Fiókos szekrény összeállítása részletes útmutatás fényképpel

Új komódot vásárolt? Csodálatos! Marad a helyes összeszerelése. Ha valamilyen oknál fogva nem lehet igénybe venni egy professzionális bútorszerelő szolgáltatásait, csak egy kiút van - az önszerelés. 

komód ikea lesquik

Ez a folyamat nem olyan nehéz, különösen, ha tapasztalt kézművesek ajánlásait használja.

Általános utasítások a komód összeállításához

Minden típusú szekrénybútor (szekrények, komódok, falak, folyosók és még sok más) csak különböző méretű és alakú. Minden más szempontból ezek a belső elemek hasonlóak, beleértve az összeszerelési folyamatot is. Éppen ezért univerzálisak lesznek az összes típusú szekrénybútor szerelési szabályai.

 1. Kicsomagolás.

A bútor minden alkatrészét kicsomagoljuk és nagyon óvatosan kivesszük a dobozokból. A gondatlan vagy hirtelen mozgás megkarcolhatja és károsíthatja a bútor felületét.

kicsomagolás

Csomagolás komóddal. Súlya körülbelül 30 kg.

komód kicsomagolása

Minden alkatrész kompaktan összehajtva.

 1. Felkészülés az összeszerelésre.

A szekrény vagy a komód részleteit a jobb láthatóság érdekében a padlóra helyezzük, és az összes szerelvényt a dobozba helyezzük. A munkahely ilyen szervezése felgyorsítja az összeszerelést, és nem teszi lehetővé csavarok vagy más apró alkatrészek elvesztését.

részletek

A sérülések elkerülése érdekében minden alkatrész megfelelően van egymásra rakva.

fiókos szekrény

Elkezdheti a komód összeállítását.

 1. Utasítás.

Ne hagyja figyelmen kívül a bútorkészlethez mellékelt utasításokat. Ez nagymértékben megkönnyíti a feladatot és megment az esetleges hibáktól.

utasítás

Az utasítás tartalmazza, ajánlott elvégezni az összeszerelést, erre hivatkozva.

Milyen eszközökre van szükség a komód összeállításához

A fiókos szekrény összeszerelésének gyors és jó eredményének elérése érdekében az utasítások azt javasolják, hogy készítsenek szerszámokat. Ebben a listában nincsenek professzionális eszközök, minden megtalálható minden otthonban.

A szükséges eszközök közül:

 • Csavarhúzó - használhat csavarhúzót is, de a csavarhúzó jelentősen csökkenti a munka ezen szakaszában töltött időt;
 • Kalapács - erre az eszközre van szükség a komód hátsó falának rögzítéséhez;
 • Fogó;
 • Rulett;
 • Ceruza.
szerelőeszközök

Szükséges szerelési eszközök.

rögzítések

Ezek a részek elegendőek csak a bútorok összeszereléséhez.

Bizonyos esetekben jól jöhet egy fúró egy sor fúróval. Ez ritkán fordul elő, mivel a legtöbb bútorgyártó cég a bútorkészleteket kész kivágásokkal gyártja a rögzítők számára.

Hogyan állítsunk össze egy komódot - lépésről lépésre ajánlások

Minden gyári terméket a gyártó részletes utasításaihoz szállítanak, azonban minden típusú komód szerelési rajza megegyezik.

 1. Keret.

A termék vázának elkészítése a munka első szakasza. Ennek során az oldalfalakat, a felső burkolatot és a keret alján elhelyezett merevítőket rögzítik. A munka elvégzéséhez csavarhúzóra és megfelelő fúvókákra lesz szükség.

tetem

A komód összeállítása.

Az oldalfalak rögzítése.

keretszerelvény fotó

A keret majdnem kész.

keretszerelés fényképes utasítás

Jobb, ha ebben a szerelési szakaszban nem ülünk a komódon, de hamarosan ez lehetséges lesz.

a komód hátsó fala

2 fél hátsó fala.

vázszerkezet hátsó fal

A hátsó fal rögzítése a komódhoz.

 1. Dobozok összeszerelése.

Sokakat érdekel a komód összeállításának kérdése. Az összeszerelési rajz (mint minden más esetben) a keret összeállításával kezdődik. Ennek a szakasznak a befejeztével dobozokkal dolgoznak. Hogyan lehet helyesen összeállítani egy komódot? A rögzítést a következő sorrendben hajtják végre: először az oldal-, az első- és a hátsó falakat rögzítik egymáshoz, és csak ezt követően folytatják az alsó rész telepítését. Gyakran a készlet külön fedvényt kínál a fiók számára, amely díszítő elemként működik. Ilyen esetekben a szerelvényeket a fedvényre szerelik, és a fedelet a kész szekrényhez rögzítik.

dobozok

Dobozok összeszerelése.

dobozok összeszerelése

Rögzítés euró nyakkendőkkel.

dobozok összeszerelés fotó

A fiókok alját műanyag borítja, a szövet mintájával.

dobozok összeszerelése fotó utasítás

Oldalain a forgácslap alja vezetőkkel van rögzítve.

fiók fogantyúi

Fiókfogantyúk.

 1. A vezetők telepítése.

A keret és az összes fiók előkészítése után valószínűleg sokan gondolkodni fognak: hogyan lehet egy fiókos komódot összeállítani egy kész állapotba? Ehhez még mindig van még egy munkafázis - a vezetők telepítése. Ennek a rendszernek az egyik része a doboz aljára van erősítve (ő csúszik és biztosítja a sima mozgást). A rendszer második részét a keret belső oldalfalára kell felszerelni. A legfontosabb itt a szerelési hely kiválasztása. Ehhez mérőszalaggal és ceruzával kell felfegyverkeznie. Ugyanazokat a szegmenseket jelölik a keret elülső és hátsó oldalán mindkét oldalon (egy szint segítségével ellenőrizheti, hogy a jelölések helyesek-e). A csavarhúzóval készült jeleken vezetők vannak rögzítve.

vezetők a komód oldalfalain

A görgős síneket már az oldalfalakra csavarták.

útmutatók

Görgős vezetők a fiók fiókjaihoz.

fotó útmutatók

Csavarok, amelyek akkor nem zavarják a fiók kihúzását.

útmutató fotó utasítás

A csavarok szinte teljesen és biztonságosan "süllyednek".

fotó útmutatók telepítési utasítások

Kész fix sínek a komódfiókon.

kész komód

A kész komód nagyon vonzónak és stílusosnak tűnik.

Előfordul, hogy a komódok a szokásos részletek mellett további részleteket is tartalmaznak (tükör, változó felület). Ebben az esetben egy másik probléma jelenik meg: hogyan lehet összeszerelni egy változó fiókos fiókos szekrényt? Ebben az esetben az utasítás nem változik, csak további 1-2 tétellel egészül ki. A további alkatrészek rögzítése már egy teljesen kész terméken történik. Ebben segíthet egy csavarhúzó - lyukakat készítenek a gyártó jelölése szerint.

Előző