Melyik ágy jobb keretet és tartós anyagot választani

Az ágy olyan ismerős bútordarab számunkra, hogy nélküle elképzelni sem tudjuk a szokásos háztartási környezetünket. Itt kezdi és fejezi be a napját. Hogyan válasszuk ki a megfelelő ágyat? Találjuk ki.

fehér bőr ágy

Az ágy olyan ismerős bútordarab számunkra, hogy nélküle elképzelni sem tudjuk a szokásos háztartási környezetünket.

Öt feltétel a jó alváshoz

Melyik ágy a legalkalmasabb a család kényelmére és megteremti a jó alváshoz szükséges feltételeket? Öt tényező határozza meg a kényelem szintjét:

 • forma - megjelenés és funkcionalitás;
 • méretek - hossz, szélesség és magasság;
 • építés - keret és anyagok;
 • az ágy alapja - meghatározza annak biztonságát;
 • matrac - védi egészségét.
Ágyválasztás, megbízhatóság és egyszerű használat

Melyik ágy a legalkalmasabb a család kényelmére, és megteremti a jó alváshoz szükséges feltételeket?

Nézzük meg közelebbről mindegyiket.

Az ágy az egyik legfontosabb bútor otthon

Klasszikus téglalap alakú - a hálószobai bútorok alapja.

1. Forma - szépség vagy praktikum?

A klasszikus téglalap alakú forma a hálószobabútor alapja. A szív alakú vagy kör alakú ágyak lenyűgözőnek tűnnek, de kényelmetlenek a mindennapi családi életben. Az ilyen exkluzív ágyakon való közös alvást csak szorosan át lehet ölelni, hogy álmában ne essünk a földre. Gömbölyödhet egy labdában, de ha rossz a hátad, nem fogsz nyugodtan aludni. A nem szabványos alakú ágyhoz egyedi gyártású lepedőket és köpenyt kell varrni. Több irrekcionális területre van szükség.

ágy öko-bőrrel

Gömbölyödhet egy labdában, de ha rossz a háta, nem lesz nyugodt alvása.

MEGJEGYZÉSRE! Ha nincs elég hely a szekrények számára, ruhák és egyéb szükséges dolgok tárolására, használjon beépített fiókos ágyakat.

Az átalakítható ágyak segítenek megoldani a helyhiány problémáját egy kis területű lakásban. Napközben gardróbszobává vagy kényelmes íróasztal-éjjeliszekrényré válhatnak. Figyeljen emeletes ágyakra is, amelyek kanapénak álcázzák magukat.

Fidzsi-szigeteki lux ágy

Egy nem szabványos alakú ágyhoz megrendeléshez lepedőket és köpenyt kell varrni.

A tágas lakás tulajdonosainak tetszeni fog egy ágy a dobogón. Az az ötlet, hogy egy hangulatos fészket emeljünk a világ nyüzsgése fölé, kétségtelenül magasabb szintre emeli a kapcsolatot, de előtte alaposan gondolja át ennek a lépésnek a célszerűségét.

keret és alap kiválasztása

Az ágykeret kiválasztása attól függ, hogy hány ember fog aludni rajta.

Praktikusabb megoldás az lenne, ha a dobogót fiókokkal szerelnék fel. Valójában egy teljes értékű szekrényt kap, amely ágynak színleli magát.

2. Méretek - minden a szélességtől, a hosszúságtól és a magasságtól függ

Oroszországban és Európában széles körben használják az ágyak három kategóriába sorolását - egy - másfél - és kettős. De minden embernek egyedi magasság- és vállszélesség-értékei vannak, amelyek nem mindig férnek bele az ilyen besorolású Procrustean-ágyba.

ágy a hálószobában fejtámla nélkül

Jó építési minőség mellett az ilyen ágy sokáig fog tartani.

A legfontosabb az ágy mérete. A hossznak nem lehet kevesebbnek, mint a magassága, amelyhez biztonságosan hozzáadhat 20 cm-t.A következő egyszerű módszer segít kiválasztani a kívánt szélességű ágyat: szigorúan feküdjön rajta középen, nyújtja karjait oldalra és hajlítsa meg könyöknél. Ha az alvóhelyen belül maradtak - nem téved a választásoddal.

