Párnára varrunk párnahuzatot lépésről lépésre szaggal, fülekkel, kerek

Egy személy nem nélkülözheti ágyneműt. Párnahuzatok, lepedők, paplanhuzatok nem készítenek mintákat papíron. A rajz közvetlenül a szöveten történik. Ritkán merülnek fel kérdések, hogyan lehet egy párnahuzatot egyetlen szövetrészből varrni, vagy patchwork foltokból készíteni. Bárki, még a legtapasztalanabb kézimunka is megbirkózik ezzel a feladattal - nem szükséges bonyolult munka a minta felépítésével! Négyzetek / téglalapok könnyű vágása a szövetből.

Bármilyen típusú ágyneműt készíthet: gombokkal, cipzárral, szagú. Meggyőződhet a fentiekről, és megpróbálhatja saját maga varrni a párnahuzatot a cikk utasításainak betartásával.

Varrás párnák saját kezűleg

A párnahuzat könnyen varrható, még egy kezdő tűnő is elbírja az ilyen munkát

Szükséges anyagok

A párnahuzat varrása előtt elő kell készítenie a következő anyagokat.

 1. Szövetek. Erre a célra a szatén, a kalikó alkalmasabb, használhat selymet, csint, stb., Amelyek kiválasztottak, illeszkednek.
 2. Varrógép.
 3. Színeknek és textúráknak megfelelő szálak.
 4. Mérőszalag.
 5. Ceruza, kréta vonalakhoz.
 6. Ollók és csapok, amelyek rögzítik a szövetdarabokat.
 7. Egyéb szerelvények, ha szükséges.
 8. A szövetfogyasztás kiszámítása a legegyszerűbb típusú párnahuzathoz.

A fogyóeszközöknek meg kell becsülniük a becsült összeget, plusz 5% -kal. 50 x 50 cm-es párna esetén 1 m plusz 5 cm-re van szükség. Ha a párnahuzatot szaggal varrják, akkor a szaghoz szöveteket kell hozzáadni.

Párnahuzat méretek

A szükséges szövetvágás kiszámításakor figyelembe vesszük magának a párnahuzatnak a méreteit, a szagot és a varratmennyiséget

Emlékeztetni kell arra, hogy az üzletekben az értékesítés során az anyag egyenetlenül vágódik, vagy akár elszakad, ami néha meghajlítja. Ezért a tapasztalt kézművesek körülbelül 10-20 cm-rel többet vesznek el, mint a tervezett mennyiség.

Most meg kell értenie az ágynemű varrására vonatkozó utasításokat.

Téglalap alakú burkolatú párnahuzatok

Hogyan varrjunk párnahuzatot? Különböző módon varrhat ilyen ágyneműt. Itt van az egyik.

 1. A szélső végek meg vannak csavarva. Általában ketten vannak.

  Hajlítjuk a szeleteket

  Hajlítjuk a vágásokat, varrunk

 2. A terméket a jobb oldalával kifelé hajtják, amint kész formában kell lennie.

  Mérje meg a szegélyét

  A szövetet képpel felfelé tesszük, a bal oldalon 70 cm-t mérünk, és ezt a szélét meghajlítjuk

 3. Az oldalakat csapokkal rögzítik. Krétával, ceruzával, egyenes vonallal rajzoltuk, ahol a varrat készül.

  Hajlítsa meg a szelepet a jobb oldalon

  Jobbra hajlítjuk a párnahuzat fedelét, ledaráljuk a vágásokat, cikk-cakk öltéssel söpörjük össze a varrásrészeket

 4. Ezt követően a dolgot kifelé fordítják, újra varrják, hogy az első varrás széle belül legyen. Ezzel a feldolgozással nem kell beborítania az éleket. Mindannyian belül lesznek. Az ilyen heg azért jó, mert varráskor úgynevezett tekercs képződik, amely nem teszi lehetővé a termék deformálódását mosás, vasalás közben.
Téglalap alakú párnahuzatok

Virágos téglalap alakú párnahuzatok

Párnahuzat "fülekkel", mesterkurzus

"Füles" párnahuzatok

Helyesebb ezeket a gyönyörű eseteket Oxfordnak ("határokkal") hívni. A varrás szabályai nem bonyolultabbak, mint a szokásosak, szagúak. Ugyanakkor az anyagfogyasztás valamivel többet megy.

Kivágtuk a részleteket

Kétoldalas füles párnánk részleteinek kivágása

Szeletek feldolgozása

Feldolgozzuk a hátsó részek vágásait, 2,5 cm-rel elfordítjuk az oldalt és vasaljuk

Általában egy terméket dupla készlethez varrnak, ahol legalább 220 cm széles szövetet használnak. Varrás előtt kivágják a szükséges téglalapokat.

Húzzon be még 2,5 cm-t

Húzzon be még 2,5 cm-t, vasaljon és rögzítse

Felvarrunk egy írógépet

Az összehajtott részeket írógépre varrjuk, 3 mm-re visszahúzódva a szélétől

Először a rövid széleket kettős szegéllyel varrják. Az éle körülbelül 1 cm-rel meg van hajlítva, elsimítva. Kb. 2 cm-rel behúzva, vasalva.

