Vízszintes és függőleges csíkos függöny, nappali és konyha dekoráció

A lakás kialakítása az ablaknyílások díszítésével zárul. Hagyományosan textíliákat használnak, ritkábban rolót. A szobák modern és klasszikus belsőépítészeti stílusaihoz érdekes a csíkos függönyök használata. A szövetek, színek, tervezési trendek és stílusok gazdag választéka lehetővé teszi, hogy harmonikusan kiegészítse szinte bármely helyiség terét. Mutasd meg képességeidet, álmodj meg - és gyönyörű csíkos belső teret kapsz.

Világos függönyök sötét csíkokkal az ablakokon az öböl ablakában

A Stripe sokoldalú eszköz a belső tér beállításához, lehetővé téve a megfelelő ékezetek megfelelő helyre történő elhelyezését

Csíkos függönyök - a belső tér részeként

A csíkos ablak textileket használó lakás és magánház kialakítása egyedülálló lelet a klasszikusok ismerőinek. Nem szükséges masszív függönyöket rendelni. Kecses, csíkos tüll, áttetsző vágással, vízszintes kereszteződéssel.

Csíkos tüll a nappali ablakán klasszikus stílusban

A tüll vízszintes vagy függőleges csíkokban érkezik, amelyek megváltoztatják a tér vizuális érzékét

A dizájnszakértők azt javasolják, hogy a csíkos tüll használatakor tartsanak be három tervezési szabályt:

  1. A szoba alacsony mennyezetét vizuálisan meg kell nagyítani.
  2. Ügyeljen arra, hogy szélesítse a falak közötti keskeny távolságot.
  3. Sötétítse meg a megvilágított szobát, és tegye világosabbá a sötétet.

A csíkos tüll használata a belső térben jó, mert bármely stílushoz megfelelő dizájnt választhat. És ha nincs elég napfény a szobában, a tüll pillanatok alatt megoldja ezt a problémát. Az áttetsző textúra beengedi az utcáról a hiányzó napsugarakat, amikor két vagy több színárnyalat használata a vásznon szervesen illeszkedik és kiegészíti szinte minden helyiség kialakítását.

Tiszta, vízszintes csíkos tüll

Csíkos tüll a fűzőlyukakon egy vidéki belső térben

Világos étkező az ablakokon csíkos tüll

A kis vízszintes csíkokkal ellátott tüll tágabbá teszi a teret és a belső teret

Hagyományosan kétféle csíkot használnak a tervezés során:

  • vízszintes;
  • függőleges.

A modern tervezőművészetben népszerűvé vált a vízszintes és függőleges csíkok ötvözésének trendje. Így egy gyönyörű ketrecet kapunk, amely sikeresen díszítheti a konyhát vagy a fürdőszobát. De vannak nem szabványos megoldások is. Például gyémánt alakú minták a vásznakon, amelyek kétféle csík egy bizonyos szögben történő metszéséből származnak. Ferde ketrec - az angol stílusú nappali látogatókártyája.

A nappali ablaka kockás függönyökkel

A kockás függönyök változatosabbá teszik bármely stílus belsejét

A csíkos függönyök vizuálisan bővíthetik a szoba méretét. Például, ha egy lakás áramlása nem túl nagy (legfeljebb 2,2 méter), akkor szükségessé válik ennek a mutatónak a növelése, bár vizuálisan. Ehhez függőleges keskeny csíkokat használnak.

Sárga csíkok a nappali világos függönyökön

A függönyök keskeny függőleges csíkja jó technika, amikor a lancet ablakokat szeretné hangsúlyozni

Érdekes. Minél keskenyebb a függönycsík, annál magasabbnak tűnik a mennyezet a padlótól. E szabály ismerete lehetővé teszi a tulajdonosok számára, hogy valóban elképzelhetetlen dolgokat alkossanak.

Kis nappali fekete-fehér csíkos függönyökkel

A függőleges csík jól néz ki egy olyan szobában, ahol minimális bútorok vannak

Ugyanez vonatkozik a keskeny hálószobára is. De itt a vízszintes sáv már megjelenítőként működik. A szabály ugyanaz, mint a mennyezetnél: egy keskeny vízszintes csík a lehető legjobban kibővíti a helyiséget.

Kis hálószoba világos csíkos függönyökkel

A függönyök többszínű csíkjait úgy kell megválasztani, hogy egyesek egybeesjenek a faldekorációval, mások pedig díszítő elemekkel

A különböző színű megoldások kombinációi lehetővé teszik a design harmonikus díszítését, kiegészítve azt. De érdemes figyelni a természetes fényre. Elegendőnek kell lennie és mértékkel. Utóbbi hiányával elsötétítheti a teret. Ugyanakkor az ilyen helyiségben tartózkodó ember közérzete romlik. A csíkos tüll nagyszerű megoldás erre a problémára. Az áttetsző textúra további napsugarakat enged be, hígítja a sötétséget. Azt is szem előtt kell tartani, hogy a sötét környezetek világos ablak textileket igényelnek.

