Éjjeliszekrény 75 barkácsolási fotó ötlet

Az éjjeliszekrény sok ember nappaliját díszíti, vagyis népszerű és praktikus bútornak számít. Ez a szoba központi tárgya: az egyik az első, ami megragadja a tekintetet, leggyakrabban vonzza a vendégeket és beszélgetési témákra ösztönzi őket.

Általában az asztalon újságok, magazinok, könyvek, keretek fényképekkel, vázák gyümölcsökkel vagy édességekkel. Ez egyben menedékhelye a csinos összejöveteleknek egy csésze kávé vagy tea mellett, ezért második neve is van - egy dohányzóasztal.

Fényes dohányzóasztal

A dohányzóasztal minden otthon alapvető tulajdonsága.

Ha nem lehet olyan stílusú dohányzóasztalt vásárolni, amely illeszkedik a stílushoz, vagy akcentusként szolgál a szobában, és a vágy, hogy egy ilyen elem legyen a nappaliban, nem halványul el, akkor maga is létrehozhatja. Pénzügyileg sokkal olcsóbb lesz, a gyártás során nem okoz különösebb nehézségeket, és a lakás egyedi elemévé válik. Ennek az ötletnek sok előnye van, kellemes lesz egy ilyen asztalnál:

 • időt tölteni a barátokkal;
 • teát vagy kávét inni a vendégekkel;
 • dicsekedjen másokkal készségeivel és tervezési készségeivel.

A lakást melegség és kényelem fogja tölteni, mert lakói lelkének egy darabja megjelenik benne.

Eredeti dohányzóasztal

Annak érdekében, hogy a dohányzóasztal eredeti bútorként szolgáljon, fontos, hogy illeszkedjen a szoba általános stílusához, szépséget és kifinomultságot adjon hozzá

Dohányzóasztalok fajtái

Mivel a dohányzóasztalnak nincsenek speciális definíciói, csak egy követelmény van rá - 40-50 cm magasság. A többi paraméter teljesen bármilyen lehet: szélesség, hosszúság, forma és kivitel a kívánságoktól függ.

A dohányzóasztalok kialakítása különbözik a tárgy céljától és anyagától függően.

Építési típus Hatály
Miniatűr étkezőasztal Képes szimulálni egy teljes értékű étkezősarkot a nappaliban tévénézés vagy vendégekkel való találkozás közben.
Bútor Könyvek, folyóiratok és egyéb szabadidős cikkek tárolására készült. Éjjeliszekrényként szolgálhat, és lámpát helyezhet magára.
Transzformátor Megváltoztatja az alakját, méretét és magasságát, kombinálja a dohányzóasztalt és az étkezőasztalt.
Matrjoska A termék több azonos stílusú, de különböző méretű és formájú elemet tartalmaz. Szokatlan kaszkádok létrehozására használják.
Dekoratív asztal Egyedülálló külső kialakítása különbözteti meg másoktól. Kihangosításként szolgál, amikor érdekes és rendkívüli szobabelső teret készít.

Az asztalok készítéséhez szükséges anyagok bősége lehetővé teszi olyan tárgy készítését, amely megfelel a belső tér stílusának. Ehhez mindenféle manipulációt végeznek a tökéletes termék elérése érdekében.

Természetes fa Az asztalok természetes anyagokból készülnek, ezért környezetbarátak és nagyon drágák. Az anyag jellege lehetővé teszi, hogy bármilyen formát adjon a terméknek, és sokféle stílusra alkalmassá tegye (ország, retro, klasszikus, tetőtér, minimalizmus).
Üveg Bármilyen belső stílusban remekül érzi magát. Az üveg dohányzóasztal vizuálisan súlytalannak tűnik, ezért nem tölti be a helyet. Szabad utat enged a fantáziáknak és bármilyen tervezési megoldás megvalósításának.

A dohányzóasztalok fémből, dugókból készülnek, amelyek több anyagot ötvöznek egyszerre: üveg és fa vagy fém és egyéb lehetőségek. Különböző módon is díszítik őket: speciális festékekkel festik, egyszerűen kifestik, a legtöbb fa alapra mintát vagy rajzot hoznak létre, vagy üvegből, fából vagy fémből készült figurákat csatolnak.

DIY dohányzóasztal ötletek különböző összetettséggel

Bármiből létrehozhat egy szokatlan bútordarabot, a fő szükséges eszköz, amely ebben segít, a képzelet. Az asztalokhoz azonban egyszerû és bonyolult lehetõség is van, mindegyiket az alábbiakban mutatjuk be részletes gyártási tervvel.