Kétszemélyes ágy ortopéd matraccal

Könnyebb megfázni egy alacsony ágyon huzatból.

A bútorüzletekben választhat európai és amerikai szabványoknak megfelelő ágyakat. Kényelmes bútorok vásárlásához használja összehasonlító táblázatunkat:

Egy típus

(ágyak száma szerint)

Oroszország, Európa

(szélesség, m - hossz minden típusnál legfeljebb 2,1 m)

Amerika

(hossz x szélesség, m)

Egy hálószoba 0,9-1 Iker - 1,90x0,99.

Twin X-Long - 2,03x0,99.

Másfél 1-1.3 Nem
Kettős 1.4-1.6 Teljes - 1,37x1,90,

Királynő - 1,52x2,03.

Kétágyas (családi) 1.80-2.00 Standart King - 1,98 × 2,03,

Nyugati király - 1,83x2,13

ágy matraccal

Az alapmagasság a kényelmet is befolyásolja.

Az alap magassága szintén befolyásolja a kényelmet. Ez az éghajlattól és a helyi kulturális hagyományoktól függ. Alacsony ágyon könnyebb megfázni a huzattól. A hűvösebb éghajlatú Európában az optimális értéket 0,5-0,6 m tartományban tartják, Ázsiában pedig nem haladja meg a 0,4 mt. Amerika lakói számára a legfájdalmasabb az esés - a minimális ágymagasság 0,8 m-től kezdődik.

Firenzei ágy

A félig kétszemélyes ágy anyaga és kerete ugyanaz lehet.

MEGJEGYZÉSRE! Idősebb emberek számára előnyös az ágy tövének magas helyzete - így kevesebb erőfeszítést költenek, amikor reggel felkelnek.

Szokatlan ágy

Minden embernek egyedi magasság- és vállszélesség-értékei vannak, amelyek nem mindig férnek bele az e besorolás Procrustean-ágyába.

3. Keret és anyag - minél komolyabb a kapcsolat, annál erősebb

Az ágykeret kiválasztása attól függ, hogy hány ember fog aludni rajta. Az egyszemélyes ágy forgácslapból készülhet, és két tartóhátból (fejtámla és lábtartó) és két hosszanti oldalfalból - cárból állhat. Jó építési minőség mellett az ilyen ágy sokáig fog tartani.

A félig kétszemélyes ágy anyaga és kerete ugyanaz lehet. De gyakrabban van négy cár, négy láb és egy csuklós fejtámla változata.

válasszon egy franciaágyat

De gyakrabban van négy cár, négy láb és egy csuklós fejtámla változata.

A franciaágyak és a családi ágyak fokozott stressznek vannak kitéve. Ezért ne vásároljon gazdaságossági opciókat. A legjobb megoldás egy fémváz vagy tömörfa doboz lenne.

A fejtámlák (kopjafa és lábtartó) fontos keretelemek, amelyek több feladatot is ellátnak:

 • egy és másfél ágyas változatban ezek a keret tartóelemei;
 • megakadályozza a párna leesését és a takaró lecsúszását a padlóra;
 • védjen a testrészek és a fal érintkezése ellen - a tapéta nem romlik, és csökken a megfázás veszélye - emlékezzen arra, hogyan szeretünk lefekvés előtt tévét nézni, hátradőlve a fejtámlának;
 • egyes modellekben a láb keskeny és magas, átalakítható tetejű fiók formájában készül, amely kényelmes puha dolgok tárolására;
 • éjszakai fények telepíthetők a fejtámlára a kényelmes olvasás érdekében.
A legtöbb ágyban a léc vastagsága 8 cm, és egyenként 120 kg tömegig számolják

A franciaágyak és a családi ágyak fokozott stressz alatt vannak.

4. Az ágy alapja - csak arra támaszkodhat, ami ellenáll

A fő szabály az, hogy az ágy alja ne hajoljon meg a matrac és az alvó emberek súlya alatt. Ezért a kihúzott sűrű szövetalapú és fémrácsos szerkezettel ellátott összecsukható ágyak csak ideiglenes alvóhelyként lehetnek hasznosak.

