Hogyan készítsünk barkácsoló paddíszt és javaslatok a készítéshez

A pad a folyosó népszerű bútortípusának nevezhető. Idővel a dizájn nem ment át drámai változásokon. Ez nemcsak egy kényelmes puff, amelyre vendégeket helyezhet el, hanem egy stílusos bútor is, amely remekül fog kinézni a folyosón, a konyhában, a hálószobában és a nappaliban.

Hatalmas választék van ezekből a puha puffokból az üzletekben: szekrénnyel, polcokkal, fiókokkal. Minden gyártó saját belátása szerint készít bankettet. De mi van akkor, ha még mindig nem talált megfelelő lehetőséget a belső terének? Ebben az esetben felmerülhet a kérdés: hogyan készítsen bankettet a saját kezével?

csináld magad pad

A pad alapvető eszköze meglehetősen egyszerű - puha ülésű széklet.

készítsen bankettet a saját kezével a folyosón

A szövet szélénél befelé van húzva, és kapcsokkal van rögzítve.

A DIY bankett előnyei

Bankettet bárki készíthet, aki minimális asztalos készségekkel rendelkezik és jó a tűhöz.

hogy egyedi padot készítsen

Gyakran a termék alapja valójában egy széklet.

Egy ilyen csináld magad pad

Egy ilyen termék nagyon dekoratívnak tűnik, és elkészítése meglehetősen egyszerű.

Fontolja meg a házi puff előnyeit.

 1. Először is, önállóan kiválaszthatja az alakját, színét, méretét tetszése szerint. Minden csak a fantáziádon múlik. Ezután létrehozhat egy padot, amely eltér a többi gyári társtól, ami eredetiséget kölcsönöz a belső térnek.
 2. Másodszor, a "csináld magad" puffa sokkal kevesebbe kerül, mint egy bolti kész.
 3. Harmadszor, régi bútorokból készíthet padot, amelyet már el akart dobni (széklet, dohányzóasztal), de így új életet ad neki.
 4. Negyedszer, valami hasznos és szép létrehozása mindig erkölcsi elégedettséget hoz az alkotó számára. Miután te magad csináltál ilyet, bemutathatod munkádat a vendégeknek, és sok bókot kaphatsz munkád jutalmául.
Gyönyörű pad

Egy nagyobb padot, ha a folyosó mérete lehetővé teszi, nem kevésbé könnyű elkészíteni.

csináld magad pad a folyosódhoz

A kívánt méretű töredéket kivágjuk a kiválasztott szövetből egy engedéllyel.

A munka megkezdése előtt át kell gondolnia a termék kialakítását, és meg kell néznie, hogy milyen típusok vannak. A pad választható alakban, anyagban és méretben.

műanyag palackokból készült barkács bankett

Ehhez minimális ácsmunkára és a tű és cérna megtartására lesz szükség.

bőrpad

Javasoljuk, hogy először tegyen zsákvászont és hasonló durva anyagokat az aljára, majd rögzítse a habgumit - ragasztóval vagy tűzőgéppel.

Nézzük meg a fő típusokat.

 1. Kovácsolt.

Alkalmasabb barokk vagy empire stílusú enteriőrhöz. A termék kovácsolt, csavart alapokkal rendelkezik. Gyakrabban ezekben a példányokban nincs beépített polc, fiók és szekrény. Az ilyen stílusban készült puff legjobban a folyosón fog kinézni.

 1. Fából készült.

Az ilyen típusú termékek gyakran nagyon funkcionálisak: beépített fiókokkal és szekrényekkel. Remekül fog kinézni a folyosón, a konyhában vagy a nappaliban.

 1. Háttal.

Ez a kis kanapé azonnal hangulatos légkört teremt, különösen, ha azonos stílusú puha párnákkal díszíti. Ez a legkényelmesebb és legkényelmesebb lehetőség.

 1. Összecsukható.

Ez a típus funkcionálisabb: gyorsan szétszerelhető. Minden elem csavarozott. Ezért a termék gyors szétszereléséhez a tervezés rendes lesz, és nem visel dekoratív funkciókat.

