Hogyan kombinálható egy hálószoba és egy nappali elrendezés, ágyválasztás.

Egyetlen közös helyiség jelenlétében felmerül a kérdés, hogy korlátozott térben megszervezzük-e a kényelmes élethez szükséges összes zónát.

A hálószoba zónákra osztása

Gyakran a nagy lakások tulajdonosai is több szobát egyesítenek, hogy a lakás tágasabb és praktikusabb legyen.

Döntse el, hol fogadja a vendégeket, hol dolgozik, hol pihen, és hogyan lehet ezeket a területeket minél átfedetlenebbé tenni.

Kis nappali hálószoba kialakítása

Számos lehetőség van a tér felosztására, amelynek köszönhetően egy hálószoba-nappali egy szobában nem okoz kellemetlenségeket és harmonikusan néz ki.

A nappali és a hálószoba kombinálása egy szobában érdekes feladat, amely alapos átgondolást igényel a tervezésen. 

Új design nappali hálószoba

Ez egy lehetőség egy személy számára, aki egyszobás ház tulajdonosa lett, vagy egy fiatal család számára, ha a lakás második szobáját, ha van, átadják az óvodának.

A nappali aktív időtöltést vállal, és az alvóhelynek lehetőséget kell nyújtania a pihenésre egy pihentető környezetben. Úgy tűnik, hogy ezek a feladatok egymást kizárják.

Nappali kialakítás hálószobával kombinálva

Sok tervező javasolja, hogy a hálószoba mindig külön szoba maradjon, még akkor is, ha kicsi.

Azonban, miután átgondolta a lakás elrendezését, és némi kiigazítást hajtott végre a felújítás szakaszában, sikeresen elhelyezheti az egyik szobát és hálószobát, valamint a "fogadótermet".

Modern nappali hálószoba design

Először is gondolkodnia kell ennek a térnek a kényelméről és kényelméről.

Zónázási módszerek: könnyű és nem nagyon

Amikor kisebb változtatásokat lehet végrehajtani a helyiségben anélkül, hogy befolyásolnák a tartószerkezeteket, akkor a különböző zónák kiemelésére jó megoldás az lenne, ha a szoba közepére, a hosszú oldalára merőlegesen, az oldalain két járattal felállítanánk a válaszfalat.

A hálószoba és a nappali szétválasztása középen elválasztóval

Ennek a falnak a szélességének meg kell egyeznie a nappali kanapé méretével vagy az ágy szélességével két éjjeliszekrénnyel.

Az éjjeliszekrényeket sikeresen helyettesíthetik könnyű asztalok, nyitott kockák, egy polccal bent, akár szövetpolcok is a konzolokon. A legfontosabb az, hogy könyvet, telefont vagy szemüveget tudjon betenni. 

A nappali és a hálószoba elválasztása elválasztóval

Az ágy a válaszfal egyik oldalára van irányítva, és a kanapét háttal a másik felé mozgatják.

Az éjjeli és kanapé világító csoportok magába a falba vannak szerelve. A hálószoba-nappali ezzel a megoldásával az ablaknyílás helyétől függően megcsodálhatja a lemenő napot vagy napfelkeltét, miközben ágyban fekszik, vagy kényelmesen leül egy csésze kakaóval a kanapén.

Hálószoba nappalival kombinálva

Ez az opció lehetővé teszi, hogy tiszta határt hozzon létre a hálószoba és a nappali között, ugyanakkor a szoba világos és tágas marad.

A közös tér két zónára osztásának második módszere, amely magában foglalja a könnyű falszerkezetek felépítését is, a szoba hosszú oldalaira merőleges rövid válaszfalak eltávolítása.

Hálószoba nappali projekt

Ha szilárdabb, de nem terjedelmes akadályra van szükség, üveg tolóajtókkal folytathatók.

A mennyezetre szerelhetők a japán függönyök is, több vászonról, amelyek egy síkban mozognak, és privát teret hoznak létre.

Világos hálószoba nappali tervezési ötletek

Üveg vagy könnyű szövet jelöli a határt két ellentétes terület között, de nem terheli túl egy kis helyiséget.

A harmadik módszer a szoba vizuális elválasztását biztosítja a nappali és a hálószoba kontrasztos színű festésével, különböző textúrájú anyagok felhasználásával a fal dekorálásához.

A hálószoba zónákra osztása háttérkép színnel

Az éjszakai pihenőhelyhez válasszon világos színeket vagy a sötétebb tónusok elnémított árnyalatait.

A nappali színpompás lehet, ha megfelel a tulajdonos hangulatának. A különböző terek optikai hatását a kereszteződésnél elhelyezett keskeny, mennyezetig érő polcokkal, fényképekkel vagy poszterekkel, vagy olyan tárgyakkal kell alátámasztani, amelyek hangsúlyozzák a lakás lakóinak karakterét és hobbijait.