A napjainkban népszerű, hajlított, fa furnérból ragasztott lamellák alapja megkönnyíti a szerkezetet és nyugodtan ellenáll a nagy terheléseknek. De könnyen eltörhet, ha gyermekei úgy döntenek, hogy az ágyat trambulinként használják.

A klasszikus ágy különösen nemes lesz

A legjobb megoldás egy fémváz vagy tömörfa doboz lenne.

Az ágy alapjának szilárd darab vastag rétegelt lemez vagy forgácslap kell lennie. Megengedett egy vastag deszkákból készült rács, amelynek között van egy kis rés.

FONTOS! Ha fából készült ágyat vásárol, győződjön meg arról, hogy a doboz belsejében van-e hosszirányú áthidaló, amely további támaszként szolgál. Egyenletesen osztja el az alvó emberek által okozott terhelést, és megakadályozza az ágy talpának áttolását.

Ágy eredeti fejtámlával

Éjszakai lámpák felszerelhetők a fejtámlára a kényelmes olvasás érdekében.

5. Matrac - a yin és a yang egyensúlya kölcsönös egyetértésben van

Legyen figyelmes a választására. Az ágyhoz kapott termékek nem veszik figyelembe az alakod egyedi jellemzőit. Amikor pedig az ágy kettős, akkor természetes érdekellentét alakul ki a házastársak között, amelyet a lehető leghamarabb meg kell oldani.

Az olcsó habgumi termékek gyorsan átpréselődnek és elveszítik eredeti formájukat - nem bírják a hosszú távú használatot. Dobja el ezt a matracot, vagy rejtse el egy szekrényben, és használja a vendégeket.

Különféle ágyválasztási lehetőségek

A fő szabály az, hogy az ágy alja ne hajoljon meg a matrac és az alvó emberek súlya alatt.

Ha a súlykategóriái megegyeznek, akkor egy matrac egy ágyhoz, amelynek alapja függő rugótömbökből áll, körülbelül 100 darab / négyzetméter. méter. Minden rugó teteje csatlakozik a szomszédoshoz. Ez a módszer biztosítja a szükséges ortopédiai merevséget, de hátránya van. Nagy súlykülönbség esetén a külső felület lejtőt képez a nehezebb házastárs felé. És ez tele van azzal, hogy alvás közben elkerülhetetlenül lecsúszik az ágyról a padlóra.

A megfelelő ágyméret kiválasztása a kulcs az egészséges alváshoz

Több irrekcionális területre van szükség.

A rugók megkötésének ezen módszerének második következménye egy kellemetlen hangos nyikorgás. Jó hangszigetelést készíthet a lakásban, de olcsóbb lesz a matrac megvásárlása a független rugók (EVS) technológiájával készült ágyhoz - négyzetméterenként 200 vagy több darab. méter. Mindegyik a terhelés saját részét viszi, anélkül, hogy a szomszédos elemre továbbítaná, és olyan héjba van zárva, amely kiküszöböli a súrlódást és csillapítja az éles összenyomás során fellépő kattintásokat. A felület finoman igazodik a test alakjához, kiküszöbölve a torzulásokat.

Az ágyak típusai

A manapság népszerű, hajlított, fa furnérból ragasztott lamellák alapja megkönnyíti a szerkezetet és nyugodtan ellenáll a nagy terheléseknek.

Ám a nézeteltérések az ágyban nem érhetnek véget - a házastársad szeret kemény felületen aludni, te pedig hozzászoksz egy tollágyhoz. Egy modern matracban a váz vagy latex réteg felelős a lágyságért, a merevséget pedig a következő filc vagy kókuszrost (kókuszrost) hozza létre. Ezen alkatrészek vastagságának aránya adja meg a felületnek a szükséges tulajdonságokat.