 1. Dobozokkal.

Nagyon hasznos példa a folyosóra, amely helyet takarít meg.

bankett készítésének technológiája

A termék alapanyaga faanyag.

gyönyörű nagy pad

Puha üléshez vágjon ki egy szükséges méretű habgumi darabot.

Pad készítéséhez meg kell ismerkednie a munka során használható kárpitokkal is.

 1. a ruha.

A pad selyem, pamut, vászon anyaggal kárpitozható. A textilpuffok igénytelenek az ellátásban. Az árnyalatok sokfélesége ennek a kárpitozásnak az előnye.

 1. Bőr.

Ez az anyag nem alkalmas minden belső térre, de nagyon drága és elegáns lesz. A hátrányok között szerepel a magas ár, a nehéz ellátás.

 1. Műbőr.

Ez az opció olcsóbb, mint az előző. Olyan nemes lesz, mint egy valódi bőr puff. Ugyanakkor a műbőr nem szeszélyes a távozásban. Bár élettartama sokkal rövidebb, mint a természetes "testvéré".

világos bézs pad

A kovácsolt modellek vagy vasvázas bútorok sokkal komolyabb készségeket és tapasztalatokat igényelnek.

A legegyszerűbb padot régi bútorokból vagy fából készíteni, mivel a kovácsolt és vasvázas modellek komolyabb készségeket és tapasztalatokat igényelnek a mester részéről.

Fedje le a padot

A töltőanyag általában habgumi - meglehetősen rugalmas és hosszú ideig megőrzi formáját.

készítsen lakomát a konyhában

A lábak vonzó megjelenése biztosítja a kézi vágó használatát.

Szükséges anyagok

A munkavégzéshez a következő anyagokkal kell rendelkeznie.

 • A lábú puffhoz fa rúdra lesz szüksége - 30 * 40, 30 * 50 mm. vagy ha rendelkezésre áll, használhat régi, becsavarható lábakat egy székletről, asztalról vagy padról.
 • Furnér.
 • Rögzítőanyagok: kapcsok, önmetsző csavarok.
 • Lakk, folt vagy festék.
 • Magas habgumi.
 • Szövet vagy bőr takarásra.
 • Ruhával az ülés láthatatlan oldalának befejezéséhez.
 • Gombok.
 • Fedőszövet (ha szükséges).
folyosó padja

Ha nagyon puha ülést építenek, különösen kocsicsatlakozóval, akkor a habgumi mellett szintetikus téliesítőt is használnak.

Összecsukható pad

Ha egy lábbal rendelkező modellt építenek be, akkor az aljára 4 fa csíkot rögzítenek, hogy 1-2 cm-rel kinyúljanak a széleken.

Szükséges eszközök

A munkavégzéshez a következő eszközökkel kell rendelkeznie:

 • fúró, csavarhúzó;
 • csavarhúzók;
 • egy kalapács;
 • építési tűzőgép;
 • különböző keménységű csiszolópapír;
 • kézi vágó (ha a pufa alapja fából készült);
 • szint;
 • vastag szálak és egy nagy tű;
 • olló;
 • rulett;
 • egy darab kréta;
 • varrógép (ha huzatot kell varrni).
Fából készült bankett rajza

Ezenkívül szükség lehet festékre vagy foltra és lakkra.

készíts egy gyönyörű padot

Az ülést először kivágják - méretei kiindulópontként szolgálnak, és minden egyéb alkatrészt szükség esetén úgy állítanak be, hogy illeszkedjen az üléshez.

Ha nincs elég tapasztalata a bútorok gyártásában, akkor jobb, ha az egész folyamatot több napra bontja, így minden részletre megfelelő figyelmet fordítanak.

1. lépés: a lábak befejezése

Ha kész csavaros lábai vannak, akkor azokat vissza kell állítani. Csiszolópapírral tisztítjuk a felületet. Ezután új festéket vagy lakkot és foltot alkalmazunk. Jobb két rétegben felhordani.

Ha nincsenek kész lábai, akkor azokat rúdból kell készíteni. Önmetsző csavarokkal és sarkokkal rögzítik őket az üléshez. Ha lehetséges, jobb, ha a fát kézi vágógéppel dolgozzák fel. Egy ilyen eszköz nem szabványos kiemelkedéseket készíthet, és a termék érdekesebb lesz. A faanyagot foltgal vagy festékkel is letakarjuk.