Gyönyörű virág egy tüll függöny

Díszítő elemeket gyakran használnak a tüll függönyök - klipek, nyakkendők, szalagok vagy rojtok - díszítésére

A tervezőknek két szabályt kell figyelembe venniük:

  1. Árnyékos hálószobát kell megvilágítani, ahol nincs természetes fény. Ezért itt áttetsző tüllöt kell használnia.
  2. A sötét, komor bútorárnyalatok, a padló és a falburkolat uralta helyiséget világos függönyökkel kell hígítani.

Ezt a két ajánlást nem szabad összekeverni. Helyesen alkalmazva az ablak textíliáit, eredeti módon csíkos függönyökkel díszítheti a nappalit, amelynek fényképét alább látja.

Fából készült komód a nappaliban az ablak előtt

A függöny színeinek összhangban kell lenniük a többi belső tétellel

Díszítjük a nappalit

A nappalit úgy tervezték, hogy családtagokat, barátokat és csak régi ismerősöket gyűjtsön egy ünnepi asztalhoz és kellemes beszélgetéshez. Az itt élő emberek jólléte, hangulata és kommunikációs hajlandósága attól függ, hogy ezt a szobát mennyire helyesen és harmonikusan díszítik majd.

Többszínű csíkok a nappali függönyökön

A függönyök vízszintes csíkjai vizuálisan szélesebbé teszik a nappalit

Kétszínű függöny a nappali belsejében

Hangulatos nappali belső tér széles csíkos függönyökkel

Modern nappali belső csíkos függönyökkel

Fekete-fehér csíkokkal ellátott függönyök a nappali eklektikus belső terében, egy fiatal házaspár házában

Ügyeljen a friss, természetes színekre. Erre a célra jól használható egy zöld csíkkal ellátott függöny. Zöldes bútorokkal, például karosszékkel vagy kanapéval kombinálva ez a megoldás valóban üdülést nyújt itt. És annak érdekében, hogy ne vigyük túlzásba, válasszon lágy bézs vagy enyhén világoszöld színt a második csíkhoz.

A csíkos függöny és a mintás függöny kombinációja nagyon szép a nappaliban. Fontolja meg az ablaktér kék és fehér függönyökkel történő megszervezését, tejszerű tüll hígításával, kék, texturált virágokkal. Ez a megoldás érdekes lesz egy dupla sarokablakon.

Többszínű csíkok a nappali függönyökön

Bölcs dolog drága textíliákat használni a hall vagy a nappali kialakításában.

Csak átlátszó szövetből készült függönyök használata érdekes, eredeti dizájnt teremt a nappaliban, és megvilágítja a lakás tulajdonosát, mint a rendkívüli formatervezési művészetek ismerőjét.

A nappali általában egy hely, ahol sok hely van. Ebben az esetben a függönyt vízszintes csíkba lehet függeszteni, anélkül, hogy a tér méretének érzékelését vizuálisan csökkentenék. A világos helyiség számára a barna árnyalatok jól mutatnak, kiegészítve egy barna és zöld csíkkal. Fontos, hogy csak ezeknek a színeknek a tiszta árnyalatait használja. Csak ebben az esetben a barna és a barna képes szervesen kiegészíteni a belsőépítészetet, anélkül, hogy bevezetnék a "mocsarat".

Sarok nappali belső két ablakkal

Széles szalag ideális nagy helyiségekhez

Szobanövények a városi lakás nappali sarkában

A keskeny csíkok elfedik a tökéletlenségeket, magukra vonva a figyelmet, ezért ez a legjobb megoldás egy kis helyiség számára

Ügyeljen a széles vízszintes csíkra. A vörös és a fehér kombinációja a függönyben isteni ajándék lesz számodra. Ez a két szín tökéletesen illeszkedik a csarnok klasszikus belső terébe, miközben hangsúlyt teremt. Nagyon fülbemászónak tűnik? Egyáltalán nem. Kísérlet. Klasszikus sötét parketta, világos szőnyeg, angol arisztokrata bútorok, világos állólámpák, virágcsokrok. Jobb, ha a mennyezetet fehér színben hagyjuk. De a falak halvány kékes árnyalattal festhetők. A kék és a vörös kombinációja az egyik legvonzóbb a belső tér számára.

Csíkos függönyök a konyhához

A konyhában sok illat és füst keletkezik olajban sütve, ezért itt nagy figyelmet kell fordítania a szövet megválasztására. A sűrű anyagok itt előnyben vannak. Emellett a függöny típusának megválasztása is nagy jelentőséggel bír. Ügyeljen a tekercsekre vagy a vízszintes csíkos római rolókra. Alkalmas egy hagyományos angol ketrec is.

