DIY sminktükör dekoráció, ahol kezdeni

Öltöző tükör

Fésülködőasztal sminktükörrel a professzionális sminkhez

Valószínűleg látta már a tévében a színészek vagy modellek öltözőit profi sminkasztallal, és odafigyelt a fésülködőasztal világítására.

Gyönyörű tükör

Gyönyörű tükör elülső világítással a hálószobához

Elülső megvilágított tükör

Elülső megvilágított tükör szokatlan házi kerettel

A fényes lámpák a tükörkerület mentén helyezkednek el, és ragyognak az emberre. Hasonló megvilágítási módszert alkalmaznak a stúdió fotósai is, hogy elkerüljék a nem kívánt árnyékokat az arcon. Könnyű otthon elkészíteni egy ilyen tükör dekorációt saját kezével.

Nagy tükör lámpákkal

Nagy öltöző tükör a folyosóra

A foltos kerettel ellátott kialakítás stílusosan fog kinézni a folyosón, a fürdőszobában és a fésülködőasztal fölötti hálószobában. Menjünk dolgozni.

Háttérvilágítású tükör

Első megvilágított sminktükör

Az öltözők különböző helyiségekben tükröznek

Tükör használata elülső világítással a különböző helyiségekben

A megfelelő eszköz kiválasztása megkönnyíti a munkát

Szerszámkészlet

DIY eszköztár

Bármely vállalkozás minősége 50% -ban függ az eszköz elérhetőségétől és professzionalizmusától. Az otthoni kézműves mindennapjaiban alig van gyári felszerelés, de van lehetőség drága anyagok nélkül is. A tükörkeret elkészítése nem olyan nehéz, mint amilyennek első pillantásra tűnik, és minden otthonban megtalálható egy eszközkészlet. Ehhez szükségünk van:

 • elektromos fúrógép PH2 bittel,
 • faanyagok fához és betonhoz,
 • hatszög 3 mm átmérőjű Euro csavarokhoz.,
 • mérőszalag, ceruza, vonalzó, négyzet,
 • göndör és lapos csavarhúzó,
 • gérvágó doboz finomfogú fémfűrésszel,
 • korona fa vágókkal,
 • fogó és drótvágó,
 • csiszolópapír blokk,
 • tálca festékekhez és lakkokhoz,
 • nagy tiszta szivacs a lakk felviteléhez.
Eszközök a munkához

Különféle eszközök a fával való munkavégzéshez

A fúrógép kiválasztásakor nem szabad támaszkodnia drága modellekre, ezeket nagy terhelésre és több órán át tartó folyamatos használatra tervezték. Otthon olcsó eszköz alkalmas. Vásárolhat minőségi használt fúrót, az tovább fog tartani, mint egy új olcsó. Semmilyen körülmények között ne vegyen elektromos kéziszerszámot egy szomszédtól vagy baráttól, ha kiég, akkor újat kell vásárolnia és visszaadnia, és magának kell maradnia a törött vályúnál.

Elektromos fúró választása

Elektromos fúrógép választása házi feladatokhoz

A gérvágódoboz segít az elemek végvágásain 900 és 450 szögben a keret későbbi összeszereléséhez. A vágáshoz egy fémfűrészt finom foggal kell kiválasztani, ezáltal a vágás tiszta lesz, forgács nélkül. A vászonnak szélesnek és tökéletesen laposnak kell lennie. Rendszerint az eladó gérvágó doboz fémfűrésszel van ellátva.

Műanyag gérvágó doboz

Műanyag gérvágó doboz fémfűrésszel fa keret vágásához

A minőségi munkavégzéshez ellenőrizni kell a kéziszerszámok alkalmasságát. Nagyon nehéz az önmetsző csavart egyenletesen meghúzni egy leütött résű csavarhúzóval, vagy az anyag elrontása nélkül tompa fúróval lyukat fúrni. Ilyen apróságoknál elvész a termék szépsége.

Tükörkeret-alkatrészek előkészítése

Hársfa sávok

Linden szalagok az első részhez

Először is fa panelekre és rudakra van szükség. Az elemeket le kell borotválni és csiszolni, a textúrájukon minimum csomó van (jobb, ha nélkülük), a fa száraz és sima legyen. Egy egyenletes masszív sáv alkalmas az elülső részre, de vastagságának legalább 15 mm-nek kell lennie., Szélessége 100 mm-től. A tábla felvétele a következő képlettel számítható ki: a tükör oldalának hossza + a keret szélessége, szorozva kettővel + a margó 10 - 15 mm-es nézethez.

Szükséges anyagok

Szükséges anyagok és alkatrészek

A munka megkezdése előtt érdemes elkészíteni a dekorációnk anyaglistáját:

 • fadarab 20 x 25 és 20 x 40 a tükör kerületén,
 • fa deszka 120 x 15 a belső kerethez a tükör kerületén,
 • fém szerelő sarok 20 x 20,
 • bútor sarok 60 x 60 x 10 a homlokzat sarkainak összekötésére: 8 db.,
 • akasztók falra szereléshez: 2 db.,
 • Euro csavar (megerősítés) 5 x 50 díszdugókkal,
 • 13 mm hosszú önmetsző csavarok. és 51mm.,
 • kétoldalas szalag a tükör keretbe ragasztásához,
 • máz és lakk a fán,
 • izzókkal ellátott halogén spotlámpák,
 • 2 x 1,5 PVS vezeték elektromos csatlakozóval,
 • bútor kivágás kapcsoló.