Hogyan kombinálható egy hálószoba és egy nappali

Még a hétköznapi fonórudak vagy az acélcsövek bonyolult szövése is művészeti tárgynak, modern installációnak fog kinézni.

Ha egy kanapé foglalja el az ágy helyét

Amikor egy helyiséget hozunk létre, amely egyszerre nappali és hálószoba, át kell gondolni azokat a dimenziós tárgyakat, amelyek megjelenésükkel hangsúlyozzák az egyik vagy a másik zóna funkcionális célját.

Mik a lehetőségek?

 1. Szabadon álló kanapé és ágy.

  Hálószoba nappalival

  Ez a lehetőség megfelelő, feltéve, hogy nem kell bútorokat egymáshoz közel helyeznie, és a szoba egyik végéből a másikba sétálhat.

 2. Teljes ágy és kinyitható kanapé, amely szükség esetén késői vendégeket is befogadhat.

  A nappali és a hálószoba elválasztása válaszfalakkal

  Jobb figyelni a könnyű multifunkcionális bútorokra, amelyek nem sok helyet foglalnak el, de lehetővé teszik a rendelkezésre álló hely maximális kihasználását.

 3. Teljes méretű kanapé és emelőágy.

  A hálószoba felosztása kanapé- és ágyzónákra

  Ne felejtsük el, hogy ez egy szoba, és harmonikusan kell kinéznie.

 4. Összecsukható kanapé, amely hangsúlyozza a nappali funkcióját napközben.

  Hálószoba nappali kialakítása

  A kanapé leglogikusabb helye a nappaliban az ablak ülése.

Előnyök és hátrányok: mit válasszunk

 1. Az emelőágy nagyszerű lehetőség egy teljes értékű alvóhely megszerzésére, amely a reggel beköszöntével a szekrénybe emelkedik, vagyis láthatatlanná válik.

  Hálószoba nappali kialakítása emelő ággyal

  Ez jelentős helyet takarít meg, és az emelő mechanizmusnak köszönhetően a szerkezet könnyen visszahúzható egy résbe.

  Zárt helyzetben ez az eszköz volumetrikus panellá válik, ahol könnyű rögzíteni a mágneses jelölőt vagy a palatáblát. Itt felakaszthatja a szükséges anyagokat, amikor új projektre gondol, kiállítást rajzokból vagy valami nagyobbat helyez el.

  Hálószoba nappali design emelő ágy tükörrel

  A legegyszerűbb és leghatékonyabb lehetőség a tükör.

  A kényelmes mechanizmus elősegíti az emelőágy láthatatlanságát nappal, valamint a helyiség munkaterületre és szabadtéri tevékenységekre szánt helyét.

  Fehér szekrényes ágy tükrös elülső részével

  Este egy hálószoba átalakul egy szekrényből, és a szoba hálószobává válik. Reggel visszaadod a szerkezetet a helyére (enyhe mozdulattal), és a szoba ismét nappalivá alakul, készen áll a vendégek fogadására.

 2. A kanapé csodálatos találmány. Napközben összejövetelek, éjszaka pedig alvás.

  Kanapé a nappali hálószobájában

  Összecsukva nem foglal nagy területet.

  A kanapé a szoba világos középpontjává válhat, minden figyelmet magára vonhat, ha kárpitozással vagy apró textilekkel - hangsúlyos párnákkal, texturált takaróval - tűnik ki az általános színtartományból.

  Lila kanapé a nappali hálószobájában

  Ha kihúzható kanapét kell használnia, találhat egy modellt, amely egy kényelmes alvóhelyre hajlik.

  Ennek a bútornak azonban vannak hátrányai. A nehéz szerkezetek napi összegyűjtése és szétszerelése valódi kihívást jelent minden ember számára.

  Piros kanapé a nappali hálószobájában

  Kihajtva szinte az egész szobát elfoglalja, és zavarja a szabad mozgást.

  Ezenkívül a kinyitható kanapé ideiglenes intézkedés, és nem szétszerelhető naponta. Egyes termékeken a gyártók még a "Nem állandó használatra" jelölést is feltették.

  Szürke kanapé a nappali hálószobájában

  A kanapé nem képes a szükséges szintű támaszt nyújtani az alvó személy testéhez, ugyanúgy, mint egy ortopéd matrac végzi ezeket a funkciókat.

  A teljes otthon és a szabadon álló kanapé vizuálisan elkülönített területein történő elhelyezés a legjobb megoldás a kényelmes otthon megszervezéséhez.

Nappali hálószoba egy kis lakásban

Ebben az esetben a szobát nyilvános és privát területekre osztják fel.

Hasonló megoldás lehetséges egy kis helyiségben is, az egyetlen feltétel a téglalap alakú.

Hálószoba nappali belső

A tér egyes részeinek különböző módon történő díszítésével a lakás tulajdonosa hangulatos hálószobát és látogatásra szánt nappalit kap.

Előző

Következő