbb fához - véd a külső behatásoktól, a szín kontrasztosabbá válik, a bútorok frissülnek. Az üzletekben különböző lakkszíneket láthat, a lakk milyen színét választja a szoba általános belső tereitől és természetesen az Ön preferenciáitól.

Matt vagy fényes?

Ahhoz, hogy a fából készült bútorszerkezet természetesnek tűnjön, jobb, ha bevonatként matt lakkot használunk. Ebben az esetben fontos, hogy ne felejtsük el, hogy a síknak ezzel az eszközzel történő feldolgozása után csiszolni kell. Legfőbb előnye abban rejlik, hogy tökéletesen elrejti a hibákat, könnyen kezelhető az ilyen bútor.

Ha egy lakás vagy ház ablakai nem néznek a napsütötte oldalra, és a szoba meglehetősen komor, akkor jobb, ha fényes lakkot használunk - ez fényessé teszi a bútordarabokat és kiemeli a fa szerkezetét. Apró hátránya, hogy nem olyan jó, mint a matt, elfedi a károkat.

Poliuretán lakk fához

Közülük - bútorlakk.

Példa parketta feldolgozására színes lakkal

Számos mutató szerint csoportosíthatja őket.

Milyen lakk szagtalan?

Jellemzően a fa bevonatoknak olyan szaga van, amelytől nehéz megszabadulni. Nem mindenki képes elviselni, ami kihat az egészségre - fejfájás, fulladás jelentkezik. De a technológiák nem állnak meg, és szagtalan bútorlakkok már régóta kaphatók. A velük való munka abszolút ártalmatlanná vált - a modern lakkokat víz alapon állítják elő, nincsenek színük és kémiai oldószereik. Környezetbarátak és tartósak, a velük borított bútorok nem igénylik a gyakori frissítést. Azonnal szárad, míg a színe nem változik. Legfőbb előnyük, hogy jól elrejtik a különféle hibákat.

Fa lakk Neomid BELSŐ

A bútorlakk filmalkotó tulajdonságú anyag, amelyet fafelületekre lehet felhordani.

A fafelületek védelme egyszerű tényezőnek köszönhető - az élettartam meghosszabbításának

Ha a felületet lakkal fedi le, megbízhatóan megvédi.

Az aeroszol lakk kényelmesebb, mint a hagyományos változat?

Bizonyos mértékig igen. Ennek a lakknak előnyei vannak:

  • azonnal felhasználható, nem kell hígítani;
  • pénzt takarítanak meg a festéshez szükséges eszközök megvásárlásakor;
  • gazdaságos fogyasztás;
  • laposan fekszik a felszínen;
  • gyorsan szárad, csíkok nélkül;
  • hozzáférhető a nehéz helyeken;
  • bármely szaküzletben kapható.
A legnépszerűbb német aeroszollakk Műanyag

Legfontosabb szerepe a fa szerkezetének védelme és kiemelése.

Kültéri fa lakk

Fontos megjegyezni, hogy a gyermekszobában csak vízalapú lakkot kell használni.

Gyakrabban aeroszol lakkokat használnak a régi bútorok helyreállításához. A vezető munkákhoz jobb, ha a lakkot dobozokban választják.

DECORIH lakkozott aeroszol akril DECORIH fa színezéshez WALNUT 520 ml

Fő célja a felület védelme egy filmmel, amelyet a különféle külső tényezők hatásaitól képez.

Padló lakkozása ecsettel

Használjon színes, átlátszó, fényes vagy matt lakkokat is.

Hogyan válasszunk lakkot

Számos tényezőt kell figyelembe venni a lakk kiválasztásakor. Először is figyelni kell arra, hogy milyen alapon készül, környezetbarát-e, tartalmaz-e szerves oldószereket. Az üzletek saját és külföldi gyártású termékeket árulnak. Az orosz termékre sajátos jelölés jellemző. Több csoportra oszlik:

Bútorlakk típusa (pigment megadható).

A filmet alkotó anyag típusa. Ártalmatlan lakkok közé tartoznak a gyantalapúak (gyanta, olaj).

Funkciója (időjárásálló, nedvességálló, hőálló vagy speciális célú).

Az utolsó csoportban a szárító olajat titkosítják, vagy a lakkot előállító céget jelölik. A nézet is fel van tüntetve (matt, fényes).

Bútorlakk színpaletta

A lakk felvitele a felületkezelés utolsó lépése.

hatékony lakk

A fa természetes és környezetbarát anyag.

Melyik lakk a legjobb a fához

Mire használják a lakkot? Fő célja az anyag megőrzése, az eltarthatóság növelése. A lakk kiválasztása előtt el kell döntenie, hogy az általa feldolgozott bútorok milyen körülmények között helyezkednek el - magas páratartalommal vagy sok napsütéssel. A lakk ára eltérő lehet, nem kell a legolcsóbbat venni, mivel a bútorszerszám teljesen alkalmatlan külső munkára. A beltéri munkavégzésre szánt lakk a bevonat ellenállása és tartóssága szempontjából jelentősen eltér a kültéri kiviteltől.