A deszka hossza 120 x 15 megfelel a homlokzati dekor hosszának, a fatuskóknak 10 cm-rel többnek kell lenniük. Különös figyelmet kell fordítani a termékek nedvességtartalmára, a nyers fa idővel vezet, és a váza használhatatlanná válik. A száraz cellák könnyűek, és megérintésükkor tompa csengőhangot adnak ki.

Anyagok készítéshez

Alternatív anyagok sminktükör keret készítéséhez

A máz a fa színének színezésére és kiemelésére szolgál. A színt ízlés szerint kiválaszthatja a boltban található kijelzőmintákon. Jobb, ha egy lakkot nitrocellulóz NC. Meglehetősen csípős illata van, de az anyagok száradási ideje 1-2 óra. Ezenkívül jól felszedi a csiszolatlan felületi bolyhokat, az első réteg felvitele után finomszemcsés smirgli papírral kell megtisztítani őket.

Bútorlakk színek

Bútorlakk színpaletta

A lámpák számát a keret négy oldalán lévő 30 - 40 cm távolság figyelembevételével számítják ki. A betonacél átmérője 50 mm. Célszerű egy halogénlámpa-védelmi egységet beilleszteni a világítás bekötési rajzába, ez megakadályozza a lámpák gyakori kiégését.

Tükörlámpák

Tükörlámpák első világítással

Tehát térjünk rá a cselekvésre!

Tükör keret

Vágja ki a tükör keretét

A munka ügyes teljesítését számos további akció, fokozott figyelem és türelem elvégzésével érik el. Nem szabad sietnie, jobb időt fordítani az utasítások pontos végrehajtására, mintsem a rossz munka átdolgozására. Ezért tükörkeretünket többször össze fogjuk szerelni és szétszerelni.

Kezdjük azzal, hogy kivágjuk az elülső keret deszkáját. Először is meg kell jelölnie a 450 alatti vágást a négy rész mindegyikén, a köztük lévő távolság megfelel a tükör téglalap alakú alakjának 1 mm szélességű oldalának. A végeken egyenlő 15-20 cm-es szegmenseknek kell maradniuk. szög. Most, amikor kirakja, meg kell szereznie egy keretet, amely szinte egy síkban van az üveggel.

Sarokkal rögzítjük

Mindent sarokpárban rögzítünk

Ezután a berendezést 30 - 40 mm távolságra osztjuk szét. a közepének meghatározása a burkolat szélessége mentén. Furatokat fúrunk egy favágóval, amelynek átmérője megfelel a folterősítés méretének. Ebben az esetben az alkatrészt jól kell rögzíteni.

Lyukak készítése a foltok számára

Lyukakat fúrunk a lámpatartókhoz, fa koronával a kerület mentén

A keretet a belső szélén lévő bútorok lapos sarkai és a külső él aljától és tetejétől csavarok segítségével szereljük össze. Furatokat fúrunk az Euro csavarhoz, amelynek átmérője 4,5 mm. és süllyesztő a 6 mm-es fej alatt. Rendes tükörkeretet kell kapnia rések és fogak nélkül az elemek sarkaiban, körvonalakkal a kontúr mentén.

A 120 x 15 méretű blankokból hasonló módon elkészítünk egy második keretet, amelynek belső kerületének 10 cm-rel kisebbnek kell lennie, mint az üveg magassága és szélessége. Ezek a mezők tükrök beillesztésére szolgálnak. A külső végén 20 x 40 rudat rögzítünk megerősítésekkel, így 25 mm magasságú oldalakat kapunk. Most összekötjük a két részt hátulról 3,9 x 51 csavarral. A belső rés kitöltéséhez egy 20 x 25 rudat fogunk használni, amelyet előzőleg a sarkokban rögzítettünk a homlokzathoz. Összeszerelés után a terméknek olyannak kell lennie, mint egy 10 mm-es szárnyas doboz. a burkolat külső kerületén és 50 mm. belül.

Fára lakkozunk

Fára lakkozunk

Szétszereljük a keretet a festéshez. Először a mázat szivacs megmártásával (habszivacsot vehetünk fel), és az alkatrészek felületeit folyamatos mozgással töröljük, beleértve a szalagok és rudak levágott végeit is. A máz felszívása után 2-3 rétegben lakkozunk. Az első réteget P600 csiszolópapírral kell csiszolni a kis szösz eltávolításához.

Lakkal letakarjuk

A tetejét bevonhatjuk akril lakkal

Megadjuk a szükséges időt a bevonat megszáradására és a tükör dekorációjának összeállítására a falra szerelhető felfüggesztések hozzáadásával a szerkezethez. Ragasszon kétoldalas szalagot a belső felületre, és helyezzen be egy tükröt. Ha a termék nagy, akkor jobb együtt csinálni.

Patorns és kábelezés

Helyezzük be a patronokat, és huzalok segítségével párhuzamosan állítsuk össze az izzólámpákat

A keret két oldalán lévő furaton keresztül elindítjuk a vezetéket a világítás alatt. Helyénvaló egy bútorkapcsolót a közelben elhelyezni, a két mag egyikének átvágásával és áthaladásával.

Tükör a helyén

Rögzítjük a tükröt a keretben

Ezután egymás után összekapcsoljuk a lámpákat, és behelyezzük a foltokat a dekor lyukaiba, a saját kezünkkel készített tükröt a helyére akasztjuk, a dugót bedugjuk az aljzatba és meghívjuk a háztartást munkára.

Az így kapott eredmény

Kész kivilágított tükör, kézzel készített

Nagy házi sminktükör

Egy másik lehetőség egy nagy házi sminktükör.

Diy magas sminktükör

Az előszobában magas öltözőtükör található

Előző

Következő