Összecsukható ágyak a belső térben minimális hely, maximális kényelem

A szerény méretű lakások egyre népszerűbbek a vásárlók körében. És ez nem meglepő, mert megfizethető költségekkel rendelkeznek, és sokkal olcsóbbak a javítások során. Az ilyen házak nagy népszerűsége miatt szükségessé vált új egyedi tervezési megoldások kidolgozása. 

emelő ágy

Ez különösen érintette a bútorszerkezeteket, mert egy kis lakásban nem lehet terjedelmes szekrényeket és nagyméretű kanapékat használni.

A standard bútortermékek nem csak nem hagynak helyet a normális mozgásnak, hanem görcsösség érzetét is előidézik, ami akár depresszióhoz is vezethet. Így alakult ki az összecsukható ágy, amely azonnal nagy népszerűségre tett szert a vásárlók körében. 

összecsukható franciaágy

Ez nem csak lehetővé teszi, hogy helyet teremtsen a szobában, hanem kényelmes és teljes hálószobát is biztosít a lakástulajdonosoknak.

Előnyök és hátrányok

Úgy tűnik, hogy a világ már mindent kitalált az emberi kényelem érdekében. De a szakértők továbbra is folytatnak egyedi felfedezéseket és többfunkciós dolgokat hoznak létre. Az egyik egy beépített ágy. Vizsgáljuk meg közelebbről az ilyen bútortervezés összes előnyét és hátrányát.

fehér ágy emelése

Kevesen tudnak vitatkozni az összecsukható ágy esztétikáján.

Ez egy egyedülálló fejlesztés, amely nem található meg minden otthonban. A transzformátor különleges stílust ad a szobának, nappal pedig tágas szekrényként szolgál. Mint látható, ez a tervezési megoldás nemcsak helyet takarít meg a helyiségben, hanem funkcionálisabbá is teszi.

Érdemes megjegyezni azt is, hogy a tisztítás a beépített ágy megjelenésével könnyebbé válik.

Nem kell törmeléket söpörnie a terjedelmes bútorok alól, és meg kell próbálnia a távoli sarkokba nyúlni. A hely szabad lesz.

Számos előny ellenére az átalakító ágynak vannak hátrányai.

 • Először is, költsége sokkal magasabb, mint egy hagyományos kialakításé. Ez nem meglepő, mert összetett mechanizmusra van szükség az elrendezéséhez.
 • Másodszor, az összecsukható ágyak felszerelése munkaigényes és összetett folyamat. Csak azoknak a szakembereknek lesz a hatalma, akik rendelkeznek tapasztalattal az ilyen mechanizmusokkal való munkában.
emelő ágy polcokkal

Összecsukható ágy megvásárlásával meggyőződik annak kényelméről és kényelméről.

Összecsukható mechanizmusú ágyak

Ma általában több szempont szerint osztályozzák őket:

 1. Emelőeszköz típusa;
 2. A nyomtatvány;
 3. A méret.

Az emelőszerkezet típusa szerint csak kétféle transzformátor létezik: vízszintes és függőleges irányú. Az első esetben a szerkezet oldalt érintkezik a falzal, a másodikban - a fejtámlával.

összecsukható ágy vízszintesen

Vízszintes összecsukható ágy.

egyetlen emelőágy

Függőleges összecsukható ágy.

Építési forma profik
 • Ágy-szekrény
 Funkcionális megoldás egy kis lakáshoz
 • Ágy-asztal
 Az ilyen bútorok kényelmes alvást biztosítanak éjszaka, nappal pedig kényelmes munkahelyet biztosítanak (az ágyasztal alkalmas diákoknak vagy iskolásoknak)
 • Rekamié
 Jól illeszkedik egy kis nappali belsejébe
ágy szekrény

Ágy-szekrény.

ágyasztal

Ágy-asztal.

ágy kanapé

Ágy - kanapé.

Méretét tekintve a beépített ágyak gyermek-, egy- és kétszemélyes ágyakra vannak osztva. A gyermekeknek több szintje lehet. Ez segít megoldani a helymegtakarítás kérdését egy lakásban, ahol egy nagy család él. Egyszemélyes ágyak iskolások vagy diákok számára. 

emelő franciaágy

A kétszemélyes ágyak ideálisak párok számára.

Anyagok és mechanizmus

Annak érdekében, hogy az összecsukható ágy biztonságos legyen működés közben, különös figyelmet kell fordítani a gyártás során felhasznált anyagok megválasztására. Természetesen előnyösebb, ha csak drága anyagokat - fát és acélt. A természetes fa képes ellenállni a nagy terhelésnek. Tízéves működés után sem veszíti el tulajdonságait. A faágy nemcsak megbízható, hanem esztétikus is. 

emelő ágy

A fa szinte korlátlan tervezési lehetőségeket kínál.