2 hátsó részt egymásra tettünk

Az egyik elülső részt rossz oldalával lefelé tesszük, a tetejére tesszük, a vágásokat igazítva, a hátsó részeket az elülső oldalával lefelé

Forgácsolás és varrás

Vágjuk a kerület mentén és varrunk, visszahúzódunk 1 cm-re

A terméket a szélén varrják. Kívánt esetben a szegélyt ott hagyhatja, ahol a cipzár lesz. Ezután kettős öltés készül, amelynek szélessége 5 cm.

Vágjuk a sarkokat és kifordítjuk őket

Vágja le a sarkokat, és fordítsa ki a párnahuzatot, egyenesítse ki és vasalja ki

A szövetrétegek felosztása csapokkal

A "fül" varrásakor az elmozdulás elkerülése érdekében a szövetrétegeket csapokkal osztjuk szét

A fedelet kifelé fordítják, a heg mentén vasalják. Vonalzót veszünk, egyenes vonalakat rajzolunk krétával, 5 cm távolságra az éltől a vászon kerületén, és megvarrjuk. Párnahuzat "fülekkel" kész.

Megmérjük a

Az eltűnő szövetjelző segítségével rajzolja meg a párnahuzat határait, mérje meg a "fülek" szélességét és varrjon írógépet

Kész kétoldalas párnahuzat

Használatra kész, megfordítható párnahuzat cipzárral és füllel

Ha nincs elég vászon, cipzárral varrhatja a fedelet. Ebben az esetben egy hegesztőgép varrat készül, ahol a rögzítő lesz. Ezután a szövet kibontásra, simításra kerül, hogy az anyag a hegek fölött laposan feküdjön. A heg tetején egy cipzárt fektetnek le zárral, félig nyitva. A fogsornak szigorúan a hegesztési varrat mentén kell feküdnie. Egy cipzáros láb van felszerelve a gépre, szépen varrva. Ezután a félig nyitott rögzítőelemen keresztül a terméket kifordítva fordítják.

Párnahuzatok kerek párnákhoz

Az alváshoz használt párnák mellett a dekoratív kanapépárnák gyakran vannak a lakásban. Különböző formájúak lehetnek: kerek, négyzet alakú, virág alakú stb.

Vágja le a szövetet

A babzsák szövetének vágása

A kerek párna fedelének varrása egyáltalán nem nehezebb, mint egy négyzet alakú. Szüksége van egy mintára. Egy ilyen párnahuzat elkészítéséhez mérje meg a párna átmérőjét, és adjon hozzá kb. 1,5 cm-t a varrathoz. A mintát csapokkal rögzítik a vászonra, a burkolat elülső részének egy részét levágják.

Varrás alkatrészek

Hajtsa össze az alkatrészeket a jobb oldalával, varrjon egy varratot az írógépre a súrlódási vonal mentén

Egy cipzár vonal húzódik a mintára. Ezután a mintát két részre vágjuk a szegélyezéshez. A vásznon egy vonalat húznak a villámláshoz. A minta egyes részeit széthelyezik, az egyes részeket a varratmennyiség figyelembevételével kivágják, ideértve az egyenes szélét is.

Kerek párna bemetszések

Vágjuk a varratmennyiségeket a kerület körül, kifordítjuk a fedelet, behelyezzük a párnát a varratlan szakaszon

A hátsó varrat hasított és varrott, így lyuk maradt a cipzár számára. Ezután a párnahuzat ugyanúgy készül el, mint egy négyzet alakú párna esetében.

Vak varrással varrni

Vak varrással varrni a párna nyitott területét

Kész kerek párna

A kész kerek párna díszíti a belső teret

Díszítés

A párnahuzatok díszítésének számos módja van. A legegyszerűbbnek a termékvásznak díszítését tekintik alkalmazásokkal. Felvarrhatók előre, a végső varrás előtt.

Alkalmazás

Kanapépárna díszítése "Pillangók" volumetrikus alkalmazással

Ugyanezt érdemes megtenni patchwork technikával készült borítók esetében is. A darabokat kivágják, ráhelyezik a leendő párnahuzat / papír mintázat vásznára és rögzítik. Később akár manuálisan is varrhatod őket. A patchwork módjától függ. Amikor a darabokat varrják, az anyag készen áll, a szövetet a leírt módon varrják.

Dekoratív párna patchwork

Dekoratív párna, patchwork technikával díszítve

Ha a párnát szatén öltéssel / szalagokkal díszítik, akkor ezt a már teljesen varrott vászonnal meg lehet tenni, kívülről jelölve a mintát.

Dekoráció szalagokkal

A szalagok és gombok térfogati rátétje a kanapépárna díszítéséhez

Az ilyen minták a párnákon nagyon aranyosak, eredetiak és nem igényelnek sok tapasztalatot. A lényeg a türelem, mert a díszítés nagyon fáradságos munka, amely gyakran hosszú időt vesz igénybe.

Előző