Fiókos asztal

A masszív dobozokból készült asztal felépítése lehetővé teszi, hogy rövid idő alatt eredeti bútor készüljön. Örömére szolgál a háztartás tagjainak és vendégeinek, akik értékelni tudják az alkotást.

Ennek elkészítéséhez szüksége lesz:

 • 4 fadoboz;
 • csiszolópapír;
 • lakk;
 • henger;
 • kefe;
 • PVA ragasztó;
 • rétegelt lemez;
 • 4 kerék;
 • önmetsző csavarok;
 • fúró;
 • csavarhúzó.
Anyagok, alkatrészek

Anyagok, alkatrészek és szerszámok gyártáshoz

A táblázat létrehozásának folyamata a következő lépésekből áll.

 1. Szükséges a dobozok tisztítása csiszolópapírral és lakkozással, hogy megvédje a felületet a külső sérülésektől.

  Megtisztítjuk a dobozok felületét

  Megtisztítjuk a dobozok és a lakk felületét

 2. A dobozok végein lyukak készülnek fúróval. Ezt követően a chopikokat rögzítik a rögzítési pontokon, és az összes elem vége összekapcsolja őket egymással.

  Dobozokat kötünk össze

  Összekötünk négy dobozt

 3. Az 1 cm széles rétegelt lemezt a dobozokból az összes kész elem méretének megfelelően választják ki. Hengerrel is lakkozják. A kerekek, majd maguk a dobozok is ehhez az alaphoz vannak rögzítve az önmetsző csavarok miatt.
A kerekek rögzítése

A kerekeket a rétegelt lemezhez rögzítjük, amely az alja lesz

Magazinokat, könyveket, figurákat szabad helyeken helyezhet el. Az asztal közepén, a mélyedés helyén, virágokkal ellátott cserepet vagy virágcserepet lehet majd elhelyezni. Az ilyen dohányzóasztal előnye a mobilitása - a szoba vagy az apartman bármely részébe elmozdulhat.

Fadobozokból készült asztal

Kész dohányzóasztal fából készült dobozokból

Raklap dohányzóasztal

A raklapokból készült dohányzóasztal az anyagilag legjövedelmezőbb, ötletes és eredeti bútorlehetőség, amely számos belső stílushoz illeszkedik.

A termék ilyen változatának létrehozásához szüksége lesz:

 • 3 raklap;
 • vastag üveg 1 cm raklapok formájában;
 • bútor kerekek;
 • fúró;
 • fúró;
 • csavarok
 • ecsetek;
 • festék vagy lakk;
 • alapozó.

Az asztal bizonyos módon készül.

 1. A raklapokat munka előtt egy speciális fúrórögzítővel csiszolják, hogy tiszták és simaak legyenek. Miután fertőtlenítés céljából alapozóval kezelték őket.

  Raklapokat darálunk

  A raklapokat ledaráljuk és alapozóval kezeljük

 2. Ezenkívül a raklapok felületét lakkal kezelik vagy festékkel festik. Minden lehetséges helyet gondosan festeni kell.

  Festjük az asztalt

  A táblázatot a kiválasztott színnel festjük

 3. Az elemek egymáshoz rögzítéséhez meg kell jelölni a csavarok helyét. A fúrás után lyukak készülnek a rögzítők számára. A csavarokat a faanyagba csavarják, és összetartják a raklapokat. A kerekeket hasonló módon rögzítik.

  Rögzítési pontok

  Az egyes elemek rögzítési pontjai

Az elegáns mobil dohányzóasztal készen áll! Most poharat tehet a tetejére, és a mélyedéseket megtöltheti könyvekkel, újságokkal, magazinokkal, borosüvegekkel és miniatűr virágcserepekkel.

Raklapasztal

A kerekeken lévő raklapokból készült dohányzóasztal a végleges változatban

Napló vagy naplótábla

A dohányzóasztal jól mutat rusztikus stílusban. Alkalmas egy nyaraló, egy vidéki ház és egy városi lakás belsejébe. Egy ilyen elem felvidítja az otthon minden lakóját és a vendégeket. A gyártás nem igényel különösebb tudást és erőfeszítést.

Szüksége lesz bizonyos anyagokra és eszközökre:

 • azonos méretű fatuskók (kb. 30 darab);
 • rudak alapja (1 cm széles rétegelt lemez vagy deszka);
 • fadeszkák;
 • lábak vagy kerekek (4 db);
 • gitt (illik a fa színéhez);
 • csavarhúzó;
 • ragasztó;
 • alapozó;
 • lakk.
Anyagok és eszközök

Anyagok és eszközök asztal készítéséhez rönkökből

A táblázat létrehozásának folyamata több szakaszból áll.