Az anyagok kiválasztásakor különös figyelmet kell fordítani magára az emelő mechanizmusra. A termék használatának biztonsága attól függ. Az emelőszerkezet lehet gáz és rugó. A gázváltozat használatának kényelme ellenére a legtöbb szakértő inkább az egyszerű rugót választja. A kialakítás a személy súlyának megfelelően állítható be, ami beépített ágy használata esetén fontos. 

emelő ágy függőleges

Ezenkívül könnyen javítható, és sokkal olcsóbb, mint a gáz.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő beépített bútorokat egy boltban?

Az összecsukható ágy kiválasztásakor a következő tényezőket kell figyelembe venni.

 1. A szoba jellemzői és méretei.

  fekete-fehér ágy összecsukható

  Ezen paraméterektől függően a bútor méretét és mechanizmusát választják.

 2. Funkcionalitás. Ha nincs szabad hely a szobában, akkor jobb, ha az ágymodelleket szekrénnyel vagy polcokkal kombinálják.

  összecsukható ágy

  Takarítson meg helyet és tároljon többet a szobájában.

 3. Költség. Nem kell spórolni az ágyon.

  összecsukható franciaágy

  Az olcsó termékek nem csak sokáig tartanak, hanem sérüléshez is vezethetnek.

 4. Kényelmes süllyesztés és emelés. Az ilyen bútorok emelkedésének és zuhanásának a lehető legkényelmesebbnek kell lennie. Sokak számára kényelmesebb az ágyakat gázkészülékkel használni. Simán kibontakoznak, mivel vannak lengéscsillapítóik.

  összecsukható ágy a szekrényben

  Egy ilyen szerkezet javítása a jövőben azonban drágább lehet.

 5. Tervezés. Ahhoz, hogy a hálószoba, az óvoda vagy a nappali harmonikus legyen, válasszon egy transzformátort, amely tökéletesen illeszkedik a tervezésbe.

  high-tech összecsukható ágy

  Például, ha a helyiség csúcstechnológiás stílusban van berendezve, akkor nem szabad klasszikus design terméket telepíteni. Nevetséges lesz.

Kabrió összecsukható ágy a belső térben

Egy kis lakás belső terének díszítésekor a tervezők előnyben részesítik a szekrénybe épített szerkezeteket. Jól van ez a legsikeresebb megoldás, amely nemcsak helymegtakarítást tesz lehetővé, hanem több dolgot is elfér a házban. 

összecsukható ágy a szekrényben

A beépített ággyal ellátott csúszó szekrény kiegészíthető egy nagy tükörrel, amely vizuálisan is növeli a teret.

Ahhoz, hogy a beépített ágy kényelmesen használható legyen, kiváló minőségű ortopéd matracral kell kiegészíteni. A hátproblémákkal küzdők számára ajánlott. A szokásos összecsukható ágy optimális méretű. 

összecsukható egyszemélyes ágy

Nem tűnik terjedelmesnek, mert szélessége csak egy vagy másfél méter.

A kis hálószoba kialakításában a polcokkal ellátott szerkezetek fontos szerepet játszanak. Könyveket, gyönyörű vázákat, gyertyatartókat vagy ládákat tehet rájuk. 

összecsukható baba ágy

Ha a beépített ágyat az óvodában helyezik el, akkor játékokat lehet elhelyezni a polcokon.

Amint azt fentebb megjegyeztük, a beépített ágyak vízszintes és függőleges emelőszerkezetekkel rendelkezhetnek. A függőlegeseket gyakrabban rendes szekrény formájában rendelik meg, de a vízszinteseket a tervezés szempontjából sokoldalúbbnak tekintik. 

összecsukható ágy vízszintesen

Felettük könnyen elhelyezhet tévét vagy stílusos képet.

Miért kell a bútorokat átalakítani egyedi projekt szerint?

Már régen elmúltak azok az idők, amikor minden házban szabványos bútorterv volt. Az emberek igényesebbé váltak otthonuk belső terében, és igyekeznek a lehető legeredetibbé tenni. A multifunkcionális összecsukható ágy modern megoldás szerény négyzetméteres szobákhoz. 

összecsukható ágy a szekrényben

Ennek a kialakításnak az a sajátossága, hogy egyedi projekt szerint kell gyártani.

A helyes és hozzáértő terv elkészítése fáradságos folyamat. Egy ágyra vonatkozó projekt kidolgozásához némi tapasztalattal és speciális ismeretekkel kell rendelkeznie. Ezért az ilyen munkát a tervezőre kell bízni. Természetesen ez némi pénzbe fog kerülni. A projekten azonban nem lehet spórolni, mert annak alapján beépítik a ház beépített ágyát. Egyéni projektben a tervező figyelembe veszi a szoba jellemzőit, az ágy méretét, az ügyfél kívánságait és a stílus jellemzőit. 

emelő ágy a szekrényben

Ennek köszönhetően olyan ágyat lehet majd készíteni, amely ideálisan "illik" a kész belső térbe, és amennyire csak lehetséges, helyet takarít meg.

Előző

Következő