2. lépés: rétegelt lemez és hab

Vágja le a habot a megfelelő méretre a rétegelt lemez körül. Sőt, 2-3 cm-rel ki kell nyúlnia mindkét oldalról. A méreteket egyedileg választjuk meg.

3. lépés: jelölje meg a rétegelt lemezt

A habgumit a rétegelt lemezre ragasztjuk, a ragasztót közelebb helyezve a szélekhez. Mérőszalag és kréta segítségével megrajzoljuk a jelöléseket, amelyek mentén a jövőben gombokat varrunk. Több lyukat készítünk a rétegelt lemezre azonos távolságra. Ugyanakkor igyekszünk nem hozzányúlni a habszivacshoz.

4. lépés: Szerelje össze a terméket, burkolja szövet vagy bőr segítségével

Bőrből vagy szövetből négyzetet vagy téglalapot vágunk ki a termék alakjának megfelelően. Gondosan ki kell számolni a kárpit méreteit és be kell illeszteni őket az ülés alá, 2-3 cm-es margót hagyni mindkét oldalon.

Ezután gondosan be kell csomagolnia az anyagot, és tűzőgéppel rögzítenie kell.

Elkezdheti a gombok telepítését. Egy tű segítségével a cérnát először a gombba vezetik, majd az ülés alatt a rétegelt lemez furatába hozzák. A jobb rögzítés érdekében a fonalat kapcsokkal rögzítheti.

Zárja le az ülés hátulján lévő érdes kárpitot textil ruhával. Varrjuk rá a kivágott darabot az alsó szélén.

Ha a lábak egy másik termékből származnak, akkor megválasztjuk az elhelyezés helyét, az alapjaikat csavarokkal rögzítjük és becsavarjuk. A rudakat a csapokból önmetsző csavarokkal és sarkokkal rögzítjük az ülésre.

Bankett a folyosón polcokkal

A folyamat több szakaszból áll. Mindegyikük megvalósítása meglehetősen egyszerű, és csak pontosságot és megfelelő gondosságot igényel.

csináld magad

Nem ajánlott az összes szükséges alkatrészt egy menetben elkészíteni, különösen, ha az első tapasztalat a bútorok gyártásában.

Díszítés

Jobb gombokat választani, hogy megfeleljenek a kárpit színének. Az összeg csak a személyes preferenciáktól függ. Díszítő huzattal variálhatja a padot, amelyet maga is varrhat. Csak a varrógéppel való munkavégzésre van szükség.

Ha nem rendelkezik vágási készségekkel, akkor jobb, ha az interneten található termék kész mintáját használja, vagy megnéz egy mesterkurzust arról, hogyan készítse el saját maga.

fiókos pados változat

A bankett kapacitását kiszámítják: egy ember 45 * 55 cm területű helyet foglal el.

Fiókos pad a folyosón

A részleteket kirakóval vágják, a széleit csiszolják.

Empire vagy barokk stílusú belső térhez kocsikapcsolót készíthet. Ez a modell nagyon érdekesnek és reprezentatívnak tűnik.

Két polc a padon

Meghatározzák a folyosó paramétereit és a termék lehető legnagyobb méreteit.

Padládás természetes fából készült dolgokhoz

Ha sok alkatrész van - válaszfalak, polcok, háttámla, akkor célszerű mintát készíteni, majd folytatni a rétegelt lemez vágását.

Tehát megtanulta, hogy egy pad készítése egyedül, minimális asztalos készséggel meglehetősen reális. A lényeg az, hogy ne rohanjon és fordítson kellő figyelmet az egyes szakaszokra. Akkor a termék szép és szép lesz. Az ilyen típusú bútorok nemcsak a kényelem és a helytakarékosság szempontjából lesznek hasznosak, hanem a belső tér stílusos és eredeti kiegészítésévé is válnak.

Bankett a folyosón

Válasszon egy modellt: hátul - meglehetősen nehéz kivitelezni minimális tapasztalattal, polcokkal, fiókokkal, lábakon vagy az oldalfalak támasztékával stb.

pad háttal

Az ülés méretei alapján meghatározzák a fennmaradó elemek paramétereit, és vázlatot rajzolnak.

Előző

Következő