 1. Szükséges a természetes asztal összes összetevőjének alapozóval történő előkezelése. Ezután összeállítják az alapot, ehhez az összes rönköt összeállítják, négyzetet vagy téglalapot alkotva (a kívánságoktól és az előzetes számításoktól függően). Rétegelt lemezt fektetnek rájuk, és csavarhúzóval rögzítve minden rönkhöz, ragasztót is használnak a további tapadáshoz.

  Táblázat alapja

  Dohányzóasztal alap csatlakozás

 2. Ezenkívül a deszkákat a kész varrott rudak oldalához rögzítik annak érdekében, hogy jobban meg lehessen tartani a terméket. A kerekek vagy a lábak rögzítése után.

  Oldalsó lécek

  Az oldalsó csíkok rögzítése

 3. Az utolsó szakasz gitt, amelynek segítségével minden üres helyet bezárnak. Ezenkívül egy szárított kész bútordarabot le kell törölni, hogy tökéletesen sima felület jöjjön létre. Kívánt esetben lakkozható.

  Közelről üres terek

  Zárja be az üres tereket, és hozzon létre egy sima felületet

Mielőtt úgy döntene, hogy asztalt készít, előre meg kell gondolnia, hogyan fogják használni, függetlenül attól, hogy egy állandó helyen mozog-e vagy áll. A termék a belsőépítészet eredeti kiegészítésévé válik vidéki stílusban, Provence-ban vagy Skandináviában.

Nyírfa rönkasztal

Nyírfa rönk dohányzóasztal

Utazó bőrönd asztal

Ez a dohányzóasztal ötlet második életet ad egy régi kopott bőröndnek. Rendkívüli dekor elemet hoz létre az utazás szerelmeseinek nappalijához. Szükséged lesz:

 • bútorlábak (fából vagy fémből);
 • furnér;
 • csavarok;
 • csavarhúzó.
Eszközök és anyagok

Az asztal saját kezű készítéséhez szükséges eszközök és anyagok

A bőrönd alján lyukakat kell tenni a lábak számára. A rétegelt lemezt beleteszik a bőröndbe, és csavarhúzóval fúrják, majd rögzítik a lábakat.

Vágjon ki egy réteg lemezt

Vágjon ki egy réteg lemezt, amely megfelel a bőrönd belső aljának

Ezenkívül egy szilárd asztal létrehozásához a bőrönd belső oldalait vékony rétegelt lemezzel lehet ragasztani. A megmaradt üres hely elrejti az összes szükséges dolgot: magazinokat, könyveket, író anyagokat.

Szerelés a lábakhoz

A lábtartó felszerelése

Az opció alkalmas belső vagy retro vagy klasszikus stílusban. A szükséges hangulat megteremtése érdekében a kész asztal matricákkal, bélyegekkel és egyéb apróságokkal egészíthető ki.

Vintage oldalsó asztal

Stílusos vintage asztal készen áll

Dohányzóasztalok különböző módon történő díszítése

Az antik bútorok független dekorációja és restaurálása minden évben egyre népszerűbb, ezért számos módszer és ötlet létezik. Lehetővé teszik egy eredeti, egyedi elem létrehozását egy le nem írt és kopott táblázatból. A "csináld magad" dohányzóasztal dekoráció különféle dekorációs anyagok felhasználásával készülhet, beleértve:

 • a ruha;
 • tapéta;
 • tükrök;
 • Üveg elemek mozaikokhoz;
 • kagyló;
 • fa ágak.

Az antik asztal helyreállításához a következőket teheti:

 • festeni a felületeket festékkel, érdekes minták, dísztárgyak vagy minták létrehozásával;

  Dohányzóasztal festés

  Dohányzóasztal festése saját kezűleg

 • paszta meg családi fotókkal és lakkal konzerválás céljából;

  Asztal fényképpel

  Dohányzóasztal borított képpapírral

 • folyékony körmök segítségével a tükör apró töredékeivel ragasztani a termék felületét;

  Tükör mozaik

  Tükörmozaik bútorok díszítéséhez

 • takarja sűrű anyaggal;

  Bőr oldalsó asztal

  Kis dohányzóasztal, bőrrel borítva

 • mozaikdarabokat rakjon ki, amelyekkel mintát vagy akár portrét készíthet.

  Mozaik dohányzóasztal

  Gyönyörű dohányzóasztal, mozaik

A dohányzóasztalok gyártásával és díszítésével kapcsolatos rengeteg információnak, valamint a tervezők és a ház lakóinak fantáziájának köszönhetően bármilyen lehetőséget megadhat.

Előző

Következő