Ha ízlése drámaian eltér, vásároljon két egyszemélyes matracot az ágyhoz, ugyanolyan méretűek, amelyek különböznek a felület keménységétől. Olyan terméket is vásárolhat, amelynek egyik fele szándékosan puhábbá válik. Hasonló hatás érhető el kevésbé szoros rugók használatával.

A franciaágy előnyei

Idősebb emberek számára előnyös az ágy tövének magas helyzete - így kevesebb erőfeszítést költenek, amikor reggel felkelnek.

Ha a súlykülönbség meghaladja az 50 kg-ot, a DS technológiával készült termék megmenti a családi idillt. A "kettő az egyben" elv alapján készült elemek egyenletesen oszlanak el a független rugók szokásos tömbjei között - keskenyebb, rövidebb hosszúságú, nagy átmérőjű rugóba illesztik be. A hagyományos és az erősített elemek aránya kb. 260-130 négyzetméterenként. méter. Amikor a külső nem képes megbirkózni a terheléssel, a belső rugó segít. Ez a kialakítás jelentősen meghosszabbítja hasznos élettartamukat.

A védőburkolat nem halmozhatja fel a port és a nedvességet, és nem szabad letörölni. A legjobb anyag a jacquard - pamutból és szintetikus anyagokból áll.

Az ágyak lehetnek téglalap alakúak és kerek alakúak.

A hossznak nem lehet kevesebbnek, mint a magassága, amelyhez biztonságosan hozzáadhat 20 cm-t.

TÁJÉKOZTATÁSUL! Minél több a jacquard pamut tartalma, annál nagyobb az ereje.

Jó és olcsóbb megoldás a mezhuzat lenne. A poliészter termékek tartósak és nem engedik át a nedvességet, de rosszul szellőznek és alacsony súrlódási együtthatót hoznak létre - a lapok könnyen lecsúsznak. A kalikókabátok "lélegeznek", de gyorsan letörlik.

Tippek a hálószoba ágyának kiválasztásához

A legfontosabb az ágy mérete.

Minden ágynak ismernie kell a helyét!

Az ergonómia régóta kifejlesztett egyszerű és kötelező szabályokat, amelyek segítenek kényelmesen elhelyezni a szobában:

 • jobb, ha egy franciaágyat teszünk a fejtámlával a falhoz;
 • a környező tárgyak és az ágy oldalfalai között legalább 70 cm szabad helynek kell lennie;
 • ne tegye az ágyat az ablak elé - kevesen szeretnek ébredni a ragyogó napfénytől, és az állandó huzat miatt a krónikus megfázás kockázata jelentősen megnő;
 • ne helyezze az ágyat a szoba közepére - a legjobb megoldás egy rés vagy hely lenne a bútorfalban.
ritka ágyforma

A bútorüzletekben választhat európai és amerikai szabványoknak megfelelő ágyakat.

Figyeljen figyelmesen a belsőépítészek tanácsára. Az ágynak meg kell felelnie a választott stílusnak.

 • A bambusz kerettel ellátott fonott konstrukció tökéletesen illeszkedik ökológiai stílusba, de minimalista kivitelben nem fog jól működni.
 • A magas emelvény vagy emelvény jól illeszkedik a csúcstechnikához, de a román vagy a provence-i stílusú belső térben, valamint az alacsony mennyezetű helyiségekben nem lesz fontos.
Formázott fejtámla ágyakhoz

Öt tényező határozza meg a kényelem szintjét.

FONTOS! Az ilyen formájú ágyak szervesen néznek ki egy külön hálószobában, de a dobogó magassága nem haladhatja meg a 0,2 m-t.

pompás fehér ágy

Itt kezdi és fejezi be a napját.

A nap termelékenysége attól függ, hogy éjszaka hogyan pihen. Ezért gondosan válasszon ágyat - ebben fontos szerepe van. Annak érdekében, hogy a családi élet fészke valóban hangulatos legyen, ügyeljen arra, hogy szerettei szívesen érezzék magukat hazatérve.

Toris UMA C3 ágy

Ha nincs elég hely a szekrények számára, ruhák és egyéb szükséges dolgok tárolására, használjon beépített fiókos ágyakat.

Előző

Következő