Fa lakk - típusok

Nagy jelentőségű a lakk megválasztása, összetétele és a szükséges munkák elvégzése.

Az utcán található épületeknél jobb nedvességálló lakkot használni, amely ellenáll a mechanikai igénybevételnek, UV-álló. Jobb, ha antiszeptikus terméket vásárol - ez nem teszi lehetővé a rothadás, penész és hibák, valamint az alkid-uretán alapú lakkok megjelenését - nagyon tartósak. Az alkid alapú termékeket gyakrabban használják olyan helyiségekben, ahol ismételt tisztítást végeznek. Gátolják a repedések megjelenését, a fa öregedését, tökéletesen ellenállnak a környezet hatásának, kopásállóak.

Fa lakk

Jellemzően a fa bevonatoknak olyan szaga van, amelytől nehéz megszabadulni.

Beltéri munkákhoz használjon olajalapú lakkokat vagy lakkokat. Hozzáadhatják a sárgaságot, de meglehetősen megfizethető áron. Hosszú ideig szárad, nedvességálló filmet képezve.

A védelem és a díszítés különböző készítmények alkalmazásával érhető el

De a technológiák nem állnak meg, és a szag nélküli bútorlakkok régóta kaphatók.

A vízbázisú lakkok kiválónak bizonyultak. Környezetbarát, kopásálló, szagtalan, gyorsan megszárad, beltéri munkákhoz használják.

Ezeket a lakkokat OSB lemezek feldolgozásához lehet használni

Környezetbarátak és tartósak, a velük borított bútorok nem igénylik a gyakori frissítést.

Mi a legjobb padlólakk

Gyakrabban házépítéskor vagy egy szoba felújításakor a padlót fa burkolattal borítják, ami kényelem érzetet kelt. Fontos, hogy a padló minél hosszabb ideig jó állapotban legyen. Ezért gondosan kell kezelni. Erre a célra a lakk a legalkalmasabb. Az első szembe kerülő eszköz itt nem fog működni, a lakk kiválasztásakor figyelembe kell venni néhány árnyalatot: a fa sajátosságát, a helyiség milyen funkcióját látja el, mekkora a terhelés, a test reakciója a lakk alkatrészére.

Ma már sok olyan lakk található a piacon, amely utánozza a természetes fa színét.

Azonnal szárad, míg a színe nem változik. Legfőbb előnyük, hogy jól elrejtik a különféle hibákat.

A hétköznapi helyiségek számára a szerszám minimális terhelést tesz lehetővé; a konyhában, a folyosón a padló burkolásához lakkra van szükség, amely ellenáll a különféle terheléseknek és szennyeződéseknek.

Fa padló lakk

Számos tényezőt kell figyelembe venni a lakk kiválasztásakor.

Milyen lakkot válasszon a bútorokhoz

A bútorok borítására tervezett lakkot különféle fatermékekhez használják. Véd a különféle külső hibáktól, nedvességtől, növeli a bútorok élettartamát. A bútorlakk kiválasztásakor ügyelnie kell a szag jelenlétére, a tűzállóságra, függetlenül attól, hogy a termék környezetbarát-e.

Bútorfestés lakkal

Az áruházak saját és külföldi gyártású termékeket árulnak.

Fontos megjegyezni, hogy a gyermekszobában csak vízalapú lakkot kell használni. Az olajlakk segít abban, hogy példaértékű megjelenést nyújtson a bútordarabnak. Ha elöregedett megjelenést szeretne adni a bútoroknak, használjon craquelure lakkot. A nitrocellulóz-lakk összetevői olyan komponenseket tartalmaznak, mint szerves keverékek, gyanta és kolloxilin. Az ezzel a lakkal bevont termék felülete sima, tartós és tökéletesen díszített lesz, a termék elég gyorsan szárad.

A jellemzők jelenléte lehetővé teszi a lakk használatát nemcsak a bútorok, hanem a parketta számára is

Először arra kell figyelni, hogy milyen alapon készül, környezetbarát-e, tartalmaz-e szerves oldószereket.

Használjon színes, átlátszó, fényes vagy matt lakkokat is.

Gyors bútorjavítás

A speciális címkézés jellemző az orosz árukra.

Kő és beton lakk

Ma ezeket az anyagokat széles körben használják az építőiparban. Annak érdekében, hogy a szerkezet jó minőségű legyen, meg kell védeni a különféle külső tényezőket. E célokra használjon lakkot a betonhoz és a kőhöz. Az ezzel az ágenssel borított szerkezet meglehetősen tartós lesz, élettartama, kopásállósága, hidegállósága megnő, és kifelé kifinomultan fog kinézni.

Kő és beton lakk

A lakk fő célja az anyag megőrzése, az eltarthatóság növelése.

A lakkok választéka nagy. Számos mutató szerint csoportosíthatók. Ha a felületet lakkal fedi le, megbízhatóan megvédi.

Mahima kőlakk matt

A lakk kiválasztása előtt el kell döntenie, hogy az általa feldolgozott bútorok milyen körülmények között helyezkednek el - magas páratartalom mellett, vagy sok napsütés lesz.

Előző

Következő