Csíkos római redőnyök a konyha ablakain

A római redőnyök mindig jól néznek ki, függetlenül az ablakok méretétől

Tanács. A színeket színes, élénk választják ki. Ne díszítse az ablakot sötét, komor árnyalatokkal. A konyha természeténél fogva világos, világos szoba. Ezt vegye figyelembe.

Könnyű függönyök átmenettel a konyha panorámás ablakain

A csíkos függöny érdekes változata, egyenletes színátmenettel

A hengerelt függönyök alkalmasak a konyhai helyiségre. A hajtogatási mechanizmus lehetővé teszi a szövet teljes elrejtését. Ez a funkció akkor hasznos, ha hosszú ideig olajban kell főznie az ételeket. Ez sokáig frissen és tisztán tartja a függönyt.

Kis csíkos redőny a konyha ablakán

A konyhai redőny szövetének olyan anyagból kell készülnie, amely ellenáll a fakulásnak és a gyakori tisztításnak.

A modern háziasszonyok megszerették a római függönyöket. Összecsukható mechanizmusuk eltér a feltekerhető mechanizmustól. Nincs olyan rekesz, amelyben a szövet elrejthető lenne, de a függöny nagyon érdekesnek tűnik.

Magán otthoni konyha csíkos római árnyalatokkal

Az apró szennyeződések láthatatlanok maradnak az apró csíkokkal ellátott függönyökön

Az olyan fényes árnyalatok, mint a sárga, az őszibarack, a rózsaszín, a citrom, a zöld, valamint a többi természetes mérleg, a vízszintes csíkos kereszteződéssel párosítva frissességet, fényességet és könnyedséget kölcsönöznek a konyhának.

Függönyök kis függőleges csíkokkal a konyha ablakán

A konyhai függönyök szövetének megválasztása az ablak méretétől függ - minél kisebb, annál átláthatóbbnak kell lennie a függönyöknek

Alkalmasak a szokásos, egyenes függönyök is, amelyeket áttetsző függöny egészít ki. Ez a kialakítás érdekesnek tűnik, ha a konyhában kiugró ablak, erkély vagy loggia van.
A konyha belső díszítésének kialakításakor kötelező követelmény a fehér vagy származékai használata. A fehér az igazi tisztaság és fény jele, egyszerűen jelen kell lennie a konyhájában.

Könnyű csíkos függöny nyakkendővel

A nyugodt világos színek megnyugtatják és ellazítják

A színkombináció megválasztása a fő kritérium

A helyesen kiválasztott színpaletta többször is fokozhatja a helyiségben tervezett egyik vagy másik hatást. Először el kell döntenie, mit szeretne elérni. Ha ez a hálószoba melegsége és otthona, akkor válassza ki a megfelelő árnyalatokat. Önnek megfelelő:

  • világos mustár, szürke-barna;
  • tejes bézs, szürke-kék;
  • világosarany, élénkbarna.

A hálószobának elő kell segítenie a pihenést, a pihenést. A gyermek hálószobájának függönyválasztéka kissé eltér a felnőttekétől. Itt a hangsúlyt az élénk, friss tónusokra kell helyezni. A természetes árnyalatok, például a világoszöld, az őszibarack, a rózsaszín, a kék, a sárga, a türkiz és ezek származékai nagyszerű választás a gyermek hálószobájához.

Fehér ágy a hálószobában csíkos függönyökkel

A hálószoba számára sötétítőfüggönyök kívánatosak, hogy megakadályozzák a napsütést nappali pihenés alatt

Válasszon friss hangokat a konyhához. Az ablakot nem szükséges sötét, fekete, barna vagy bordó függönyökkel felakasztani. Itt jobban megfelelnek az olíva, a sárga-piros, a citrom, a mész és az őszibarack motívumai. Az ilyen színű függönyök a szükséges könnyedséget, vidámságot és frissességet viszik a konyhába.

De a nappalihoz illik vulgáris színeket használni. Bardy, fényes arany, lila remek kiegészítő lesz. Szükséges az ilyen színek hígítása hasonló mérlegekkel, de világosabb. Nagyon eltérő világos tónusok, például fehér, bézs használata itt nem lenne helyénvaló.

Vonzó nappali belső élénk színekkel

Kontrasztos vagy kombinált csíkokat használnak a figyelem elterelésére vagy az eredeti belső tér élénk díszítésére

Fekete-fehér függőleges csíkos függöny

A fekete-fehér függönyök és az art deco design elegáns kombinációja

Ha a nappali nagy és tágas, feltétlenül fontolja meg az ablaknyílás befejezését egy függőleges széles szalaggal, amelyet vékonyabb szalaggal hígítottak. A színmegoldások változatosak lehetnek: a fényestől, a frisstől a sötétig, sőt a feketeig is.

A csíkos függöny egyedülálló lelet mind a modern klasszikus, mind a csúcstechnológiát kedvelő számára. A megfelelő színek kiválasztásával bármilyen stílusú szoba terét díszítheti.

Előző

Következő